Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 11, 2025, 16:11:58 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 10 11 [12] 13
  Print  
Author Topic: БКК за БОК - за новият Бай Ганьо и кучетата  (Read 202457 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #165 on: June 30, 2011, 16:28:10 PM »

Благодаря Каракитане,
нямаше да го обясня толкова добре!
Сега Мирко ще имаш тема за размисъл. И искрено се надявам да избереш правия път, не е постлан с червени килими , по скоро е малко трънлив, ама пък е истински!!!
   notworthy ашколсун Христов   lol lol lol
Светла
Sr. Member

« Reply #166 on: June 30, 2011, 16:33:33 PM »

Породно е когато произхода му е недвусмислен и проследим.

Този цитат ме провокира да задам един въпрос, който ще може би ща прозвучи наивно за познавачите, но за мен е важен.
Без да искам в предишния си пост публикувах само цитата, за което се извинявам.
Та по темата.
Както писах, мъжкото ми куче го донесоха от някакъв овчарник от Беласица и това е единственото, което знам за произхода му.
Много го обичам, какъвто и да е той. Но все пак ми се иска да знам нещо повече за породността му.
Наистина ли няма друг начин да се определи дали едно куче е породно.

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #167 on: June 30, 2011, 16:52:29 PM »

Благодаря Каракитане,
нямаше да го обясня толкова добре!
Сега Мирко ще имаш тема за размисъл. И искрено се надявам да избереш правия път, не е постлан с червени килими , по скоро е малко трънлив, ама пък е истински!!!
   notworthy ашколсун Христов   lol lol lol
Не знам на кой си брат ама е pity да иронизираш наред   no

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #168 on: June 30, 2011, 22:43:09 PM »

Породно е когато произхода му е недвусмислен и проследим.

Този цитат ме провокира да задам един въпрос, който ще може би ща прозвучи наивно за познавачите, но за мен е важен.
Без да искам в предишния си пост публикувах само цитата, за което се извинявам.
Та по темата.
Както писах, мъжкото ми куче го донесоха от някакъв овчарник от Беласица и това е единственото, което знам за произхода му.
Много го обичам, какъвто и да е той. Но все пак ми се иска да знам нещо повече за породността му.
Наистина ли няма друг начин да се определи дали едно куче е породно.
Светла, в "белите" страни породността на кучето се определя с документ удостоверяващ предците му - родословие.
Във вашият случай може да направите две неща.
Първо - да го представите на експерт(например на 2-ри ринг на изложба на МАКК) който да даде оценка за съответствието на кучето ви с типа на породата. Но дори идеално да съответства на написаното в стандарта, това няма да го направи автоматично породно, а само отговарящо външно на породата. За да е породно трябва да произхожда и от породисти кучета.
Така идваме до втората стъпка - да издирите произхода му.
Във вашият случай, ако вие самата имате достатъчен силен импулс да разберете откъде точно идва кучето ви - ще го направите. Не казвам, че ще е лесно. Но все пак по Беласица не са хиляди стадата с кучета. Който търси-намира. Ако тръгнете по нишката ще съберете достатъчно информация. Все пак никое куче не се е родило от нищото.
От друга страна ако не възнамерявате да развъждате мъжкото си куче, нищо не ви принуждава да полагате детективски усилия по издирване на точният му произход. За вас той ще е любимо куче и без тази информация.  smile

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Светла
Sr. Member

« Reply #169 on: July 01, 2011, 04:06:07 AM »

Благодаря за изчерпателния отговор - наистина важен за мен!
С развъдна дейност няма да се занимавам. Но ако ми се открие възможност, ще се заема с проучване произхода на четирикракия ми любимец.
Би ми било интересно да видя родителите му.
Поздрави и хубав ден!

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #170 on: November 30, 2011, 14:21:21 PM »

http://iku-bg.com/ вижте  clap
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #171 on: November 30, 2011, 15:01:57 PM »

http://iku-bg.com/ вижте  clap
Странно би било, ако някой е очаквал нещо друго от руменобузия Алеков Бай Ганьо.
Видимо е дошло време и на следващите в редичката от съдружници да подържат знамето - Гуньо Килипирчиков , Бочоолу, Гочоолу, Дочоолу, Данко Харсъзина...

« Last Edit: November 30, 2011, 15:02:21 PM by KaraKitan » Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #172 on: November 30, 2011, 15:54:23 PM »

е, свършило се шампанското .........!!!  Wink

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
SERJANTA
Newbie
*

« Reply #173 on: November 30, 2011, 20:29:33 PM »

blush
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #174 on: January 18, 2014, 19:45:22 PM »

Нищо лично, просто в интерес на нейно величество фактологията:

...и всяка крушка си има опашка..
ДАНС влезе в кучкарника на Аврам Петков в Монтана.

вижте повече: http://www.tribali.info/bg/dans-vleze-v-kuchkarnika-na-avram-petkov-v-montana/#.UtrUOdIbkdU

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #175 on: January 19, 2014, 08:14:33 AM »

Е в България май няма нещо, било то живо същество или предмет, каквото и да е нещо в пространството, с което да не може да се въртят далавери......
« Last Edit: January 19, 2014, 08:14:59 AM by DonKrasi » Logged

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Habits
Hero Member

« Reply #176 on: April 01, 2014, 10:00:00 AM »

Глоба 2000 лева. Малееее, тия са го "съсипали"!!!

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
Ariman
Hero Member

« Reply #177 on: July 21, 2014, 23:09:28 PM »

Съвсем случайно попаднах на този вдъхновен синтез за породата, живо изпълнен с едни много пъстри думички и изрази, чието значение и тълкувание авторът не е знаел добре, както и с откровена неистина, разбира се. Но това оставям на страна, преценката нека бъде изцяло на четящите!

Българското овчарско куче (BOK) и уникална автономна порода с над 1000 години доказана достоверна история.Появила се е в резултат от многовековна народна селекция ваз основа изключително на развитието на разностранни работни качества - не просто като специализирано за борба с хишници овчарско куче,а и за охрана в селския двор и на стопаните,спътник-телохранител за цялото семейство и какви ли не други роли.
Именно тази разностранност позволява след освобождението БОК да стане граничарско куче:пост,на които породата е заменена чак след Втората Световна Война,над половин век по-късно.Първите клубове за овчарско куче се организират в периода 1990-1993 г. През 2005 г. е учреден и регистриран Български Киноложки Клуб за Българско Овчарско Куче.
Благодарение на работата на местните клубове за породата нашето куче получава първото си международно признание през 2007 г. и до момента е официално признато от четири от най-големите международни киноложки организации.
През 2012 г. за първи път българско овчарско куче закри титлата "Световен шампион" по правилника на А.С.W. с максимален брой точки.
От началото на 2013 г. вече е вазможно при съмнение за чисто породност да се направи и ДНК тест,с които да се докаже (или отхвърли) принадлежноста на дадено куче към породата "българско овчарско куче".

eek

Молбата ми е някой запознат да ми разясни това:
През 2012 г. за първи път българско овчарско куче закри титлата "Световен шампион" по правилника на А.С.W. с максимален брой точки.

Нещо като тенис ли е - "гейм", "тай-брейк гейм”, "тай-брейк сет” и имат ли ѝ „сет с предимство”, живо ме вълнува?
« Last Edit: July 21, 2014, 23:14:28 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #178 on: July 22, 2014, 06:19:54 AM »

А аз не разбрах за тез ДНК тестове какво точно доказват  confused

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Bistra
Newbie
*

« Reply #179 on: July 22, 2014, 07:15:56 AM »

Българското овчарско куче (BOK) и уникална автономна порода с над 1000 години доказана достоверна история.Появила се е в резултат от многовековна народна селекция ваз основа изключително на развитието на разностранни работни качества - не просто като специализирано за борба с хишници овчарско куче,а и за охрана в селския двор и на стопаните,спътник-телохранител за цялото семейство и какви ли не други роли.
Именно тази разностранност позволява след освобождението БОК да стане граничарско куче:пост,на които породата е заменена чак след Втората Световна Война,над половин век по-късно.Първите клубове за овчарско куче се организират в периода 1990-1993 г. През 2005 г. е учреден и регистриран Български Киноложки Клуб за Българско Овчарско Куче.
Благодарение на работата на местните клубове за породата нашето куче получава първото си международно признание през 2007 г. и до момента е официално признато от четири от най-големите международни киноложки организации.
От началото на 2013 г. вече е вазможно при съмнение за чисто породност да се направи и ДНК тест,с които да се докаже (или отхвърли) принадлежноста на дадено куче към породата "българско овчарско куче".

Оставяйки на страна правописните грешки в текста и измислената (явно) история, това с ДНК-то ми се струва прекалено... bash И как се "закрива" титла и какво е "правилника на А.С.W."?
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13
  Print  

Jump to: