Mad Max
|
 |
« Reply #15 on: June 26, 2009, 21:24:18 PM » |
|
Атака е последният изблик на фанатизъм в България. Там трябва сериозно лечение.
Много повече бих се срамувала ако премиер е Волен Сидеров, отколкото Ахмед Доган под прикритие..
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #16 on: June 27, 2009, 06:27:43 AM » |
|
Петко, Позволи ми да не се съглася с теб. Би ли ми посочил една по-либерална държава от българската по отношение на малцинствата си, на Балканите говоря? Сам посочи сръбския шовинизъм като пример за обратната мяра. Помисли си за турци, гърци, македонци и албанци. Да виждаш там и следа от нашата национална толерантност? Как си представяш там въобще да се дискутират теми като "религиозен радикализъм"? И то по отношение на религии, изповядвани от малцинствата?!? Не мисля, че някой има право да твърди, че е бил ощетен в България относно етническата си или религиозна принадлежност. Дори и сектантите ако искаш за пример. В България точно тази етническа толерантност е използвана за "консервиране" и дистанциране на определени етноси, с цел тотален контрол върху избирателния им вот. Със съответните заплахи, че ще има нови еди-какви си процеси, че ще останат без работа и други подобни опасни заигравания с тези хора. Жалкият парадокс тук е, че тези вече много послушни хора, продължават да живеят все така зле. Като единствен мотиватор на действията им е, че може да стане и по-зле. За жалост не показват никаква воля, че искат да живеят по-добре. Показват само желание да запазят и довкостенят статуквото...
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #17 on: June 27, 2009, 20:15:27 PM » |
|
rex, либералността към етносите съставящи нацията ни е нещо добро. Благодарение на способностите си хора от различни етноси са успяли да се интегрират в обществото ни. Виж либералността към нарушения и престъпления е гадната част. Щото например циганина сам по себе си е ОК. Има своите таланти и когато добросъвестно бачка става един нормален член на обществото ни. Кофти е когато хора от този етнос системно крадат ток и това им се прощава от властимащите. Появява се опасен прецедент на специално отношение към дадена група, за сметка на останалите. Но всичко е с цел. Като дойдат избори слабообразованата и бедна маса е най-лесна за манипулиране и купуване. Това са фактите. Властта стимулира простотата и конфронтацията сред народа за да може лесно да управлява. И пак се доказва старата поговорка, че рибата се вмирисва от главата.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #18 on: June 29, 2009, 11:58:25 AM » |
|
Така е Кара, абсолютно съм съгласен. Всичко това за жалост се случва с да го нарека "пасивната подкрепа" на голяма част от мислещите хора, които предпочитат или да емигрират или да останат безучастни към изборния процес. Което пък води до парадокса немислещите и необразованите да определят битието на образованите и мислещите. Както и 80-годишни червени бабички да определят следващия 4-годишен период от живота на един 30-годишен човек да речем. Който бачка, плаща данъци на бюджета и ... не гласува. А после пак някой друг ни е виновен...
|
|
|
|
|
|
|
Ina
Full Member

master of puppets
|
 |
« Reply #19 on: June 29, 2009, 12:13:45 PM » |
|
Така ще е, като хората не си мърдат гъзовете в деня на изборите. Типична българщина- обичаме да се оплакваме, да плюем по ДПС, по БСП, по който се сетите...а в деня на изборите да предпочетем да се затворим вкъщи и да попийнем ракийца.  И да оплачем нелеката си съдба. Машалла!
|
|
|
|
ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #20 on: June 29, 2009, 14:26:45 PM » |
|
mai neshto ne si me rabral .ia da te pitam v koia strana na niakoi etnos e zabraneno da glasuva? ili da izpoviadva religiata si ...ili puk e bilo niakoga zabraniavano ,ili puk da govori na maichinia si ezik? i koi e kazal che niakoi e oshteten? az li? i ne vijdam kak etnicheskata tolerantnost e vinovna za konserviraneto im ,kakvo predlagash za razkonserviraneto im ,netolerantnost? vzemi napravi neshto za integriraneto im po dobre  pp ia da ne pisha tuka che mai greshno she me razberete
|
|
« Last Edit: June 29, 2009, 14:29:44 PM by petko »
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #21 on: June 29, 2009, 14:55:40 PM » |
|
"Петко", интеграцията е излишна за споменаване, ако се спазва един прост универсален принцип -"по-способният е предпочитан". Независимо в коя област. Тогава в цялото общество има нагласа, че ако се усъвършенстваш и работиш здраво ще си на по-добри позиции. Съответно ще знаеш, че онзи на по добра позиция в йерархията от теб, е по добър в това което прави. Нормалната ти реакция ще е да се стремиш да станеш по-добър от него за да си по-близо до върха на пирамидата. Така се изгражда пирамида на кадърността. И кадърността се уважава и подкрепя. В Европа има и такива страни. Излишно е да казвам че у нас в повечето случаи принципът е друг. По-послушният и контролируем се издига нагоре. Неспособният в професията си се насочва към политиката където да си мекогръбначен е предимство. Резултатът е огромни държавни средства управлявани от кукли на конци и в полза на шайка кукловоди.
|
|
« Last Edit: June 29, 2009, 14:57:49 PM by KaraKitan »
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #22 on: June 29, 2009, 15:43:52 PM » |
|
mai neshto ne si me rabral .ia da te pitam v koia strana na niakoi etnos e zabraneno da glasuva? ili da izpoviadva religiata si ...ili puk e bilo niakoga zabraniavano ,ili puk da govori na maichinia si ezik? i koi e kazal che niakoi e oshteten? az li? i ne vijdam kak etnicheskata tolerantnost e vinovna za konserviraneto im ,kakvo predlagash za razkonserviraneto im ,netolerantnost? vzemi napravi neshto za integriraneto im po dobre  pp ia da ne pisha tuka che mai greshno she me razberete Човек, напълно добре съм те разбрал. КараКитан е отговорил това, което мислех да напиша. Ти как би интегрирал човек, който: краде, ние му плащаме сметките, краде и след това убива? Ти искаш ли да има такива интегрирани хора близо до теб? А и най-важният за мен въпрос - този човек, аджеба има ли желание въобще да се интегрира някъде? Или му е най-добре така - да живее от соц. помощи, към които добавя нещо краднато да речем? И друго - всяка група от хора (обединени на какъвто искаш принцип - общо хоби, общ етнос, обща религия, общ език) излъчват послания (съзнателно или не съвсем). За това какво искат да имат и за това какво предлагат те самите. Сам виж коя група какво послание дава - какво иска и какво не иска... ПП Мисля че няма опасност да останеш неразбран. 
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #23 on: June 29, 2009, 16:01:15 PM » |
|
И нещо друго (много типично за наште ширини) - що требе да чакаш инициатива от някой друг? Като идеш в Щатите, Англия, Гърция или Испания - някой идва ли да те хване за ръчица и да ти подаде хляба в ръцете? Или сам си търсиш работа (че и две-три), сам учиш езика, въобще сам се оправяш. Там също си малцинство, а в повечето случаи оставаш завинаги, демек ставаш трайно малцинство (не визирам теб, а по принцип говоря). Обаче там се стремиш ТИ да се впишеш в колектива, а не сядаш да чакаш някой да те хване и две-три години да те развежда като панаирджийска мечка, та белким свикнеш с обстановката. Много такива изселници какво разправят по интервютата - скъсах си д-то няколко години, та да започна да живея на техния стандарт! Да свикна да работя като тях, да се държа като тях, да мисля като тях. А пък който не издържи - наобратно, това е! За консервирането и толерантността - у нас толерантността е използвана от спомената вече в дискусията върхушка, която е толкоз нагла, че на глас си позволява да говори, как няма толерантност. И как са забранени неща, които са изцяло разрешени. И заплашва, че толерантността въобще няма да я има. Така консервират. Лошото е, че има кой да им се връзва на акъла, а държавата ама нищо не прави да ги спре ...
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #24 on: June 29, 2009, 17:39:05 PM » |
|
Много такива изселници какво разправят по интервютата - скъсах си д-то няколко години, та да започна да живея на техния стандарт! Да свикна да работя като тях, да се държа като тях, да мисля като тях. А пък който не издържи - наобратно, това е!
...zabraviash neshto vajno rex...ti produljavash da smiatash che ti si bulgarina a te sa nagosti ,ma ne sa .kude naobratno? Петко, Позволи ми да не се съглася с теб. Би ли ми посочил една по-либерална държава от българската по отношение на малцинствата си, на Балканите говоря? Сам посочи сръбския шовинизъм като пример за обратната мяра. Помисли си за турци, гърци, македонци и албанци. Да виждаш там и следа от нашата национална толерантност? Как си представяш там въобще да се дискутират теми като "религиозен радикализъм"? И то по отношение на религии, изповядвани от малцинствата?!?
iskrenno ti blagodaria che mi davash pravoto da jiveia v sobstvenata si strana dobre che ne si syrbin,nadivam se pone da si bulgarin ot teritoriata na dneshna Bulgaria ,shtoto gi ima i izselnici takiva darechem ot belomorska trakia doshli sled rusko turskata voina(ne bulgaro turskata mad ) zashtoto izliza che az sum po bulgarin i ot tiah moia rod pone e dokazano jivial vinagi v rodopite За консервирането и толерантността - у нас толерантността е използвана от спомената вече в дискусията върхушка, която е толкоз нагла, че на глас си позволява да говори, как няма толерантност. И как са забранени неща, които са изцяло разрешени. И заплашва, че толерантността въобще няма да я има. Така консервират. Лошото е, че има кой да им се връзва на акъла, а държавата ама нищо не прави да ги спре .da tuka veche shte si doidem na dumata .zatva kazah na mad che se splotiavat .....bil li si na miting na Ataka da rechem ,chuval sum frazi che shteli da praviat na sapun niakogo(az ne im viarvam) ili prochetesh nekuv grafit na ulicata -no predstavi si edin neuk chovek (plius tva veche izial edna giosterica)..kolko mu triabva na amed ,da kaje vijte kvo she vi praviat .ma az niama da pozvolia .galsuvaite za men .she mu se vryzvat na akula .dyrjavat triabva da spira onezi de draskali "luvove" ,nishto che mad edva li ne nacionalni geroi she gi izkara ,inak she gi vryzat "Петко", интеграцията е излишна за споменаване, ако се спазва един прост универсален принцип -"по-способният е предпочитан". Независимо в коя област. Тогава в цялото общество има нагласа, че ако се усъвършенстваш и работиш здраво ще си на по-добри позиции. Съответно ще знаеш, че онзи на по добра позиция в йерархията от теб, е по добър в това което прави. Нормалната ти реакция ще е да се стремиш да станеш по-добър от него за да си по-близо до върха на пирамидата. Така се изгражда пирамида на кадърността. И кадърността се уважава и подкрепя. karakitane .nerazbrah zashto sa kavichkite vyrhu nika mi.nekoi hora sa precakani po rojdenie .rodili se bedni .hodil li si v doganovite raioni ...bednotia do shia ...neuki ,negramotni .sega i otkaka i turskata vzea da fashtat .lesno se manipulirat nali? azko dadesh shans na takuv chovek ..populnish mu molbata za rabota daje ,ima li shans,she kajesh eto dadoh ti -tova ne e integracia ,pone za men ,te sa preebani oshte s rajdaneto si e verno che ti ne si dlujen i zorlem da go izuchavash ,ma amed im dava shans edinia na uchilishte tam ,drygia na rabota tam..e te stigat da gitirat ostanalite v seloto .ako az iskam da gi agitiram bih gi napravil konkurentni na teb,za da imate ravni nachala .no nai dobre e da kajesh dadoh ti shans kakvo poveche iskash pp vij amed kolko e konkurentnosposoben .ma e uchena tikva
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #25 on: June 29, 2009, 17:50:43 PM » |
|
pp.eh sburkal sum edna duma .vmesto agitiram integriram
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #26 on: June 29, 2009, 18:55:39 PM » |
|
"Петко" ако си забелязал обикновенно слагам кавички на никовете поради простата причина, че на се реалните имена на хората. Нищо друго няма. Няма смисъл да търсиш смисъл. Вярно е че няма равен старт, но е важно да има възможност за финал според личните качества. Историята познава не един и двама тръгнали от беднотията и изкачили се на върха. Защото са имали талант и упорство. И още нещо. Върха не е един. Всяка професия си има своите върхове. Важно е да решиш кой искаш да изкачиш и тръгнеш. п.п. Въпреки всички простотии на соца, трябва да се признае, че до 89г. държавата полагаше усилия всички да имат поне начална грамотност.
|
|
« Last Edit: June 29, 2009, 19:21:31 PM by KaraKitan »
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #27 on: June 29, 2009, 20:39:53 PM » |
|
Петко, Равен старт няма никъде братче - ни при хората, ни при животните. Един се родил на царя в двора, друг в коптора ... Никой не е питал баща ми как е успявал да ме издържа да уча по Виденовото време. Сега и мене не ме пита никой как си издържам детето. Никой и не е длъжен да ме пита. Тука си опира и до "маята" на човека. Поне аз лично съм убеден в това. Ти обаче хем говориш за това, че всички трябва да са едно цяло, после изведнъж на едни трябва да им се подава ръка, да им се намира работа. Сори човек, но аз не съм съгласен с това. Поради фактът, че съм българин християнин, никой не е дошъл в къщи да ме извика на работа. Нито ми е платил сметките, нито ми е заредил колата. Съмнявам се и да го направи. А това, че на някой майка и баща му, баба му и дядо и така до 25-то коляно са необразовани, понеже на тях образованието не им е приоритет, мисля че е единствено техен проблем. В цитираните от тебе "доганови" райони като гледам имат къщи по на 2 етажа по 100 квадрата на етаж, а нямат средно образование. Интереси братче - всеки инвестира в това, в което сметне за далновидно. На едни хора целта на живота е знанието и перманентното развитие, на други да си построят къща. Разни хора, разни идеали ...
ПП На митинг на атака не бих отишъл. Не би ми било интересно.
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #28 on: June 29, 2009, 21:24:03 PM » |
|
Толкова е малка България.. И толкова малочислена.. Че ако Някой с Власт РЕШИ да сложи край на престъпността по ЗАКОНЕН път, сигурно би успял за 24 часа. Но така ни е по-добре. Кой си е намерил начин да си крадне /не само циганите крадат!/, си крадне.. Плати си малка вноска под някаква форма и пак го прави. Другите - все някак намират начин да оцелеят. А онези с властта, независимо как се наричат и от каква националност са - СЪДРУЖНИЦИ В ЕДНА ФИРМА, подвластни на едно нещо/някой нямат полза от тая работа - строгите български закони да бъдат спазвани..
И младите спряха да работят /най-често живеят на гърба на останалите/, спряха да протестират, спряха да плащат данъци, здравни осигуровки, да вярват в пенсиите, да работят в държавни предприятия.. Живеят като емигранти. Не гласуват - щото се нагледаха вече на родителите си.. И да гласуваш, и да не гласуваш - гласът ти отива някъде на точното място във точното време за точният човек.
Истината е, че това отдавна не е България. Такава, каквато са я рисували в мене.
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #29 on: June 29, 2009, 23:05:04 PM » |
|
Това е България, такава каквато я рисуват в момента нейните обитатели. Всеки един от тях слага своя щрих. Със своя цвят. Всеки миг образа се променя. И става толкова красив или некрасив, колкото го направят самите хора. И тези хора са достатъчно много за да създават образа и. Такава е била България и в миналото -красива и некрасива. Хората са интересни животни. Колкото повече се отдалечават от някаква епоха или събитие, толкова повече я идеализират и изтриват тъмните краски. С умиление сега се говори за златните времена на родопското овчарство, все едно от чешмите е текло мед и масло...чанове, гайди, песни... Малцина споменават за загиналите овчари в суровите условия, за "морова година" когато стадата са измирали поголовно от болести, за своеволията на властта, за острата конкуренция с юруците за пашата... Идилия. Винаги е имало млади и млади. И преди и сега има такива дето си налягат акъла, стягат се и изкачват върха в избраната посока. И преди и сега има и такива дето живеят ден за ден като гости(емигранти) в собственият си живот. Липсата на вяра в собствените възможности е най-тъпият и саморазрушителен начин за прекарване на отреденото ни време на тази земя. Сегашните млади нито са живяли в репресивна система със силно окастрени свободи, нито във време на война, че да се оплакват. Напротив. Именно липсата на истински проблеми кара част от тях сами да си измислят оправдателни причини. И да имитират обществени движения от миналото. Било хипитата от времето на тяхните баби, било антикомунизма на родителите им. Първото е предпочитано, щото пада купон с всичките му специфични екстри. Заимства се формата, без съдържанието породило оригинала.
|
|
|
|
|
|
|
|