Е, какво - няма ли кучета по Мурад, Келар, Ел Ермак Мамай и т.н.?
rex, това което не ме интересува - не съм го разучавала. Питай някой друг кой какво има, ако искаш да си задоволиш любопитството. Аз време за тези истории нямам, нито желание, нито внимание и интерес.
В крайна сметка това е философия преди всичко друго.
Това е твое мнение и твоя крайна сметка, не забравяй.
Днес информацията е достъпна до всеки. Повечето неща са ясни и точно представяни в интернет-пространството. Доста истини излязоха наяве и 90% от фактите са аргументирани. Не е като едно време - да разчиташ на вътрешния си усет да прозреш някоя истина, да се притесняваш да я споделиш, за да не си затвориш някъде някаква вратичка пък ако се окаже че грешиш и т.н. и т.н... Да звъниш, да четеш, да ти изсъхват очите по цели нощи пред компютъра

Сега всичко е прозрачно.. Остават онези 10% развъдчици - независимо на какви кучета, които подменят една информация с друга умишлено, прикривайки собствените си решения и грешки.
Примерът ти е ясен - ти обичаш да говориш за двойната скачка на Багира с Тархан и Бабур. Представи си че познавам достатъчно много хора, които ме посъветваха и биха го премълчали. Които биха излъгали, за да прикрият стореното - каквото и да е то. Мислиш ли, че който и да е не е способен на това в името на нещо си.. Не знам на каква цена продава Окорочкова кучета от "свободния" си тип развъждане /шампион Х кучка с характер/, но едва ли продава кутретата за по 600 евра. Светът в който тя живее и средата, в която вирее оценява доста високо подобни качества, за сметка на произхода. Не искам да си представям колко струва да заплодиш на някакъв си шампион, но едва ли титлите са случайно измислени - за другото, сам си направи извода. Аз лично оценявам, че тя все пак, имайки кучета каквито ти изброяваш, не е подменила произхода на кучилото, за да го продаде и все пак, предоставя възможност на любителите на тази линия да се възползват на една съвсем поносима цена от нейно развъдно решение.
Това днес ми е достатъчно.

пс. Процентите може и да не са 90 на 10.. Примерно съм се изразила, вероятно не точно. Разбирай, че везната клони към коректно подадената информация, а не обратното.