Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Юбилейна изложба на български породи кучета, 24 септември 2022г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 13, 2025, 06:32:05 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 170
  Print  
Author Topic: Туркмен Ити. Алабай.  (Read 1101342 times)
0 Members and 8 Guests are viewing this topic.
bovser-beri
Jr. Member
**

« Reply #360 on: March 08, 2009, 20:47:26 PM »

това твое право изобшто не ме интересува

Много бързо може да те заинтересува.

дръж се като мъж

Това трябва да важи и за тебе  hmm. Стига подава путе или дупе  Wink

мод.само за мен ли важи цензората

bovser-beri
Jr. Member
**

« Reply #361 on: March 08, 2009, 20:50:47 PM »

специално за малкия

тук бистрехме политика

Mad Max
Hero Member

« Reply #362 on: March 08, 2009, 20:51:25 PM »

cheers

И неговият собственик не обича да го показва..

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #363 on: March 08, 2009, 20:58:16 PM »

Така. Rex констатацията ти е добра. Какво правим? Какво прави всеки от собствениците на САО или Алабай?
Аз за себе си знам. Не седя да се вайкам из форуми или по седенки. Правя така, че да бъде съхранена средата която е създала Каракачанските кучета. Включително чрез участие с колеги в създаване на специализирани мерки за защита на пасищното животновъдство в планининските и полупланински райони на България. С участие в опазване на местни породи пасищни животни. А също и чрез работа за опазване на едрите хищници в България. Това се нарича комплексен подход за решаване на проблема.

Безценно!

Това което написах в последните ми постове в мартенбг бе, че хора които подеха инициатива за така нареченият БРФК клуб за Туркменски Алабай, нямат качествата, нужни за да доведат нещата до успешен край/а може би и не искат/. Възможно е да се перфектни шоу изложители, или гледачи на кучета, но това не е достатъчно. Искат се други качества. Едни от най-важните са постоянство в цели и ценности и решимост за отстояването им. Някой може да ми се сърди, но така смятам.
Липсата на реални стъпки в посока за опазване на породата, една година след инициативата за сформиране на този клуб само потвърждава мнението ми.

За кого говориш?

За кого говоря ли? Ами виж дискусията във мартенбг от тогава. Имаш кой да ти предостави достъп.  Wink
Казах достатъчно.

Фактите са пред очите на всички.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Mad Max
Hero Member

« Reply #364 on: March 08, 2009, 21:01:23 PM »

За кого говоря ли? Ами виж дискусията във мартенбг от тогава. Имаш кой да ти предостави достъп. 
Казах достатъчно.

Пак се измъкваш тънко  lol

Дискусията не желая да я гледам.
Ако е трябвало - щях да имам личен достъп.

Имаше един лаф за човека и чергата, дето сам си я постилал.

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #365 on: March 08, 2009, 21:07:58 PM »

Я да си припомним що е то чистокръвен Туркменски алабай преди да представяш аргументи.

До тук аргументите ти са САО с известна кръвност от Туркменски алабай, но не са Туркменски Алабай.  naughty

Постоянната промяна в критериите що е то Туркменски Алабай не помагат на самия алабай. Просто промиват истинския и го подменят.

п.п.  За Алабая знам от преди 15 години. Както и за сродните му типове овчарски кучета от Средна Азия включени в мегапородата САО. Не заради друго, а защото са ми интересни аборигенните кучета в Евразия сродници на Каракачанското куче.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Mad Max
Hero Member

« Reply #366 on: March 08, 2009, 21:08:41 PM »

"Казах достатъчно."
.
"Така. Rex констатацията ти е добра. Какво правим? Какво прави всеки от собствениците на САО или Алабай?
Аз за себе си знам. Не седя да се вайкам из форуми или по седенки. Правя така, че да бъде съхранена средата която е създала Каракачанските кучета. Включително чрез участие с колеги в създаване на специализирани мерки за защита на пасищното животновъдство в планининските и полупланински райони на България. С участие в опазване на местни породи пасищни животни. А също и чрез работа за опазване на едрите хищници в България. Това се нарича комплексен подход за решаване на проблема."

Mad Max
Hero Member

« Reply #367 on: March 08, 2009, 21:12:41 PM »

За Алабая знам от преди 15 години. Както и за сродните му типове овчарски кучета от Средна Азия включени в мегапородата САО. Не заради друго, а защото са ми интересни аборигенните кучета в Евразия сродници на Каракачанското куче.

Припомни ми.

Я да си припомним що е то чистокръвен Туркменски алабай преди да представяш аргументи.
До тук аргументите ти са САО с известна кръвност от Туркменски алабай, но не са Туркменски Алабай.  naughty
Постоянната промяна в критериите що е то Туркменски Алабай не помагат на самия алабай. Просто промиват истинския и го подменят.

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #368 on: March 08, 2009, 21:20:33 PM »

За кого говоря ли? Ами виж дискусията във мартенбг от тогава. Имаш кой да ти предостави достъп. 
Казах достатъчно.

Пак се измъкваш тънко  lol

Дискусията не желая да я гледам.
Ако е трябвало - щях да имам личен достъп.

Имаше един лаф за човека и чергата, дето сам си я постилал.
Ще ти се.  lol
Държиш да напиша името на човека? ОК.
Ванко2(Иван Бозаджиев) е човека топла връзка между Литов и Н.Събев. Именно за същият написах, че няма качества да съхранява порода. Резултата до тук потвърждава напълно написаното от мен преди годиан. За една година резултата е 0, zero, нуль.

Кво се сети за родопските халища.  naughty

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #369 on: March 08, 2009, 21:24:10 PM »

За Алабая знам от преди 15 години. Както и за сродните му типове овчарски кучета от Средна Азия включени в мегапородата САО. Не заради друго, а защото са ми интересни аборигенните кучета в Евразия сродници на Каракачанското куче.

Припомни ми.

Минала си отдавна периода на наивната ученичка.
Сама си припомни що е то аджеба Тюркмен Алабай.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Mad Max
Hero Member

« Reply #370 on: March 08, 2009, 21:35:19 PM »

Ще ти се.  lol
Държиш да напиша името на човека? ОК.
Ванко2(Иван Бозаджиев) е човека топла връзка между Литов и Н.Събев. Именно за същият написах, че няма качества да съхранява порода. Резултата до тук потвърждава напълно написаното от мен преди годиан. За една година резултата е 0, zero, нуль.

Кво се сети за родопските халища.  naughty

Какво знаеш за работата му? Кой "резултат"?

Mad Max
Hero Member

« Reply #371 on: March 08, 2009, 21:41:48 PM »

Минала си отдавна периода на наивната ученичка.
Сама си припомни що е то аджеба Тюркмен Алабай.

Знам какво е в моите представи и най-ясно разбирам себе си.
Прекалено самовглъбена съм.. понякога ми пречи да направя опит да разбера останалите. За да съм част от екип..

Тя е по-добрият ученик.  Wink

Mad Max
Hero Member

« Reply #372 on: March 08, 2009, 21:45:34 PM »

Честно и открито.
http://www.martenbg.com/f/index.php/topic,707.msg28102.html#msg28102
Мъжко, нали?

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #373 on: March 08, 2009, 21:50:33 PM »

И в крайна сметка толкова ли е трудно нещата да се назовават с истинските им имена?
Горд Оногур от МартенБГ, който показа преди малко е САО не Туркменски Алабай. САО по родословие и по произход.

Породата САО в първоначалната си идея е конгломерат от различни местни аборигенни породи от регионите на Средна Азия със сходен тип. Нещо като да обединим овчарските кучета от Балканите до Пиренеите в една порода Южноевропейско овчарско куче.  lol

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Mad Max
Hero Member

« Reply #374 on: March 08, 2009, 21:52:45 PM »

И в крайна сметка толкова ли е трудно нещата да се назовават с истинските им имена?
Горд Оногур от МартенБГ, който показа преди малко е САО не Туркменски Алабай. САО по родословие и по произход.

Породата САО в първоначалната си идея е конгломерат от различни местни аборигенни породи от регионите на Средна Азия със сходен тип. Нещо като да обединим овчарските кучета от Балканите до Пиренеите в една порода Южноевропейско овчарско куче.  lol

И какво лошо има? Както вече видяхме и на тези страници, има много кучета наоколо които с лекота можем да назовем "каракачански"..

Ти не би ли ползвал това куче за разплод?

Pages: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 170
  Print  

Jump to: