Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 19:34:43 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 27
  Print  
Author Topic: Из медиите  (Read 279089 times)
0 Members and 7 Guests are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #300 on: October 19, 2013, 09:11:53 AM »

http://btvnews.bg/article/bulgaria/regionalni-novini/mechka-stravnitsa-terorizira-rodopsko-selo-ubi-130-kilogramovo-prase.html

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
kennel Kyurenitsa
Hero Member

« Reply #301 on: June 29, 2014, 07:07:28 AM »

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=813705765306696&set=a.641411695869438.1073741825.100000018394229&type=1&theater

Тези Гърци си присвояват нашето куче, а  колко кучета изкупиха последните години.
« Last Edit: June 29, 2014, 07:10:40 AM by kennel Kyurenitsa » Logged

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
Habits
Hero Member

« Reply #302 on: June 29, 2014, 10:39:43 AM »

Не мога да го отворя.

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #303 on: June 29, 2014, 13:00:12 PM »

Нито пък аз!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
kennel Kyurenitsa
Hero Member

« Reply #304 on: June 29, 2014, 15:44:29 PM »

вече е видимо за всички
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=813705765306696&set=a.641411695869438.1073741825.100000018394229&type=1&theater
« Last Edit: June 29, 2014, 15:45:03 PM by kennel Kyurenitsa » Logged

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #305 on: June 29, 2014, 16:54:00 PM »

От историческа гледна точка гърците са прави за произхода на каракачаните, като народ и има право на своите претенции. Това не значи, че и ние не можем да имаме такива разбира се и това е обяснимо, защото номадството на този народ е допринесло за разпространението на тези животни, а и да не забравяме, че има дълги периоди в историята, когато с гърците сме били в една държава.
vano
Guest
« Reply #306 on: June 29, 2014, 16:57:45 PM »

Някой ще рвзюмира ли какъв е диалога, защото нещо гръчкия ми куца Smiley
Habits
Hero Member

« Reply #307 on: June 29, 2014, 16:58:14 PM »

защо се ядосвате, та ние си имаме БОК  lol  lol  lol

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #308 on: June 29, 2014, 17:30:21 PM »

Някой ще рвзюмира ли какъв е диалога, защото нещо гръчкия ми куца Smiley

В общи линии става въпрос за произхода на каракачаните от местността Пинд в Гърция. И наличието им по нашите земи преди пристигането на прабългарите, което прави породата Гръцка  smile
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #309 on: June 29, 2014, 18:33:38 PM »

Вижте, темата е изтъркана до тел, но да обобщим фактите. Каракачанското куче е първата автохтонна българска порода селскостопанско животно , призната от комисия по породи животни при Министерството на земеделие на Република България през Август 2005 година. Освен това Патентно ведомство на Република България издава патентен сертификат на породата, базиран на стандарта на породата, чиито праводържател е МАКК. Освен това в канцеларията на МАКК се съхранява и официално писмо от председателя на Общността на Каракачаните в България който официално благодари на МАКК за дейността и по съхраняването на българската автохтонна порода Каракачанско куче.
« Last Edit: June 29, 2014, 18:35:23 PM by kennel Vucho » Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #310 on: July 03, 2014, 13:58:09 PM »

Тези Гърци си присвояват нашето куче, а  колко кучета изкупиха последните години.
Иване, я ми обясни откъде накъде ни набъркваш във фейсбук дискусията ти с гръцките ти приятели? При това с лъжа.
цитат: "Karakachan Kennel: It's good but it seems to me Sedefchev dogs, many of these left and went to Greece."
Ти не беше ли този дето си рекламираше кенъла на гръцки? Така, че след като продаваш на гърци, пиши за себе си, вместо да сътворяваш неща за колеги.

p.s. Никой не може да си присвои кучето, ако няма кой да му го даде.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
vano
Guest
« Reply #311 on: August 22, 2014, 11:19:44 AM »

http://talkana.blogspot.com/2014/08/blog-post.html
Garu
Full Member

« Reply #312 on: October 23, 2014, 13:18:15 PM »

От историческа гледна точка гърците са прави за произхода на каракачаните, като народ и има право на своите претенции. Това не значи, че и ние не можем да имаме такива разбира се и това е обяснимо, защото номадството на този народ е допринесло за разпространението на тези животни, а и да не забравяме, че има дълги периоди в историята, когато с гърците сме били в една държава.

"Поради липсата на писменни данни за каракачаните в изворите не само определянето на произхода им, но и всяккави реконструкции за миналото им имат изцяло хипотетичен характер."
http://www.freewebs.com/karakachani/proizhod.html

И доколкото знам в писмените източници където се споменават номадите не може да се разбере за кои по точно става въпрос за романизираните или елинизираните.Каракачани или други.А това че те способстват за разпространението на този тип кучета на Балканите аз лично не съм убеден за това в такъв мащаб - това трябва да се обоснове.Номадски тип животновъдство са практикували и българите.Лете по балканите а зиме в Беломорието например.За мен овчарските молосови кучетата на Балканите са с общ корен/и не само на балканите мисля/ и локален типаж и локални имена - каракачанско куче/чобанско/,шарпланинец,торняк... и местните хора са ползвали местните кучета характерни за територията независимо от какъв етнос са били тези хора.Ако погледнем стари снимки на кучета от България(в днешни граници ) и кучета от Румъния,Босна или кучета дори от Пиринейте без да имаме инфо предварително за снимките ще се объркаме  confused.Държавните граници са променливо нещо но автохтонните породи са над тия мимолетни човешки неща.За мен една стара порода е национална най-вече да не кажа само защото е съхранена като такава в съответната държава.
« Last Edit: October 23, 2014, 13:20:13 PM by Garu » Logged
perelik
Full Member

« Reply #313 on: November 07, 2014, 15:26:52 PM »

Climate change is disrupting flower pollination, research shows

New research reveals that rising temperatures are causing bees to fly before flowers have bloomed, making pollination less likely:

http://www.theguardian.com/environment/2014/nov/06/climate-change-is-disrupting-flower-pollination-research-shows
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #314 on: November 23, 2014, 15:28:11 PM »

"Поради липсата на писменни данни за каракачаните в изворите не само определянето на произхода им, но и всяккави реконструкции за миналото им имат изцяло хипотетичен характер."
http://www.freewebs.com/karakachani/proizhod.html

И доколкото знам в писмените източници където се споменават номадите не може да се разбере за кои по точно става въпрос за романизираните или елинизираните.Каракачани или други.А това че те способстват за разпространението на този тип кучета на Балканите аз лично не съм убеден за това в такъв мащаб - това трябва да се обоснове.Номадски тип животновъдство са практикували и българите.Лете по балканите а зиме в Беломорието например.За мен овчарските молосови кучетата на Балканите са с общ корен/и не само на балканите мисля/ и локален типаж и локални имена - каракачанско куче/чобанско/,шарпланинец,торняк... и местните хора са ползвали местните кучета характерни за територията независимо от какъв етнос са били тези хора.Ако погледнем стари снимки на кучета от България(в днешни граници ) и кучета от Румъния,Босна или кучета дори от Пиринейте без да имаме инфо предварително за снимките ще се объркаме  confused.Държавните граници са променливо нещо но автохтонните породи са над тия мимолетни човешки неща.За мен една стара порода е национална най-вече да не кажа само защото е съхранена като такава в съответната държава.
За да проясним хипотезите се изисква мултидисциплинарен подход.
Първа кукичка: какъв е генетичният произход на съвременните българи. Колко от нашата генетика е траки/автохтонното население на Балканите/, колко славяни, стари българи от Азия, други етноси. Изследванията категорично дават преимущество на автохтонният елемент - траките. Траките се свързват пряко с власите пастири - романоезичните влахи и гръкоезичните каракачани.
Втора кукичка: какъв е типа на овцете отглеждани на Балканите и в Азия. Имат ли нашите стари породи белези на азиатски породи овце/напр.тлъстоопашатост/? Нямат. И не само, Балканите според някои автори са един от първоначалните центрове на използване и селектиране на одомашнени овце. Тези овце нали са охранявани от селектирани местни кучета.
Отговора на тези два пункта дават сериозно преимущество в подкрепа на автохтонен произход и на нашите кучета. И ако е имало вливане на генетика от други региони, то тя не е било в степен, че да промени съществено автохтонните типове овца, коза, говедо, куче и т.н.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 27
  Print  

Jump to: