Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 14, 2025, 19:57:47 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 27
  Print  
Author Topic: Из медиите  (Read 280959 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #60 on: November 06, 2009, 12:55:48 PM »

Не съм видял никъде да се продава за това и питам

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #61 on: November 06, 2009, 14:59:27 PM »

Ако някой знае от къде да намеря филма нека да каже, :notworthy:ще съм му благодарен

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
spartak888
Full Member

« Reply #62 on: November 08, 2009, 08:11:29 AM »

Фалшива ли е породата Българско овчарско куче?-отговаря бат Стефчо

http://www.novatv.bg/bg/videos/view/1591/
dandi
Hero Member

« Reply #63 on: November 10, 2009, 08:44:35 AM »

Николай Атанасов - cynology
Потребител

Публикации: 627

I want to know

Re:Българско овчарско куче
« Отговор #193 -: Днес в 10:31:11 » 

--------------------------------------------------------------------------------

Цитат на: Стефан Диамандиев в Днес в 08:58:34
Цитат на: ОГНЯН СИМЕОНОВ - ПК СИМБЕН - ВРАЦА в Ноември 09, 2009, 04:55:54
Става въпрос за създаването на правила и условия за подобна дейност на територията на стрсната, които да не допускат ситуации като сегашната, както с имената така и със всичко останало.  Да може това да го наречем обединение на развъдчиците да работи в гарантирана до извстна степен благоприятна среда. 
В момента всякакви формации извън БРФК нямат почти никакви шансове пред FCI. Което пък от своя страна прави самата БРФК монополна, тотолитарна и недосегаема организация. Времето и практиката показват, че там каквито и да са промени са апсолютно нежъзможни. Всяка пожизненост е убиец за каквото ида е развитие и прогрес.
Просто положението има нужда от намеса на "твърда национално отговорна ръка".

Кого ще обслужва тази -"твърда национално отговорна ръка" , нали пак някои ще е недоволен. Ако се паднеш ти и твоите приятели какво ще правиш тогава. Да не говориш после за монопол на еди си кои. Това което го говориш няма да може да стане. Да не говорим че сега на тази Демокрация няма оправия  и има дразги с имена и др. такива,а ти предлагаш ''твърда ръка''. Е ако не си силния на деня , няма да ти харесва такава ръка, бъди сигурен.

Повдигната е интересна тема, но коментарите са доста комплицирани.

И съм съгласен, и не съм съгласен, че държавата трябва да взима отношение в подобни случаи.

По принцип, всички организации за кучета в световен мащаб са структури от любители и всичко се извършва на любителски начила. Друг е въпросът, че някои превръщат любителските организации в търговски дружества за лична облага. Но това са вътрешни проблеми на съответната организация. Когато членската й маса спи и се оставя да бъде водена като стадо не трябва да се сърди за това което става вътре в нея.

Специално за породи, които са национално богатство, би трябвало да има държавен контрол (друг е въпроса каква държавна институция ще извършва контрола).

Вижте какво се получи с каракачанкаджиите. Идеята на двама, трима комплексари, с параноичната мания за величие, доведе до издаване на патент, който им давал правото само те да развъждат породата. Това е пародия и порок. И това ще бъде отменено. И ще ви кажа защо.

По пътя на логиката, ако аз имам право да разполагам с дадена порода това ще рече – аз мога да я развъждам, но ако утре реша, мога и да я унищожа. В края на краищата, това е „моята порода”.

Когато Аврам Петков внесе документи в министерството на земеделието за издаване на удостоверение за БОК изрично във всички документи, а и в неговото устно деклариране, което е протоколирано, бе казано (перефразирам): „Ние не искаме патент за породата, че е собственост на нашата организация. Ние искаме да й бъде издаден патент, че е национално богатство, че е собственост на Бълария”.

Схващате ли разликата между неговите твърдения и твърденията на каракачанкаджиите.

Схващате ли как личното интересчийство на някои изпада под угроза. Схващате ли защо, докато комисията заседаваше, отвън като сопол висеше Седефчев и хленчеше да бъде допуснат вътре. Знаете ли, че този същия, като почувства, как нещата се изплазгват под краката му заплаши, че ще съди министерството.

За какво ще го съди. Затова, че ще им бъде отнето нещо, което чрез заблуда на маса хора успяха да постигнат, за да задоволяват лични интереси.

Има още много неща от „кухнята” около породата на България. Извинявам се, но няма да ги коментирам. Единствено поради факта, че всеки подобен коментар ще послужи в помощ на интригантите как да скалъпят следващите си мерски деяния.
Mad Max
Hero Member

« Reply #64 on: November 10, 2009, 09:39:16 AM »

Тоя човек какви филми си вкарва.. нямам думи  hmm  lol
Чудя се - защо му е нужно? Защо му е необходимо да си въобразява това и онова, та чак и да го споделя после - като резултат на нещо, на което е присъствал, осмислил, видял, изпатил?

Аз не знам патента на породата КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ да е частен, това е поредният опит за обществена манипулация. Той е народен, той е държавен ИНСТРУМЕНТ, който легализира дейността на даден човек, участващ в определени структури, приел определени правила за работа в определена насока. Разбира се, КОНТРОЛИРАНО.

Вижте какво се получи с каракачанкаджиите. Идеята на двама, трима комплексари, с параноичната мания за величие, доведе до издаване на патент, който им давал правото само те да развъждат породата. Това е пародия и порок. И това ще бъде отменено. И ще ви кажа защо.

За пояснение  smile патента не дава права за развъдна дейност. Дава ВЪЗМОЖНОСТ за самоопределяне и включване на частни лица към определени НАРОДНИ структури с определени цели и ясно разграничени правила, подлежащи на строг контрол в името на запазването и развитието на дадена порода.
И когато на някой не му изнасят контролните органи и процеса на защита на тоя патент си измисля хиляди причини, които да го лишат от стойност и реално приложение..
Което потвърждава че МАКК работи като контролен орган и че "комплексарите" си вършат работата спрямо народните интереси. За което, поздравявам!  cheers
« Last Edit: November 10, 2009, 09:39:32 AM by Mad Max » Logged

petko
Hero Member

« Reply #65 on: November 11, 2009, 11:14:10 AM »

.....abe na men ne sa mi iasni teia ama "patent" vs luchaia v prekia smisul li se razbira ,dokolkoto znam toz ketap se dava za izobretenia protiv krajba na intelektualna sobstvenost .

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
dandi
Hero Member

« Reply #66 on: November 16, 2009, 21:35:29 PM »

Та криво му на Ефтим,че привържениците на Каракачанско куче вземали кучетата на помаците и роднините му за по шише ракия.Взимали са ги щом за толкова са им ги давали,кой им е крив?Добре че са ги взимали та да ги има и днес.
Що не ги е взел той ,та сега да не му е бално за тях?Нали са му много мили помашките родопски вълкодави.
Сега щеше да има и кво да покаже(свое) не хорските кучета и хорските снимки.То с чужд труд е лесно,както казва един приятел-copy и после.. paste.Щото работата не е само да ги вземеш,и той добре го знае.

При Мижу му имало куче дето само спирало мечката.Евалааа(съвсем сериозно го казвам),ама ималооо,едно време.
Сега пак има някъде,да ама на него иди му казвай-той се подиграва ,злобее.Що бре Ефтиме?Такива кучета Ефтиме не е имал само мижу ти,имало и на други места,някъде си тия кучета оставили поколение-тяхно си и ги използват по същото предназначение и днес.И пак спират мечката.

При Мижу му кучето било по високо от овцете-добре.Ама само при мижу ти ли се раждаха едри кучета?
Що тогава се подиграваш с всяко едро куче? Че е кръстоска с нещо.ААа той мижу ти бил единствен-неговите кучета били единствени на планетата,не само в България.

Мижу ти си е мижу ти,имал глава на раменете и очи та имал и куче.Ти Ефтиме май хич нищо не си наследил от него.
DIO
Sr. Member

« Reply #67 on: November 17, 2009, 06:56:47 AM »

Данди,като пишеш и задаваш въпроси на някого го пиши там където може да ти отговори Wink
dandi
Hero Member

« Reply #68 on: November 17, 2009, 20:05:48 PM »

Както виждаш ми е отговорил(там където той отговаря) и то по подабаващ за него начин.
Както винаги снимки на кучета някъде си по негови думи взети от някой си от МАКК.
Няма да се очудя ако тръгне из улиците да снима кучетата и после да ги обяви че са взети пак от МАКК.
Кой ли му вярва обаче,щото и той не си вярва.
dandi
Hero Member

« Reply #69 on: November 17, 2009, 22:55:56 PM »

Евтим Стамболов - Вълчан
Потребител

Публикации: 692

Re:СТРАННО ИЗГЛЕЖДАЩИ (нетипично) ОВЧАРСКИ КУЧЕТА
« Отговор #347 -: Ноември 17, 2009, 04:57:40 » 

--------------------------------------------------------------------------------

Чувам че    измамниците  в  кк  сектата  пак  се  чешат  с  моита  гега   много  ме  мразят  защото  казвам  истини  за  мелезите       говорели   за  запазване  а   пьк   аз   нищо  не  сьм  бил  запазил   само  те  запазили. Кое   бре    измамници  запазихте?   потомците  на  канза     за   тях  се  сьгласявам     потомците  на   китан  на  които  бащата  е    50%   санбернар   ?    потомците   на   караман  от  дорково  които  продадохте  по  пазарджишките  села  и    сега    дават  поколения??    потомците  на    каплан  от  аврамово   които  е  от  улична   кучка???    ами  тези   на  англичанката   от  велико  тьрново 
Ами не може само ти да се чешеш с чуждите геги!Ти всъщност нямаш пост в който да не се чешеш с някой.
Какви истини,ти знаеш ли значението на думата истина?
В МАКК няма наследници на Канза и Шаро,затова и днес в МАКК се раждат кучета дето и да не ти кожат ще ги познаеш от кой сой са.Лъжа ли е?Доказвано ти е със снимки не един път.(Ти май преди Каракитан да я покаже на снимка не беше и чувал за нея.
Ако не е така покажи твой пост в който да си споменал за нея преди това.
Покажи бащата на Китан(всъщност кажи как се е казвал бащата на Китан.Знаеш ли му поне името)
За Каплан още ли дъвчеш измислената си история,нали ти показаха и майка му и баща му.(Що не покажеш своя снимка на бащата на Каплан,пък и на майка му-уличната)

dandi
Hero Member

« Reply #70 on: November 17, 2009, 23:04:48 PM »

Кой те мрази теб бре Ефтиме,ти си за съжаление no
Но ти имаш причина да мразиш мен.Спомняш ли си кое мое куче ТИ кръсти ЛЪВЧО,заради снимката на аватара ми в тоя форум?
-БАЛАБАН,който напоследък кръщаваш макковина,кавказ и незнам си още какъв.Кучето кво ти е виновно,че не те огря да имаш кутрета от него?И понеже имаш къса памет да ти припомня no
hatar
Гост
 (Без заглавие)
« Изпратено до: dandi -: Април 03, 2008, 15:55:27 pm »
« Отговорили сте на това съобщение, или сте го препратили. » Отговори с цитат Премахни   

кучката  харесва  ли  ти  баща и маика и  са  от  триград
Оплакване на Администратор

hatar
Гост
 Re: (Без заглавие)
« Изпратено до: dandi -: Април 03, 2008, 15:58:24 pm »
« Отговорили сте на това съобщение, или сте го препратили. » Отговори с цитат Премахни   

джуна   ако искаш  да я пуснем на  льва   и  щеси   разделим  малките

hatar
Гост
 (Без заглавие)
« Изпратено до: dandi -: Юли 02, 2008, 15:23:34 pm »

ако  изкараш  от  львчо  малки  обади  се  да  купя  едно
dandi
Hero Member

« Reply #71 on: November 18, 2009, 09:11:30 AM »

Николай Атанасов - cynology
Потребител

Публикации: 657

I want to know

Re:За овчарското куче на България... И още нещо
« Отговор #199 -: Днес в 10:51:09 »

Но неоспорим факт е, че и порода БОК няма.

Породата би трябвало да се нарича Българско овчарско куче.
lol lol lol
DIO
Sr. Member

« Reply #72 on: November 18, 2009, 10:47:55 AM »

Данди хептен взе да ми падаш в очите.
Извадила си някакви пасажи и какво искаш да кажеш с тях confused
Като искаш да водиш някакъв диалог с някого се регестрирай там и го води или май нети стиска  smile
Тук все едно сама си говориш или търсиш евтина интрига Wink
dandi
Hero Member

« Reply #73 on: November 18, 2009, 11:21:03 AM »

На мен вече отдавна ми падна в очите цялото кучкадарско "общество" а и резултатите са налице.
Всеки се подиграва с всеки инакомислещ и усмива всяко куче,ако то е на инакомислещия...да не говорим,че "патриотите",гръмко стоящи зад името БЪЛГАРСКО,продадоха БЪЛГАРСКОТО куче на Румънците(или им го взеха под носа все тая)и дори не се посвениха да си го признаят публично в ефир confused
Пасажите-Ами нали ги четеш,ако не загравяш какво искам да кажа ще ти обясня.
Диалог DIO се води с нормални хора,пък нека и да мислят по различен начин.Но я ми кажи как се води диалог с "хора" чиято фикс идея е да препишат всичките си неволи но отсрещтната страна.Във Форум за кучета "уж" да се говори предимно за хора и то по най долнопробен начин,с фотоколажи и всякакви изгъзици.Да се пишат постоянно измислеци неподплатени с нищо,ама с нищо.Да се сравняват кутрета с възрастни кучета(видите ли разликите),щото така е угодно,да се сравняват мъжки възрастни кучета с женски млади животни,които и децата знаят ,че няма как да са еднакви.Но карай да върви нали така.Важно е хората да видят какви "продажници са в МАКК" и какви ги вършат.Но хората не са слепи и виждат кой какви ги върши,гледат и телевизия(напоследък) и става трудно да ги манипулират някои светила "много загрижени" и хвърлили много "труд" за овчарското куче.
От какво да не ми стиска DIO,от "факти" ли?Те са на лице и стават все повече в чия подкрепа според теб?
DIO
Sr. Member

« Reply #74 on: November 18, 2009, 17:50:48 PM »

На мен вече отдавна ми падна в очите цялото кучкадарско "общество" а и резултатите са налице.
Всеки се подиграва с всеки инакомислещ и усмива всяко куче,ако то е на инакомислещия...да не говорим,че "патриотите",гръмко стоящи зад името БЪЛГАРСКО,продадоха БЪЛГАРСКОТО куче на Румънците(или им го взеха под носа все тая)и дори не се посвениха да си го признаят публично в ефир confused
Пасажите-Ами нали ги четеш,ако не загравяш какво искам да кажа ще ти обясня.
Диалог DIO се води с нормални хора,пък нека и да мислят по различен начин.Но я ми кажи как се води диалог с "хора" чиято фикс идея е да препишат всичките си неволи но отсрещтната страна.Във Форум за кучета "уж" да се говори предимно за хора и то по най долнопробен начин,с фотоколажи и всякакви изгъзици.Да се пишат постоянно измислеци неподплатени с нищо,ама с нищо.Да се сравняват кутрета с възрастни кучета(видите ли разликите),щото така е угодно,да се сравняват мъжки възрастни кучета с женски млади животни,които и децата знаят ,че няма как да са еднакви.Но карай да върви нали така.Важно е хората да видят какви "продажници са в МАКК" и какви ги вършат.Но хората не са слепи и виждат кой какви ги върши,гледат и телевизия(напоследък) и става трудно да ги манипулират някои светила "много загрижени" и хвърлили много "труд" за овчарското куче.
От какво да не ми стиска DIO,от "факти" ли?Те са на лице и стават все повече в чия подкрепа според теб?
Виж какво
Винаги ще има всякакви мнения в нета ;)въпроса е да отсяваш плявата от зърното ;)неси длъжна на всичко да отговаряш,а само на стойностното.
Кой какви факти вади на този етап за мен времето ще покаже кой крив и кой прав.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 27
  Print  

Jump to: