kennel Vucho
|
 |
« on: March 08, 2010, 12:52:32 PM » |
|
Това е правилника по който се извършва селекционната дейност в МАКК. Тук се посочват основни моменти при развъждането на Каракачанските Кучета и издаването на родословия.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #1 on: March 08, 2010, 13:03:20 PM » |
|
.мненщо не мога да си го отворя
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #2 on: March 08, 2010, 13:06:09 PM » |
|
.мненщо не мога да си го отворя
Запаметяваш, разархивираш, четеш. Ако не можеш да извършиш някое от действията - проблема ти е технически.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #3 on: March 08, 2010, 13:18:35 PM » |
|
как се разрхивира ,седи ми на едно прозорче 'изтегляне на фаилове',цъквам два пъти върху фаила излиза в друг прозорец пак цъкам и ми излиза шлиокавица и още едно прозорче на него пише маикрософт офице експи профешънъл уит фронтпеидж
...там кво да натискам?ок кенцъл или броуз
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #4 on: March 08, 2010, 13:23:52 PM » |
|
как се разрхивира
След като си записал файла, намираш го и цъкваш върху него с десен бутон. Ползваш инструкция "Extract Here", трета по ред отгоре надолу.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #5 on: March 08, 2010, 13:26:42 PM » |
|
на моя телевизо третото е "посещаване на страницата " единственото неактивно седи по светличко такова и нищо не става кат цъкна
пп маи ми отваря само тези де са с аддоб
|
|
« Last Edit: March 08, 2010, 13:31:35 PM by petko »
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #7 on: March 08, 2010, 13:43:28 PM » |
|
тва маи го имам .абе много ми смотан компютъра не дава на всичко да работи ,нещо не се погаждал с шуиндоуса трбва ли драивери ли беше тва е програма нали ,ама къв то съм хакер едва ли ще я инсталирам коректно пп същата работа инстал некст накрая доун ...пак цъкам линкчето и накрая ми вади уорд дето нищо не прави  караи пп сори за офтопика .маи не требеше да пишем
|
|
« Last Edit: March 08, 2010, 13:51:09 PM by petko »
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #8 on: March 08, 2010, 13:50:54 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
DIO
|
 |
« Reply #9 on: March 10, 2010, 09:31:43 AM » |
|
тва маи го имам .абе много ми смотан компютъра не дава на всичко да работи ,нещо не се погаждал с шуиндоуса трбва ли драивери ли беше тва е програма нали ,ама къв то съм хакер едва ли ще я инсталирам коректно пп същата работа инстал некст накрая доун ...пак цъкам линкчето и накрая ми вади уорд дето нищо не прави  караи пп сори за офтопика .маи не требеше да пишем To не е от компа,а от човека 
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #10 on: March 10, 2010, 17:01:13 PM » |
|
може ,не му разбирам много
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #11 on: April 07, 2010, 06:15:28 AM » |
|
Предложение от Комисията по селекция и развъждане на М.А.К.К.
Комисията по селекция и развъждане предлага за утвърждаване от УС на МАКК, следното предложение:
Всички родени Каракачански кученца от дата 01.04.20010 година, се вписват в Родословната книга на МАКК след предоставени в канцеларията развъдни документи - Акт за съешаване и Протокол за обследване на кучило! Изрядното водене на развъдни документи е задължение на всеки развъдчик!!! Право на родословия ще имат кучета родени след тази дата само ако са вписани в Родословната книга по определения начин!!!
|
|
|
|
|
|
|
BQLA ROZA
|
 |
« Reply #12 on: June 04, 2010, 15:28:21 PM » |
|
А! Че то досега не беше ли така?Аз си водя развъдна документация.Имам си книга,в която си вписвам скачките.Вписвам в нея адресите на всички,при които отиват кутретата.Акта за съешаване също го попълвам в деня на първата скачка.А колкото до родословието-досега не съм търсил такова. Та нали само преди година исках тотален контрол от страна на МААК над развъдчиците и Каракитан го отхвърли категорично!Аз си правя моя селекция,като спазвам ПСР,а родословието на моите си кутрета го давам аз-моето родословие е моята дума! Та мисълта ми беше,че предложението на Д-р Вучков,не е нещо ново. Ама може и да греша-от канцеларщина не разбирам.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #13 on: June 06, 2010, 12:26:23 PM » |
|
Данчо чети добре какво съм написал по горе!!!! Важно е да се разбере от всеки развъждач!!! Идеята е ясно формулирана - от Април нататък всяко едно кучило (без изключения) да бъде вписано в Родословната книга на МАКК! Това гарантира коректно попълване на Родословната книга със всички получени кучета от контролираната развъдна дейност на МАКК и издаване на родословие на всяко едно куче! Личната дума си е лична дума, но официалното родословие на едно каракачанско куче е гаранциа за новият му собственик че наистина това каракачанско куче е такова, и е получено в резултат от целенасочена връзка планирана и осъществена от родословни каракачански кучета, а не от случайни връзки със знайни и незнайни родители! Това е и една своеобразна форма на контрол на получените в МАКК кучила и приплоди. Иначе - моите адмирации за воденето на Дневник в който подробно отразяваш развъдната си дейност! Считам че това е задължително да се прави от всеки уважаващ себе си и породата развъдчик!!! Има една поговорка за която се сещам в момента - "Глупавия помни, а умния си записва"! Поздрави 
|
|
|
|
|
|
|
BQLA ROZA
|
 |
« Reply #14 on: May 04, 2011, 19:48:36 PM » |
|
А бе,можр ли да попитам след година,горе-долу.При двадесет развадника-дали ще впишете всяко кучило,или ще се впише това,което искате?! 
|
|
|
|
|
|
|
|