Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 31, 2025, 07:59:11 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 170
  Print  
Author Topic: Туркмен Ити. Алабай.  (Read 1207746 times)
0 Members and 26 Guests are viewing this topic.
Zlatin
Full Member

« Reply #270 on: March 05, 2009, 08:58:41 AM »

Споменахте за "едностранна дисплазия".

Тук ще отклоня темата малко. Трябва ли да има допустима форма на дисплазия?  confused

Кой би си взел куче, което е с доказана такава? Или кутре от такова?
(тук наистина питам, не се заяждам  lol)
Zlatin
Full Member

« Reply #271 on: March 05, 2009, 09:01:20 AM »

Единственият човек, който се осмелява да снима кучетата и обществено да излага резултатите е господин Събев. До колкото го познавам съм сигурна, че се е обърнал към най-добрите..

Доколкото помня, точно с куче от Мартен имаше противоречиви резултати от последователни снимки.
Първо наличие на ТБД, после няма.

Това въпрос на разчитане ли е или, както Каракитан и Рекс обсъждаха, ТБД е минала в "латентно" състояние в следствие на правилно отглеждане?   naughty
Zlatin
Full Member

« Reply #272 on: March 05, 2009, 09:03:05 AM »

Бовсер
 blush

Най-готиният !!!   in_love

Тъй като го гледам, и без снимка за ТБД бих го взел.   Wink
rex
Hero Member

« Reply #273 on: March 05, 2009, 09:11:48 AM »

Аз мисля, че правилно поставено за снимка куче и правилният специалист, разчитащ резултата, са достатъчно достоверен атестат. Тълкуване сигурно е възможно относно степента, ама за наличието - едва ли ... А вече има и достатъчно специалисти, които могат да бъдат оценени по резултатите от работата си. За ветовете говоря де. Отделно дето си е напълно в реда на нещата, съответния специалист да напиша своя коментар под снимката, аргументирайки се защо поставя съответната диагноза. Правят го хората.
Ама такова нещо - първо кучето да има дисплазия, после да му е "минала", не съм чувал.  Wink

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Mad Max
Hero Member

« Reply #274 on: March 05, 2009, 09:28:46 AM »

Ники,
ние вместо да им дадем работа - си създаваме на себе си и се чудим как аджеба още по-добре да се въплатим в ролята на декоративните развъждачи.. Не ми харесва накъде биеш  no , даже се издразвам..
Ето казвам ти за мене си - НЯМА ДА ПРАВЯ СНИМКИ ЗА ТБД, няма да ставам абонат на лекари, фабрики за родословия, чакал по сергиите и Т.Н.
ЗАЩОТО ВЯРВАМ ЧЕ ДРУГ Е НАЧИНА ТЕЗИ НЕЩА ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ ОБЕКТИВНО.

Считам, че с действията си до този момент съм го доказала.
« Last Edit: March 05, 2009, 09:47:37 AM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #275 on: March 05, 2009, 09:32:58 AM »

Определено писането ти е по-силната страна от четенето...

Никъде не съм писал, че чобаните им правят снимки. Това е абсурдно.
Само ще кажа, че чобаните и Фронтлайн не им слагат. И празимек всеки месец.

Той си гледа стоката. Има няколко кучета. Някоя кучка ражда 6-7-8. От тях оцеляват само част. От оцелелите само НАЙ-СИЛНОТО се размножава, защото иначе другите му нашокват кофата и нема секс... lol  Няма как куче, което не може да се изправи на задните си крака, да победи другите мъжкари в борбите за женските! Автоматично само най-добрите гени се предават, другите изчезват по естествен път. Както е с всички животни в природата в продължение на милиони години...

Ние, хората, сме за таковане. Животните не са виновни. Те без нас по-добре биха се справили. В дългосрочен план...

ка' му се викаше на тва? нещо от сорта на "присмял се хърбел на щърбел"  biggrin
Иначе изучил си сА  in_love
« Last Edit: March 05, 2009, 09:39:44 AM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #276 on: March 05, 2009, 09:37:22 AM »

Що е то животновъд?

Нещо което ти специално много трудно ще проумееш и за което много бавно ще узрееш.. Даже по-бавно и от мене  lol
Човек, който развъжда животни и е отдал живота си на това. От себе си добавям и оная думичка "с дарба" /за да разбереш предното ми изречение/

Трябва ли да има допустима форма на дисплазия? 

Кой би си взел куче, което е с доказана такава? Или кутре от такова?
(тук наистина питам, не се заяждам  )

Допустимата форма на всеки един недостатък опира до оная точка, в която не влияе на работните качества. Започне ли да влияе - кучето е аут..
Простичко.
« Last Edit: March 05, 2009, 09:48:05 AM by Mad Max » Logged

Zlatin
Full Member

« Reply #277 on: March 05, 2009, 09:48:47 AM »

Нещо което ти специално много трудно ще проумееш и за което много бавно ще узрееш.. Даже по-бавно и от мене  lol
Човек, който развъжда животни и е отдал живота си на това. От себе си добавям и оная думичка "с дарба" /за да разбереш предното ми изречение/

Отново бля-бля. Тук говорим генерално. Изброй ми част от животновъдите в БГ, които отглеждат азиатци. Примерно първите 10, които ти дойдат на акъла...  naughty

Допустимата форма на всеки един недостатък опира до оная точка, в която не влияе на работните качества. Започне ли да влияе - кучето е аут..

Говори си, Пенке ле, кой ли те слуша...

При условие, че никой не ги гледа в работни условия, навлизаме в Параграф 22...   hmm
Mad Max
Hero Member

« Reply #278 on: March 05, 2009, 10:25:07 AM »

Мммда. Убу си е тука на седянката у кръчмето..  cheers

Mad Max
Hero Member

« Reply #279 on: March 05, 2009, 11:34:16 AM »

Бовсер
 blush

Много си се кефя на рисунката.. Доработката е само за подсилване  Wink
Тая нощ го рисувах, по памет - както ми е в главата и в сърцето.. /ей там от дясно има овци къде катерят билото/

rex
Hero Member

« Reply #280 on: March 05, 2009, 12:22:44 PM »

Ники,
ние вместо да им дадем работа - си създаваме на себе си и се чудим как аджеба още по-добре да се въплатим в ролята на декоративните развъждачи.. Не ми харесва накъде биеш  no , даже се издразвам..
Ето казвам ти за мене си - НЯМА ДА ПРАВЯ СНИМКИ ЗА ТБД, няма да ставам абонат на лекари, фабрики за родословия, чакал по сергиите и Т.Н.
ЗАЩОТО ВЯРВАМ ЧЕ ДРУГ Е НАЧИНА ТЕЗИ НЕЩА ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ ОБЕКТИВНО.

Считам, че с действията си до този момент съм го доказала.
Мисля, че говорим за едно и също нещо - проверка.  Ти говориш за проверка в естествени условия (дай Боже на всеки тази възможност), а аз за проверка в изкуствено създадена среда. За хора, които нямат възможност да осигурят естествени условия, но харесват/обичат породата и желаят да си имат куче от нея.
Съгласен съм, че поради съвкупност от фактори, съвременното развъждане далеч не е това, което се определя като "традиционно". Доказателствата са безброй - както количествените натрупвания, така и произлизащите от тях качествени изменения.  За жалост алабаят е една от породите, които може да се "похвали" с много интензивна изменчивост - буквално за броени поколения. Всичко това е резултат от т.нар. съвременно разведение. Сърдечно адмирирам това което КараКитан прави - запазване на породата в естествения и хабитат - в планината, в стадата, под дъжда и вятъра. НО все пак съвременното разведение (така или иначе факт) следва да бъде контролирано също по някакъв начин. В съвременния свят ти е ясно, че то няма да изчезва, а напротив - ще става все по-масово. Така, че е добре да има контрол, след като не може да бъде ограничено.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
petko
Hero Member

« Reply #281 on: March 05, 2009, 15:38:35 PM »

a niakoi izsledval li e za tazobedrena displazia aborigenni kucheta .zashto mislite che niama takava sred tiah?
...vsushtnost nekoi moje li da mi obiasni po narodno mu kakvo predstavliava tva chudo ,predpolagam e neshto po stavite  lol .shtom se otkriva po snimki (i to trudno ) edva li bih poznal takova kuche po pogled ,opishtete mi bolesta v nai tejkata i forma

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
petko
Hero Member

« Reply #282 on: March 05, 2009, 15:43:22 PM »

...mad tva ot merak da mu napravish "hubav stop "zaprilichalo na bulterier .ot malko po starite de ,segashnite hepten gurbavi

Mad Max
Hero Member

« Reply #283 on: March 05, 2009, 15:53:05 PM »

Добре, рекс, прави сте.

петко, не ме дразни  lol

petko
Hero Member

« Reply #284 on: March 05, 2009, 15:55:57 PM »

Добре, рекс, прави сте.

петко, не ме дразни  lol
dobre be kat za amatior risuvash hubavo ....ma pukaz ne razbiram ot risuvane  lol lol lol

a za tazobedrenata displazia neshto she mi kajesh li ?

Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 170
  Print  

Jump to: