Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: XII Национална изложба на Каракачански кучета, 22 април 2023г. с.Железница - фотогалерия, резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 12, 2025, 13:08:30 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 170
  Print  
Author Topic: Туркмен Ити. Алабай.  (Read 1100287 times)
0 Members and 13 Guests are viewing this topic.
malkia
Full Member

« Reply #240 on: February 25, 2009, 11:30:59 AM »

Еее, малък, почнал и той най-накрая да се оформя  lol Гледам - налива на кокъл..  naughty
Търпение брат. Още 3 години и ще го видим възмъжал  cheers

Как се държи? Лапешки му е още акъла, нали? Влезе ли в "пубертета"?
Разкажи малко повече  Wink

Ами да оформя се ... Бавно но славно Smiley. За никъде не бързам каквото му е заложено такова ще си е кученцето Smiley. Има още на къде де то си личи. Какво да ти разкажа за него вече не се пускат с Айрън а само с Буря. Големи свади станаха заради Буря. Разпрани гърди, надути очи рани яко. Реших да не ги пускат заедно с Айрън вече та сега се редуват, ту Айрън с Буря ту Леопард с Буря и така. Към кучета си е лош към хора зависи ситуацията зависи от много работи. Ако е вътре в двора и пуснат охранява ако е прибран в клетката само седи и наблюдава. Навънка показва спокойствие докато не се мерне некое друго животно. Ще го видим какъв хубец ще е Smiley.

Поздрави

- Learn to live freely , learn linux -
Mad Max
Hero Member

« Reply #241 on: February 25, 2009, 11:39:42 AM »

notworthy
Благодарско.
Всичко ми се струва нормално и логично.
Много е хубав дивака  cheers Много му се кефя. Любимец 13 си ми е той  Wink
Поздрави!

http://vbox7.com/play:0058c263
 lol
« Last Edit: February 25, 2009, 11:47:23 AM by Mad Max » Logged

malkia
Full Member

« Reply #242 on: February 25, 2009, 11:54:31 AM »

Живот и здраве като си ида ще ти го снимам специално за тебе Smiley. Да го видиш а някой път ако имаш мерак и на живо може да го скиваш.
Поздрави

Mad Max
Hero Member

« Reply #243 on: February 25, 2009, 11:59:10 AM »

Живот и здраве като си ида ще ти го снимам специално за тебе Smiley. Да го видиш а някой път ако имаш мерак и на живо може да го скиваш.
Поздрави

Задължително!  cheers
Има време.  Wink

Скоро планирам да пътувам натам, ще се чуем и уговорим допълнително.
До тогава - чакам снимките  clover

Mad Max
Hero Member

« Reply #244 on: February 26, 2009, 20:03:53 PM »

Нашият мъжага  naughty
Изпънал се като арабски бей с двете най-прекрасни жени в света  lol

Mad Max
Hero Member

« Reply #245 on: February 26, 2009, 20:05:36 PM »

lol

пази ни от зли духове и заклинания  Wink
Синан

Zlatin
Full Member

« Reply #246 on: February 26, 2009, 21:07:55 PM »

Нашият мъжага  naughty
Изпънал се като арабски бей с двете най-прекрасни жени в света  lol

Багира не беше ли на гранули?   lol
Mad Max
Hero Member

« Reply #247 on: February 26, 2009, 21:16:26 PM »

На гранули йе.
Наложила съм й диета  lol

Zlatin
Full Member

« Reply #248 on: February 27, 2009, 08:20:55 AM »

На гранули йе.
Наложила съм й диета  lol

А с тая живата храна само я дразниш ли?

Да дойдем да ви избавим от нея ако искаш...
Mad Max
Hero Member

« Reply #249 on: February 27, 2009, 08:50:35 AM »

Я да видя..  lol Запениха ли ви се муцките..  lol

malkia
Full Member

« Reply #250 on: March 03, 2009, 17:28:03 PM »

Ето малко пресен матриал от днеска  naughty на Пиранчо

Поздрави

rex
Hero Member

« Reply #251 on: March 04, 2009, 07:48:42 AM »

Здравейте,
Поради сериозността на проблема, мисля че е добре да говорим по въпроса за един от големите бичове за едрите породи кучета, включително алабая - дисплазията. И по-точно за най-масовото и проявление - ТБД.
Мисля, че това е много сериозен проблем, най-вече с оглед стремежа към гигантизъм при развъдчиците на едри породи кучета, който е един от сериозните фактори за появата на този проблем.
За нещастие в почти нито една от обявите за продажба на кученца (казвам почти, защото сигурно съм пропуснал доста от обявите), не се споменава за тест за ТБД на родителите. Което е много некоректно спрямо групата ентусиасти, желаещи да си закупят подобно куче, а поради разни обстоятелства не са наясно с необходимостта от тестване на разплодните животни, включително и за ТБД.
Това го пиша и от позицията на собственик на куче с много тежка форма на ТБД - като всекидневен свидетел на проблемите ,които носи това заболяване на кучето, респективно на неговия стопанин/приятел. Отвратително да гледаш как животното се мъчи от нещо, което можеш единствено да се опиташ да облекчиш, но не и да излекуваш.
Поради много степени на ТБД (и понякога практическата незабележимост на по-леките с невъоръжено око) ми е едновременно смешно и отвратително лицемерно наличието на "разбиратели", които от половинчасово оглеждане на дадено куче (че понякога и само по снимка) преценят наличието или отсъствието на проблем. Със съответните последствия за горките животни, а респективно и за собствениците, принудени да гледат мъките на своите любимци.
С развиването на тази тема се надявам, да успеем да помогнем на някой да допълни поне дотам познанията си, че когато тръгне да си купува куче, да поиска резултати от тест за ТБД на родителите. Дори и случайно да попадне на този форум и тази тема. Същевременно ще се радвам аз също да науча нещо ново по проблема.
Поздрави
« Last Edit: March 04, 2009, 08:40:57 AM by rex » Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
rex
Hero Member

« Reply #252 on: March 04, 2009, 08:37:14 AM »

Написах горното и защото твърдо вярвам, че най-доброто куче е здравото куче. Ако здравето не е налице - за какво да си говорим по-нататък? При наличието на сериозен здравословен проблем, някак отшумяват теми като "типичност-нетипичност", "ценна кръв", "характер" и т.н. Защото както и при хората - няма нищо по-ценно от здравето. То е базата, на която може да се говори за всичко останало.
Убеден съм, че има и хора, които по една или друга причина започват да развъждат породата без да са (достатъчно) наясно с проблема "ТБД". Както и такива, които в името на запазване чистотата на породата правят личен компромис с този проблем. Не ми се говори пък изобщо за тези, които въпреки че са наясно с последствията от такова развъждане, целенасочено го провеждат с цел обем продажби.
Бих се радвал тук, на страниците на тази тема, някой със задълбочени познания по проблема да го изложи в различните му аспекти. Както и да дискутираме по темата - примерно кои степени на ТБД (и при кой пол) са с т.нар. "допуск до развъдна дейност", както и би ли било коректно такъв един "допуск" да бъде отбелязван в родословието на приплодите от такива кучета.
Вие бихте ли си взели куче от разплодник, който макар и чист от дисплазия, дава много дисплазийни приплоди и то при комбинация от различни партньори, има ли такова куче място в една селекционна програма?
Интересно ми е да обсъдим ролята на един развъдчик по темата - без значение дали има две, пет, десет животни или цяла кучеферма. Както и други въпроси, свързани с проблема.  smile
Поздрави

rex
Hero Member

« Reply #253 on: March 04, 2009, 09:23:59 AM »

Би била много интересна и една дискусия по отношение на причините за тазобедрената дисплазия. Въпреки големите въпросителни и многото неизвестни по проблема, в наличната в и-нет литература различните мнения насочват най-вече към унаследяемостта на ТБД. Докато фактори като хранене, двигателна активност и други се посочват като активизиращи вече съществуващия проблем.
За това е важно да се говори, щото част от развъдчиците отдават наличието на ТБД изцяло на втората група фактори, тоест в полето на собственика. Оставяйки селекционерската си съвест чиста като планинска езерна водица.  smile

Mad Max
Hero Member

« Reply #254 on: March 04, 2009, 11:25:53 AM »

Ето малко пресен матриал от днеска  naughty на Пиранчо

Поздрави

Малък, пълни ми душата тоя пес!  in_love
Пу, да не му е уруки - живи и здрави!

Ей тия очички.. Те осмислят всичко..

пс. Поздравления за снимките - евала, страхотни!  notworthy
« Last Edit: March 04, 2009, 11:28:11 AM by Mad Max » Logged

Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 170
  Print