Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 14, 2025, 15:01:49 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 148 149 [150] 151 152 ... 170
  Print  
Author Topic: Туркмен Ити. Алабай.  (Read 1166191 times)
0 Members and 11 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #2235 on: June 05, 2013, 07:33:33 AM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #2236 on: June 05, 2013, 07:34:16 AM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #2237 on: June 05, 2013, 07:35:00 AM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #2238 on: June 05, 2013, 07:36:57 AM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #2239 on: June 05, 2013, 09:53:35 AM »

Е, какво - няма ли кучета по Мурад, Келар, Ел Ермак Мамай и т.н.?

rex, това което не ме интересува - не съм го разучавала. Питай някой друг кой какво има, ако искаш да си задоволиш любопитството. Аз време за тези истории нямам, нито желание, нито внимание и интерес.  Wink

В крайна сметка това е философия преди всичко друго.

Това е твое мнение и твоя крайна сметка, не забравяй.

Днес информацията е достъпна до всеки. Повечето неща са ясни и точно представяни в интернет-пространството. Доста истини излязоха наяве и 90% от фактите са аргументирани. Не е като едно време - да разчиташ на вътрешния си усет да прозреш някоя истина, да се притесняваш да я споделиш, за да не си затвориш някъде някаква вратичка пък ако се окаже че грешиш и т.н. и т.н... Да звъниш, да четеш, да ти изсъхват очите по цели нощи пред компютъра  biggrin Сега всичко е прозрачно.. Остават онези 10% развъдчици - независимо на какви кучета, които подменят една информация с друга умишлено, прикривайки собствените си решения и грешки.

Примерът ти е ясен - ти обичаш да говориш за двойната скачка на Багира с Тархан и Бабур. Представи си че познавам достатъчно много хора, които ме посъветваха и биха го премълчали. Които биха излъгали, за да прикрият стореното - каквото и да е то. Мислиш ли, че който и да е не е способен на това в името на нещо си.. Не знам на каква цена продава Окорочкова кучета от "свободния" си тип развъждане /шампион Х кучка с характер/, но едва ли продава кутретата за по 600 евра. Светът в който тя живее и средата, в която вирее оценява доста високо подобни качества, за сметка на произхода. Не искам да си представям колко струва да заплодиш на някакъв си шампион, но едва ли титлите са случайно измислени - за другото, сам си направи извода. Аз лично оценявам, че тя все пак, имайки кучета каквито ти изброяваш, не е подменила произхода на кучилото, за да го продаде и все пак, предоставя възможност на любителите на тази линия да се възползват на една съвсем поносима цена от нейно развъдно решение.
Това днес ми е достатъчно.  smile

пс. Процентите може и да не са 90 на 10.. Примерно съм се изразила, вероятно не точно. Разбирай, че везната клони към коректно подадената информация, а не обратното.  Wink
« Last Edit: June 05, 2013, 09:59:51 AM by Mad Max » Logged

rex
Hero Member

« Reply #2240 on: June 05, 2013, 13:23:20 PM »

Не мога да приема примера ти, че общата среда е оправдателна причина някой да се пусне по течението. Както казваш, с пример – ако Игор Горохов е бил направил подобна пързалка и да омеша кръвно със стръвно, какво щеше да има сега? Предполагам значителна част от без това малкото поголовие на туркменския алабай в Русия и по света просто нямаше да го има.  Виктория Богдан също не съм чул да гледа тестовашки потомци.
Подобен избор е труден и не всеки устисква на изкушенията, но пък така се отсяват хората, които и трябва да се занимават с подобна селекция. Това, че са малко въобще май не е лошо, щото виждаме в момента с какво са пълни САО-хипермаркетите. И в крайна сметка май ще се окаже, че породата тества развъдчиците в не по-малка степен, отколкото те нея.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Mad Max
Hero Member

« Reply #2241 on: June 05, 2013, 13:42:28 PM »

Отказваш да ме разбереш за примера. Долавяш само това, което в момента те вълнува и някак общата картинка ти се изплъзва като че ли..  smile

Изводът ти е много добро попадение.  cheers

За Виктория Богдан.. Ами искаш ли наистина да коментираме на колко и какви кучки е пускан Ровшан и кой с какво кое точно е подпомогнал.  smile Можеше и да откаже, ако въпросът е принципен, нали? Същото и с Довлет Бовсер.. Темата за философията и принципите е дълга и широка. Но в този ред на мисли и тя не е кой знае какъв пример. Нито пък е пример това да се откажеш от всичко. Пътя си е път и е за това - да се върви по него.

rex
Hero Member

« Reply #2242 on: June 05, 2013, 17:04:57 PM »

Относно "Довлет" - пак ще кажа, не ми е известно с тази заставка да се раждат потомци на тестовици, иначе знам за доста от връзките, които имаш предвид. Които да съм честен, не ме кефят. Лично аз не харесвам Расул Хан, поставям Бовсер далеч след покойния му брат му Бабур, но представените в развъдника кучета са изключително с туркменски корени.
От времето, в което се интересувам от туркменските овчарски кучета, със сигурност съм се убедил в едно нещо - който развъжда за пари, баталясва.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
петко
Hero Member

« Reply #2243 on: June 05, 2013, 17:21:39 PM »

От времето, в което се интересувам от туркменските овчарски кучета, със сигурност съм се убедил в едно нещо - който развъжда за пари, баталясва.
бре то не само с тях е така ... даже като се замисля и които произвежда за пари няква стока пак така ..сирене ако щеш ,нека е и вино ,кола ако щеш ,изкуство

само пикасо ги можел тия работи  lol

пп избега основното мад макс все пак пусна обявата за да може да вкара малко туркменска кръв в бг ,ако може ,един вид съдеиства и си остава верен фен на алабая ...
« Last Edit: June 05, 2013, 17:25:48 PM by петко » Logged
Mad Max
Hero Member

« Reply #2244 on: June 06, 2013, 05:45:06 AM »

КАЙТМАС del Parco Di Guerra (Аппак Х Тилла АГ), сестра на Калтаман, 8мес. ->

Mad Max
Hero Member

« Reply #2245 on: June 08, 2013, 11:33:12 AM »

Багира така се е настървила на сурватката, че чак ръмжи и се звери на прасетата.

Балван снощи ме изненада. Реших да му преместя тавата с храната, пресегнах се и се извъртя да ме хапе в рамото. Инстиктивно го тупнах и преместих тавата, чак после осъзнах какво се помъчи да направи. Шашав си върви от малък. Той и Апак е такъв..
Като ги къпах с маркуча на улицата преди месец и половина пак той беше единственото куче което ръмжеше. Другите даже ми се наместваха. Напоследък го гледам, че се мъчи и да рие. Пораснала му е работата изглежда.
...
« Last Edit: June 08, 2013, 11:33:52 AM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #2246 on: June 12, 2013, 05:41:31 AM »

biggrin

Това отпред е първородната щерка на Гелди.
А отзад е ГОЮНЧИ, http://volkodaw.com/dogs/view/22/#prettyPhoto
« Last Edit: June 12, 2013, 05:45:00 AM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #2247 on: June 12, 2013, 05:53:38 AM »

Не я свърта много, много  biggrin

Тохмед на Гелди : http://volkodaw.com/dogs/view/2279/#prettyPhoto

Mad Max
Hero Member

« Reply #2248 on: June 12, 2013, 05:55:48 AM »

Голяма мисия, няма що! Половината кучета са му по Алберт.
Комерсиализирал се е чиляко, язък му за килиите.
 smile

http://volkodaw.com/dogs/

Mad Max
Hero Member

« Reply #2249 on: June 12, 2013, 06:14:49 AM »

В питомнике Зар Хакан родились щенки от пары Хоссар (Кара-Келе Хоссар х Кара-Келе Эл) и его однопометной сестры Хошгюль (Кара-Келе Хоссар х Кара-Келе Эл) . Щенки в инбридинге на родительскую пару в степени 2х2.
3 суки и 4 кобеля.
http://f1.s.qip.ru/01rYQU.jpg Хошгюль
http://f1.s.qip.ru/jSo8ik7M.jpgХоссар

Вдруг кому интересны эти крови - рассмотрю все варианты равноценного обмена племенным материалом ))

От питомник "Зар Хакан" възнамеряват да предложат кутретата от връзката БРАТ Х СЕСТРА на обмен за кутрета от други туркменски линии, развъждани от колеги.  smile
Доста силен инбридинг по Карагез..
« Last Edit: June 12, 2013, 06:19:10 AM by Mad Max » Logged

Pages: 1 ... 148 149 [150] 151 152 ... 170
  Print  

Jump to: