Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 12, 2025, 20:59:34 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 88
  Print  
Author Topic: Овчар засвирил, Стада заблели..  (Read 869811 times)
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
smdarin
Newbie
*

« Reply #465 on: June 19, 2009, 08:42:15 AM »

[img][/imhttp://media.snimka.bg/3376/013007301-big.jpgg] част от фермата  на Миро
smdarin
Newbie
*

« Reply #466 on: June 19, 2009, 09:26:28 AM »

хубавец
STARTER
Hero Member

« Reply #467 on: June 19, 2009, 09:26:45 AM »

cheers
smdarin
Newbie
*

« Reply #468 on: June 19, 2009, 09:30:17 AM »

http://media.snimka.bg/3376/013007456-big.jpg младата смяна помощници
STARTER
Hero Member

« Reply #469 on: June 19, 2009, 10:36:13 AM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #470 on: June 19, 2009, 17:47:50 PM »

Убавци!  clap
 cheers

petko
Hero Member

« Reply #471 on: June 23, 2009, 11:07:07 AM »

notworthy.dandi tez pisanici sa za moia krai ..imam malko roda ot duniata ...a kangalite mi sa rodeni na shapkata  a v kushmanlu...predpolagam e dneshen ksilagani sum bachkal..i hubav bardak imashe de lol

.znachi mislia si ..syshtatata poipulacia bi triabvalo da ia ima i tam ,oceleli li sa i kak sa narichani tezi ovce ,tam po belomorieto .togava i sega .

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
dandi
Hero Member

« Reply #472 on: July 08, 2009, 19:32:39 PM »

Жив и здрав Петко,а мен рода си ми е тукашен,старците в село казват че мерака и сарафлъка ми е наследство от пра-пра дядо ми които е бил имаретски кехая,може и така да е,кръвта вода не става.
 За овцете не знам дали са оцелели(дано) и как ги наричат.
« Last Edit: July 08, 2009, 19:32:59 PM by dandi » Logged
petko
Hero Member

« Reply #473 on: July 09, 2009, 18:27:41 PM »

Жив и здрав Петко,а мен рода си ми е тукашен,старците в село казват че мерака и сарафлъка ми е наследство от пра-пра дядо ми които е бил имаретски кехая,може и така да е,кръвта вода не става.
 За овцете не знам дали са оцелели(дано) и как ги наричат.

kakvo znachi imaretski kehaia .imaret(na turski) e selo v grucko(po suvremeno IMEROS)

kennel Kyurenitsa
Hero Member

« Reply #474 on: July 13, 2009, 08:36:31 AM »

Две мечки са нападнали стадо с овце в село Две тополи, община Баните
13 юли 2009 | 11:28 | Агенция "Фокус"
Баните. Две мечки са нападнали стадо с овце в село Две тополи, община Баните. Това съобщи за радио „Фокус” –Смолян Ферад Емин, зам.-кмет на общината. Той обясни, че нападението е станало по време на обилните валежи. Овцете са били изведени на паша и когато завалял силен дъжд и овчарят се скрил, мечките нападнали животните. Мястото, където овцете са били на паша, се намира на 100 метра от селото, обясни Емин. Той бе категоричен, че е видно от следите, че става въпрос за мечешко нападение. Мечките са изяли три овци и са ранили още две. По думите на Ферад Емин мечките ще продължат да нанасят щети в селото. Овчарят е подал съответната жалба в екоинспекцията. Емин посочи, че мечките на територията на общината са много. По думите му в община Баните трябва да има четири-пет мечки, а в момента има около 40, като това е констатирано след преброяване от местно сдружение. Емин допълни, че мечките се движат край селото. Дори и да има човек до стадото с овце, мечките не се плашат от него, заяви Емин. Той уточни, че местните хора се страхуват да не бъдат нападнати от мечките.
Елена ХАДЖИЕВА

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #475 on: July 13, 2009, 11:31:16 AM »

Най-вероятно мечките са наистина 4-5, но за да се ореве оратлъка и за да се издейства отстрел за някоя "клечка" се "преброяват" в пъти повече. Броят се забелязани стъпки без да се отчита територията която обитава една мечка и разстоянията които преминава. Така се калкулират следите на един екземпляр на няколко места като отделни екземпляри. И следва вой до небето(опс. МОСВ) да се разреши отстрел.
Абе тия мечки все едно се плодят като като хамстери..

Създаване на методика за реална преценка на броя на мечките и вълците е една от целите на плановете за управление на двата вида в България,по които се работи в момента.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Ina
Full Member

master of puppets

« Reply #476 on: July 14, 2009, 12:54:34 PM »

Създаване на методика за реална преценка на броя на мечките и вълците е една от целите на плановете за управление на двата вида в България,по които се работи в момента.
Как се процедира сега? Как се осъществява преброяването на дивите животни, на отделните популации?
Горното звучи адски първобитно.  hmm
Мисля, че в цивилизованите държави, се поставят маркировки на животните...

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
petko
Hero Member

« Reply #477 on: July 15, 2009, 07:46:31 AM »

i az se chudia kak ..idva mi na akula neshto .gledah za tigrite ,dosta pyrvobitno no i imat mnogo obshto .onezi praviha gipsovi otlivki .na nas edva li niakoi shte ni dade djipsi-ta ,taka mogat i da dokajata neshto drygo .mechkite se ubivat ako sa stryvnici ,obache predpolagam chesto go iziajda dryga takava ,i posle onazi pak lapa ,posle pak razreshitelno za neia ,ako imashe neshto kato kartoteka sys nalichnata sleda .... biha stavali po malko greshki,makar che nai veroiatno she se izmisli neshto novo za da ima

bagatur
Newbie
*

« Reply #478 on: July 22, 2009, 12:46:48 PM »

Най-вероятно мечките са наистина 4-5, но за да се ореве оратлъка и за да се издейства отстрел за някоя "клечка" се "преброяват" в пъти повече. Броят се забелязани стъпки без да се отчита територията която обитава една мечка и разстоянията които преминава. Така се калкулират следите на един екземпляр на няколко места като отделни екземпляри. И следва вой до небето(опс. МОСВ) да се разреши отстрел.
Абе тия мечки все едно се плодят като като хамстери..

Знам къде е Две Тополи, Рибин Дол, Планинско и околните махали много добре.
Дали е истина конкретния случай не знам, но там е пълно с мечки и вместо да се чудим вярно ли е,
би трябвало да се прави нещо, защото няма такова място в Европа, /бившия "Кормисош" и околностите,
където популацията на кафява мечка надхвърля 4 пъти нормалната за такава територия /
И защо ли, батко Батков почти е приватизирал дивечовъдната станция, която обхваща територия най-общо от: /Югово, Тополово, Три могили, Безводно и въпросните Две Тополи, Манастир и т.н./,
 сещате ли се какво парче от баницата-Родопа е това  naughty
« Last Edit: July 22, 2009, 12:49:00 PM by bagatur » Logged
dandi
Hero Member

« Reply #479 on: August 10, 2009, 15:10:48 PM »

Днешното ми овчаруване

Pages: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 88
  Print  

Jump to: