mirko_kz
Newbie

|
 |
« Reply #150 on: May 06, 2011, 06:49:43 AM » |
|
Съгласен 
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #151 on: May 08, 2011, 18:30:12 PM » |
|
Ами хайде, мирко, показвай да видиме кучетата дето ходят с овцете. Разказвай. Тука всички сме мераклии на стока.
|
|
|
|
|
|
|
mirko_kz
Newbie

|
 |
« Reply #152 on: June 05, 2011, 08:37:50 AM » |
|
Ще,само да ми порасне новото попълнение,че напоследък само кофти неща ми се случиха покрай кучетата.
|
|
|
|
|
|
|
Алекс Христов
|
 |
« Reply #153 on: June 29, 2011, 04:57:00 AM » |
|
Mirko, не съм казал че нямаше кучета, но те бяха изключения които потвърждават правилото! Друго ми е чудно, ти гледаш чобански кучета, споделяш основен принцип на МАКК (визирам ръста) а пък се кланяш на измислен бог (визирам БОК)  И, да не забравя, аз не лъжа! Химн имаше ли?- имаше! Знамена?- имаше! "Магарета"?- дал господ! Е, за кое по точно лъжа?? Виж само как се аргументираш- "Не отричам,че при нас има екземпляри които са леко далеч (меко казано) от представата за овчарско куче", това са твои думи! А иначе се радвам че гледаш кучетата си в естествена среда и ще се радвам да се запознаем! Адмирации за хора които въпреки трудностите се занимават с животновъдство!
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
mirko_kz
Newbie

|
 |
« Reply #154 on: June 29, 2011, 07:16:38 AM » |
|
За купите излъга,понеже ние организирахме специалката и знам точния има брой  .Химн имаше,и не виждам защо да не се започне такова мероприятие с него,както и с българското знаме.Относно ръста мога да ти покажа работно куче с доста над средния такъв,взимано е от овчар от Граф Игнатиево - бай Рангел.Изглежда доста налято,но като го пипнеш е само кокал.Не се кланям на никакви богове от типа БОК,МОКК,МАКК,СРОК и т.н (изключвам тунингистите от НКБОК),за мен е важно само кучето,което ме е спечелило завинаги с характер и качества и вярност.Не отглеждам кучета в естествената им среда,това ми беше идеята и затова мислех цялото ми кучило да отиде в стадо,притежание на човек от клуба ни,както и всички бъдещи такива.Ако искаш някой ден мога да те заведа да видиш какви "магарета" има там и какво се стремим да постигнем,не е далеч от К-к.Уважавам хората от МАКК,бил съм сума ти път да заплождам кучка при Тошко от Равно поле,човека излезе страхотен и я пуснахме на Шериф Тито - един уникален екземпляр,Бельо на Дънди направо ми е като еталон за нашето куче.В БОК попаднах съвсем случайно,нищо не пречеше и да съм член на МАКК ако не беше тази случайност 
|
|
|
|
|
|
|
Алекс Христов
|
 |
« Reply #155 on: June 29, 2011, 07:27:20 AM » |
|
Кажи, моля те, тук пред всички в колко и какви категории раздадохте купи? Относно останалото, моите уважения!
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
mirko_kz
Newbie

|
 |
« Reply #156 on: June 29, 2011, 07:49:28 AM » |
|
Мисля,че купите бяха около 14 - Развъдна двойка,мъжко,женско,подрастващи,бебе,междинен клас,шампион на специалката и не помня още какво,развъдник мисля че имаше
|
|
|
|
|
|
|
mirko_kz
Newbie

|
 |
« Reply #157 on: June 29, 2011, 07:54:09 AM » |
|
Клас ветерани,клас шампиони и май това бяха,като сложиш мъжки и женски ше станат 14 купи,медали имаше също тях ги раздаваха повечето на децата за млад хендлер,дете и куче и т.н
|
|
|
|
|
|
|
sensation
Jr. Member

|
 |
« Reply #158 on: June 29, 2011, 13:06:22 PM » |
|
Може би съм изпуснал,но за коя изложба става въпрос.
|
|
|
|
|
|
|
Алекс Христов
|
 |
« Reply #159 on: June 29, 2011, 15:53:06 PM » |
|
Ами малко ли са бе Мирко, те станаха един чувал! Ей от това се възмущавам аз, от всичката тая помпозност! В мойто село казват, на гол гъз чифте пищови! Маркетинга перфектен, впечатляват се лаиците дошли да зяпат! Останалото, толеранси към нюфове, санбернри и че и лндзери даже! И тууук там някое читаво нашенско, амааааа нееееее, не е каракачанско, чист БОК си е! Ето, това го няма в МАКК затова съм си ги избрал аз!
|
|
|
|
|
|
|
mirko_kz
Newbie

|
 |
« Reply #160 on: June 30, 2011, 07:20:07 AM » |
|
Виж сега,не бъркай БРКС БОК на Аврам с НКБОК на Стефчо тунинга.При г-н Попов може да се види нещо наистина уникално - няколко породи обединени в едно 
|
|
|
|
|
|
|
bobo
|
 |
« Reply #161 on: June 30, 2011, 10:47:18 AM » |
|
Виж сега,не бъркай БРКС БОК на Аврам с НКБОК на Стефчо тунинга.При г-н Попов може да се види нещо наистина уникално - няколко породи обединени в едно  А тия при Аврам ,ква порода са  ?? 
|
|
|
|
|
|
|
sensation
Jr. Member

|
 |
« Reply #162 on: June 30, 2011, 10:59:09 AM » |
|
И Аврам няма вече да знае сигурно, но там играта е друга
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #163 on: June 30, 2011, 14:33:42 PM » |
|
За купите излъга,понеже ние организирахме специалката и знам точния има брой  .Химн имаше,и не виждам защо да не се започне такова мероприятие с него,както и с българското знаме.Относно ръста мога да ти покажа работно куче с доста над средния такъв,взимано е от овчар от Граф Игнатиево - бай Рангел.Изглежда доста налято,но като го пипнеш е само кокал.Не се кланям на никакви богове от типа БОК,МОКК,МАКК,СРОК и т.н (изключвам тунингистите от НКБОК),за мен е важно само кучето,което ме е спечелило завинаги с характер и качества и вярност.Не отглеждам кучета в естествената им среда,това ми беше идеята и затова мислех цялото ми кучило да отиде в стадо,притежание на човек от клуба ни,както и всички бъдещи такива.Ако искаш някой ден мога да те заведа да видиш какви "магарета" има там и какво се стремим да постигнем,не е далеч от К-к.Уважавам хората от МАКК,бил съм сума ти път да заплождам кучка при Тошко от Равно поле,човека излезе страхотен и я пуснахме на Шериф Тито - един уникален екземпляр,Бельо на Дънди направо ми е като еталон за нашето куче.В БОК попаднах съвсем случайно,нищо не пречеше и да съм член на МАКК ако не беше тази случайност  Мирко, то хубаво със знамената и химна стига да не се използваха за придаване на помпозна автентичност, която да маскира реалната същност на представяната от БККзаБОК селекция. Нали знаеш старата приказка - "хубавият кон и под съдран чул си личи". Калпавото се лъска и тунингова за да хване око. Работни кучета има всякакви из страната. като почнеш от чистокръвни каракачанци, минеш през всякакви кръстоски и стигнеш до чужди породи като кавказки овчарки, средноазиатски овчарки и дори бордер колита. Това че дадено куче работи и изглежда като породно, дали го прави наистина породно? Породно е когато произхода му е недвусмислен и проследим. Струва ми се че има противоречия в изказването ти. Хем не се кланяш на "богове", хем гравитираш към БККзаБОК. Какво значи случайно попаднал? Редно е човек да членува в организацията за породата куче, която отглежда. Интересно ще е ако например немеца Юрген от Гизелкирхен, който с мерак отглежда кучета отговарящи на типа и стандарта на ротвайлер и с радост запложда на родословен клубен ротвайлер вписва кучетата си в друг клуб - за добермани. Понеже случайно наблизо му е попаднал този клуб той вписва кучетата си като добермани. При това в изказванията си Юрген твърди, че лично той е за селекция на кучета в типа и характера на ротвайлера. Няма логика нали? Тъй че Мирко, от публикациите ти тук се вижда, че търсиш типа на каракачанското куче, казваш че заплождаш на родословно каракачанско куче, но стоиш в клуба на "подобрените", които твърдиш че не харесваш. Защо? Какво искаш да постигнеш? И къде е разликата между кучетата на Попов и на отцепеният от НК БОК клуб на Аврам?? Тези на "аврамци" са преки потомци на кучетата в НК БОК. Факт.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
Алекс Христов
|
 |
« Reply #164 on: June 30, 2011, 15:04:30 PM » |
|
Благодаря Каракитане, нямаше да го обясня толкова добре! Сега Мирко ще имаш тема за размисъл. И искрено се надявам да избереш правия път, не е постлан с червени килими , по скоро е малко трънлив, ама пък е истински!!!
|
|
|
|
|
|
|
|