todor_govedarci
|
 |
« Reply #600 on: September 14, 2010, 08:21:23 AM » |
|
Някъде из Рила...
Незнам защо това селце дет се вижда ми напомня на Говедарци 
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #601 on: September 14, 2010, 09:14:16 AM » |
|
На последната снимка,самарджията се вози на каракачанска кобила -отзад конете са по-едри за товар. Интересно обаче защо не ги е навързал за опашките. По приличат на така наречените "влашки" коне. Иначе евалата за снимката с послание -"СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ".Ей на това му се вика -"щастлив човек".Кога и аз ще имам време ,,,,еййййййййййй
karakachanskite i vlashkite kone ne sa li edni i sushti
|
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #603 on: September 14, 2010, 19:41:07 PM » |
|
От наше село по убаво нема  Инак бях 98% сигурен,че е Говедарци 
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
ТИТО
|
 |
« Reply #604 on: September 14, 2010, 20:31:01 PM » |
|
na Brad Pit- brat my , Нали си мой човек да те просветя малко за каракачанските и влашките коне. Подобна е историята с тези коне като на КК и БОК. Преди време те са били еднакви.Наричането им идва от каракачаните и куцовласите/влахите/. В момента в средите на самарджиите се разделят на две: каракачански и влашки.Разликата идва от там ,че каракачански в момента се наричат и са истинските дори и малко останали от преди типични каракачански коне а влашките са кстисани на базата на каракачански с умешана кръв от по-едри жребци като арденци и хафлингери и т.н. Разликите са доста но по-забелязващите са ,че каракачанските са по-ниски и набити коне с по-малки глави и уши за тях. Бапките обикновено са много по-къси и добре окосмени както и гривите и опашките.Обратно и за влашките - по-едри,по-скоклести, по-удължени,по-груби и т.н. По принцип по-дребния кон е по-издържлив в естествените сурови условия особено през зимния период в балкана. Имам доста приятели куцовласи и всичките по-принцип харесват по-средните на големина коне .
|
|
« Last Edit: September 14, 2010, 20:49:23 PM by kennel tito »
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #605 on: September 15, 2010, 13:44:59 PM » |
|
jsno  blagodarj za razjsnenieto 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blagoy chilyashev
|
 |
« Reply #608 on: September 16, 2010, 22:22:21 PM » |
|
 ohhhh maikooooooo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #612 on: September 16, 2010, 22:41:38 PM » |
|
Тези Унгарски овце от породата Рачка определено нямат връзка с България. 
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
blagoy chilyashev
|
 |
« Reply #613 on: September 16, 2010, 23:27:03 PM » |
|
Тези Унгарски овце от породата Рачка определено нямат връзка с България.  niamat sajalivam greska
|
|
|
|
|
|
|
GOGO SV
Newbie

|
 |
« Reply #614 on: September 28, 2010, 15:24:11 PM » |
|
От наше село по убаво нема  Инак бях 98% сигурен,че е Говедарци  И аз имам спомени от там много ми хареса скоро пак ще го навестя  
|
|
|
|
|
|
|
|