Пс. Отказах се да продавам Бабу.

Ще се помъча още.
Аз наживо не съм я виждал, но на снимки стои много добре. Пък като се има предвид и произхода и, такова куче не се среща под път и над път.
И не само произхода.. Има красив ум.
Макар, че именно Бабу и Багира разделят двора и глутниците на две, с основание и двете са добри водачи, майки, учителки и пазачи. Багира е по-независима, по-самостоятелна, светкавично решителна, по-непокорна докато Бабу се ориентира по мен, предаността й е несравнима, по-консервативна е, предказуема и дисциплинирана. Миналата година когато я оставих в Трансилвания беше отказала да се храни първите 4-5 дни, след това по малко.. И в присъствието на двете, останалите кучета се ориентират по тях, копират ги и слушат. Летвата е вдигната за мъжкарите - и двете са силни и здравомислещи кучета, за да се докажат пред тях се изисква много акъл и постоянство. И двете не са лесни. Конкуренцията между юнаците вече започва да се усеща. Сиско /ловният ми приятел/ и Арзан развалиха братството и бяха разпределени от мен. Багира в момента живее с Мурджо - по цял ден му вкарва "психо атаки" и го учи на подчинение. Малкият обаче е предан и уравновесен като майка си. Разказвала съм за любимото наказание на Багира - да пробие дупка между очите на кучето с кучешки зъб. Изненадах се когато преди няколко дни се прибрах от работа и установих, че Багира има такава дупка между очите. Калява се лапето.

И най-важното е, че нейните жестоки уроци изобщо не му се отразяват на настроението. След преживяното той също е много привързан, винаги с ясен периметър и определени правила навън. Ще видим до колко ще се отразят хормоните в идната година. Между впрочем, в момента захапката му отново е ножична. Промените в тях не спират да ме удивяват с растежа и времето. Арзан от малък е много благороден, самостоятелен и изклюително търпелив. Винаги е носил зрелостта на майка си. Планирам връзка между него и Бабу - така ще събера любимите си кучки /Бабу, Багира, Маруся/ в едно. Връзката е крос между линиите, надявам се на положителен резултат.
Заповядай някоя неделя на разходка с нас, като намериш свободно време.