Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 01, 2025, 20:57:34 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 3 [4]
  Print  
Author Topic: Използване на родословни Каракачански кучета от алтернативни организации  (Read 99400 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
МУРГАШ
Full Member

« Reply #45 on: January 10, 2013, 12:09:25 PM »

Според смисъла на закона това е престъпление,не е променено родословието но е от БРКС и пише порода БОК,изришно го предупредих когато го взе кутрето и му казах ,че може да го води на изложбите на МАКК ако иска но не и да го прдставя на техните изложби за БОК, а те с всичката си наглост са му издали техно си родословие!
МУРГАШ
Full Member

« Reply #46 on: January 10, 2013, 12:47:26 PM »

Член 308 от нк-който състави неистински официален документ  или преправи съдържанието на официален документ с цел да бъде използван,се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до 3 години. Член 310 от нк- ако престъплението по член 308 ал.1 и 309 ал.1 и 2 е извършено от длъжностно лице в кръга на службата му,наказанието е до 5г лишаване от свобода.Член 311 от нк-длъжностно лице ,което в кръга на службата си състави официален документ в който удостовери неверни обстоятелства или изявления ,с цел да бъде използван тоя документ като доказателство за тия обстоятелства или изявления, се наказва с лишаване от свобода до 5 години,и съдът може да постанови и лишаване от право по член 37 ал.1 точка 6! Май Ценко Балабанов и хората от БРКС които са издали родословието са извършили съвкупност от престъпления,като са използвали и служебното си положение!
Левски
Sr. Member

« Reply #47 on: January 12, 2013, 16:57:12 PM »

брат те карадци има навсякаде notworthy
МУРГАШ
Full Member

« Reply #48 on: January 12, 2013, 17:44:54 PM »

Според някои колеги от МАКК,било нормално, щом Балабанов си бил платил Зита,да можел да си прави каквото си иска и аз не съм бил прав да се ядосвам,ето така мислят някои от развъдчиците,което е най жалкото!
петко
Hero Member

« Reply #49 on: January 12, 2013, 21:16:33 PM »

Мургаш нормално е да се чувстваш измамен ,ама не го взимаи толкоз навътре ,неможеш да знаеш всеки какво му е на акъла още много кучета ще произведеш ,доколкото разбирам не са сменили произхода на кучето ,то някога или негвото поколение може да се използва за разплод от макк ,по лошото е друго че се ползва и за бок и така се смалява разлката ,така както бяха тръгнали щяха да направят един гигант различаващ се коренно от каракачана ,ама те от време навреме си вкарват дали за броика да имат в регистрите дали заради самата кръв
А да погледнем от друга страна ,ако едно куче произведено от бокчииска организация е породно би ли го ползвала макк ,защо не ,и ако не жалко
d-r asen uzunov
Full Member

« Reply #50 on: January 12, 2013, 21:17:53 PM »

Това е страшна спекулация с името на Каракачанското куче,и не само с името,но и с произхода най-вече!Начина за да се спре подобен тип измами,е развъдчиците да продават кучета само с договорни отношения за използване на кучето по предназначение,правилно развъждане и най-вече,че ще се представя само като Каракачанско куче!Това според мен трябва да се реши в най скоро време,да речем на общото събрание което предстои!
петко
Hero Member

« Reply #51 on: January 12, 2013, 21:36:14 PM »

докторе ,разбирам и теб ама ако последват реципрочни деиствия не мислиш ли че се ощетява породата ? колко кучета има дето не са произлезли директно от макк ,ами какво стана с принципа на обединението на чисти кучета ?утре ако реши някои от бок средите или на драгнов развуждането да влезе в макк и насреща му има такъв документ от другата страна? нали кучето е на първо място? и чистопородното му развъждане
vano
Guest
« Reply #52 on: January 15, 2013, 13:35:20 PM »

По молба на Краси, качвам дискусията от ФБ и тук:

Д-р Ценко Балабанов:

Верен Калин от развъдник "Реал БГ" - Линия Шабан
Верен "Калин" от развъдник "Реал БГ" - София ... кучето е по линия Шабан на Славейко Балджийски - имбридинг 5 - 4 - 5. Тук кучето е на 8 мес., а в момента е на 13 мес., като е значително по-мощно, развито и по-красиво ...
От: Д-р Ценко Балабанов
Снимки: 9
Харесвам · · Не следи публикацията · 9 януари в 00:41

Видяно от 66
    Теодосий Стоименов, Илия Босаков и Todor Dimitrov харесват това.

Калина Гевечанова: Честито! Много да те радва!
    9 януари в 13:05 · Харесвам · 1

Ivan Panayotov: И да стане поне като баща си
    9 януари в 13:10 · Харесвам · 1

Д-р Ценко Балабанов: Благодаря ти Иване! Вече е станал.., тук на снимките е на 7-8 месеца, а сега е на 1 год. и 1 мес. ще го публикувам по-натам ... в момента е в много по-добра форма
    9 януари в 13:43 · Редактирано · Харесвам

Ivan Panayotov: Не съм го виждал скоро, така че ще чакам снимки
    9 януари в 13:27 · Харесвам · 1

Д-р Ценко Балабанов: Ок
    9 януари в 13:34 · Харесвам

Развъдник Мургаш: сега и на тоя ли ще му извадите бокаджийско родословие, а Ценко
    9 януари в 15:40 · Харесвам

Българско Овчарско Куче р-кБалкан-Balchev: ......не знаех,че имало само каракачанджийски родословия ?!
    9 януари в 15:47 · Харесвам

Българско Овчарско Куче р-кБалкан-Balchev: ...ааа това е друга тема !
    9 януари в 15:50 · Харесвам

Ivan Panayotov: За да сме точни инбридинга е V-IV,V на Шабан
    9 януари в 15:53 · Харесвам

Развъдник Мургаш: Да каже мишока как след като съм му дал родословие от МАКК на Зита Мургаш и е извадил и от БОК,това имам предвид а не че има само в МАКК родословия!
    9 януари в 15:56 · Харесвам

Д-р Ценко Балабанов: да, така е 5 - 4 - 5
    9 януари в 16:05 · Харесвам

Д-р Ценко Балабанов: Краси, първо не съм мишок, до сега не съм си позволявал да говоря с теб по този начин. Ти явно ме бъркаш с някой друг. Второ, в БРКС си има правила. БРКС признава родословията на МАКК и на базата на тях издават свои родословия.
    9 януари в 16:17 · Харесвам

Развъдник Мургаш: И аз си имам правила и начини,досега не съм сбъркал за никой!
    9 януари в 16:33 · Харесвам

Българско Овчарско Куче р-кБалкан-Balchev: ...в МАКК,до кой пояс е разрешен инбридинга ?
    11 януари в 11:39 · Редактирано · Харесвам

Д-р Ценко Балабанов: Краси, този път ще сбъркаш за първи път
    преди 10 часа · Редактирано · Харесвам

Развъдник Мургаш: Ще видиме много скоро!
    преди 15 часа · Харесвам

Д-р Ценко Балабанов: Краси, има и обратния процес на преминаване на кучета от БРКС в МАКК. Нека да ти припомня, самият ти беше купил "много хубава кучка" от Драгановата кръв (това са твои думи) с родословие на БРКС и каза че ще я заплождаш на твоите кучета. Помниш ли, показва ми родословието и на БРКС? Друг факт - всепризнатия от всички киноложки организации Караман (линия Шабан) на Тодор от Равно поле беше куче на БРКС преди години, а сега е куче на МАКК. Какво би казал по тия факти?
    преди 9 часа · Харесвам

Д-р Ценко Балабанов: И ще видиш, че като се съберете на събрание в МАКК и обсъдите тия въпроси, ще стане ясно че не е добре да се затваряте като организация и да не давате кучета, на хора които не са в МАКК, както и че не е добре да решите да не взимате външни кучета. Която и да е киноложка организация, ако се затвори сама в себе си е обречена на провал. До сега не се е затворила нито една такава, а те са много: БРФК, БРКС, МОКК, МАКК, СРОК, БОКС. Така, че гледай си хубавите кучета, радвай се на живота и не се занимавай с моите неща и тези на другите хора. Това ми е мнението по поставения от теб въпрос
    преди 9 часа · Харесвам

Alexander Hristov: Тук не става въпрос за затваряне на МАКК като организация, или за непризнаване на чистопородни кучета от други организации, а за документна измама! Заменени родословия!
    преди 7 часа · Харесвам

Калина Гевечанова: Александре и всички които са заинтересовани от тази тема, документна измама няма!!! Кучето си има родословие на МАКК. На базата на това родословие кучето е признато в БРКС, просто е издадено още едно с което да може да се води в нашата организация (БРКС). НИКОЙ НЕ ОТХВЪРЛЯ РОДОСЛОВИЕТО НА МАКК! Например: Това е все едно да си извадиш червен паспорт за чужбина, на базата на лична ви карта. И в тази цялата история не виждам никакво престъпление, както го изкарахте!
    преди 6 часа · Харесвам

Alexander Hristov: Интересно ми е обаче какво пише на родословието на БРКС?
    преди 6 часа · Харесвам

Калина Гевечанова: Ами същото каквото пише и на МАКК, единственото различно е че е на бланката на БРКС.
    преди 5 часа · Харесвам

Развъдник Мургаш: само ,че пише порода БОК,което веднага прави това родословие документна измама по чл.311 от нк
    преди около час · Харесвам · 1

Развъдник Мургаш: и Ценко,ти не ми казвай с кой да се занимавам и с какво,в никакъв случай няма да ти се размине както ти си мислиш
    преди около час · Харесвам

Alexander Hristov: Краси, чест ти прави това което правиш! Парите не винаги са най важни!
    преди 59 минути · Харесвам · 1

Alexander Hristov: Калина, според тебе тук няма нищо нередно, така ли?? Ами все едно да си купиш кола и да и пренабиеш номерата- уж същата кола, а пък друга! Иии... най важното, това е наказуемо!
    преди 51 минути · Харесвам · 1

Развъдник Мургаш: извършили са престъпление по чл.308 и чл.311 ал.1 от нк.
    преди 26 минути · Харесвам

Развъдник Мургаш: Ценко,кучката за която говориш се казва Емона То По,и ти показвах родословна справка на БРКС,тогава Тошо е бил към тях и той и е производител,аз не го крия това и не съм се и опитвал да и фалшифицирам по какъвто и да е начин произхода!
    преди 21 минути · Харесвам

Калина Гевечанова: Това с пренабиването на номерата е съвсем различно, Александре, аз ти дадох по-горе пример. И отговарям на Развъдник Мургаш- Лично проверих дали пише някъде дали кучето е БОК, но нямате този късмет. Никъде не пише.
    преди 20 минути · Харесвам

Развъдник Мургаш: пише пише,колкото и да се опитвате да лъжете,вече е късно
    преди 18 минути · Харесвам

Развъдник Мургаш: Калина,ти адвокат ли си или си секретарка,или най вероятно си и съучастник,щом се опитваш да прикриеш престъпление!
    преди 16 минути · Харесвам

Alexander Hristov: Закона едва ли би позволил на всеки който си поиска да пише родословия. Това е право на производителя и организацията в която членува. Има си и ред и процедури които следва да бъдат спазени за да бъде издаден документ за породност. Длъжностни лица които удостоверяват истинността на посочения произход.
    преди 10 минути · Харесвам · 1

Alexander Hristov: Вие въз основа на какво издадохте вашия документ?Huh?
    преди 9 минути · Харесвам

Калина Гевечанова: Краси, много добре знаеш че отглеждаме кучетата заедно, както и че съм запозната с всичко което се случва за развъдника ни, който е Общ. И не мога да си мълча, че при положение пишете и говорите глупости. Точно като в детската градина сте. Ааа и нищо не се опитваме да прикриваме и лъжем, ще чакам с нетърпение да видя, какво ще направиш, хайде лек ден ти желая!
    преди 4 минути · Харесвам

Развъдник Мургаш: Който състави неистински официален документ или преправи съдържанието на официален документ с цел да бъде използван,се наказва за подправяне на документ с лишаване от свобода до 3г
    преди 3 минути · Харесвам

Калина Гевечанова: Александре, нали ти написах по-горе, въз основа на родословието издадено от МАКК, (което е със същото съдържание)
    преди около минута · Харесвам

Развъдник Мургаш: Родословието което съм ви дал от МАКК е официален документ и според смисъла на закона и чл 308 е престъпление!
    преди около минута · Харесвам

Калина Гевечанова: Краси, естествено че е официален документ, но нали се сещаш че Ценко не е седнал да ги печата или може би не се сещаш. Ти си знаеш едно и също. Ако имаш претенции за издаденото родословие от БРКС се обърни към ръководството му. Повече няма да ти подсказвам.
преди 10 минути · Редактирано · Харесвам

Развъдник Мургаш: обърнал съм се към когото трябва
преди 11 минути · Харесвам

Калина Гевечанова: Тогава ти желая Успех!
преди 9 минути · Харесвам

Развъдник Мургаш: а аз ти желая на теб и шефът ти здраве и дълъг живот
преди 4 минути · Харесвам

Българско Овчарско Куче р-кБалкан-Balchev: ....то стана ,като ония виц ; - За много години !!! , - А-а-а ,по-добре условна !!!
rex
Hero Member

« Reply #53 on: January 15, 2013, 14:36:37 PM »

Е как да няма промяна (както твърдят от въпросния клуб на БОК), след като на животно от една порода му издават родословие за животно от друга порода?  biggrin
Това все едно от завода в Ловеч да кажат, че според фирмените си правила признават Ауди за марка и утре да почнат да им лепят китайските емблеми.
Отвсякъде погледнато, това изобщо не е редно, да не говорим за морално.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Nomad
Hero Member

« Reply #54 on: January 15, 2013, 15:15:37 PM »

Видно е,че въпросния д-р е доста напреднал в кинологията.
Вече се радва на поредното попълнение от МАКК,което било " иМбридинг" на едикой си...
За пореден път се чудя на такива хора,защо се опитват да надскачат сянката си!?
Левски
Sr. Member

« Reply #55 on: January 15, 2013, 17:14:25 PM »

то по този начин ако бъде продадено куче в гърция например то може да му извадят тяхно родословие и да променят името на породата , не че  и там не е правено доста кучета бяха продадени там , краси просто ги съди
Левски
Sr. Member

« Reply #56 on: January 24, 2013, 17:35:05 PM »

измамите на въпросния д-р балабанов продължават днес видях календар на нкк за бок там зита мургаш е представена като зита реал бг
wildhorse_79
Newbie
*

« Reply #57 on: February 15, 2013, 08:28:44 AM »

а с фалшивите родословия до къде се стигна? има ли резултат? питам защото  много дълго ме нямаше и не  знам как се  развиват нещата, а е  болна тема.
Nomad
Hero Member

« Reply #58 on: January 21, 2022, 17:58:06 PM »

Мине,не мине и един стар познайник отново цъфне с наглостта си!

Той ми е ясен,но се чудя все още ли има наивници да му вярват ?!
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #59 on: January 26, 2022, 11:56:33 AM »

Въпросният Ц.Балабанов периодично прехвърча от БОК организация в БОК организация. Понякога влиза в управителните съвети, понякога го изключват от организациите. Завъртя се в един период и на изложбите на МАКК с мъжко каракачанско куче закупено от развъдник от МАКК. И всичко това очевидно се прави в името на търговията.
В момента Ц.Б. се подвизава в новата имитираща организация МАБОК с още няколко отцепници от Аврамовото БККзаБОК.
В новата им организация тази групичка се води от тезата си, че между БОК и Каракачанско куче няма разлика и поради това без притеснения плодят и търсят връзки с чистопородни Каракачански кучета. И това при положение, че със свои решения в последните десетина години отговорните държавни фактори в Мин.Земеделие са утвърдили, че Каракачанско куче и БОК са отделни породи с отделни регистри. Какво означава това? Ами всеки студент по зоотехника би ви отговорил с лекота, че заплождане на БОК с породата Каракачанско куче е извършване на кръстосване. А кръстосването между отделни породи категорично е забранено при чистопородното развъждане на порода.  Въпросът е дали БОК е порода и дали иска да стане порода. Защото ако иска да се превърне в порода, трябва категорично да се отличава екстериорно и поведенчески от автохтонната порода Каракачанско куче.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 2 3 [4]
  Print  

Jump to: