Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 20:50:55 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 158 159 [160] 161 162 ... 170
  Print  
Author Topic: Туркмен Ити. Алабай.  (Read 1164293 times)
0 Members and 11 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #2385 on: August 05, 2013, 07:24:04 AM »

И като говорим за линии.. Една е заемала особено място в сърцето ми, за жалост с много малко представители извън границите на Туркмения - РИЖИЯ..

ЕЛБАРС, баща: АЖДАР, майка: АКБАЙ; инбреден II-II на БАБУР, соб. К.Кяризов, Ашхабад ->

rex
Hero Member

« Reply #2386 on: August 09, 2013, 07:49:11 AM »

За кой Аждар става въпрос - от Тоголок или от Кенек? Или пък от друга връзка на Бабур?
Много интересен пес, бая типичен за линията си. Има ли нещо извадено от него (предполагам живял е през 90-те)?

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Mad Max
Hero Member

« Reply #2387 on: August 16, 2013, 13:07:33 PM »

БУЯН Такламакан Ит /Аппак Х Багира/ ->

Mad Max
Hero Member

« Reply #2388 on: August 19, 2013, 08:46:41 AM »

ШАРДАН Самана Стар, 11 мес., соб. Алексей Игнатьев, г. Ужгород, Украйна, разв. п-к "Самана Стар", Беларус.
Баща: БУЯН Такламакан Ит
Майка: БАХОР Акмену Геле

ШАН Самана Стар, 11 мес., соб. Роберт Лепканич, г. Ужгород, Украйна, разв. п-к "Самана Стар", Беларус.
Баща: БУЯН Такламакан Ит
Майка: БАХОР Акмену Геле

rex
Hero Member

« Reply #2389 on: August 19, 2013, 11:52:51 AM »

Този Буян в главата ми прилича на майката на Аппак. С подобен тип глава ми се струва, че е и сестра му Гизда. Лично на мен по-ми харесва главата на брат им, дето имаше кученца от него -  Борил, ли беше. А най-ми харесва този Калпазан (той май беше от Юк Боил ?!) -  по моему най-много прилича на стария Калтаман на Горохов.

ПП От кученцата тва със сивите капаци по-лови окото. Май ще дръпнат на Сапар, по-ръстови ми се струват от твоите кучета.

Mad Max
Hero Member

« Reply #2390 on: August 20, 2013, 05:36:03 AM »

Буян ->

Шан Самана Стар ->

Mad Max
Hero Member

« Reply #2391 on: August 20, 2013, 06:13:43 AM »

Този Буян в главата ми прилича на майката на Аппак. С подобен тип глава ми се струва, че е и сестра му Гизда. Лично на мен по-ми харесва главата на брат им, дето имаше кученца от него -  Борил, ли беше. А най-ми харесва този Калпазан (той май беше от Юк Боил ?!) -  по моему най-много прилича на стария Калтаман на Горохов.

Трудно ми е да преценя от няколко снимки.. Да, Борил е по-близо до Калтаман, както и Калпазан /баща: Юк Боил/. Още е млад, ще го видим по-нататък. Кутретата от Апак са по-високи от кутретата от Юката /с изключение на Арзан, който пък заради бързото си рязко израстване отлепи мускулни влакна на задните крака/.

ПП От кученцата тва със сивите капаци по-лови окото. Май ще дръпнат на Сапар, по-ръстови ми се струват от твоите кучета.

Не знам на кого ще дръпнат, но линейно /по баща/ вървят по ниски, набити кучета. Майка им също не е висока, както и Гьорк. Ако от някъде изскочат дълги крака, то това ще да е от Менек и Акела /имайки предвид, че Акела е дядо на Аладжа и баща на Шохрат/. По принцип, на мен все ми се иска да се избягва в развъждането инбринг по АКЕЛА III Х АКБАЙ, откровено мисля, че кучета от подобни връзки, или кучета инбредни на тази връзка дават анатомичен брак. Не мога да си обясня, след като и Какиш, и Рогинская, и Горохов са го доказали - защо все още има колеги, които търсят подобни селекционни решения..

пс. Нямам предвид въпросното кучило - там нещата са позиционирани по малко по-различен начин. С интерес наблюдавам, че всички са разнотипни. НАдявам се Шардан да съчетае в себе си Гьорк и Калтаман, сестра му Шана обаче е прелестна.. Скоро ще пусна нейни снимки..  Wink
« Last Edit: August 20, 2013, 06:20:11 AM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #2392 on: August 20, 2013, 06:50:12 AM »

Вече съм взела и някакво решение относно бандата в двора.

Балван отива при мой близък човек, който има възможност да работи по-усилено с него, да го движи целодневно и да го обучава. Човекът развъжда и използва порода малиноа - интересно ми е как нашия ще се сработи с кучетата и дали ще бъде успешен проекта. От всички кучета мисля, че той е най-подходящ за тази цел. Агресивен към хора, добре сработващ в глутница. Надявам се, че тази агресия ще се развие успешно и ще премине в един контролируем процес.

Арзан остава да охранява двора и животните - добре работи до момента, недоверчив и неподкупен е към хора, суров, умерено агресивен към себеподобни. Стопаните му - родителите на приятеля ми му се кефят и не искат да се разделят с него в никакъв случай. На нас с Багира ни остава да разгърнем заложбите му.

Бабу мисля да продам. Перфектно телосложение, супер характер, уравновесено поведение, пълно послушание - предвид кутретата, които роди от Борил, не мисля, че имам възможността да я развия в селекционен план така, че да покрия недостатъка й в захапката.. Мурджо в момента вече започва да среща челюстите в клещи отпред. Той и Меца остават под въпрос за известно време. Ще реша по-нататък, още са млади, за да ги коментирам.

rex
Hero Member

« Reply #2393 on: August 20, 2013, 07:36:36 AM »

По принцип, на мен все ми се иска да се избягва в развъждането инбринг по АКЕЛА III Х АКБАЙ, откровено мисля, че кучета от подобни връзки, или кучета инбредни на тази връзка дават анатомичен брак. Не мога да си обясня, след като и Какиш, и Рогинская, и Горохов са го доказали - защо все още има колеги, които търсят подобни селекционни решения..
Интересно е, че точно тази връзка Акела 3 х Акбай е правена 3-4 пъти, от 94 до 98-ма година (ако ми е вярно инфото). Аз също съм се чудил какво е търсено толкова упорито в нея, най-вече с оглед очевадните функционални недостатъци.
Бабу мисля да продам. Перфектно телосложение, супер характер, уравновесено поведение, пълно послушание - предвид кутретата, които роди от Борил, не мисля, че имам възможността да я развия в селекционен план така, че да покрия недостатъка й в захапката.
Интересно решение. Наистина ли смяташ, че обратната захапка е чак такъв голям проблем, особено на фона на малката популация на породата в момента?
« Last Edit: August 20, 2013, 07:40:29 AM by rex » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #2394 on: August 20, 2013, 09:01:10 AM »

По принцип, на мен все ми се иска да се избягва в развъждането инбринг по АКЕЛА III Х АКБАЙ, откровено мисля, че кучета от подобни връзки, или кучета инбредни на тази връзка дават анатомичен брак. Не мога да си обясня, след като и Какиш, и Рогинская, и Горохов са го доказали - защо все още има колеги, които търсят подобни селекционни решения..
Интересно е, че точно тази връзка Акела 3 х Акбай е правена 3-4 пъти, от 94 до 98-ма година (ако ми е вярно инфото). Аз също съм се чудил какво е търсено толкова упорито в нея, най-вече с оглед очевадните функционални недостатъци.

Шампион.  Wink

Бабу мисля да продам. Перфектно телосложение, супер характер, уравновесено поведение, пълно послушание - предвид кутретата, които роди от Борил, не мисля, че имам възможността да я развия в селекционен план така, че да покрия недостатъка й в захапката.
Интересно решение. Наистина ли смяташ, че обратната захапка е чак такъв голям проблем, особено на фона на малката популация на породата в момента?

Не смятам, че е голям проблем. Смятам, че е недостатък, който може да бъде овладян при подходяща селекция и правилен, разнообразен подбор на мъжки екземпляри. Тук, в България - нямаме разнообразието, което ми е необходимо, за да продължа с нея нататък в положителна насока. Мога само да затвърдя недостатъците, което не води до нищо хубаво.. Мисля, че ще е хубаво да се провери с АПАК /Италия/, Тохмет /Унгария/, Кара Келе Елгин и др., което от България погледнато - ще излезе доста скъп експеримент, който не мога да си позволя..
« Last Edit: August 20, 2013, 09:01:42 AM by Mad Max » Logged

rex
Hero Member

« Reply #2395 on: August 20, 2013, 10:58:13 AM »

За шампиона ясно. Те така са го търсили, че са я разцепили тая кучка да го роди - 4 пъти от Акело, 2 от Бабур, от Аждар, от Гарахан.
ПП Тоя Елгин смущаващо прилича на дяда си Айбар (че и Беттер му е дядо освен това).  Wink Наистина ли ти харесва?

Mad Max
Hero Member

« Reply #2396 on: August 20, 2013, 11:14:32 AM »

Не е моето куче, но интересни кутрета даде от сестрата на Бабу. За това ми е любопитно при евентуална проверка какво би се получило, тъй като има база за сравнение.  Wink

Mad Max
Hero Member

« Reply #2397 on: August 22, 2013, 08:51:04 AM »

ШАРДАН и ШАНА  in_love
http://youtu.be/6vx3XWzUC3s

rex
Hero Member

« Reply #2398 on: August 22, 2013, 08:59:39 AM »

До колкото може да се види от клипчето, женското кученце е с по-добър формат на тялото. Главата му определено е по-хубава.

Mad Max
Hero Member

« Reply #2399 on: August 22, 2013, 10:44:43 AM »

http://youtu.be/iGV-8BHyDnk
 clap

Pages: 1 ... 158 159 [160] 161 162 ... 170
  Print  

Jump to: