Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 11, 2025, 16:07:25 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13
  Print  
Author Topic: БКК за БОК - за новият Бай Ганьо и кучетата  (Read 202453 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mirko_kz
Newbie
*

« Reply #150 on: May 06, 2011, 06:49:43 AM »

Съгласен Smiley
Mad Max
Hero Member

« Reply #151 on: May 08, 2011, 18:30:12 PM »

Ами хайде, мирко, показвай да видиме кучетата дето ходят с овцете. Разказвай. Тука всички сме мераклии на стока.

mirko_kz
Newbie
*

« Reply #152 on: June 05, 2011, 08:37:50 AM »

Ще,само да ми порасне новото попълнение,че напоследък само кофти неща ми се случиха покрай кучетата.
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #153 on: June 29, 2011, 04:57:00 AM »

Mirko, не съм казал че нямаше кучета, но те бяха изключения които потвърждават правилото!
Друго ми е чудно, ти гледаш чобански кучета, споделяш основен принцип на МАКК (визирам ръста)
а пък се кланяш на измислен бог (визирам БОК)    no
И, да не забравя, аз не лъжа!
Химн имаше ли?- имаше!
Знамена?- имаше!
"Магарета"?- дал господ!
Е, за кое по точно лъжа??
Виж само как се аргументираш- "Не отричам,че  при нас има екземпляри които са леко далеч (меко казано) от представата за овчарско куче", това са твои думи!
А иначе се радвам че гледаш кучетата си в естествена среда и ще се радвам да се запознаем!
Адмирации за хора които въпреки трудностите се занимават с животновъдство!

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
mirko_kz
Newbie
*

« Reply #154 on: June 29, 2011, 07:16:38 AM »

За купите излъга,понеже ние организирахме специалката и знам точния има брой Smiley.Химн имаше,и не виждам защо да не се започне такова мероприятие с него,както и с българското знаме.Относно ръста мога да ти покажа работно куче с доста над средния такъв,взимано е от овчар от Граф Игнатиево - бай Рангел.Изглежда доста налято,но като го пипнеш е само кокал.Не се кланям на никакви богове от типа БОК,МОКК,МАКК,СРОК и т.н (изключвам тунингистите от НКБОК),за мен е важно само кучето,което ме е спечелило завинаги с характер и качества и вярност.Не отглеждам кучета в естествената им среда,това ми беше идеята и затова мислех цялото ми кучило да отиде в стадо,притежание на човек от клуба ни,както и всички бъдещи такива.Ако искаш някой ден мога да те заведа да видиш какви "магарета" има там и какво се стремим да постигнем,не е далеч от К-к.Уважавам хората от МАКК,бил съм сума ти път да заплождам кучка при  Тошко от Равно поле,човека излезе страхотен и я пуснахме на Шериф Тито - един уникален екземпляр,Бельо на Дънди направо ми е като еталон за нашето куче.В БОК попаднах съвсем случайно,нищо не пречеше и да съм член на МАКК ако не беше тази случайност Smiley
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #155 on: June 29, 2011, 07:27:20 AM »

Кажи, моля те, тук пред всички в колко и какви категории раздадохте купи?
Относно останалото, моите уважения!

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
mirko_kz
Newbie
*

« Reply #156 on: June 29, 2011, 07:49:28 AM »

Мисля,че купите бяха около 14 - Развъдна двойка,мъжко,женско,подрастващи,бебе,междинен клас,шампион на специалката  и не помня още какво,развъдник мисля че имаше
mirko_kz
Newbie
*

« Reply #157 on: June 29, 2011, 07:54:09 AM »

Клас ветерани,клас шампиони и май това бяха,като сложиш мъжки и женски ше станат 14 купи,медали имаше също тях ги раздаваха повечето на децата за млад хендлер,дете и куче и т.н
sensation
Jr. Member
**

« Reply #158 on: June 29, 2011, 13:06:22 PM »

Може би съм изпуснал,но за коя изложба става въпрос.
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #159 on: June 29, 2011, 15:53:06 PM »

Ами малко ли са бе Мирко, те станаха един чувал!
Ей от това се възмущавам аз, от всичката тая помпозност!
В мойто село казват, на гол гъз чифте пищови!
Маркетинга перфектен, впечатляват се лаиците дошли да зяпат!
Останалото, толеранси към нюфове, санбернри и че и лндзери даже!
И тууук там някое читаво нашенско, амааааа нееееее, не е  каракачанско, чист БОК си е!
Ето, това го няма в МАКК затова съм си ги избрал аз!

mirko_kz
Newbie
*

« Reply #160 on: June 30, 2011, 07:20:07 AM »

Виж сега,не бъркай БРКС БОК на Аврам с НКБОК на Стефчо тунинга.При г-н Попов може да се види нещо наистина уникално - няколко породи обединени в едно Smiley
bobo
Full Member

« Reply #161 on: June 30, 2011, 10:47:18 AM »

Виж сега,не бъркай БРКС БОК на Аврам с НКБОК на Стефчо тунинга.При г-н Попов може да се види нещо наистина уникално - няколко породи обединени в едно Smiley

А тия при Аврам ,ква порода са Huh??? confused
sensation
Jr. Member
**

« Reply #162 on: June 30, 2011, 10:59:09 AM »

И Аврам няма вече да знае сигурно, но там играта е друга
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #163 on: June 30, 2011, 14:33:42 PM »

За купите излъга,понеже ние организирахме специалката и знам точния има брой Smiley.Химн имаше,и не виждам защо да не се започне такова мероприятие с него,както и с българското знаме.Относно ръста мога да ти покажа работно куче с доста над средния такъв,взимано е от овчар от Граф Игнатиево - бай Рангел.Изглежда доста налято,но като го пипнеш е само кокал.Не се кланям на никакви богове от типа БОК,МОКК,МАКК,СРОК и т.н (изключвам тунингистите от НКБОК),за мен е важно само кучето,което ме е спечелило завинаги с характер и качества и вярност.Не отглеждам кучета в естествената им среда,това ми беше идеята и затова мислех цялото ми кучило да отиде в стадо,притежание на човек от клуба ни,както и всички бъдещи такива.Ако искаш някой ден мога да те заведа да видиш какви "магарета" има там и какво се стремим да постигнем,не е далеч от К-к.Уважавам хората от МАКК,бил съм сума ти път да заплождам кучка при  Тошко от Равно поле,човека излезе страхотен и я пуснахме на Шериф Тито - един уникален екземпляр,Бельо на Дънди направо ми е като еталон за нашето куче.В БОК попаднах съвсем случайно,нищо не пречеше и да съм член на МАКК ако не беше тази случайност Smiley

Мирко, то хубаво със знамената и химна стига да не се използваха за придаване на помпозна автентичност, която да маскира реалната същност на представяната от БККзаБОК селекция. Нали знаеш старата приказка - "хубавият кон и под съдран чул си личи". Калпавото се лъска и тунингова за да хване око.

Работни кучета има всякакви из страната. като почнеш от чистокръвни каракачанци, минеш през всякакви кръстоски и стигнеш до чужди породи като кавказки овчарки, средноазиатски овчарки и дори бордер колита. Това че дадено куче работи и изглежда като породно, дали го прави наистина породно?
Породно е когато произхода му е недвусмислен и проследим.

Струва ми се че има противоречия в изказването ти. Хем не се кланяш на "богове", хем гравитираш към БККзаБОК.
Какво значи случайно попаднал? Редно е човек да членува в организацията за породата куче, която отглежда. Интересно ще е ако например немеца Юрген от Гизелкирхен, който с мерак отглежда кучета отговарящи на типа и стандарта на ротвайлер и с радост запложда на родословен клубен ротвайлер вписва кучетата си в друг клуб - за добермани. Понеже случайно наблизо му е попаднал този клуб той вписва кучетата си като добермани. При това в изказванията си Юрген твърди, че лично той е за селекция на кучета в типа и характера на ротвайлера. Няма логика нали?

Тъй че Мирко, от публикациите ти тук се вижда, че търсиш типа на каракачанското куче, казваш че заплождаш на родословно каракачанско куче, но стоиш в клуба на "подобрените", които твърдиш че не харесваш. Защо? Какво искаш да постигнеш?
И къде е разликата между кучетата на Попов и на отцепеният от НК БОК клуб на Аврам?? Тези на "аврамци" са преки потомци на кучетата в НК БОК. Факт.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #164 on: June 30, 2011, 15:04:30 PM »

Благодаря Каракитане,
нямаше да го обясня толкова добре!
Сега Мирко ще имаш тема за размисъл. И искрено се надявам да избереш правия път, не е постлан с червени килими , по скоро е малко трънлив, ама пък е истински!!!

Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13
  Print  

Jump to: