Zlatin
|
 |
« Reply #270 on: March 05, 2009, 08:58:41 AM » |
|
Споменахте за "едностранна дисплазия". Тук ще отклоня темата малко. Трябва ли да има допустима форма на дисплазия?  Кой би си взел куче, което е с доказана такава? Или кутре от такова? (тук наистина питам, не се заяждам  )
|
|
|
|
|
|
|
Zlatin
|
 |
« Reply #271 on: March 05, 2009, 09:01:20 AM » |
|
Единственият човек, който се осмелява да снима кучетата и обществено да излага резултатите е господин Събев. До колкото го познавам съм сигурна, че се е обърнал към най-добрите..
Доколкото помня, точно с куче от Мартен имаше противоречиви резултати от последователни снимки. Първо наличие на ТБД, после няма. Това въпрос на разчитане ли е или, както Каракитан и Рекс обсъждаха, ТБД е минала в "латентно" състояние в следствие на правилно отглеждане? 
|
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #273 on: March 05, 2009, 09:11:48 AM » |
|
Аз мисля, че правилно поставено за снимка куче и правилният специалист, разчитащ резултата, са достатъчно достоверен атестат. Тълкуване сигурно е възможно относно степента, ама за наличието - едва ли ... А вече има и достатъчно специалисти, които могат да бъдат оценени по резултатите от работата си. За ветовете говоря де. Отделно дето си е напълно в реда на нещата, съответния специалист да напиша своя коментар под снимката, аргументирайки се защо поставя съответната диагноза. Правят го хората. Ама такова нещо - първо кучето да има дисплазия, после да му е "минала", не съм чувал. 
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #274 on: March 05, 2009, 09:28:46 AM » |
|
Ники, ние вместо да им дадем работа - си създаваме на себе си и се чудим как аджеба още по-добре да се въплатим в ролята на декоративните развъждачи.. Не ми харесва накъде биеш  , даже се издразвам.. Ето казвам ти за мене си - НЯМА ДА ПРАВЯ СНИМКИ ЗА ТБД, няма да ставам абонат на лекари, фабрики за родословия, чакал по сергиите и Т.Н. ЗАЩОТО ВЯРВАМ ЧЕ ДРУГ Е НАЧИНА ТЕЗИ НЕЩА ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ ОБЕКТИВНО. Считам, че с действията си до този момент съм го доказала.
|
|
« Last Edit: March 05, 2009, 09:47:37 AM by Mad Max »
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #275 on: March 05, 2009, 09:32:58 AM » |
|
Определено писането ти е по-силната страна от четенето... Никъде не съм писал, че чобаните им правят снимки. Това е абсурдно. Само ще кажа, че чобаните и Фронтлайн не им слагат. И празимек всеки месец. Той си гледа стоката. Има няколко кучета. Някоя кучка ражда 6-7-8. От тях оцеляват само част. От оцелелите само НАЙ-СИЛНОТО се размножава, защото иначе другите му нашокват кофата и нема секс...  Няма как куче, което не може да се изправи на задните си крака, да победи другите мъжкари в борбите за женските! Автоматично само най-добрите гени се предават, другите изчезват по естествен път. Както е с всички животни в природата в продължение на милиони години... Ние, хората, сме за таковане. Животните не са виновни. Те без нас по-добре биха се справили. В дългосрочен план... ка' му се викаше на тва? нещо от сорта на "присмял се хърбел на щърбел"  Иначе изучил си сА 
|
|
« Last Edit: March 05, 2009, 09:39:44 AM by Mad Max »
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #276 on: March 05, 2009, 09:37:22 AM » |
|
Що е то животновъд?
Нещо което ти специално много трудно ще проумееш и за което много бавно ще узрееш.. Даже по-бавно и от мене  Човек, който развъжда животни и е отдал живота си на това. От себе си добавям и оная думичка "с дарба" /за да разбереш предното ми изречение/ Трябва ли да има допустима форма на дисплазия?
Кой би си взел куче, което е с доказана такава? Или кутре от такова? (тук наистина питам, не се заяждам ) Допустимата форма на всеки един недостатък опира до оная точка, в която не влияе на работните качества. Започне ли да влияе - кучето е аут.. Простичко.
|
|
« Last Edit: March 05, 2009, 09:48:05 AM by Mad Max »
|
|
|
|
|
Zlatin
|
 |
« Reply #277 on: March 05, 2009, 09:48:47 AM » |
|
Нещо което ти специално много трудно ще проумееш и за което много бавно ще узрееш.. Даже по-бавно и от мене  Човек, който развъжда животни и е отдал живота си на това. От себе си добавям и оная думичка "с дарба" /за да разбереш предното ми изречение/ Отново бля-бля. Тук говорим генерално. Изброй ми част от животновъдите в БГ, които отглеждат азиатци. Примерно първите 10, които ти дойдат на акъла...  Допустимата форма на всеки един недостатък опира до оная точка, в която не влияе на работните качества. Започне ли да влияе - кучето е аут..
Говори си, Пенке ле, кой ли те слуша... При условие, че никой не ги гледа в работни условия, навлизаме в Параграф 22... 
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #278 on: March 05, 2009, 10:25:07 AM » |
|
Мммда. Убу си е тука на седянката у кръчмето.. 
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #279 on: March 05, 2009, 11:34:16 AM » |
|
Много си се кефя на рисунката.. Доработката е само за подсилване  Тая нощ го рисувах, по памет - както ми е в главата и в сърцето.. /ей там от дясно има овци къде катерят билото/
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #280 on: March 05, 2009, 12:22:44 PM » |
|
Ники, ние вместо да им дадем работа - си създаваме на себе си и се чудим как аджеба още по-добре да се въплатим в ролята на декоративните развъждачи.. Не ми харесва накъде биеш  , даже се издразвам.. Ето казвам ти за мене си - НЯМА ДА ПРАВЯ СНИМКИ ЗА ТБД, няма да ставам абонат на лекари, фабрики за родословия, чакал по сергиите и Т.Н. ЗАЩОТО ВЯРВАМ ЧЕ ДРУГ Е НАЧИНА ТЕЗИ НЕЩА ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ ОБЕКТИВНО. Считам, че с действията си до този момент съм го доказала. Мисля, че говорим за едно и също нещо - проверка. Ти говориш за проверка в естествени условия (дай Боже на всеки тази възможност), а аз за проверка в изкуствено създадена среда. За хора, които нямат възможност да осигурят естествени условия, но харесват/обичат породата и желаят да си имат куче от нея. Съгласен съм, че поради съвкупност от фактори, съвременното развъждане далеч не е това, което се определя като "традиционно". Доказателствата са безброй - както количествените натрупвания, така и произлизащите от тях качествени изменения. За жалост алабаят е една от породите, които може да се "похвали" с много интензивна изменчивост - буквално за броени поколения. Всичко това е резултат от т.нар. съвременно разведение. Сърдечно адмирирам това което КараКитан прави - запазване на породата в естествения и хабитат - в планината, в стадата, под дъжда и вятъра. НО все пак съвременното разведение (така или иначе факт) следва да бъде контролирано също по някакъв начин. В съвременния свят ти е ясно, че то няма да изчезва, а напротив - ще става все по-масово. Така, че е добре да има контрол, след като не може да бъде ограничено.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #281 on: March 05, 2009, 15:38:35 PM » |
|
a niakoi izsledval li e za tazobedrena displazia aborigenni kucheta .zashto mislite che niama takava sred tiah? ...vsushtnost nekoi moje li da mi obiasni po narodno mu kakvo predstavliava tva chudo ,predpolagam e neshto po stavite  .shtom se otkriva po snimki (i to trudno ) edva li bih poznal takova kuche po pogled ,opishtete mi bolesta v nai tejkata i forma
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #282 on: March 05, 2009, 15:43:22 PM » |
|
...mad tva ot merak da mu napravish "hubav stop "zaprilichalo na bulterier .ot malko po starite de ,segashnite hepten gurbavi
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #283 on: March 05, 2009, 15:53:05 PM » |
|
Добре, рекс, прави сте. петко, не ме дразни 
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #284 on: March 05, 2009, 15:55:57 PM » |
|
Добре, рекс, прави сте. петко, не ме дразни  dobre be kat za amatior risuvash hubavo ....ma pukaz ne razbiram ot risuvane  a za tazobedrenata displazia neshto she mi kajesh li ?
|
|
|
|
|
|
|
|