Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 16:02:00 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7
  Print  
Author Topic: каракачанското куче и лов  (Read 101996 times)
0 Members and 12 Guests are viewing this topic.
Ariman
Hero Member

« Reply #75 on: March 22, 2010, 20:44:06 PM »

Това ми беше мисълта,верно разбрах dandi,може би аз не казах нещо добре нещата ,та ти не ме разбра Wink А за страха,усетат ли го ,техен си ,а па удариш ли го на бягане спукана ти е работата. lol На времемто съм виждал следното 4-5 кучета пазеха 100-тина овце,умни кучета бяха ,добре действаха и като минеше покрай стадото човек чужд,земат та го наобиколата,кръг направат около него и лаеха,но не нападат -просто го блокират и винаги ми е правело впечатление,оная невидима граница която спазваха и не преминаваха,се едно с тебешир са направили кръг с радиус 2 метра и те го виждаха,а срещу тая блокада искаш - неискаш отстъпваш ,когато преценат че са го отпратили досатъчно далече всичко спираше(или съответно ако овчаря не дойдеше,да го отърве)А когато баш пъта ти минава през стадото,тогава реална опасност те грози,не се обаждаха,а директно налитаха и се високо се целеха.  notworthy cheers
« Last Edit: March 22, 2010, 21:26:18 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
dandi
Hero Member

« Reply #76 on: March 22, 2010, 21:31:24 PM »

Страх.....мен си ме е страх,защото съм виждала като хапят как хапят и за какво става въпрос.Но и мен досега куче все още не ме е ухапало пък по колко овчарници съм ходила ..и аз вече не помня дето се вика.Но освен че усещат страха сега си мисля че усещат и кой с какви очи ги гледа и какво им мисли знам ли.Аз винаги им се възхищавам и като залаят си думам с тях все едно са хора.Но линията ,ако им познаваш нрава я усещаш и знаеш ,че трябва да спреш и следваща стъпка ще ги предизвика да нападнат.Лаят ,лаят пък променят лаенето. Не че е минало време да ме ухапе някое,кой знае но и това да стане то си пази кората хляб ,няма да му се разсърдя.
кк специално има навика да застава накраи сюрията и да лае яростно ,но макра да се пени не хапе ако не приближиш прекалено
Абсолютно си прав.При КК няма....как се казваше...немотивирана агресия май.
Сега и друго ми дойде на ум.Като дойде зимата някой познат на двора и има някой от нас ,кучетата залаят сътнеш им и спрат даже си легнат.Не го изпускат от очи но нищо друго не правят.Даже един вика бре тия кучета кви чобански са те са много кротки,ще дойде някой е ще ви изнесе овцете.Викам добре де ще ги изнесе но някой от нас трябва да му помага.Не ме разбра какво искам да кажа.Ходихме в къщи да хапнем и му викам -Иди до двора има една лопата подпряна на саята да ми я донесеш,че ще бъркаме кърмило lol.Тоя как се подаде и кучетата прави на синджирите както се казва.Викам давай де давай нали овце щеше да изнасяш lol

Ariman
Hero Member

« Reply #77 on: March 22, 2010, 21:40:12 PM »

Страх да ти кажа не съм имал,въпреки че ме е хапало овчарско куче и за това същото съм ревал ,като пеленаче,щото му пръснаха главата пред мене и заради мене. no
А за другото как да го кажа,при добрите чобански кучета всичко е "премерено"-знаят,кога ,какво и как notworthy ,иначе да,друго е когато си ти там и дойде някой,следат го,следат и твойта реакция ,движения,разбират че не е с лошо при тебе.Но сами ли са,работата си се върши и прошка няма.  cheers
« Last Edit: March 22, 2010, 21:40:54 PM by Ariman » Logged

Ariman
Hero Member

« Reply #78 on: April 28, 2010, 21:35:40 PM »

Бай petko,кажи нещо,да разореме и тука нещата,време е  lol

miroslav
Full Member

« Reply #79 on: April 28, 2010, 21:38:40 PM »

Bai Petko chobanina ot vsichko po neshto znae ot lov ot medii ot pazachi na stada ot krasota aba vobshte slaba disciplina nqma ... bravo ...  biggrin
petko
Hero Member

« Reply #80 on: April 28, 2010, 21:44:05 PM »

специалноста ми е идиоти обаче ,ако не ми вярваш питаи по старите потребители lol

ариман чакам бяла роза да изтурси нещо ,завъртяли се едни кеклици покраи стадото чак се чудя дал да не си намеря от на дядо му джинса

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
miroslav
Full Member

« Reply #81 on: April 28, 2010, 21:44:31 PM »

neiskum mnogo da se izhvurlqm ama napusnato kuche izvun dvor se mi se struva che nema da se dam ...
Ariman
Hero Member

« Reply #82 on: April 28, 2010, 21:47:29 PM »

специалноста ми е идиоти обаче ,ако не ми вярваш питаи по старите потребители lol

ариман чакам бяла роза да изтурси нещо ,завъртяли се едни кеклици покраи стадото чак се чудя дал да не си намеря от на дядо му джинса

Тръпка имаше тогава lol,веселба ставаше.А днеска говорих с едно приятелче,дървари са видели следи от мечка на 200-300 метра от кошарата му,та му викам да пуска на диря ,да я вадат от бърлогата...(историята е истинска,кръвоследниците не са,ясно е)
« Last Edit: April 28, 2010, 21:50:49 PM by Ariman » Logged

BQLA ROZA
Sr. Member

« Reply #83 on: April 29, 2010, 05:57:46 AM »

Браво,Чобан Петко!Ша излей майтапчия от тебе.Ама само идиот би се занимавал с идиоти.Ади,чао Баш чобанино. notworthy
А,сега имам едно-малко,ама само малко мелез пада,носи ми таралежи.Ама
само свински,кучешките ги подминава! ;)Та така оцелявам в кризата.
Порция пекан таралеж в моето заведение върви 17лв.77ст.Евтиния
браточка!ХА,ХА,ХА!!!
miroslav
Full Member

« Reply #84 on: April 29, 2010, 08:49:06 AM »

neiskum mnogo da se izhvurlqm ama napusnato kuche izvun dvor se mi se struva che nema da se dam ...           Iskam samo da kaja che tova nevaji za kuchetata na Petko chobanina ot negovite goncheta vseki bi imal strah  biggrin
petko
Hero Member

« Reply #85 on: April 29, 2010, 19:08:30 PM »

Браво,Чобан Петко!Ша излей майтапчия от тебе.Ама само идиот би се занимавал с идиоти.Ади,чао Баш чобанино. notworthy
А,сега имам едно-малко,ама само малко мелез пада,носи ми таралежи.Ама
само свински,кучешките ги подминава! ;)Та така оцелявам в кризата.
Порция пекан таралеж в моето заведение върви 17лв.77ст.Евтиния
браточка!ХА,ХА,ХА!!!
бяла роза ти си изкукал

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
BQLA ROZA
Sr. Member

« Reply #86 on: April 30, 2010, 13:57:38 PM »

Ма ти чак ся ли разбра? confused no
ТИТО
Hero Member

« Reply #87 on: August 25, 2010, 13:56:25 PM »

Аз съм на мнение ,че КК си става.Много зависи как е научено и за какво се ползва.Но раздвижено леко куче си е жива машина отвсякъде.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
Shibil
Newbie
*

« Reply #88 on: January 18, 2012, 19:49:34 PM »

Много ми е странно как една стара и не чак толкова печеливша овчарска професия ,не привлича роднини и съродственници каракачани от нашия край.От същия етнос съм не си гледам кучетата като дядовците си .Много от каракачаните от Сливенско от Малко Чочовен от кадето е дядо ми и от Казанлъшко от кадето е баба ми са вече бизнесмени. И си гледаме каракачанските кучета на синджир и ми е странно да ни обясняват как се живее чубански живот.Това беше минало за нас не ни връщайте по катуните и саите. Имаме си по превликателни бизнеси и нашите си кучета ще си ги гледаме както ни е готено .Това бяха едни преходни години за нас .Светът се променя не можете да го спрете колкото и да се напъвате.А за овчарлък баба ми е още жива заповядайте на 91 године е да разберете как се прави.
Ariman
Hero Member

« Reply #89 on: January 18, 2012, 19:59:47 PM »

Shibil, не съм убеден в смисъла на целият Ви пост, единствено ме навява мисълта за една българска приказка : "ни в клин, ни в ръкав" - още от сега да Ви предупредя -  не се чувствайте засегнат.

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7
  Print  

Jump to: