Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 05, 2025, 23:14:41 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 59 60 [61] 62 63 ... 66
  Print  
Author Topic: Общество: размисли, чувства, позиции  (Read 545876 times)
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
rex
Hero Member

« Reply #900 on: March 23, 2022, 16:11:30 PM »

Не познавам Ивайло Нинов, явно тук има издълбоко запознати с творчеството му. Но е безспорен факт жалкото шикалкавене на отговорни държавни фактори, които две седмици ги беше страх да кажат, че в Украйна се води унищожителна война срещу суверенитета и народа на тази страна. Както вече месец ги е страх и да заемат позицията на ЕС и НАТО, на които между другото България е пълноправен член. И най-вече в прав текст да заемат страната на доброто и морала в тази ситуация. Ама какво беше за преклонената главица ...
     Впечатляващо дебелоочие е да се вменява симпатизантщина на хора, които никога не са изказвали подкрепа към дадена политическа сила. Които са заявявали, че не симпатизират на въпросната партия, лидер и т.н. Още повече към хора, които са заявявали нееднократно политическите си възгледи тук, на страниците на този форум и е пределно ясно, че те нямат нищо общо с посочените партия и лидер. А най-вече това да се вменява от хора, които упорито отказват да разкрият своите политически възгледи и ориентация. Не, че тя не прозира, та даже блести, ама ей така да си я крием – че утре може да се наложи да я променяме в движение ...
     Аз под дебелоочие разбирам да се включиш в дискусия по даден въпрос (в случая с изключителна актуалност) , само за да размиваш темата и да не заемеш никаква позиция по въпроса. Да те е срам или страх да изразиш собственото си мнение, а същевременно да неглижираш мнението на останалите участници. Все пак може да се опита – в случая за жалост изобщо не е трудно – нещата са категорично черно-бели.
     Но може би аз разбирам дебелоочието по различен начин. Бих се определил като дебелоок, ако бях писал Програми, а после да кажа, че не съм ги писал. След това пък, като ми качат черно на бяло, че все пак съм писал, да избягам като такова. И накрая да се отръскам все едно нищо не е било, и пак да тръгна да обяснявам на хората как те са дебелооки.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
rex
Hero Member

« Reply #901 on: March 24, 2022, 07:14:24 AM »

А по въпроса кой кого си позволявал да определя като путиняк, кой бил гьонсурат и тепегьоз, ще припомня един пост или по-скоро дискусия, породена от ареста и присъдата на момичетата от рок групата Pussy riot, които с творчесвото си протестираха срещу путиновия режим, намесата му в църковните дела, свободата на личността и словото. Дискусията е от преди почти 10 години и ясно се вижда за кого арестуването и съденето на инакомислещите си е съвсем нормално нещо. Както и че всякакво изразяване на лично мнение и позиция не е нищо друго освен подготвена провокация срещу бащицата-самодържец и авторитарната му еднолична власт. А масовата подкрепа от световноизвестни личности за репресираните е плод на тотална заблуда и с две думи срамота.
ПП Ако пък на някой гореизложеното му заприлича на прес комюнике на Роскомнадзор, объркал се е.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2012/08/19/1890840_procesut_pussy_riot_kato_hodorkovski_za_bedni/
Една според мен добра статия относно процеса и присъдата срещу  Pussy Riot в Русия. И за това колко е православна руската православна църква, колко е срастнала с държавата, колко независим е независимия съд, както и за "несъветските" хора в руското общество.
Не мога да разбера, какво е това колективно умопомрачение по идиотското изпълнение на трите пусита. Кой ли не се изстъпани да се възмущава от иначе нормалната реакция на властите. Кой ли не ревна, че процеса срещу тях бил политически, бил срещу инакомислието, срещу свободата... Целият този световен вой в защита на "девчонките" показва едно - тотално са объркани моралните и естетически критерии на доста хора в съвременното ни общество. Личности, които бъркат свобода със свободия, простащина с изкуство, пошло хулиганство с политическа позиция.
Всъщност "девчонките" и приятелчетата им от група "Война" водят за носа всичките умници, които рипнаха да ги защитават. Цялата акция е планирана, така че да предизвика реакция от властта. Съответно реакцията да бъде оревана като ограничение на свободите на хората. Публични личности по света да налапат "въдицата" и да завалят декларации. Като резултат - широко медийно внимание и отразяване на "артистичната акция". Други подобни "артистични акции" на мометата и друзята от "Война" се въртят също из нета. Но откровено не са за лица под 18 години. И нямат нищо общо с изкуство/за каквото претендират/. Дали Пол Макартни, Мадона и компания са разбрали предварително що за персонажи защитават? Май са скачали първосигнално.
Очевидно системната простащина е заразна и притъпява сензорите алармиращи за проявленията и.
А ето и акция на Femen уж в подкрепа на Pussy Riot. Русичък нискочел екземпляр унищожава с резачка кръст поставен в Киев в памет на жертвите на Сталинизма. Видеото не се нуждае от коментар.  http://www.huffingtonpost.com/2012/08/17/pussy-riot-trial-femen_n_1798009.html?utm_hp_ref=world

А.Екзюпери има една много добра алегория за подобни случаи. За баобабите, които трябва да се изкореняват докато са малки, докато приличат на нормални цветя. Пропусне ли се момента, те нарастват дотолкова че пръсват планетата с корените си.
Та сме свидетели как доста хора застанаха да защитават невинните, малки, сладки баобабчета, смятайки, че са цветенца.

p.s. Крайно неуместни са всякакви паралели между пуситата и активисти като Дж.Асандж.  Също така и между акциите на пуситата и автори като Christo или Hundertwasser.

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #902 on: March 24, 2022, 12:49:37 PM »

Не познавам Ивайло Нинов, явно тук има издълбоко запознати с творчеството му. Но е безспорен факт жалкото шикалкавене на отговорни държавни фактори, които две седмици ги беше страх да кажат, че в Украйна се води унищожителна война срещу суверенитета и народа на тази страна. Както вече месец ги е страх и да заемат позицията на ЕС и НАТО, на които между другото България е пълноправен член. И най-вече в прав текст да заемат страната на доброто и морала в тази ситуация. Ама какво беше за преклонената главица ...
     Впечатляващо дебелоочие е да се вменява симпатизантщина на хора, които никога не са изказвали подкрепа към дадена политическа сила. Които са заявявали, че не симпатизират на въпросната партия, лидер и т.н. Още повече към хора, които са заявявали нееднократно политическите си възгледи тук, на страниците на този форум и е пределно ясно, че те нямат нищо общо с посочените партия и лидер. А най-вече това да се вменява от хора, които упорито отказват да разкрият своите политически възгледи и ориентация. Не, че тя не прозира, та даже блести, ама ей така да си я крием – че утре може да се наложи да я променяме в движение ...
     Аз под дебелоочие разбирам да се включиш в дискусия по даден въпрос (в случая с изключителна актуалност) , само за да размиваш темата и да не заемеш никаква позиция по въпроса. Да те е срам или страх да изразиш собственото си мнение, а същевременно да неглижираш мнението на останалите участници. Все пак може да се опита – в случая за жалост изобщо не е трудно – нещата са категорично черно-бели.
     Но може би аз разбирам дебелоочието по различен начин. Бих се определил като дебелоок, ако бях писал Програми, а после да кажа, че не съм ги писал. След това пък, като ми качат черно на бяло, че все пак съм писал, да избягам като такова. И накрая да се отръскам все едно нищо не е било, и пак да тръгна да обяснявам на хората как те са дебелооки.

Господин rex, абсолютно не ми е понятно как в поста ми касаещ конкретен коментар на откровена политически обвързана халтура, каквато са карикатурите на Нинов, вие припознахте собствената си личност и се емнахте да пишете дълги оправдателно-нападателни постове в собствена защита.
Бих ви препоръчал пак да прочетете моят пост, но този път внимателно и с разбиране.
А след това може и да се извините за необоснованите си последващи нападки.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member

« Reply #903 on: March 24, 2022, 13:24:26 PM »

Само дето от конкретния коментар, освен наплюване на автора на карикатурата, не се разбра с какво не е прав, изготвяйки я. Аз мнение някакво по въпроса не чух. Щото такова не беше изказано.
     Не ми стана ясно какво е мнението ти за руската агресия в Украйна? Щом се включваш по темата, се предполага да изкажеш все пак някакво – подкрепящо или осъждащо я. Щом можеш за Pussy riot да се разлееш на половин екран, няма да ти е проблем. Не е трудно, а и  възможните отговори са ДА или НЕ. Както виждаш, номера с ДЕ не минава (много яка карикатура).
     ПП А пък като стана въпрос за извинения, аз още чакам такова от един, дето ме беше обвинил, че неоснователно съм го спрягал за Програмист на породата БОК. Даже ме обвини, че съм лъжец и интригант. После, като се качи пост, доказващ обратното, тоя същия потъна в дълбока нелегалност. Изчезна като един Шойгу от светлината на прожекторите. Та си чакам още извинението, искам да кажа. А пък аз да се извинявам на такива като тебе – нещо си объркал рейса, пич. Няма за кво.

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #904 on: March 24, 2022, 13:36:04 PM »

А по въпроса кой кого си позволявал да определя като путиняк, кой бил гьонсурат и тепегьоз, ще припомня един пост или по-скоро дискусия, породена от ареста и присъдата на момичетата от рок групата Pussy riot, които с творчесвото си протестираха срещу путиновия режим, намесата му в църковните дела, свободата на личността и словото. Дискусията е от преди почти 10 години и ясно се вижда за кого арестуването и съденето на инакомислещите си е съвсем нормално нещо. Както и че всякакво изразяване на лично мнение и позиция не е нищо друго освен подготвена провокация срещу бащицата-самодържец и авторитарната му еднолична власт. А масовата подкрепа от световноизвестни личности за репресираните е плод на тотална заблуда и с две думи срамота.
ПП Ако пък на някой гореизложеното му заприлича на прес комюнике на Роскомнадзор, объркал се е.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2012/08/19/1890840_procesut_pussy_riot_kato_hodorkovski_za_bedni/
Една според мен добра статия относно процеса и присъдата срещу  Pussy Riot в Русия. И за това колко е православна руската православна църква, колко е срастнала с държавата, колко независим е независимия съд, както и за "несъветските" хора в руското общество.
Не мога да разбера, какво е това колективно умопомрачение по идиотското изпълнение на трите пусита. Кой ли не се изстъпани да се възмущава от иначе нормалната реакция на властите. Кой ли не ревна, че процеса срещу тях бил политически, бил срещу инакомислието, срещу свободата... Целият този световен вой в защита на "девчонките" показва едно - тотално са объркани моралните и естетически критерии на доста хора в съвременното ни общество. Личности, които бъркат свобода със свободия, простащина с изкуство, пошло хулиганство с политическа позиция.
Всъщност "девчонките" и приятелчетата им от група "Война" водят за носа всичките умници, които рипнаха да ги защитават. Цялата акция е планирана, така че да предизвика реакция от властта. Съответно реакцията да бъде оревана като ограничение на свободите на хората. Публични личности по света да налапат "въдицата" и да завалят декларации. Като резултат - широко медийно внимание и отразяване на "артистичната акция". Други подобни "артистични акции" на мометата и друзята от "Война" се въртят също из нета. Но откровено не са за лица под 18 години. И нямат нищо общо с изкуство/за каквото претендират/. Дали Пол Макартни, Мадона и компания са разбрали предварително що за персонажи защитават? Май са скачали първосигнално.
Очевидно системната простащина е заразна и притъпява сензорите алармиращи за проявленията и.
А ето и акция на Femen уж в подкрепа на Pussy Riot. Русичък нискочел екземпляр унищожава с резачка кръст поставен в Киев в памет на жертвите на Сталинизма. Видеото не се нуждае от коментар.  http://www.huffingtonpost.com/2012/08/17/pussy-riot-trial-femen_n_1798009.html?utm_hp_ref=world

А.Екзюпери има една много добра алегория за подобни случаи. За баобабите, които трябва да се изкореняват докато са малки, докато приличат на нормални цветя. Пропусне ли се момента, те нарастват дотолкова че пръсват планетата с корените си.
Та сме свидетели как доста хора застанаха да защитават невинните, малки, сладки баобабчета, смятайки, че са цветенца.

p.s. Крайно неуместни са всякакви паралели между пуситата и активисти като Дж.Асандж.  Също така и между акциите на пуситата и автори като Christo или Hundertwasser.

Г-н rex, нещо пак сте се отплеснал. Хлъзгате се по повърхността на пошлата "пластмасова" медийна PR опаковка.
Въпросните девчонки самонарекли се "П.ткин бунт" са безкрайно далеч не само от добрият вкус, от изкуството, но и от борбата за обществена правда. Пошлата халтура не е инакомислие и никога не е била. Липсата на артистична идея и художествени способности при тези моми и техните приятели се компенсира с търсене на просташка сензация. Което също не е инакомислие. Да не припомням забележителните им "изяви" с претенция за изкуство с пиленца, в музеи и по мостове. Който се интересува може да ги намери в нета. Тази групичка просто разбра, че каквото и лайно да изпляскат, то ще се приеме с възторг от западняците и ще бъде добре финансирано, стига да употребят магическите думички "долу Путин". Търпимостта на "запада" към подобни пошли халтури е част от по-голяма тъжна тенденция. Всичко това са признаци на все по-явна цивилизационна криза - морална, естетическа, научна и на стойностите. Част от проявленията на тази криза са движения като Mee too, BLM и агресивното налагане на специални права на отделни групи за сметка на равни права за всички. Част от тази потресаваща умствена девиация бяха кресливите искания за равни квоти на расов принцип в класическите оркестри. И се наложи китайската цигуларка Чжан Чжан да напомня на "неохунвейбините", че в синфоничните оркестри няма дискриминация по расов признак, защото конкурсите се провеждат зад завеса и само по критерии музикални способности на кандидата. Цялата тази закъсняла истерия бореща се уж срещу дискриминацията, доста напомня на едни нашенски хиперактивни борци срещу комунизма, 30 години след падането му през 1989г. Което напомня и за едни други нашенски активни борци, които продължаваха да извират 30 години след 1944г. А най-абсурдното е, че имаше лица, които до 1989г се бореха с капитализма, а след 1989 с комунизма. И двата пъти настървено и безцеремонно. И всеки прояващ нормален, здрав разум бе етикетиран от тях като враг.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member

« Reply #905 on: March 24, 2022, 15:06:38 PM »

Даммм, значи  Pussy riot не са защитници на равните права. И въобще не са протестирали срещу путиновия режим, ами са им платили западняци (морално деградирали естествено) да вкарат путин в кюпа. Ясно, ясно.
     Сигурно по същата схема и Навални е платен от упадъчния Запад да прави разследвания срещу путин и кремълския „елит”? Та затова гние в каторгата.
     Абе друго си е Северна Азия – няма бой и арести по площадите, няма каторга за една произнесена дума, няма спиране на тв и интернет. Дето се вика – пей сърце! Свобода, равенство, братство. Цъфтеж, завръз и летеж към светлото бъдеще!

ПП Така и не каза какво е твоето мнение за нахлуването на путиновите армии в Украйна. Подкрепяш, порицаваш?

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #906 on: March 25, 2022, 01:05:49 AM »

Г-н rex, понякога е добре когато човек участва в дискусия да прочете внимателно и да схване какво чете, преди да излива собствените си фантазии, фобии и филии върху клавиатурата.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member

« Reply #907 on: March 25, 2022, 07:09:27 AM »

Напоследък в публичното пространство се развиват много дискусии по най-актуалната тема в света – убийствената война в Украйна. Част от дискутиращите директно и откровено заемат единствената позиция, която може да заеме нормален човек – че е немислимо през 2022 г.  в Европа да се води война. Че е немислимо да се бомбардират невинни хора, да се убиват жени, деца, старци. Че за модерния свят е недопустимо съществуването на диктатори, обричащи всички на смърт, глад и разрушения – включително и собствения си народ. Че след Студената война е немислимо някой да заплашва света с ядрено оръжие.
     Гласове в защита на обратната тема почти не се чуват. Най-малкото предполагам защото поддръжниците на едно такова мислене си дават поне тази сметка, че е някак срамно да кажеш – да, аз съм затова да има война, да умират хора.
     Но има една трета група, която хем поддържа втората теза, хем я е страх да го заяви открито. Точно за тях ми е чудно защо изобщо се включват в подобни дискусии, след като не им стиска да кажат нещо конкретно по въпроса. Но се бутат у пармаците, както се казваше в една тв новела. Усукват го и шикалкавят радиевато, така да се каже. Отвътре ги боде да се излеят в защита на бруталната военна агресия, но същевременно не смеят, за да не се компроментират пред обществото. Почти съжалявам такъв тип дискутиращи – хем им се иска, хем не им стиска. Горките, така и не осъзнават, че се излагат още повече. Жалка история.

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #908 on: March 25, 2022, 11:53:04 AM »

Г-н rex, бъдете спокоен. Публичната ви и доста активна демонстрация на стоящ от правилната страна ще ви бъде зачетена в бъдеще като позитивен актив, където е нужно.  Wink cowboy Afro

За разлика от вас, някои хора нямат нужда да демонстрират публично, че са на страната на нормалността.

Някак ненадейно се сетих за един наш съвременник, считащ себе си за демократ, който преди време изока от трибуна крилатата фраза: "Кой не скача е червен!".  Което дефакто е еквивалент на библейското "Кой не е с мен, е против мен". И едни притежаващи силно стадно чувство лица скачаха заедно с "Командира" в екстаз. За да покажат демонстративно, че и те са на новата, по-правилната страна.
Години по-рано, пък едни други персонажи, любители на прогреса с един цвят и една партия, изискваха всички около тях дружно и с радостни лица да декламират лозунги по манифестации и да демонстрират страстна принадлежност към единствената права вяра в светло бъдеще. И те считаха, че който не е с тях е против тях.
Сред тогавашните партийни и комсомолски активисти бяха и онези, които години по-късно скачаха заедно с "Командира" по команда. Вероятно надявайки се, че подрипвайки в синхрон с Костов ще успеят да изхвърлят от биографиите си слугуването за бившите властници.
Хората със стаден манталитет обичат шумно и показно да демонстрират, че при всеки полъх на нов "вятър" те са най-верните и правоверни следовници на актуалния "овчар" и носители на актуалния морал.  В тяхната ценностна система, ако не "скачаш" в синхрон с тях автоматично попадаш в графа-враг.
От историята знаем, че този принцип на посочване на врагове не е само "червен" патент. Има го и на другия край на кълбето, но оцветен в трицветие. Даже един сенатор е увековечил името си в цял държавен поход за сочене на врагове. Войните на "Маккартизма" бяха стигнали до там в маниакалността си, че обвиняват хиляди хора от интелигенцията и работническата класа. Дори филмовата икона Чарлз Чаплин е нарочен и е принужден да емигрира.
За съжаление днес в ХХI век човечеството отново с бодри крачки се е запътило да повтаря грешките от ХХ век. С войните и политическите истерични търсения на врагове. Нещо като социален мегаексперимент - колко пъти може да се настъпи една и съща "мотика". И май отговора е - няколко. Дотогава, докато или дръжката не спука фатално главата или мозъкът в главата не проумее, че не трябва да настъпва "мотика".

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member

« Reply #909 on: March 25, 2022, 12:49:23 PM »

Другарю KaraKitan, аз пък се учудвам на тази специфична част от българското общество, което с пълни шепи цуца от Запада (иначе загнил и упадъчен),  а с цялото си същество благоговее пред Северна Азия. Проектчета, субсидийки, бизнесче – от Запад. Изложенийца, пазарчета – пак от там. Обучение на децата – тоже там. Колите им западни, екскурзиите и ваканциите им пак там.
     Обаче като попиташ тези бизнесмени, бизнесмени още патрЕоти – душата им лелее северноазиатския режим. Запада бил упадъчен, щото давал прекалено много права на всички групи в обществото да се чустват свободни. А то не трябвало – виж само азиатския самодържец как бие и затваря тия, които според него не слушат! Всеки да си знаел мястото, щото иначе всичко отивало на педерастия, джендъризъм, лъгъбътъизъм и так далше!
     Говорят ги тия родните ни бизнесмени и патрЕоти, а утре отново се качват на самолет на западна компания и отиват в гейберасткия Запад, за да занесат евро на детето си, което са го пратили там да стане ... човек.
     Цицат и цуцат от Запад докато преядат, а после грозно, по азиатски, се оригват без ръка на устата.  Аз лично за по-извратена душевна травестия не мога да се сетя.

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #910 on: March 25, 2022, 14:24:06 PM »

Г-н rex, някак не успявате да водите диалог в рамките на добрия тон и без да обиждате отсрещната страна.
Пък и е твърде тоталитарно и недемократично да налагате етикети само защото отсрещната страна не смята да "скача" с  вашия ентусиазъм.
Този прийом с етикетирането е запазена марка на фенската маса на партията на бившите управляващи с любимият им едноличен лидер. Учудвам се, че им влизате в тона. Но пък изборът си е лично ваш. Никой насила не ви кара да възприемате този некултурен похват.
« Last Edit: March 25, 2022, 14:53:48 PM by KaraKitan » Logged

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member

« Reply #911 on: March 25, 2022, 15:13:32 PM »

Обиждащо поведение да наречеш някого лъжец и интригант, а после като се окаже, че човека ни е лъгал,  ни интриганствал, да се изсулиш без да се извиниш. После да се отръскаш все едно те пере дълбока амнезия. Това си мнение относно дебелоочието споделих вчера таман два пъти.
     Та от всичкото дъра-бъра, заобикалки и усукваници, така и не разбрах – подкрепяш или осъждаш путиновата военна агресия в Украйна?

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #912 on: March 25, 2022, 19:35:31 PM »

Г-н rex, това, че не сте разбрали очевидни неща си е само ваш проблем. Четете внимателно и с прочистена глава и може евентуално да ви осени прозрение. Защото при демонстрираната от вас преднамереност в настоящата дискусия, това няма как да се случи.

п.п. напъните ви да се заяждате по други теми може да ги коментираме на по-подходящо място. 

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member

« Reply #913 on: March 26, 2022, 06:27:03 AM »

То на човек, който не иска или не може да каже нещо, но въпреки това се напъва по дадена тема, е много трудно да му се разбере какво има предвид. По принцип е така. Вчера стана въпрос, че е далеч по-добре, когато дадена персона няма нищо за казване, просто да не взема отношение по дадената тема. Така от една страна няма да и се налага да си измисля смешни обяснения на очевадни факти, а от друга на аудиторията ще и бъде спестено мъчително четене на изпразнени от съдържание, но за сметка на това доста обемни изложения. Или както народа ги е нарекъл – разтягане на локуми.
     ПП Винаги ме е учудвало, че постоянно се намират хора, които са готови с лека ръка и за пет минути да похарчат моралния капитал, който са трупали с десетилетия. След което да изпаднат в нравствен фалит.

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #914 on: March 26, 2022, 09:32:01 AM »

г-н rex, не може да не се отчете, че с годините ставате все по елементарен и по-плакатно пропагандистки в размислите си. Очевидно дългата практика из форумите на политически сайтове си оказва своето въздействие. Появяването ви в тази тема на 1 март след пет месечна пауза беше с прозрачна цел и предварително съставена теза.
В процеса на дискусията се видя, че активно пропускате да възприемете написана информация, която противоречи на предварително изградената от вас теза. Което се превърна във ваша запазена марка в последните години. Ако живеехме в момента в тоталитарна държавна система, от вас би станал един прекрасен инквизитор. И като всеки инквизитор вие с удоволствие бихте обвинявали в ерес и бихте горили неудобните на клади, без значение от факти и аргументи на обвинената страна. В наши дни от вас, с демонстрираните ви качества, би станал един целеустремен и изпълнителен служител в Специализираната прокуратура. За съжаление на някои лица, настоящата коалиция се е заела да закрие тези герберски репресивни структури.
« Last Edit: March 26, 2022, 09:33:01 AM by KaraKitan » Logged

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 ... 59 60 [61] 62 63 ... 66
  Print  

Jump to: