randol
Newbie

|
 |
« Reply #90 on: April 16, 2009, 16:10:34 PM » |
|
Незабравяйте че понякога и деца влизат в тия форуми и надали ще разберат това което пишеш за "характера" , а ще го разберат в буквалния смисал Далеч съм от мисълта че БРФК е безгрешна/даже има много какво да се желае/,но за тази конкуретната БФК и особено с хората в нея,които я управляват  За койли път ще повторя стария лаф-нов бардак с стари к...ви нестава И за едно съм съгласен с М.Христов че за 10г. тая БФК никаква дейност не е развивала,а тия същите хора сега ще работят  Подбирам много внимателно думите си , за да бъда разбран! Аз също казах няколко пъти - да не се съди за нещо ,което тепърва почва да работи независимо от кога е , нека мине време и ще се види наистина ! Каквото и да се каже докато мине това време ще са си празни злобни приказки. Пък ако не се свърши нищо ,аз също ще си променя позицията си и ще си гледам живота , наистина! Ще се радвам наистина да заработи както подобава и да сложи БРФК в малкия си джоб,но за сега съм песимист Времето ще покаже :smile:дано не е дълго както досега п.п. И несмятам че въпросните господа Литов и Атанасов са пречели да работи БФК през тези 10г. Това пуснатото от Каракитан беше нещо като фоеверк да привлече внимание Не е било Кьорфишек , просто в белите държави тези неща са нещо нормално и се обявяват , за да е ясно на всеки засегнат ,за да може да присъства за да се защити. Просто си има закони ,които трябва да се спазват! Друг е въпроса, че някои хора не ги зачитат и се подиграват на хората ,които се стараят да играят по правилата . Но както казва един човек ,който го мразят доста хора без да знаят и те самите защо - ТЕ ТУКА Е ТАКА.  Това е , всичко е въпрос на време за да се изясни - кой крив, кой прав ,кой на булката брат  !
|
|
« Last Edit: April 16, 2009, 16:12:57 PM by randol »
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #91 on: April 16, 2009, 20:07:48 PM » |
|
Един въпрос, към запознатите. В нет- пространствонто се изказват мнения, че разцеплението на МАКК-МОКК, е заради БФК. Вярно ли е господа от МАКК, че сте искали да прехвърлите всички ваши права към измислената- БФК 
|
|
|
|
|
|
|
DIO
|
 |
« Reply #92 on: April 17, 2009, 06:09:40 AM » |
|
Незабравяйте че понякога и деца влизат в тия форуми и надали ще разберат това което пишеш за "характера" , а ще го разберат в буквалния смисал Далеч съм от мисълта че БРФК е безгрешна/даже има много какво да се желае/,но за тази конкуретната БФК и особено с хората в нея,които я управляват  За койли път ще повторя стария лаф-нов бардак с стари к...ви нестава И за едно съм съгласен с М.Христов че за 10г. тая БФК никаква дейност не е развивала,а тия същите хора сега ще работят  Подбирам много внимателно думите си , за да бъда разбран! Аз също казах няколко пъти - да не се съди за нещо ,което тепърва почва да работи независимо от кога е , нека мине време и ще се види наистина ! Каквото и да се каже докато мине това време ще са си празни злобни приказки. Пък ако не се свърши нищо ,аз също ще си променя позицията си и ще си гледам живота , наистина! Ще се радвам наистина да заработи както подобава и да сложи БРФК в малкия си джоб,но за сега съм песимист Времето ще покаже :smile:дано не е дълго както досега п.п. И несмятам че въпросните господа Литов и Атанасов са пречели да работи БФК през тези 10г. Това пуснатото от Каракитан беше нещо като фоеверк да привлече внимание Не е било Кьорфишек , просто в белите държави тези неща са нещо нормално и се обявяват , за да е ясно на всеки засегнат ,за да може да присъства за да се защити. Просто си има закони ,които трябва да се спазват! Друг е въпроса, че някои хора не ги зачитат и се подиграват на хората ,които се стараят да играят по правилата . Но както казва един човек ,който го мразят доста хора без да знаят и те самите защо - ТЕ ТУКА Е ТАКА.  Това е , всичко е въпрос на време за да се изясни - кой крив, кой прав ,кой на булката брат  ! Като си казал за нормалните държави нека продължим,какво правят там: След протичане на такова събрание в БФК следва да се обевят публично целия управителен съвет на тая БФК ;)за да е ясно на всеки за какво става въпрос,както казваш ти п.п.Обикновено говоря с факти и както ти казах вчера,ако беше някой друг а не ти досега щеше да имаш бан  Немислиш ли че твоя събеседник има БАН вече ?:biggrin:Така ли правят в белите държави?Който изказва друго мнение е аут 
|
|
|
|
|
|
|
randol
Newbie

|
 |
« Reply #93 on: April 17, 2009, 09:33:01 AM » |
|
Като си казал за нормалните държави нека продължим,какво правят там: След протичане на такова събрание в БФК следва да се обевят публично целия управителен съвет на тая БФК ;)за да е ясно на всеки за какво става въпрос,както казваш ти п.п.Обикновено говоря с факти и както ти казах вчера,ако беше някой друг а не ти досега щеше да имаш бан  Немислиш ли че твоя събеседник има БАН вече ?:biggrin:Така ли правят в белите държави?Който изказва друго мнение е аут  Забравяш ,някои съществени неща, но може и да не си запознат ,както много други , но това не те оправдава. Следователно , ако не знаеш - НЕЗНАНИЕТО НА ЗАКОНА , НЕ ОПРАВДАВА НЕГОВОТО НЕСПАЗВАНЕ!!! Промяната в устава се регистрира в съда , и същия трябва да издаде решение , а то да излезе в Държавен вестник , което не става веднага и в предвид хората ,които чакат всяка една издънка за да направят всичко по черно от черното(тях самите) тези неща се изпипват докрай и тогава се оповестява публично. Така че - Не търсете под вола теле! Колкото до моя обиден , огорчен и "велик" събеседник - ако бях аз още, при регистрацията му през прокси щях да му отрежа крилцата. Но администраторите на форума са му дали възможността да говори , да спори , и да си изкаже мнението в продължение на колко дни ? Седмица , две и никой нищо не му каза , нали ?Ако е получил БАН е било заслужено! Но нека погледнем хронологията : - Искаше доказателства ,че г-н Камен Литов лъже - Дадох му линк във форума на ОНОК да чете ,Него това не го инетересувало . - Искаше доказателство ,че г-н Камен Литов е имал жестоко отношение към животни - Предложих му линк на Видео ,той пак го отрече . - Обиди близки хора , което няма да забравя и рано или късно ще разбера кой е ! - Подигра се със законното право на ОНОК над породара - ако щеш вярвай, рано или късно този Сертификат ще зашлеви сериозен законен шамар на доста хора, пък те нека сега се смеят! - Преложиш му да се видим лично на територия на която няма да е сам и да поговорим нормално , нали ? Какво стана - изпадна в шок и ужас , и започна да псува кат дърт циганин на инспектор от ЧЕЗ дошъл да провери електромера му, на всичкото отгоре обвини за това Глобалният Модератор(ах, този лош модератор, така да ми развали срещата с този "велик" човек,  ) ! Извинявай , ама всичко си има мярка , не може да псува и да се правим ,че говорим нормално. Да отрича явни доказателства и да се прави на луд. Да не говорим ,че лъже за самоличноста си ,а иска другите да са честни и примерни, балъците отдавна свършиха . Ако бъркам нещо , кажи! Но не мисля ,че бъркам за нищо, напротив мнението ми за този човек е същото, дори няма да се учудя ако е някой от активно пишещите тук с реално IP ! Ако се притесняваш ,че и теб ще баннат като негов защитник , нека продължим на лични! Приятен ден 
|
|
« Last Edit: April 17, 2009, 09:38:20 AM by randol »
|
|
|
|
|
DIO
|
 |
« Reply #94 on: April 17, 2009, 09:55:17 AM » |
|
Преди около година след ОС на НК БОК пак зададох няколко въпроса по форумите на членове на УС и на С.Попов и пак ми бе отговорено по същия начин-Неможем да говорим сега нека мине през съда ;)и до ден днешен си чакам отговорите  Ако всичко е редовно както афиширате неби трябвало да ви е страх от издънки  Немога да отговарям за другите а само за себеси така че спора си го разрешете двамата Аз на лични не пиша ;)каквото имам да казвам го казвам пред всички,а и с тези личните се вадят много компромати после  Много ми е притеснено да неме баннат,но кво да правя хем пиша,хем стоя на тръни 
|
|
|
|
|
|
|
randol
Newbie

|
 |
« Reply #95 on: April 17, 2009, 10:21:43 AM » |
|
1. Поздравявам те , че си открит - уважавам такива хора дори да не са на моето мнение. 2. Не забравяй , че говорихме за разговора ми с моя "велик" събеседник и отговорих доста изчерпателно! 3. Явно си чел избирателно темата и си пропуснал няколко поста - П О К А Н А
Управителният съвет на Сдружение с нестопанска цел “ БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИНОЛОГИЯ”- БФК на основание чл.26 от ЗЮЛНЦ свиква общо отчетно-изборно събрание на 04.04.2009 г. от 9.00 часа в град Пловдив, в зала “Хебър” на хотел Марица – гр. Пловдив, при следния дневен ред: 1. Отчет на председателя на сдружението. 2. Изключване на Камен Георгиев Литов, за съставяне на документи с невярно съдържание, професионална търговия с кучета и жестоко отношение към животните и Николай Атанасов Атанасов, за съставяне на документи с невярно съдържание, подправка на подпис, плагиатство и клевета. 3. Промяна на Устава на сдружението. 4. Избор на нов Управителен съвет. 5. Разни Поканват се членовете на сдружение с нестопанска цел “БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИНОЛОГИЯ” - БФК – гр. Пловдив или упълномощени техни представители да присъстват на събранието. Регистрация на присъстващите – 8.30 часа. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе на същия ден в 10.00 часа на същото място и при същия дневен ред.
Че тя тая частна организация още съществува ли и тия дето ги цитирате въобще знаят ли че са членове, че да ги изключвате. Или вие просто така си ровите - не е важно какво ще извадите, важното е да мирише.  Той само ДИО е интригант тук :lol:те са цвете  Каракитане тез дет ще ги изключваш май им през онази работа  1. Да, това юридическо лице с нестопанска цел съществува и ще проведе своето Общо събрание на 04.04.2009г. 2. Въпросните господа знаят. А за тези с удобна амнезия има документи. 3. Показват се факти и ще се продължи. Миризмата се носи от друго място. Друг въпрос е, че вие май дотолкова сте свикнали с миризмата, че вече не си представяте киноложкия живот без гангрената. 4. DIO пак се пльоскаш излишно. Ще ги изключва Общото събрание на БФК, не аз. Схващаш ли разликата? Както бе обявено по-рано, се проведе редовно Общо Събрание на Българска Федерация по Кинология (БФК). Събранието се проведе в зала Хебър на хотел Марица на 04.04.2009. Както се предполагаше, а и както се вижда постфактум, голям интерес се проявява! Сакън някой да не би да представи алтернатива за нещо по-добро за любителите на кучета у нас! За всички онези любители, които не са съгласни с досега водената политика по отношение на кинологията и опорочаването на смисъла на тази дума. Да - опорочаване - защото повечето от кучкарите допрели се до БРФК структурите, свързват този термин с пошлост, измама, далавера и прочие! Време е да се спре с "тихото несъгласие" и да има алтернатива! Всичко рано или късно си идва на мястото! Виждам, че много души терзае въпроса за изключването на г-дата Литов и Атанасов, а даже някой спомена, че не били, видите ли и членове на БФК - нищо подобно! Представени бяха документи и протоколи с интересни факти и решения. Затова по точка втора от дневния ред с пълно мнозинство от делегатите, бяха изключени Камен Георгиев Литов, за съставяне на документи с невярно съдържание, професионална търговия с кучета и жестоко отношение към животните и Николай Атанасов Атанасов, за съставяне на документи с невярно съдържание, подправка на подпис, плагиатство и клевета.
Нещо не мога да те разбера , какво общо има в случая С.Попов и НКБОК? Като искаш официялен документ , отиваш в съда ,подаваш молба за актуално състояние , плащаш си и получаваш документа! Тук какво е скрито? Кое точно не е ясно? Какво точно искаш ? Пак ли документ, който булшинството да подмине с обърната глава , невярващо ,че всичко може да стане и по нормален начин? Струва ми се смешно.
|
|
« Last Edit: April 17, 2009, 10:23:19 AM by randol »
|
|
|
|
|
DIO
|
 |
« Reply #96 on: April 17, 2009, 10:31:08 AM » |
|
1. Поздравявам те , че си открит - уважавам такива хора дори да не са на моето мнение. 2. Не забравяй , че говорихме за разговора ми с моя "велик" събеседник и отговорих доста изчерпателно! 3. Явно си чел избирателно темата и си пропуснал няколко поста - П О К А Н А
Управителният съвет на Сдружение с нестопанска цел “ БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИНОЛОГИЯ”- БФК на основание чл.26 от ЗЮЛНЦ свиква общо отчетно-изборно събрание на 04.04.2009 г. от 9.00 часа в град Пловдив, в зала “Хебър” на хотел Марица – гр. Пловдив, при следния дневен ред: 1. Отчет на председателя на сдружението. 2. Изключване на Камен Георгиев Литов, за съставяне на документи с невярно съдържание, професионална търговия с кучета и жестоко отношение към животните и Николай Атанасов Атанасов, за съставяне на документи с невярно съдържание, подправка на подпис, плагиатство и клевета. 3. Промяна на Устава на сдружението. 4. Избор на нов Управителен съвет. 5. Разни Поканват се членовете на сдружение с нестопанска цел “БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИНОЛОГИЯ” - БФК – гр. Пловдив или упълномощени техни представители да присъстват на събранието. Регистрация на присъстващите – 8.30 часа. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе на същия ден в 10.00 часа на същото място и при същия дневен ред.
Че тя тая частна организация още съществува ли и тия дето ги цитирате въобще знаят ли че са членове, че да ги изключвате. Или вие просто така си ровите - не е важно какво ще извадите, важното е да мирише.  Той само ДИО е интригант тук :lol:те са цвете  Каракитане тез дет ще ги изключваш май им през онази работа  1. Да, това юридическо лице с нестопанска цел съществува и ще проведе своето Общо събрание на 04.04.2009г. 2. Въпросните господа знаят. А за тези с удобна амнезия има документи. 3. Показват се факти и ще се продължи. Миризмата се носи от друго място. Друг въпрос е, че вие май дотолкова сте свикнали с миризмата, че вече не си представяте киноложкия живот без гангрената. 4. DIO пак се пльоскаш излишно. Ще ги изключва Общото събрание на БФК, не аз. Схващаш ли разликата? Както бе обявено по-рано, се проведе редовно Общо Събрание на Българска Федерация по Кинология (БФК). Събранието се проведе в зала Хебър на хотел Марица на 04.04.2009. Както се предполагаше, а и както се вижда постфактум, голям интерес се проявява! Сакън някой да не би да представи алтернатива за нещо по-добро за любителите на кучета у нас! За всички онези любители, които не са съгласни с досега водената политика по отношение на кинологията и опорочаването на смисъла на тази дума. Да - опорочаване - защото повечето от кучкарите допрели се до БРФК структурите, свързват този термин с пошлост, измама, далавера и прочие! Време е да се спре с "тихото несъгласие" и да има алтернатива! Всичко рано или късно си идва на мястото! Виждам, че много души терзае въпроса за изключването на г-дата Литов и Атанасов, а даже някой спомена, че не били, видите ли и членове на БФК - нищо подобно! Представени бяха документи и протоколи с интересни факти и решения. Затова по точка втора от дневния ред с пълно мнозинство от делегатите, бяха изключени Камен Георгиев Литов, за съставяне на документи с невярно съдържание, професионална търговия с кучета и жестоко отношение към животните и Николай Атанасов Атанасов, за съставяне на документи с невярно съдържание, подправка на подпис, плагиатство и клевета.
Нещо не мога да те разбера , какво общо има в случая С.Попов и НКБОК? Като искаш официялен документ , отиваш в съда ,подаваш молба за актуално състояние , плащаш си и получаваш документа! Тук какво е скрито? Кое точно не е ясно? Какво точно искаш ? Пак ли документ, който булшинството да подмине с обърната глава , невярващо ,че всичко може да стане и по нормален начин? Струва ми се смешно. Просто додох пример със съда,че всички с него се оправдават Немисе задълбава темата,защото и няма смисъл.Времето просто ще покаже.Догодина по това време пак се включи и кажи какво сте направили,но честно 
|
|
|
|
|
|
|
randol
Newbie

|
 |
« Reply #97 on: April 17, 2009, 10:35:29 AM » |
|
Съгласен съм ,че не е нужно да задълбаваме , но мога да те уверя ,че откакто влезнах почти насила в това тъй наречено "Кучкарско общество" доста неща станаха, неща които много хора не вярваха .че ще станат. Така че съм обнадежден ,че ще има какво да ти кажа ! С уважение: Милен Димитров - администратор http://bsv.bg
|
|
|
|
|
|
|
Кмета на Нета
Newbie

|
 |
« Reply #98 on: April 17, 2009, 20:35:07 PM » |
|
Всеки има право да избира, какво и как да прави. Това че има БФК, БРФК и още някаква организация не и помня името, за мен не никакъв проблем, нито пък за повечето хора. За определени хора е пробелем но те са толкова зависими да се живеят от това, че няма как да не е проблем за тях. Създаването на БРФК и идеята за БРФК, такава каквато е била е много добра, според мен. Има много неща който който са направени и за положителни, но има и много помия, което пак си е номално. Дали нещата ще се подобрят или влошат, ще стане ясно. През последните години те повече се влошата, от колкото да се подобряват и да се върви напред. Ръководство и защитници на БРФК изтъкват факта, че през последните години има много изложби и .т.н. разждат се повече кучета, има повече развъдници, внасят се кучета и т.н., все хубави неща на пръв поглед. Тук обаче се появява едно голямо НО.... Изложбите са повече, но участниците са по малко. Има международни изложби (CACIB) с 50 кучета, има нациоанлни изложби (САС) с по 20 кучета. Заветните шампионски сертификати, се раздават на кило. Има изложби с 200-300 кучета, макар д ги водят че с 400-500 кучета истината е че не са повече от 300. като се погледне една добра цифра за България, но тук идва факта че тези изложби са известни като туристическа кинология, на коят братята руснаци докарват 100-150, понякога 200 кучета, плащат си участието за три изложби и получават шампионския сертфикат, срещу 3 такси за изложби + 40евро за сертификатите, като бонус имат възможност да получат и титла, гранд шампион, пак за 40 евро и титла шампиона на 5 вселени пак за 40 евро. Целата на тези изложби е единсвено да се съберат повече пари, за да може една част УС на БРФК и няколко пиявици който организарт изложбите да се издържат от това. На тези изложби не са важни как изглеждат кучетата, а е важно да се раздадът всякакви видове сертификати, за да се вземат още 40евро. Такива велики "киноложки праници" както вече им се вика за морските излжби, за който до последно никога не е ясно къде точно ще се проведът и още няколко такива  Идеолога на тези изложби и бързото изкарване на пари е бате Анди, изсветен още като Дебели или Андон Тодоров. Това е един от най-безкруполните личности в БГ киногията. Той е един то хорта което обърнаха БГ киногията в БГ Кинтология
|
|
|
|
|
|
|
Кмета на Нета
Newbie

|
 |
« Reply #99 on: April 17, 2009, 20:59:19 PM » |
|
Всеки има право да избира, какво и как да прави. Това че има БФК, БРФК и още някаква организация не и помня името, за мен не никакъв проблем, нито пък за повечето хора. За определени хора е проблем, но те са толкова зависими да се живеят от това, че няма как да не е проблем за тях. Създаването на БРФК и идеята за БРФК, такава, каквато е била е много добра, според мен. Има много неща, който са направени и за положителни, но има и много помия, което пак си е нормално. Дали нещата ще се подобрят или влошат, ще стане ясно. През последните години те повече се влошават от колкото да се подобряват и да се върви напред. Ръководство и защитници на БРФК изтъкват факта, че през последните години има много изложби и .т.н. разжвъждат се повече кучета, има повече развъдници, внасят се кучета и т.н., все хубави неща на пръв поглед. Тук обаче се появява едно голямо НО.... Изложбите са повече, но участниците са по малко. Има международни изложби (CACIB) с 50 кучета, има национални изложби (САС) с по 20 кучета. Заветните шампионски сертификати, се раздават на кило. Има изложби с 200-300 кучета, макар д ги водят че с 400-500 кучета истината е че не са повече от 300. като се погледне една добра цифра за България, но тук идва факта че тези изложби са известни като туристическа кинология, на която братята руснаци докарват 100-150, понякога 200 кучета, плащат си участието за три изложби и получават шампионския сертификат, срещу 3 такси за изложби + 40евро за сертификатите, като бонус имат възможност да получат и титла, гранд шампион, пак за 40 евро и титла шампиона на 5 вселени пак за 40 евро. Целта на тези изложби е единствено да се съберат повече пари, за да може една част УС на БРФК и няколко пиявици който организират изложбите да се издържат от това. На тези изложби не са важни как изглеждат кучетата, а е важно да се раздадат всякакви видове сертификати, за да се вземат още 40евро. Такива велики "киноложки празници" както вече им се вика за морските изложби, за който до последно никога не е ясно къде точно ще се проведат и още няколко такива  Идеолога на тези изложби и бързото изкарване на пари е бате Анди, из светен още като Дебели или Андон Тодоров. Това е един от най-безскрупулните личности в БГ киногията. Той е един то хората което обърнаха БГ киногията в БГ Кинтология -оп грешка не трябваше да публикувам,  Продължение. Но бате Анди, далеч не целия проблем, Камен Литов, Иван Димитров и т.н. Тук има един интересн факт, бате Анди все драпа и всеки път като набере скорост му резват всичко и той го закъсва, само че бате Анди е доста добър и все успява да върне пак на позиция и така години наред. Истината е че бате Анди е полезен, понеже той почна да кара автобусите от Русия и републиките, и когато се закъса пак опират до него. Не е много удобен ама е полезен, затова той ще продължава да е там. Други пък не са в УС на БРФК, те няма как да намажат от изложбите, но пък могат да намажат ор развъждане и те го правят добре. До преди няколко години, те често работеха и с фалшиви родословия и т.н., но се усетиха, че вече не е нужно да го правят, могат да работят само без фалшиви родословия, просто трябва да прозивеждат повече кучета и започнаха да го правят. Въдят продават, ходят на изложби, плащат такса взимат си сертификат, продават кучета само от шампиони.  Клубовете за породи- офффф, вече има много клубове, знайни и незнайни, някой от тях работят добре и се изолират до колко може от ставащото, но повече активно участват в гласуванията. Председателите на ти клубове в повечето случай са хора който нямат да идея какво е това куче, стандарт, изисквания и т.н., ама нали повечето се издължат от продажба ба кученца, се боят активно за властта си и за запазването властта на Вожда  , понеже когато те закъсат вожда се появява по тяхна покана да покаже подкрепа, рядко се намесва в клубните неща пряко и винаги вика, добре е да се разберете, ама по-добре дайте възможност на тия който сега са в УС на клуба да покажат техния потенциал. Това е накратко ситуацията около БРФК и приближени. Както политиците, те забравят, че са там да работят в името на идеята, а не в името на своята изгода. Това е накратко историята около БРФК и приближените и. 
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #100 on: April 17, 2009, 21:26:31 PM » |
|
Bravo be kmete, goljma rech si drupnal. a mislish li che obiknovennij chovek my dreme koj e na vlast. vse taj. da ne mislish che ako e BFK neshtata she trugnat po maslo i krai na problemite. ne po losho she E. tepurva i tjh she chakame da se najdut. taka che po dobre deistvashta BRFK otkolkoto knijna (krepjshta se samo na idei i obeshtavashta- na koeto v BG sme se nagledali) BFK.
|
|
« Last Edit: April 17, 2009, 21:28:04 PM by na Brad Pit- brat my »
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #101 on: April 17, 2009, 23:46:07 PM » |
|
Ха така бардъре на Брат Пит. С изявлението си, потвърждаваш, че нашенеца по традиция предпочита да дреме, трайка и гощава изедника си. Да му плаща "данък изтриване на зъби" и да не си мърда пръста за да премахне "кърлежа". Нашенеца обича своя си кърлеж и си го пази ревностно, като най-съкровенното си. Сакън ако му предложиш да му го премахнеш. Настава паника. Паника от неизвестното състояние на живот без впит в тялото кърлеж. Нашенеца не вярва, че наистина може да се живее без паразитиращи гадини, макар че вътрешно му се иска да се одтърве от кръвопийците. А от това недоверие и примирение полза имат единствено паразитите. Нашего брата дотолкова си е изкривил възприятията вследствие на дългата симбиоза с кърлежа си, че си е втълпил, че не съществуват други форми на живот около него освен кръвопиещи паразити. Понякога, но само понякога нашенеца се поразбужда. Но в това си състояние той достига в съпротивата си само до идеята, че неговият кърлеж като се напие добре ще стане добричък и ще се превърне в полезна медоносна пчеличка... И доброволно понамества по тялото си вече миличката му гадинка на по-хубаво място за кръвосмучене. И изпаднал в анемия нашенеца очаква чудото невиждано да се случи!
Жалко за истинските пчели..
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #102 on: April 18, 2009, 09:59:39 AM » |
|
Karakitane, ne mi drunkai vreli nekipeli za kurleji.Kaji, kude beshe taj BFK prez poslednite 10-15 godini. Zashto sega chak se subudi ot letargij !!!! mai tj prilicha na parazit subudil se, koito se opitva da se vpie .. Horata se otvratiha ot tezi organizacii, koj ot koj po obeshtavashti. a idejta im e samo da dokopat vlasta i posle, kvo edno goljmo nishto. tui che jiveli videli ama dosega BFK vi nosi samo problemi..
|
|
|
|
|
|
|
randol
Newbie

|
 |
« Reply #103 on: April 18, 2009, 11:50:50 AM » |
|
Karakitane, ne mi drunkai vreli nekipeli za kurleji.Kaji, kude beshe taj BFK prez poslednite 10-15 godini. Zashto sega chak se subudi ot letargij !!!! mai tj prilicha na parazit subudil se, koito se opitva da se vpie .. Horata se otvratiha ot tezi organizacii, koj ot koj po obeshtavashti. a idejta im e samo da dokopat vlasta i posle, kvo edno goljmo nishto. tui che jiveli videli ama dosega BFK vi nosi samo problemi..
Само "велики" люде тука ей ,а стига де прекалявате вече! Един спор завърши и веднага се намери неизвестен никому човек да раздухва пак прах в очите на хората , вместо да ги остави те сами да преценят. БФК била такава , всички организации били такива и онакива ,БФК носила проблеми , дрън-дрън та пляс . Не виждам все още - На кой и къде БФК е създала проблеми или пък някой да хвали ?! Единствено и само е обявено събрание и резултат. За какво си губите времето в опити да опорочите БФК , няма как да стане , разберете го. Оставете да мине време и тогава търсете кал да се цапате 
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #104 on: April 19, 2009, 10:33:55 AM » |
|
 Я пак прочети горното за любимите кърлежи пък дано схванеш защо чак сега. БФК си беше налице, кучкарите не се решаваха да направят крачката. И именно защото кучкарите си обичат(ха) и пазят(еха) ревностно кърлежите толкова години затова стигнаха до тук с БРФК. Вероятно една част от тях имат надеждата някога да се изкачат нагоре в йерархията в БРФК и на свой ред да станат "кърлежи" на привикналото с кръвосмученето стадо... Независимо от причината за примиренческото мълчание то очевадно не доведе до развитие на организираните занимания с кучета в България, а отврати доста хора за които заниманията с кучето бяха хоби. От наша страна много пъти е писано и говорено по темата БФК. Друг въпрос е дали аудиторията имаше куража да види и чуе това, което и се показва и казва. Факт е че факторите в БРФК се стараеха всячески да възпрепятстват информацията да стигне до обикновенният кучелюбител. Добър пример е паническото и светкавично изтриване на всяка информация за регистрациите на БФК и БРФК от форума dog.bg. За да се събуди БФК бе нужно да се набере маса хора, на които най-сетне да им е писнало достатъчно от кърлежите. Доооста години колегите ти "кинолози" само се оплакваха на 4 очи от паразитите, но не намираха кураж открито да заявят позиция и да променят нещата. Сравнително отскоро тук там се обажда по някое гласче, но рефрена още показва недорентираност и пасивна презастрахованост - " всички са маскари, не щем организации..". Пределно ясно ми е, че повечето "кинолози" сега стоят в изчаквателна, уж неутрална позиция за да разберат накъде ще се наклонят везните, пък след като им извадим кестените от фурната ще заприпкат към софрата с възгласи "най-сетне победихМЕ..." Факт е, че една група хора през всичките години са отстоявали позиции срещу федерацията на кърлежите. Факт е, че това наистина им е носело проблеми. Но пък всеки си решава сам за себе си дали да предприеме действия за да промени статуквото или да си преживява. В крайна сметка никого не караме насила да заема една или друга позиция. БФК е доброволна организация на хора с общи интереси в областта на породите кучета.
|
|
« Last Edit: April 19, 2009, 11:05:41 AM by KaraKitan »
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
|