Mad Max
|
 |
« Reply #2220 on: May 29, 2013, 14:26:11 PM » |
|
Кара Келе ДАГ Баща: БЕТЕР Майка: ХАЙША  ХАЙША Баща: КАЛТАМАН Майка: АКГИЗ, Анатолий Берчански   
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #2221 on: May 29, 2013, 19:36:17 PM » |
|
ХОШГЮЛЬ - красавицата  Баща: Кара-Келе Хоссар (Кара-Келе Айбар х Алтын-Кумлы Карабаш) соб. Девятиярови, Тула, инбреден 2х2 на Карагез (Горохов) и 4х4 на Акгуш Майка: Кара-Келе Эл (Гаплан (Акула) х Сарыгыз) соб.Дедикин,Тула - внучка на Гаплан на Нуриев и правнучка на Стария Гаплан на Хусейнов.    Сарыгыз, соб. Игор Горохов ->  Предлагам да разгледате сайта на развъдник ЗАР ХАКАН. Аз оставам с много положителни впечатления и съм респектирана от поголовието. http://www.zarhakan.ru/viewpage.php?page_id=1 И на тая порода червените са и хубави 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #2222 on: May 29, 2013, 19:37:22 PM » |
|
 А тоя "кърти",както казвате,по всички параграфи 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #2223 on: June 04, 2013, 05:20:01 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #2224 on: June 04, 2013, 09:40:36 AM » |
|
Другарката Окорочкова дълбоко и очевидно трайно вече се е гмурнала в украинските мелезии. Почти половината и кучета са потомци на известни САО мелези и мелезотестовици като Мурат(Фоменко), Тохмет из Алекс.свобода, Акбилек, Абас и подобная сволоч. За кво си е губила времето чак в Ашхабад и с развъждане на разни туркменци?!? Очевидно вече е получила просветление и е влязла в правата "САО" вяра.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #2226 on: June 04, 2013, 16:43:35 PM » |
|
Е, какво - няма ли кучета по Мурад, Келар, Ел Ермак Мамай и т.н.? Не мисля, че някой се опитва да каже нещо друго. Сама прекрасно знаеш, че в азиатския свят развъдчиците са или - или. Аз поне не съм чувал за средно положение - за такива дето въдят и алабаи, и "САО" - и то в отделни, несмесващи се линии. В крайна сметка това е философия преди всичко друго.
ПП Определението "мелезотестовици" особено ми хареса. Определено е изчерпателно.
Поздрави
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #2227 on: June 04, 2013, 19:21:33 PM » |
|
Коментирах Окорочкова, не кучката която се продава. Кучката по документи излиза че е с туркменска кръв. Окорочкова е пример, че случайно попадналите рано или късно си показват истинското лице. Този цитат от нейния сайт казва доста. История создания питомника относится к 1994 году, когда была приобретена в Туркмении, у Фориды Болкуновой прародительница всех наших собак, инбредная внучка Ак Гуша (вл. Нурягдыев А.) - Алтын. До этого времени я работала в Ашгабаде в национальном клубе собаководств "Туркмен Ити" - что значит "Туркменский волкодав". В штате нашего клуба было три человека - я, т.е. Окорочкова Людмила, Какыш Кяризов и Фарида Болкунова.
Фарида исполняла обязанности начальника клуба, Какыш Кяризов был зоотехником по туркменским волкодавам, а я вела туркменских борзых и все другие породы, которых на то время в Ашгабаде было не так и много. Видно е, че другарката Окорочкова по стечение на обстоятелства се е сдобила с Алтън. Пак благодарение на щастливо стечение на обстоятелства е получила кучило от Карагьоз. И до тук. Останалото е интереси в боеве с кучета и набиране на титли. Всъщност именно поради интереса и по битките е взела и кучка по Акгуш, а не от някоя отара(кошара). И развъжда нататък с прокрадване на същата червена линия - турнири и битки. Впрочем Туркмен Ит означава Туркменско куче, а не Вълкодав както го представя Окорочкова в горния цитат. Не може да не направи впечатление, че на сайта и се продават и кучета от други места, както и мръвки. Очевидно е, че кучетата са препитание, не мисия. С мисия ги събираше и отглеждаше Горохов. От бившата тройка членове на Ашхабадския клуб Окорочкова и Болкунова са лисички използвали ситуацията за да развият бизнес в очертаваща се нова пазарна ниша.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #2228 on: June 04, 2013, 19:29:02 PM » |
|
малко офтопик Карагьоз Карагез ли е?
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #2229 on: June 04, 2013, 19:39:23 PM » |
|
Ето този отглежда животните си с мисия. Гелди Кяризов е авторитет в запазването и популяризацията на Ахалтекинския кон и Алабая от дълги години. И очевидно е неудобен на мнозина. В този линк http://www.gsuttle.free-online.co.uk/geldy.htm може да се прочете как е мачкан от държавата на Туркменбаши, пратен в затвора, изолиран от всички и ...други прекрасности. Amnesty International сигнализира за случая международната общественост. Информация на руски за съдбата на Гелди: http://www.mn.ru/world_ussr/20120206/311109652.htmlИ докато той е в затвора, Болкунова изнася на воля и изобилно иначе забранените за износ Туркменски алабаи. И си вее шалварите из света като виден експерт по алабая. Вие си правете изводите. p.s. Петко, оригиналното име Карагьоз в руския вариант се превръща в Карагез. Нещо като Гитлер, Гималаи и подобни русизми. 
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #2230 on: June 04, 2013, 19:44:44 PM » |
|
абе един път спорих с един затва питам обяснявам му че не може да е карагез понеже туркемнския е близък до турския и си го превеждам като нашия турцизъм ама братушките го изписват с е абаротное и нашия го чете с твърдо е.....значи съм бил прав
|
|
|
|
|
|
|
pitbul
|
 |
« Reply #2231 on: June 04, 2013, 23:09:07 PM » |
|
мад-мах,извини ме,аз съм малко неук но,второто родословие ми прилича на касова бележка,а колко е истинско всеки може да си извади изводи за себеси,поздрави
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #2232 on: June 05, 2013, 01:37:27 AM » |
|
pitbul, и двете родословия са издадени от РКФ и заверени с подпис и печат на съответната служба. Разликата която отчиташ идва от различния начин на сканиране на оригиналите.
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #2233 on: June 05, 2013, 06:10:35 AM » |
|
Аз поне не съм чувал за средно положение - за такива дето въдят и алабаи, и "САО" - и то в отделни, несмесващи се линии.
Охооо  ама ти наистина ли? Да изброявам ли имена и от кого да започна? Може би от Драгалевци /пъпа на България/, та чак до края на света, или наобратно да ги подпукам?  Факт е, че повечето чистокръвни туркменски кучета днес се откриват случайно при тук-таме временно интусиазирал се развъдчик на САО. Развъждането на алабаи е скъпо и недоходоносно упражнение, на фона на развиващата се продукция - напълно задоволяваща нуждите на крайния потребител, каквито и да са те. Не идолизирам никого. Интересувам се от туркменски кучета, вече 8-9 години. Публикувам кучката тук, защото според мен е рядък представител на една размиваща се в "САО" туркменска линия и е ценна с произхода си. Ако се намери някой мераклия, с удоволствие ще съдействам с каквото мога по транспорта и покупката й. Шансът да публикуваме обяви за чистопородни потомци на Акбай вече е минимален.
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #2234 on: June 05, 2013, 07:32:32 AM » |
|