Mad Max
|
|
« Reply #165 on: February 02, 2009, 15:58:47 PM » |
|
В България има вече четири туркменски овчарски кучета, туркменско развъждане. Три от тях в зряла възраст - едно мъжко и две женски, и едно кутре. Предстои да дойдат още. Има няколко туркменски овчарски кучета, руско развъждане. Базата за развитие в селекцията на тази порода е поставена, благодарение на Николай Събев, Кирил Стоев главно. Първият се оттегли, вторият едва сега започва работа. Редом с него стартират и още хора. В България има доста любители на туркменските кучета, макар и любителските им интереси да са в различни направления - изложбени рингове, бойни, лични охранители и др. Мисля, че е време всички ние да вземем нещата в общи ръце и да се обединим в една организация, която ще работи за репродукцията на туркменските овчарски кучета в различните им направления на ползване. Моят мерак е тези кучета да се гледат за охрана на стада. За сега все още в зародиш, имам идея за изграждане на овчарник и отглеждането на стадо овце в срок до пет години /ако не мине котка път/. Вашата помощ и подкрепа ще е добре дошла.
Дойде време, в което да попитам - има ли все още хора, които искат заедно да дадем шанс на туркменското овчарско куче да си върши работата, за която е родено?
|
|
« Last Edit: February 03, 2009, 09:19:31 AM by Mad Max »
|
|
|
|
|
rex
|
|
« Reply #166 on: February 02, 2009, 18:08:42 PM » |
|
Ето и малко снимки от 24.01. тази година от международна изложба организирана под егидата на БРФК в зала Христо Ботев, София. Син на Кара Келе Хак, майката - дъщеря на Нур Бек и Ерка : Кучето, което ми направи най-силно впечатление! Поздрави за стопаните му, които се осмелиха да го подложат на подобен "тест" - това му бе първата изложба в която участва. Представи се достойно. Здравей Кристина. Кое е това куче син на Хак и и дъщеря на Нур и Ерка? Предварително ти благодаря. Поздрави ПП От представените снимки Баяза е най-доброто женско куче от насниманите в ринга. Правилно и хармонично животно. С уговорката, че на живо човек би я харесал много повече. Спечелилото изложбата куче не искам да коментирам, защото е от непозната за мен порода.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
rex
|
|
« Reply #167 on: February 02, 2009, 19:17:54 PM » |
|
На Румен Николов ли е разведение? По снимки прилича на куче от Б-кучилото на Хак и Бурджана, макар че на живо съм виждал само две от тях, а това не им прилича. Този някакси Менек-ски изглежда.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
|
Zlatin
|
|
« Reply #169 on: February 02, 2009, 21:04:56 PM » |
|
Добре дошла! Завръщането ти е в типично твой стил... Редом с него стартираме и още няколко човека, които възнамеряваме да работим с туркменски кучета като например аз, Иван Бозаджиев, Тодор Гергов, Петьо Генов, Диана Итова и др.
Ядрото ви е много сериозно. Други не ви трябват.. В България има доста любители на туркменските кучета, макар и любителските им интереси да са в различни направления - изложбени рингове, бойни, лични охранители и др.
Как тези направления биха работили заедно? Каква ви е програмата?
|
|
|
|
|
|
|
|
Ejdan Remzioglu
|
|
« Reply #171 on: February 02, 2009, 21:38:28 PM » |
|
Добре дошла! Завръщането ти е в типично твой стил... Редом с него стартираме и още няколко човека, които възнамеряваме да работим с туркменски кучета като например аз, Иван Бозаджиев, Тодор Гергов, Петьо Генов, Диана Итова и др.
Ядрото ви е много сериозно. Други не ви трябват.. В България има доста любители на туркменските кучета, макар и любителските им интереси да са в различни направления - изложбени рингове, бойни, лични охранители и др.
Как тези направления биха работили заедно? Каква ви е програмата? да не би да съм забравил да ти честитя празника
|
|
|
|
|
|
|
|
DIO
|
|
« Reply #173 on: February 03, 2009, 05:54:24 AM » |
|
Това куче пъстрото каква порода е
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #174 on: February 03, 2009, 09:18:39 AM » |
|
И типично в твой стил отговора - плъзгане по повърхността.. Чети.
Ще го редактирам специално в твоя ЧЕСТ, Златине! Няма изготвена програма, но мен специално ме интересуват предложения по темата.
|
|
« Last Edit: February 03, 2009, 09:20:25 AM by Mad Max »
|
|
|
|
|
bovser-beri
Jr. Member
|
|
« Reply #175 on: February 05, 2009, 16:24:48 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
bovser-beri
Jr. Member
|
|
« Reply #176 on: February 05, 2009, 17:37:12 PM » |
|
|
|
« Last Edit: February 05, 2009, 18:23:08 PM by bovser-beri »
|
|
|
|
|
bovser-beri
Jr. Member
|
|
« Reply #177 on: February 05, 2009, 18:26:04 PM » |
|
В България има вече четири туркменски овчарски кучета, туркменско развъждане. Три от тях в зряла възраст - едно мъжко и две женски, и едно кутре. Предстои да дойдат още. Има няколко туркменски овчарски кучета, руско развъждане. Базата за развитие в селекцията на тази порода е поставена, благодарение на Николай Събев, Кирил Стоев главно. Първият се оттегли, вторият едва сега започва работа. Редом с него стартират и още хора. В България има доста любители на туркменските кучета, макар и любителските им интереси да са в различни направления - изложбени рингове, бойни, лични охранители и др. Мисля, че е време всички ние да вземем нещата в общи ръце и да се обединим в една организация, която ще работи за репродукцията на туркменските овчарски кучета в различните им направления на ползване. Моят мерак е тези кучета да се гледат за охрана на стада. За сега все още в зародиш, имам идея за изграждане на овчарник и отглеждането на стадо овце в срок до пет години /ако не мине котка път/. Вашата помощ и подкрепа ще е добре дошла.
Дойде време, в което да попитам - има ли все още хора, които искат заедно да дадем шанс на туркменското овчарско куче да си върши работата, за която е родено?
може ли повече информация кой са кучетата по коя линия варвят фото на кучетата
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #178 on: February 05, 2009, 20:58:08 PM » |
|
може ли повече информация кой са кучетата по коя линия варвят фото на кучетата Най-точна информация ще получиш от собствениците на кучетата, ако до там ти стига мерака.. На място. Тук да ги видим какво ще направят, какво ще дадат и как ще бъдат ползвани Другото са приказки от хиляда и една нощ
|
|
« Last Edit: February 05, 2009, 21:03:53 PM by Mad Max »
|
|
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #179 on: February 08, 2009, 19:18:08 PM » |