По молба на Краси, качвам дискусията от ФБ и тук:
Д-р Ценко Балабанов:
Верен Калин от развъдник "Реал БГ" - Линия Шабан
Верен "Калин" от развъдник "Реал БГ" - София ... кучето е по линия Шабан на Славейко Балджийски - имбридинг 5 - 4 - 5. Тук кучето е на 8 мес., а в момента е на 13 мес., като е значително по-мощно, развито и по-красиво ...
От: Д-р Ценко Балабанов
Снимки: 9
Харесвам · · Не следи публикацията · 9 януари в 00:41
Видяно от 66
Теодосий Стоименов, Илия Босаков и Todor Dimitrov харесват това.
Калина Гевечанова: Честито! Много да те радва!
9 януари в 13:05 · Харесвам · 1
Ivan Panayotov: И да стане поне като баща си
9 януари в 13:10 · Харесвам · 1
Д-р Ценко Балабанов: Благодаря ти Иване! Вече е станал.., тук на снимките е на 7-8 месеца, а сега е на 1 год. и 1 мес. ще го публикувам по-натам ... в момента е в много по-добра форма
9 януари в 13:43 · Редактирано · Харесвам
Ivan Panayotov: Не съм го виждал скоро, така че ще чакам снимки
9 януари в 13:27 · Харесвам · 1
Д-р Ценко Балабанов: Ок
9 януари в 13:34 · Харесвам
Развъдник Мургаш: сега и на тоя ли ще му извадите бокаджийско родословие, а Ценко
9 януари в 15:40 · Харесвам
Българско Овчарско Куче р-кБалкан-Balchev: ......не знаех,че имало само каракачанджийски родословия ?!
9 януари в 15:47 · Харесвам
Българско Овчарско Куче р-кБалкан-Balchev: ...ааа това е друга тема !
9 януари в 15:50 · Харесвам
Ivan Panayotov: За да сме точни инбридинга е V-IV,V на Шабан
9 януари в 15:53 · Харесвам
Развъдник Мургаш: Да каже мишока как след като съм му дал родословие от МАКК на Зита Мургаш и е извадил и от БОК,това имам предвид а не че има само в МАКК родословия!
9 януари в 15:56 · Харесвам
Д-р Ценко Балабанов: да, така е 5 - 4 - 5
9 януари в 16:05 · Харесвам
Д-р Ценко Балабанов: Краси, първо не съм мишок, до сега не съм си позволявал да говоря с теб по този начин. Ти явно ме бъркаш с някой друг. Второ, в БРКС си има правила. БРКС признава родословията на МАКК и на базата на тях издават свои родословия.
9 януари в 16:17 · Харесвам
Развъдник Мургаш: И аз си имам правила и начини,досега не съм сбъркал за никой!
9 януари в 16:33 · Харесвам
Българско Овчарско Куче р-кБалкан-Balchev: ...в МАКК,до кой пояс е разрешен инбридинга ?
11 януари в 11:39 · Редактирано · Харесвам
Д-р Ценко Балабанов: Краси, този път ще сбъркаш за първи път
преди 10 часа · Редактирано · Харесвам
Развъдник Мургаш: Ще видиме много скоро!
преди 15 часа · Харесвам
Д-р Ценко Балабанов: Краси, има и обратния процес на преминаване на кучета от БРКС в МАКК. Нека да ти припомня, самият ти беше купил "много хубава кучка" от Драгановата кръв (това са твои думи) с родословие на БРКС и каза че ще я заплождаш на твоите кучета. Помниш ли, показва ми родословието и на БРКС? Друг факт - всепризнатия от всички киноложки организации Караман (линия Шабан) на Тодор от Равно поле беше куче на БРКС преди години, а сега е куче на МАКК. Какво би казал по тия факти?
преди 9 часа · Харесвам
Д-р Ценко Балабанов: И ще видиш, че като се съберете на събрание в МАКК и обсъдите тия въпроси, ще стане ясно че не е добре да се затваряте като организация и да не давате кучета, на хора които не са в МАКК, както и че не е добре да решите да не взимате външни кучета. Която и да е киноложка организация, ако се затвори сама в себе си е обречена на провал. До сега не се е затворила нито една такава, а те са много: БРФК, БРКС, МОКК, МАКК, СРОК, БОКС. Така, че гледай си хубавите кучета, радвай се на живота и не се занимавай с моите неща и тези на другите хора. Това ми е мнението по поставения от теб въпрос
преди 9 часа · Харесвам
Alexander Hristov: Тук не става въпрос за затваряне на МАКК като организация, или за непризнаване на чистопородни кучета от други организации, а за документна измама! Заменени родословия!
преди 7 часа · Харесвам
Калина Гевечанова: Александре и всички които са заинтересовани от тази тема, документна измама няма!!! Кучето си има родословие на МАКК. На базата на това родословие кучето е признато в БРКС, просто е издадено още едно с което да може да се води в нашата организация (БРКС). НИКОЙ НЕ ОТХВЪРЛЯ РОДОСЛОВИЕТО НА МАКК! Например: Това е все едно да си извадиш червен паспорт за чужбина, на базата на лична ви карта. И в тази цялата история не виждам никакво престъпление, както го изкарахте!
преди 6 часа · Харесвам
Alexander Hristov: Интересно ми е обаче какво пише на родословието на БРКС?
преди 6 часа · Харесвам
Калина Гевечанова: Ами същото каквото пише и на МАКК, единственото различно е че е на бланката на БРКС.
преди 5 часа · Харесвам
Развъдник Мургаш: само ,че пише порода БОК,което веднага прави това родословие документна измама по чл.311 от нк
преди около час · Харесвам · 1
Развъдник Мургаш: и Ценко,ти не ми казвай с кой да се занимавам и с какво,в никакъв случай няма да ти се размине както ти си мислиш
преди около час · Харесвам
Alexander Hristov: Краси, чест ти прави това което правиш! Парите не винаги са най важни!
преди 59 минути · Харесвам · 1
Alexander Hristov: Калина, според тебе тук няма нищо нередно, така ли?? Ами все едно да си купиш кола и да и пренабиеш номерата- уж същата кола, а пък друга! Иии... най важното, това е наказуемо!
преди 51 минути · Харесвам · 1
Развъдник Мургаш: извършили са престъпление по чл.308 и чл.311 ал.1 от нк.
преди 26 минути · Харесвам
Развъдник Мургаш: Ценко,кучката за която говориш се казва Емона То По,и ти показвах родословна справка на БРКС,тогава Тошо е бил към тях и той и е производител,аз не го крия това и не съм се и опитвал да и фалшифицирам по какъвто и да е начин произхода!
преди 21 минути · Харесвам
Калина Гевечанова: Това с пренабиването на номерата е съвсем различно, Александре, аз ти дадох по-горе пример. И отговарям на Развъдник Мургаш- Лично проверих дали пише някъде дали кучето е БОК, но нямате този късмет. Никъде не пише.
преди 20 минути · Харесвам
Развъдник Мургаш: пише пише,колкото и да се опитвате да лъжете,вече е късно
преди 18 минути · Харесвам
Развъдник Мургаш: Калина,ти адвокат ли си или си секретарка,или най вероятно си и съучастник,щом се опитваш да прикриеш престъпление!
преди 16 минути · Харесвам
Alexander Hristov: Закона едва ли би позволил на всеки който си поиска да пише родословия. Това е право на производителя и организацията в която членува. Има си и ред и процедури които следва да бъдат спазени за да бъде издаден документ за породност. Длъжностни лица които удостоверяват истинността на посочения произход.
преди 10 минути · Харесвам · 1
Alexander Hristov: Вие въз основа на какво издадохте вашия документ?

преди 9 минути · Харесвам
Калина Гевечанова: Краси, много добре знаеш че отглеждаме кучетата заедно, както и че съм запозната с всичко което се случва за развъдника ни, който е Общ. И не мога да си мълча, че при положение пишете и говорите глупости. Точно като в детската градина сте. Ааа и нищо не се опитваме да прикриваме и лъжем, ще чакам с нетърпение да видя, какво ще направиш, хайде лек ден ти желая!
преди 4 минути · Харесвам
Развъдник Мургаш: Който състави неистински официален документ или преправи съдържанието на официален документ с цел да бъде използван,се наказва за подправяне на документ с лишаване от свобода до 3г
преди 3 минути · Харесвам
Калина Гевечанова: Александре, нали ти написах по-горе, въз основа на родословието издадено от МАКК, (което е със същото съдържание)
преди около минута · Харесвам
Развъдник Мургаш: Родословието което съм ви дал от МАКК е официален документ и според смисъла на закона и чл 308 е престъпление!
преди около минута · Харесвам
Калина Гевечанова: Краси, естествено че е официален документ, но нали се сещаш че Ценко не е седнал да ги печата или може би не се сещаш. Ти си знаеш едно и също. Ако имаш претенции за издаденото родословие от БРКС се обърни към ръководството му. Повече няма да ти подсказвам.
преди 10 минути · Редактирано · Харесвам
Развъдник Мургаш: обърнал съм се към когото трябва
преди 11 минути · Харесвам
Калина Гевечанова: Тогава ти желая Успех!
преди 9 минути · Харесвам
Развъдник Мургаш: а аз ти желая на теб и шефът ти здраве и дълъг живот
преди 4 минути · Харесвам
Българско Овчарско Куче р-кБалкан-Balchev: ....то стана ,като ония виц ; - За много години !!! , - А-а-а ,по-добре условна !!!