DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #105 on: September 23, 2010, 19:16:45 PM » |
|
Тодоре удари едно рамо,че като съм сам не привличам много внимание-бунт,бунт 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #106 on: September 23, 2010, 22:23:25 PM » |
|
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #107 on: October 04, 2010, 19:00:17 PM » |
|
Жива легенда. Стопанинът му му говори като на свое внуче и казва, че за нищо на Света не го дава. Една нощ три вълка влизат в двора на къщата му. Кучето пуснато при овцете ги усеща и без да се замисля скача да им препречи пътя към саята. Вече изяли няколко кучета по селото, тримата натрапници решават и с него да се справят и започват заедно да го "работят". Три вълчи уста го ядяли. Чул стопанина, че нещо се случва, грабнал брадвата и излязъл в двора. Видял че кучето му едва бере душа, но не дава назад. На няколко отскока и със силно рукане се озовал при кълбото, размахал брадвата и натрапниците побягнали. Повече не се върнали. А от тогава - види ли вълк или вълци, откача докато не ги убие.. Хората в селото останали без кучета и всеки ходел да му се моли да даде своето куче, та да не вземат вълците да се върнат и да закачат и от стоката им. Той не го дава. За да направим снимки стопанина му го върза. До този момент почти не е било връзвано. Куче, което трудно понася синджира е, както казва Дънди: "има работни кучета дето никога не го понасят - като ги вържеш и все едно им взимаш душата". Перелик Може ли снимка на въпросния Перелик(таз не се вижда  )?
|
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #109 on: October 04, 2010, 19:20:21 PM » |
|
Ама за тоз Перелик ли става дума  ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ dandi да ти е жив и здрав  На колко години стана?
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #110 on: October 04, 2010, 19:29:21 PM » |
|
За същия,на 8 години май трябва да стана,преди да дайде при нас беше при на бай Диньо брат му.Но останаха без работа с жена му селота и трябваше да се мести в града.Останали му бяха 2 овце.Перелик също,макар че доста бяха ходили да го купуват. Обади се една вечер ,дали ще има как зимата с наште да гледаме и неговите 2 овце.Съгласихме се където 200 там и 202.Докара и Перелик (кучето с овцете си върви то е ясно) и каза че ни го завещава,че е куче което е родено за стока и трябва със стока да е.И стотинка да няма не би го продал на хора дето не ги знае какви са.
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #111 on: October 04, 2010, 19:32:13 PM » |
|
За същия,на 8 години май трябва да стана,преди да дайде при нас беше при на бай Диньо брат му.Но останаха без работа с жена му селота и трябваше да се мести в града.Останали му бяха 2 овце.Перелик също,макар че доста бяха ходили да го купуват. Обади се една вечер ,дали ще има как зимата с наште да гледаме и неговите 2 овце.Съгласихме се където 200 там и 202.Докара и Перелик (кучето с овцете си върви то е ясно) и каза че ни го завещава,че е куче което е родено за стока и трябва със стока да е.И стотинка да няма не би го продал на хора дето не ги знае какви са.
Евала на човека(найстина си обича стоката),поклон и на вас Перелик ли е тартора на глутницата?
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #112 on: October 04, 2010, 19:35:32 PM » |
|
Евала на човека  Да се включа и аз(вече като стара пушка  ) Шабан е шефа,освен ако е нямало преврат  Дънди ще каже 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #113 on: October 04, 2010, 19:41:55 PM » |
|
Шабан е
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #114 on: October 04, 2010, 19:56:33 PM » |
|
Държи още фронта значи :cheers:малките камъчета са най-остри;малък но съковит  Абе дано си им хванете соя и да си имате наследници и от Шабан и от Балабан,Перелик и т.н. Нали в крайна сметка това е смисъла запазване на кк като тип и качества  вашите на вид са хубави,а за качествата е много просто-ако не са били добри да не сте ги държали,особено с тия нахални мечки дето се навъдиха при вас.За тях си трябва сериозен отпор. Шаренки,че и серт,какво повече да иска човек
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #115 on: October 04, 2010, 21:26:38 PM » |
|
Евала на човека  Да се включа и аз(вече като стара пушка  ) Шабан е шефа,освен ако е нямало преврат  Дънди ще каже  Все се надявах Перелик да е(фаворит си ми е)  Инак си прав,че са си сой кучетата 
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #116 on: October 04, 2010, 21:28:02 PM » |
|
dandi по кой кучета върви Перелик? Може ли снимки на наследниците му (на Перелик)
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #117 on: October 05, 2010, 09:05:54 AM » |
|
Аз пак да се намеся  понеже в момента Дънди я няма,да помагам.Баща на Перелик май беше Медун,дядо Буян(КараКитан)ама не съм 100% сигурен.Някъде назад в темата за пазачи на стада мисля,че беше обяснявано,прегледай като имаш време.Тогава,ако не ме лъже паметта,Ариман питаше. П.П. Разводняваме темата и ще се карат,да се пренесем в пазачи на стадата,там може да се развихрим 
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #118 on: February 03, 2011, 13:44:14 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Pagan_fire
|
 |
« Reply #119 on: February 03, 2011, 13:54:25 PM » |
|
Верни неща казваш,има развъдници,които не са представяли информация със снимки от страшно много време,къде се затриха?! Но титулярните форумници,развъдчици се включват,веднага след ежедневните си задължения,за това не може да им се сърдим,всеки си има ангажименти  интересно ми е,нежеланието на някои кенели да не си представят работата тук нагледно във форума(Аркан,Ортаборунза Шибил аз лично знам) трябва да се прави реклама. Ехо,Бяла роза,Титан!!! Какво става?! 
|
|
|
|
"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си" Леонардо да Винчи
|
|
|
|