KaraKitan
|
 |
« Reply #60 on: July 11, 2009, 10:52:38 AM » |
|
Петко, абсурда е че тази наистина екологична храна няма как да се сертифицира като "био" щото стареца с меда или другия дето си пасе добитъка в дивотията не могат да се бръкнат с някоя и друга хилка за биосертифициране. Но разни големи фирми могат. И ни пробутват в супермаркетите "биопродуктите" си.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #61 on: July 11, 2009, 11:01:37 AM » |
|
Петко, абсурда е че тази наистина екологична храна няма как да се сертифицира като "био" щото стареца с меда или другия дето си пасе добитъка в дивотията не могат да се бръкнат с някоя и друга хилка за биосертифициране. Но разни големи фирми могат. И ни пробутват в супермаркетите "биопродуктите" си.
az dokolko znam imashe tri firmi..i toi mai ot obrucha na agata . pp tri golemi firmi de
|
|
« Last Edit: July 11, 2009, 11:02:00 AM by petko »
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #62 on: July 11, 2009, 14:18:43 PM » |
|
rex....izvyrtash se .ti govoreshe edva li ne che s poskupvaneto na gorivata i prochee onezi bili vytre a vidish li za malkata triabva malko gorivo i bez kombain i procheee inak da ti go smetna 10000 dekara s 200 leva za dekar stavat 2 miliona na lizing ako ti za tvoite dest dekara osigurish 200 leva za avtomatizacia she si kupish nai mnog magare s plug ,aman zaman gradinska motofreza  .samo subsidiite na dekar shte mu izplatiat tehnikata za deset godini taka i ne mi kaza koia e kulturata za dest dekara ferma deto se vadiat 35 hiliadi evro Мче, уморих се да продължавам да ти обяснявам едно и също, а ти да продължаваш да го пречупваш през 10 различни сфери, без да успееш да разбереш какво ти говоря. Продължавам да твърдя, че "онези" са вътре с поскъпването на горивата и прочее. И като най-голямо перо от разходите им, те точно там са най-уязвими на тема себестойност. Понеже съм го видял и го виждам. Остави тези глупости, че субсидиите ще ти плащат лизингите. Може, ако си извадиш и всичките оборотни средства от бизнеса, да успееш да си покриеш едногодишната вноска. Ама откъде ще извадиш пари да засееш после, ти сигурно знаеш по-добре от тях. Продължаваш да се хвъргаш ту в инвестиция на декар, ту в цялостната сума на даден проект. Защитаваш ту един, ту друг щрих. Ако си навържеш тезите една след друга, няма да се получи това което очакваш. Само още нещо и прекратявам тази явно безсмислена дискусия с тебе. Малката ферма винаги ще е по-гъвкава, винаги ще е по-рентабилна. Винаги ще е с по-независим пазар и по-неконтролируеми ресурси. Винаги инвестицията и ще е по-малка като абсолютна сума, а възръщаемостта от единица площ по-голяма. Ще е по-достъпна и по-толерирана. ПП Явно имаме различни представи за ферми и фермери. Ти бъркаш животновъд с фермер, а лично стопанство с ферма ... Айде със здраве!
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #63 on: July 11, 2009, 14:40:31 PM » |
|
rex....izvyrtash se .ti govoreshe edva li ne che s poskupvaneto na gorivata i prochee onezi bili vytre a vidish li za malkata triabva malko gorivo i bez kombain i procheee inak da ti go smetna 10000 dekara s 200 leva za dekar stavat 2 miliona na lizing ako ti za tvoite dest dekara osigurish 200 leva za avtomatizacia she si kupish nai mnog magare s plug ,aman zaman gradinska motofreza  .samo subsidiite na dekar shte mu izplatiat tehnikata za deset godini taka i ne mi kaza koia e kulturata za dest dekara ferma deto se vadiat 35 hiliadi evro Мче, уморих се да продължавам да ти обяснявам едно и също, а ти да продължаваш да го пречупваш през 10 различни сфери, без да успееш да разбереш какво ти говоря. Продължавам да твърдя, че "онези" са вътре с поскъпването на горивата и прочее. И като най-голямо перо от разходите им, те точно там са най-уязвими на тема себестойност. Понеже съм го видял и го виждам. Остави тези глупости, че субсидиите ще ти плащат лизингите. Може, ако си извадиш и всичките оборотни средства от бизнеса, да успееш да си покриеш едногодишната вноска. Ама откъде ще извадиш пари да засееш после, ти сигурно знаеш по-добре от тях. Продължаваш да се хвъргаш ту в инвестиция на декар, ту в цялостната сума на даден проект. Защитаваш ту един, ту друг щрих. Ако си навържеш тезите една след друга, няма да се получи това което очакваш. Само още нещо и прекратявам тази явно безсмислена дискусия с тебе. Малката ферма винаги ще е по-гъвкава, винаги ще е по-рентабилна. Винаги ще е с по-независим пазар и по-неконтролируеми ресурси. Винаги инвестицията и ще е по-малка като абсолютна сума, а възръщаемостта от единица площ по-голяма. Ще е по-достъпна и по-толерирана. ПП Явно имаме различни представи за ферми и фермери. Ти бъркаш животновъд с фермер, а лично стопанство с ферма ... Айде със здраве! pich mnoo znaesh za zemedelieto ot televiziata i mas mediite ...chuwash che ponezi rewali ,chetesh mi za triufeli .samo [e ti kaja edno az sum malka ferma i da si kupia djip mi trebva ebasi spestiavaniata(ako trebva sum tochen lisheniata) a na onzi barabar s kombaina mu podariavat takuv ,vurvi kato ekstra ,revali she reve shtoto kakto ti kazah da izkiari skromnite deset leva pri nego sa desetki hiliadi ,mnogo struvala tehnikata shtial da se nabuta ..az dori i da iskam nemoga da se nabutam i nakrai ,te nikoga niama falirat nedei gi slusha .a onezi de falirat po takiva malki biznaesi daje ne si gi chuval spored teb nikoi nikoga dosega ne e opitval takiva ekzotiki li? az poznavam takiwa dosta edinia sia shipki ,drugia aronia zaiceferma znam .ti mi pokaji faliral edur? moje da si e prenasochil deinosta no faliral ,tozi s zaicefermata imashe opit ot grucka takava ...e sega pak e tam ma raboti za iadene.kogato go pitah kude sgreshi ...bulgarina ne bil ial zaeshko,a za chujbina ne mogli da subert nujnoto kolichestwo da iznasiat i vse pak ne kaza kuv si go zamislil,kaji bre ,az sum dalnovidna lichnost i toku vij sum videl nekuv nedostatuk v mechtata ti ,moga da ti spestia dosta problemi .teoriata ne e kato praktikata ,no kogato pochvash glei pone na teoria da ti izlizat smetkite .i nakrai toku vij mi haresal biznesa ti
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #64 on: July 11, 2009, 15:18:39 PM » |
|
Петко, Отново си в ошибка. Никъде не съм казал, че знам много за земеделието. Това , което ти наричаш моя теория, са наблюденията ми от практиката на хора, на които съм партнирал в работата им от гледна точка на професионалните ми задължения. Пак се заиграваш с митологеми, че като купиш комбайн ти дават джип. Дават ти погасителен план, и то след като си внесеш самоучастието, другото са кръчмарски приказки. Много хора са фалирали, още повече ще фалират за жалост в условията на днешната глобална криза. С цялото описване на имуществото, публичната продан и цялата неприятна процедура. Явно не познаваш достатъчно хора, та си правиш извода на много тясна извадка. Долното с фалиралите шипкари не го разбрах честно да ти кажа, въпреки че го прочетох два пъти. И за ен-ти път ще ти кажа, че визията ми е относно развитието на малък бизнес по принцип. Не на развитието на мой малък бизнес. Не си спомням да съм ти говорил за мой проект? Като ми дойде такава идея, с удоволствие ще я споделя с теб. Ти явно разбираш от всичко. 
|
|
|
|
|
|
|
kennel Kyurenitsa
|
 |
« Reply #65 on: July 12, 2009, 06:44:49 AM » |
|
Зам.-министър Димитър Пейчев дал близо 3 млн. лв. на жена си и на 26-годишната си щерка, пише в. "Банкер".
Софийска градска прокуратура проверява зам.-министъра на земеделието Димитър Пейчев по сигнал, че е използвал служебното си положение за извличане на лични облаги. Срещу него тече и разследване за конфликт на интереси от Главния инспекторат в Министерски съвет.Пейчев, когото съпартийците му от НДСВ наричат “чичо Митко” отговаря за европейските програми в агроведомството.
Самият той миналата година призна, че ръководената от съпругата му Халина фирма "Тракия-РМ" ЕООД е участвала като подизпълнител на проекти по САПАРД. През април стана ясно, че "Тракия-РМ" ЕООД е едно от 11 български дружества, които са получили най-големите директни плащания за хектар обработвана земеделска земя за 2008 г. Семейната фирма на зам.-министъра е получила 1 657 744 лв. от ЕС. Проспериращ земеделец се оказа и 26-годишната щерка на “чичо Митко” Галина Димитрова Пейчева-Митева. Тя е спечелила проект за 1 320 120 лв. в бащиното си ведомство за закупуване на земеделска техника за пшеница. Това сочат данните от списъка с одобрените проекти по мярка 121 от Програмата за развитие на селските райони на Министерство на земеделието. Галина е регистрирана като производител на зеленчуци, дини и пъпеши, и други специфични продукти на пловдивската улица "Околчица" 23, сочи справка във фирмения регистър ДАКСИ.
Личните съдружници на щерката Интересни данни за "бизнеса" на девойката изникнаха и от съдебно-правните масиви, установи проверка на "Банкер". Оказа се, че Галина има дялове в 4 фирми. Общ бизнес я свързва с Николай Банев и с пловдивския бизнесмен Ветко Арабаджиев в регистрираната през 2007 г. "Любимец Агро” ООД. Банев притежава 50 % от капитала на дружеството, а Галина и Арабаджиев по 25 %. Фирменият регистър сочи, че 26-годишната щерка има завидни знания в различни области. И освен от земеделие, Галина е твърде веща в областта на енергетиката и счетоводството. Тя управлява специализираната в производство на котли за отопление и радиатори с неелектрическо загряване "Термотехника". Собственици на дружеството са инвестиционният фонд "Златен лев, холдинг "Нов век", Министерство на икономиката и група физически лица, които държат 79 % от капитала. Галина Пейчева е едноличен собственик на "Еконт мениджмънт" с предмет на дейност данъчни консултации и счетоводни и одиторски дейности. Счетодната фирма държи 50% от капитала на пазарджишкото дружество "Енергогруп", което произвежда енергия. Младата бизнес дама е собственик на 100% процента на друга фирма, работеща в енергийната сфера. “Евроват” ЕООД е регистрарана в пловдивското Момино село на 4 февруари тази година. "Ер-Ги" е поредната фирма на министерската щерка. Там тя притежава 40% от акциите. Дружеството се занимава с търговия на едро.
Обществените поръчки Семейните фирми на Пейчев масово печелят поръчки в Пловдивско. Сметището в Цалапица се управлява от фирма "Тракия РМ". През юни 2006 г. дружеството Пейчев спечели конкурс и за стопанисване на сметището на гр. Ямбол. Според ДАКСИ "Тракия РМ” е собственост на "Колло" ООД, където дялове са поделени между зам. земеделският министър Димитър Пейчев и съпругата му Халина Малецка. "Тракия РМ" бе фирмата, която миналата есен бе избрана да вози балите до Цалапица. "Колло" и “Тракия РМ” са спечелили 26 обществени поръчки за над 23 млн. лв., съобщи през август миналата година в. "168 часа". Семейните фирми са избрани да канализират селата в община “Родопи” – Марково, Брестовица, Първенец, а по-късно и Ягодово. Последният спечелен канализационен конкурс на “Тракия РМ” е в края на юни тази година. На министерската съпруга предстои да прекопае циганската махала на с. Исперихово, общ. Брацигово. Сайтът на дружеството показва, че освен със строителни дейности, то се занимава и със земеделие и туризъм. “Тракия РМ” отглежда върху 14 000 дка (разположени в Пловдивско и Старозагорско) лозя, жито, ечемик, рапица, тритикале и слънчоглед. Посочено е, че фирмата има трактори от "25 до 260 конски сили" и предлага услугите оран, пръскане и др. Дружеството работи и в областта на туризма и предлага почивки в "Мечта" в района на смолянските езера и "Йонико" край Хасково.
Скандалите Дни, преди да изтече мандата на царското правителство през 2005 г. екоминистър Долорес Арсенова "обезщети" "Тракия РМ" с 8.9 млн. лв. за премахването на стари екологични щети в частното дружество, нанесени преди приватизацията му. "Колло" ООД на Димитър Пейчев и жена му Халина купи уранодобивното предприятие за 1.488 млн. лева. Броени месеци след приватизацията собственикът поиска от държавата шест пъти повече под формата на обезщетение, под предлог че е открито радиоактивно замърсяване на пет бетонови площадки, върху които се е събирал извлеченият от сондите уран. Независимо, че до 2001 г. те били изчистени от държавното "Екоинженеринг РМ" ЕООД. И че през май 2004-а Националният център по радиобиология и радиационна защита излиза със становище, че "вследствие на проведените рекултивационни, дезактивационни и ликвидационни работи са установени показатели за радиоактивно замърсяване в границите на допустимите за вторично ползване норми". Още преди да стане собственик на уранодобивното предприятие, Димитър Пейчев като негов прокурист забърка скандал с продажба на скрап в чужбина. Още през 2003 г. той изтъргувал 111 т. скраб от хром-никел, взети от съоръженията на “Тракия РМ”. Спрапът бил натоварен на камиони и заминал за Германия без да бъдат взети необходимите мерки за транспортирането му. По това време Пейчев бе депутат от НДСВ. По скандалния износ на радиоактивния отпадък бе заведена преписка, която прашясва в някоя от папките на прокуратурата. Но тогава царистите бяха на власт и партийните чадъри успяха да ги опазят и от правосъдието. Сега съдбата и бизнеса на “чичо Митко” зависят изцяло от прокуратурата.
Димитър Пейчев: Не знам за какво става въпрос
Г-н Пейчев, знаете ли, че прокуратурата ви проверява? За какво става въпрос? За европейски пари отпуснати на фирми на дъщеря ви и на съпругата ви. Не знам за такова нещо. А не се ли сетихте, че има конфликт на интереси? Вие говорите за такива, вие ми се обадихте по телефона. Твърдите, че не сте наясно както с прокурорската проверка, така и с конфликта на интереси? Проверка може да бъде извършена на всеки български гражданин и не зная за какво ства въпрос. А наясно ли сте колко милиона са получили фирмите на жена ви и на дъщеря ви, откакто вие сте във властта? Вие си протеворечите, госпожо. Няма противоречие в твърденията ми. Вие ми казахте, че има проверка срещу мен, представете ми я и ще говорим. Друго нямам какво да кажа.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #66 on: July 12, 2009, 09:03:30 AM » |
|
rex .kaji koi e tozi biznes be chovek neka ne si ti ,moje bi si go vidial kato realiziran proekt Пак се заиграваш с митологеми, че като купиш комбайн ти дават джип mitologemi daje neznam kvo e a pri zakupuvaneto na kombain .."niva" mislia che beshe ,firmata vnositel ti podriava lada niva(tova chudo na ruskata misul ,sushto se vodi djip).da te pitam jitarite de bili vse vutreshno kak vuobshte im idbva na akula da investirat tolkoiz seriozno? ta twa sa ot dtotici hilidi do milioni v tehnika ,ma bili si dali imushtestvoto edva li ne ,bna men za moita ku]urka i dvaise hilidi niama da dadat kogato ti rapraviam che zemedelcite sa prosti i si sediat tuka she mi vervash ,drugite sa biznesmeni .kato citiranata kaka po dolu .ta tia nai verpoiatno sushto she falira (po vestnicite de) a na drygia mu razpraviat da se zanimaval s aternativno zemedelie da sial aronia bilki leshnici ,orehi, imalo vakum ,v evorpa kolko stryvalo .s drygi dumi tyrsete nachin .nikoi nema da vi pomogne,vkliuchitelno i nie .opraviaite se .zashto ne napraviat taka da otpusnat pari za prerabotvatelni fabriki da rechem togava i prostia she zasee kato zne che tam v punkta go kupuvat ,ama da mi razpraviash da ide v italia da prodava bio produkt ,ili vuv francia triufeli....neka bydem realisti lkato ti kazah che zemedeleca e sys sredno nezavursheno i daje i za obshtak ne moje se fane ...vij umnite kvo praviat(statiata otdolu),tva li e zemedelec spored teb ,az pone ne govoria za tiah .hodili li si da vidish v biuroto po truda kakvi hora hodiat rabotiat na iagodi v ispania germania anglia zemedelci tashak .v anglia trygnaha pyrvo studentite
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #67 on: July 12, 2009, 09:56:52 AM » |
|
Човек, вече не знам какво да ти кажа. Твойта теза е алогична и апазарна отвсякъде. Толкова бързо и повратно ти се сменят контрапунктните точки, с които се опитваш да ме атакуваш, че немам думи направо. Тва за джиповете го остави ти казах, щото е пунта мара (извинявам се за грубия израз). А ако все пак някой ти "подари" нещо, не оставяй в себе си и грам съмнение, че последното е калкулирано в стойността на остатъчния ти лимит. Който подарък чинно ще върнеш с дължимите лихви. Митът за безплатния обяд мисля доволно бе опроверган в последните години. Продължавам да не се съгласявам с тебе, че фермерите са прости хора. Ти преди говореше за фермери, сега за земеделци. Подпомагането на полу-натуралните стопанства е друга бира (все така приоритет на ЕС), но доста далеч от темата, върху която дискутираме. Това, че ти слагаш всичко под един знаменател (надявам се не избирателно), е съвсем друг въпрос. Мениджър и земеделец са сходни понятия, със силна потребност да се препокрият в днешно време. Само ти дето не разбираш, че фермерът е едно от многото професионални проявления на мениджъра - наричай си го както искаш. Сега за реализираните проекти - ще ти дам пример, за да не бъда голословен. Да речем, че мой познат отглежда гъба кладница от повече от пет години. Продава у нас на стокови тържища, на голяма хранителна верига, продава и в чужбина. Като вторичен ефект от усвояване на суровината (дървесните пънчета) е заложил заразяване с трюфели (там наистина ще видим какво ще излезе). Като втори пък клон на бизнеса си е засадил орехова гора, която ще започне да плододава след 5-6 години. В семейната му ферма са е заето ЕДИНСТВЕНО семейството му. Което за момента се прехранва доволно. Че им остават и малко пари за инвестиции. ПП Човекът не кара джип, няма и да подкара. Достатъчно умен е да инвестира припечеленото.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #68 on: July 12, 2009, 10:12:24 AM » |
|
 ...ne mi obrushtai vnimanie reks ,poniakoga slovobludtstvam fermer e dosta obshto ima i zemedelci i jivotnovudi i takiva deto suchetawat dvata shtata reks za podarucite ne budi siguren .taka kakto znaesh za globalnoto zatopliane i zasushavane da si chuval i za ikonomicheska kriza horata puska pomocii be .makar che i s ladata nivata pak si e kalpaw kombain pp a onezi dde karat gorkite celata pechalba za djip sa dali ,nema reinvesticia nema nishto
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #69 on: July 12, 2009, 10:15:36 AM » |
|
reks .govoreshe za ferma ot deset dekara zemia .
i tvoi frend koi s kvo mu pomogna ot evropeiskite pari kvo zema .a durjavata ni pomislili che mopje da falira oshte predi da e pochnal ,kolko riskuva i za kolko ?
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #70 on: July 12, 2009, 10:42:31 AM » |
|
Петко, Продължаваш да отказваш да схванеш. А аз продължавам да говоря за ферма до 10 дка. На "моя френд" европейците му осигуряват ОТВОРЕН пазар. Никой друг не може да ти помогне, ако не си помогнеш сам като презумпция. Не знам защо държавата трябва да си помисли за теб, а ти да чакаш на нея. Като първа стъпка. Ти какво и предложи - проект, яснота в приходите и разходите, плати си данъците ... Айде да приключваме, безмислено е. Особено с твойта нагласа. Поздрави
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #71 on: November 21, 2009, 13:13:12 PM » |
|
|
|
« Last Edit: November 21, 2009, 13:15:52 PM by petko »
|