Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на Каракачански кучета, 11 ноември 2023г. гр.Казанлък.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 12, 2025, 07:21:14 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 170
  Print  
Author Topic: Туркмен Ити. Алабай.  (Read 1099463 times)
0 Members and 14 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #165 on: February 02, 2009, 15:58:47 PM »

В България има вече четири туркменски овчарски кучета, туркменско развъждане. Три от тях в зряла възраст - едно мъжко и две женски, и едно кутре. Предстои да дойдат още. Има няколко туркменски овчарски кучета, руско развъждане. Базата за развитие в селекцията на тази порода е поставена, благодарение на Николай Събев, Кирил Стоев главно. Първият се оттегли, вторият едва сега започва работа. Редом с него стартират и още хора. В България има доста любители на туркменските кучета, макар и любителските им интереси да са в различни направления - изложбени рингове, бойни, лични охранители и др.
  Мисля, че е време всички ние да вземем нещата в общи ръце и да се обединим в една организация, която ще работи за репродукцията на туркменските овчарски кучета в различните им направления на ползване. Моят мерак е тези кучета да се гледат за охрана на стада. За сега все още в зародиш, имам идея за изграждане на овчарник и отглеждането на стадо овце в срок до пет години /ако не мине котка път/. Вашата помощ и подкрепа ще е добре дошла.

Дойде време, в което да попитам - има ли все още хора, които искат заедно да дадем шанс на туркменското овчарско куче да си върши работата, за която е родено?
« Last Edit: February 03, 2009, 09:19:31 AM by Mad Max » Logged

rex
Hero Member

« Reply #166 on: February 02, 2009, 18:08:42 PM »

Ето и малко снимки от 24.01. тази година от международна изложба организирана под егидата на БРФК в зала Христо Ботев, София.

Син на Кара Келе Хак, майката - дъщеря на Нур Бек и Ерка :
Кучето, което ми направи най-силно впечатление!  notworthy
Поздрави за стопаните му, които се осмелиха да го подложат на подобен "тест" - това му бе първата изложба в която участва. Представи се достойно.

Здравей Кристина. Кое е това куче син на Хак и и дъщеря на Нур и Ерка?
Предварително ти благодаря.
Поздрави

ПП От представените снимки Баяза  е най-доброто женско куче от насниманите в ринга. Правилно и хармонично животно. С уговорката, че на живо човек би я харесал много повече. Спечелилото изложбата куче не искам да коментирам, защото е от непозната за мен порода.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
rex
Hero Member

« Reply #167 on: February 02, 2009, 19:17:54 PM »

На Румен Николов ли е разведение?
По снимки прилича на куче от Б-кучилото на Хак и Бурджана, макар че на живо съм виждал само две от тях, а това не им прилича. Този някакси Менек-ски изглежда.  smile

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #168 on: February 02, 2009, 20:26:11 PM »

алабай на мой приятел от софия Wink

Zlatin
Full Member

« Reply #169 on: February 02, 2009, 21:04:56 PM »

Добре дошла!
Завръщането ти е в типично твой стил...
 lol

Редом с него стартираме и още няколко човека, които възнамеряваме да работим с туркменски кучета като например аз, Иван Бозаджиев, Тодор Гергов, Петьо Генов, Диана Итова и др. 

Ядрото ви е много сериозно. Други не ви трябват..

В България има доста любители на туркменските кучета, макар и любителските им интереси да са в различни направления - изложбени рингове, бойни, лични охранители и др.

Как тези направления биха работили заедно?
Каква ви е програмата?
Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #170 on: February 02, 2009, 21:37:10 PM »

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #171 on: February 02, 2009, 21:38:28 PM »

Добре дошла!
Завръщането ти е в типично твой стил...
 lol

Редом с него стартираме и още няколко човека, които възнамеряваме да работим с туркменски кучета като например аз, Иван Бозаджиев, Тодор Гергов, Петьо Генов, Диана Итова и др. 

Ядрото ви е много сериозно. Други не ви трябват..

В България има доста любители на туркменските кучета, макар и любителските им интереси да са в различни направления - изложбени рингове, бойни, лични охранители и др.

Как тези направления биха работили заедно?
Каква ви е програмата?

да не би да съм забравил да ти честитя празника confused

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #172 on: February 02, 2009, 21:41:35 PM »

DIO
Sr. Member

« Reply #173 on: February 03, 2009, 05:54:24 AM »

Това куче пъстрото каква порода е
Mad Max
Hero Member

« Reply #174 on: February 03, 2009, 09:18:39 AM »

И типично в твой стил отговора - плъзгане по повърхността..
Чети.

Ще го редактирам специално в твоя ЧЕСТ, Златине!
Няма изготвена програма, но мен специално ме интересуват предложения по темата.
« Last Edit: February 03, 2009, 09:20:25 AM by Mad Max » Logged

bovser-beri
Jr. Member
**

« Reply #175 on: February 05, 2009, 16:24:48 PM »

bovser-beri
Jr. Member
**

« Reply #176 on: February 05, 2009, 17:37:12 PM »

« Last Edit: February 05, 2009, 18:23:08 PM by bovser-beri » Logged

bovser-beri
Jr. Member
**

« Reply #177 on: February 05, 2009, 18:26:04 PM »

В България има вече четири туркменски овчарски кучета, туркменско развъждане. Три от тях в зряла възраст - едно мъжко и две женски, и едно кутре. Предстои да дойдат още. Има няколко туркменски овчарски кучета, руско развъждане. Базата за развитие в селекцията на тази порода е поставена, благодарение на Николай Събев, Кирил Стоев главно. Първият се оттегли, вторият едва сега започва работа. Редом с него стартират и още хора. В България има доста любители на туркменските кучета, макар и любителските им интереси да са в различни направления - изложбени рингове, бойни, лични охранители и др.
  Мисля, че е време всички ние да вземем нещата в общи ръце и да се обединим в една организация, която ще работи за репродукцията на туркменските овчарски кучета в различните им направления на ползване. Моят мерак е тези кучета да се гледат за охрана на стада. За сега все още в зародиш, имам идея за изграждане на овчарник и отглеждането на стадо овце в срок до пет години /ако не мине котка път/. Вашата помощ и подкрепа ще е добре дошла.

Дойде време, в което да попитам - има ли все още хора, които искат заедно да дадем шанс на туркменското овчарско куче да си върши работата, за която е родено?

може ли повече информация кой са кучетата по коя линия варвят фото на кучетата

Mad Max
Hero Member

« Reply #178 on: February 05, 2009, 20:58:08 PM »

може ли повече информация кой са кучетата по коя линия варвят фото на кучетата

Най-точна информация ще получиш от собствениците на кучетата, ако до там ти стига мерака..  Wink naughty
На място.

Тук да ги видим какво ще направят, какво ще дадат и как ще бъдат ползвани  smile
Другото са приказки от хиляда и една нощ  cheers
« Last Edit: February 05, 2009, 21:03:53 PM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #179 on: February 08, 2009, 19:18:08 PM »

Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 170
  Print  

Jump to: