Habits
|
 |
« Reply #405 on: January 10, 2015, 10:07:48 AM » |
|
В статия пише, че тези хаплогрупи възникват на Балканите.
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #406 on: January 10, 2015, 10:52:04 AM » |
|
Виждам, но не пише че са траки. Хаплогрупа I може да е най-старата европейска хаплогрупа, с голям процентен дял на Балканите, но тя идва в Европа от някъде от посоката на Близкия изток като хаплогрупа IJ, след което се развива в хаплогрупа I, всички кроманьонци са с тази група, а те траки ли са?! А разпределението и разнообразието на V13 се смята, че представлява, съпровожда въвеждането на първите земеделски технологии, по време на разширяването на неолита от Балканите в Европа.За това съм съгласен, че преобладаващото местно население с модерния E-V13 е подавляващо до Балканската бронзова епоха и започва да се разпростира от тук. Така че тук говорим за доста предтракийски период, като разбира се и те са част от тези хаплогрупи, след като ги наследяват повсеместно.
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #407 on: January 23, 2015, 06:22:28 AM » |
|
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #408 on: January 27, 2015, 13:04:30 PM » |
|
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #409 on: February 04, 2015, 14:41:58 PM » |
|
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=32047Много ми е интересно това възможно ли е? Колко пък вода да поемат тия дървета? Някой по-запознат може ли да каже дали това е истина или поредния популизъм.
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #410 on: February 04, 2015, 18:26:55 PM » |
|
Ами най-логичното обяснение е, че дърветата задържат почвата, а тя на свой ред поема вода. Затова се залесяват и крайбрежни зони покрай реките, дърветата да държат брега да не го "изяжда" лесно реката. Предполагам, че има и по-задълбочено обяснение на въпроса.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #411 on: February 04, 2015, 19:40:43 PM » |
|
Прав е проф.Константинов. Не пропускайте факта, че дърветата имат коренова система, която поема водата от почвата и я разпределя по цялото растение. Отделно вече споменатото по-горе, че растителността способства за задържане на почвения слой, който също има абсорбционни свойства. Мераците по бърза и лесна печалба водят до унищожаване на природна среда и последващи бедствени положения. Но както винаги, акъла(ако ни дойде) ще е по най-трудния начин- след жертви и разрушения.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #412 on: February 04, 2015, 20:32:38 PM » |
|
Винаги съм се удивлявал как е възможно да има такива изроди. Да знаеш, че рискуваш толкова много животи заради собствената си изгода и въпреки това да продължаваш. А в същото време други изроди го позволяват, знаейки какви ще са последствията. Сигурен съм, че дънер като Бойко Борисов е запознат с тия неща колкото и аз. Важното е да направим магистралките, друго му е_и майката.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #413 on: February 04, 2015, 21:13:53 PM » |
|
Относно дърветата и незаконната сеч, нещата са както сте ги изговорили. Но нека не забравяме, че наводненията и аномалите в климата не само в България. Наводнения имаше и в Австрия и Германия, където отношението към горите е друго. Нивото на подпочвените води в момента не само в България е доста високо.
Мнението за политиците е отделно.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #414 on: February 05, 2015, 07:05:34 AM » |
|
И аз мисля, че бедствията се получават поради съвкупност от причини. Но въпреки това, аз съм сигурен, че това може да се предотврати. Ебаси, в кой век живеем?
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #415 on: February 05, 2015, 08:05:36 AM » |
|
В двадесет и първи век, където всичко се глобализира, комерсиализира и така нататък. Говорихте за това да ни дойде акъла, отново да си припомним къде живеем и, че живеем в тъмно време, размито в тема отговорност и наказание. Хората се бунтуват, това няма отражение. Системата в България, двадесет и първи век, е ясна, тя е организирана.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #416 on: February 05, 2015, 09:39:51 AM » |
|
Винаги съм се удивлявал как е възможно да има такива изроди. Да знаеш, че рискуваш толкова много животи заради собствената си изгода и въпреки това да продължаваш. А в същото време други изроди го позволяват, знаейки какви ще са последствията. Сигурен съм, че дънер като Бойко Борисов е запознат с тия неща колкото и аз. Важното е да направим магистралките, друго му е_и майката.

|
|
|
|
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #417 on: February 05, 2015, 09:58:22 AM » |
|
 ?
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #418 on: February 08, 2015, 20:42:37 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #419 on: February 09, 2015, 06:33:44 AM » |
|
Бай Дафо-един велик гайдар на каба гайдата и достоен човек!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
|