Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 15:34:20 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2] 3 4 ... 7
  Print  
Author Topic: каракачанското куче и лов  (Read 101964 times)
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
miroslav
Full Member

« Reply #15 on: March 01, 2010, 10:02:28 AM »

ei bat Petka izchete shto e imalo info. v google Cheesy no bravo zaslujava si ... sega predpolagam che vsichki si mislim che Bat Petkata mnogo razbira ot lov  biggrin
petko
Hero Member

« Reply #16 on: March 01, 2010, 10:34:44 AM »

тука има ли някои ловец ? и съответно ловно куче,гонче

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
petko
Hero Member

« Reply #17 on: March 01, 2010, 10:43:35 AM »

ei bat Petka izchete shto e imalo info. v google Cheesy no bravo zaslujava si ... sega predpolagam che vsichki si mislim che Bat Petkata mnogo razbira ot lov  biggrin
момче темата е кк и лов а не бат петко ,ако можеш да кажеш нещо ,дори инфо от нета даваи ако не престани да се знимаваш с мен щото ще ми зипросиш бана

petko
Hero Member

« Reply #18 on: March 01, 2010, 11:14:03 AM »

скиваш ли кво правят кучетата имаи впредвид че имаше лаики а те се водят даже стопери ,да видя някое куче да се бори с прасе ,специално тука имаше шопар де като нищо разпаря куче стига да е достатъчно глупаво да  му се навира ,сега ми обясни кк би ли захапал прасето ......гарант,какво ще стане ако го направи ,свинята веднага ще се опита да се брани ако е едър мъжкар има зурли като ножове има достъчно сила да го запрати с разпран корем на дървото

това при условие че ти му намериш дивеча ,видя постовете нали там застват стрелцците викачите тръгват от другия краи срещу тях с кучетата може да е само един ,как един човек ще обиколи сумати хектари? тва е работа на куче с широко търсене и обоняние ,кк не търси по скоро върви плътно зад теб ,това му е вродено защото е охранител ,после тези кучета могат да засекат страта следа и по нея да открият къде е легнало прасето ,и го гонят забележи как прасето бяга и така се натресва на стрелците ,кк няма да му даде възможност да бяга и така да мине през стрелците . ще се "сборят",и то трябва да идеш там и как да застреляш прасето? кат са станали на кълбо? тче ти ще гръмнеш и прасето и кучетата .по белия свят хората дето ползват питове дого и прочее ги колят направо тва имитират хората тръгнали с кк (жалка имитация)
само да подчертая че онези използват специални нагръдници  от кевлар на кучетата си за да не ги пори прасето после за кучета е много по лесно ако е чисто а поне при мен е гора

и пак прасетата взимат порят рано или кусно куче което хапе прасе умира.

преди години бях решил да си правя чист свинар ,по принцип гончетат гонят всичко и е доста неудобно като тръгнеш за прасе(то с гончета дефакто тва се лови заека е забранен) та начина е по скоро кучето да не познава друг лов,пускаш го единствено на свинска диря ,и ако случаино хване друъга трябва веднага да го спреш ,обаче моите поне тръгнат ли не се върщат ,затва първо пускахме старите кучета и вдигнат ли прасе пускаме младите ,на пусията падна свинята .закачихме я на едно дърво така че да се клати и да имитира че се съпритвлява ,навързахме старите кучета пуснахме младите отзад по следата и като стигнаха до прасето ги оставихме да се нахапят ,ефекта  е супер кучето разбира закво гони вече и понеже е и ръфало свиня и не го е страх много .да ама на следващия лов като ги пуснахме ,старите се пазят а моя малчуган го нарами да го бъхте мислеики си че като умрялото ,то никога не бе виждало друго прасе ,само чух как пищи ,а другите кучета продължиха да гонят ,ако щеш вярваи с ръката се опитах да му прибера червата сложих го в якето си и го носих до колата ,от там на доктор ,умря по пътя .мисля аз си го изпросих .незнам дали знаеш кво е да загубиш куче ,шибанат свиня и без тва щяхме да я хванем .и да не я,другия път, а аз една година учих куче ,нека не струва и една стотинка ,само времто дето си прекарал да го храниш гледаш да го учиш на изтрели да се вози в кола и още много работи те карат  така да свикнеш с него че и нищо да не става от него пак ти е жал
« Last Edit: March 01, 2010, 11:21:24 AM by petko » Logged

petko
Hero Member

« Reply #19 on: March 01, 2010, 11:16:23 AM »

и това е свинския лов единственото което го признавам че е възможно с кк без да казвам колко е лов и дали си струва

'за заешки ако ми покажеш как ще стане ще си го отрежа

Ariman
Hero Member

« Reply #20 on: March 01, 2010, 13:27:43 PM »

"...зурли като ножове има достъчно сила да го запрати с разпран корем на дървото..." - petko, брат евала кефи ме какви ги ръсиш,цар си на лиричните отклонения,от където и да го погледнеш. clap Виждам че разбираш нещата(казавам го без каквато и да била ирония),само едно доуточнение, бих искал да вметна - "зурла" има всяко едно прасе,така просто наричаме муцуната им,а за "ножовете",които споменаваш,вика им се глиги(зъби).  smile

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
STARTER
Hero Member

« Reply #21 on: March 01, 2010, 14:53:04 PM »

Интересно клипче. И познати физоономии се видяха.  Wink
Който го е виждал на живо, как пори прасето си знае. Останалите колкото и да им говориш не могат да го проумеят никога.
А тея неща дет ги пише Петко, колкото и да чете в нета човек , не може да ги разкаже така, като него.  cheers

Дори и да има ловци тука Wink, има си ловни форуми за това.
Темата е пределно ясна за мен. Каракачанското куче не е ловно куче и не трябва да се използва, като такова.
Не че не може, просто не му е това предназначението. Инак от почти всяка порода можеш да направиш ловец.
petko
Hero Member

« Reply #22 on: March 01, 2010, 16:05:35 PM »

забележката ти се приема  lol.да обърках се а знаеш ли на кво викат "контакт" lol

Ariman
Hero Member

« Reply #23 on: March 01, 2010, 16:08:31 PM »

Просвети ни petko,какво да разбираме под "контакт"  smile

petko
Hero Member

« Reply #24 on: March 01, 2010, 16:11:50 PM »

Просвети ни petko,какво да разбираме под "контакт"  smile
lol :lol:ами вземи щепсел другия път и виж къде ще пасне ..жокер не е в дупето lol

Ariman
Hero Member

« Reply #25 on: March 01, 2010, 16:22:57 PM »

Весел си petko lol,весел.Аз рекох ,че пак некой ловен термин включваш  confused Wink lol cheers

petko
Hero Member

« Reply #26 on: March 01, 2010, 16:27:40 PM »

Wink,много яко трофеиче става като го туриш между бивните ,става и да се бъзикаш кат те питат кво е lol
ппо да еа тия глиги все ги пропускам
« Last Edit: March 01, 2010, 16:28:28 PM by petko » Logged

Ariman
Hero Member

« Reply #27 on: March 01, 2010, 16:33:56 PM »

smile ако задълбаваме за лова ,действай на personal,че да не занимаваме хората с наще глупости и да не го обръщаме на ловен форум,щото STARTER го каза най-точно: "...Темата е пределно ясна за мен. Каракачанското куче не е ловно куче и не трябва да се използва, като такова.
Не че не може, просто не му е това предназначението. Инак от почти всяка порода можеш да направиш ловец...."  notworthy Wink
« Last Edit: March 01, 2010, 16:35:18 PM by Ariman » Logged

petko
Hero Member

« Reply #28 on: March 02, 2010, 17:04:19 PM »

не няма нужда да си лафим ,не мисля че е офтопик ,напротив ,как ще говорим за кк и лов след като не го споменаваме .сам видя кви мнения имаше ,хора които нямат и бегъл поглед върху лова явно говорят за кк и лов.
нека отсеем реалното от мита

кк ловял всеки ден заици фазани и прочее ,носел ги в караката на собственика си ,ако пък било лисица или чакал ги оставял далеч от стадото та да не ги плашел,то знае че собственика му не обича лисици и затва не му ги носи ,пък овцете се плашат ...и тва са хора имащи претенции и развъдчици

всеки ден това значи че не е случаиност а втова се разбрахме ,мисля .после носенето .тва дори за апортиор изискава обучение а този даже не са го учили ,посел проявата на мисловна деиност носело чакали и лисици надалеч та да не плаши стадото ,,единствено хората могат да предвидят последствия ,кучетат се учат на база на инстинктите си и опит ,едно куче никога небипредвидило подбно нещо

и накрая моите даже като ги храня с хляб си взимат хляба и отиват някъде да си го ядут на спокоиствие ,често дори повечето кк ръмжат ако им закачаш паницата

petko
Hero Member

« Reply #29 on: March 02, 2010, 17:11:16 PM »

Защо тогава искат спънки на овчарските кучета?Сигурно
защото всички са като твоите-дето ловят само болен дивеч?А бе защо
хора,които през живота си не са виждали КАРАКАЧАНСКО куче,станаха
професори на тази тема?
виж аз спъцачки несалгам ,и наи редовно си храня кучетат тоест не преживяват от лов,онзи де хващаше прасенца имаше и то спъвачка не кат ваще една клечка дето му виси на гърдите и грам не му пречи да бяга
досега не съм забелязъл чобански кучета да предичзикат еко катасрофа ,след като си част от исаторията на кк знаеш ли откога е със пъвачка ,не е от времето на карачаните ,нещо друго ще ти кажа това е само в бг ,а не само ние имаме овчарски кучета .тази глупост я е измислил някои с твоите познания ,но е имал и власт да я наложи

Pages: 1 [2] 3 4 ... 7
  Print  

Jump to: