Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 15, 2025, 21:27:27 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 133 134 [135] 136 137 ... 170
  Print  
Author Topic: Туркмен Ити. Алабай.  (Read 1168454 times)
0 Members and 7 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #2010 on: November 12, 2012, 20:21:50 PM »

Киро, напиши какво разказваше първият път като се върна от Туркмения. Разкажи за ДЖОНТИ. Как се ядосваше, че са излъгали за годините й, че не можело от първия път човек да си купи каквото си реши, пък макар и да изкипява мерак от него.. Че трябвало да им се угоди на предлагащите, пък после да си направи човек устата за други кучета..

На мен, аджамийчето, ми се чудят като казвам, че са хитри монополисти и си имат схема за износ на кръв. Искам да ми напишеш тук какво са направили за породата тези хора и да дадеш приемри?  naughty Хвърлям ти ръкавица.  naughty

Казваш, че Игор гризнал дървото с БЕРГУТ от Циганина.
Какво е мнението на дъртия Сапаров за АКЕЛА III ? Колко от туркмените развъдчици вярват на Какиш и за кое по-точно му вярват /освен ако не е обещал, че ще ги направи по-богати ако са с него  biggrin, а не против/..

И моля те, не прихващай от маймунджулъците на тия диваци -> вземи му изпрати на румънецо родословието на ХАН, че ми писна на мен да ми звъни и да ме пита Кирил защо така и защо иначе.

пс. Най-тъжното е човек да загуби коректността към себе си и тези около себе си. Пък всеки си е или коректен, или не. Няма средно положение, бате.
« Last Edit: November 12, 2012, 20:24:50 PM by Mad Max » Logged

Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #2011 on: November 12, 2012, 20:37:56 PM »

Ми какво да ти напиша за покойната бабка?Подмладена беше бабичката с някоя и друга годинка.
Ма ти защо си мислиш,че в която и да е сфера някой ще ти даде да си разиграваш коня те тъй?!Та и при тях така.

п.с.Относно родословието на Хан ще го получат.Просто през изминалите дни бях повече от зает.
Просто му кажи да не ти досажда на теб и да не се притеснява за педигрето.До няколко дни ще е в ръцете му!
И недей да влизаш с будоните напред защото за такова нарушение се дава червен картон lol
С тоя Руманеште имахме уговорка и той ме помотка доста време.Тъй,че няма какво да пляка.
Както казах и повече няма да коментирам,родословието ще го получи!!!

п.с.Относно ръкавицата,задръж я,че става студено и ще ти настинат ръцете. Wink
петко
Hero Member

« Reply #2012 on: November 12, 2012, 20:52:29 PM »

Искам да ми напишеш тук какво са направили за породата тези хора и да дадеш приемри?
абе не съм много на вътре в нещата ,ама от четеното от вас оставам с впечатление ,че са допринесли много за разпространението на породатаа из света  lol,имаики впредвид че  е забранено от държавата
Mad Max
Hero Member

« Reply #2013 on: November 12, 2012, 20:52:34 PM »

На другите въпроси, види се, няма да ми отговориш открито - точно и ясно.
Здраве да е  biggrin и спамове да има!  cheers

пс. На мен студа не ми пречи, ама да помагам на някого, пък после и да си плащам за това, че съм му помогнала  lol те тоя филм свърши. /това е част от монолога ми  biggrin/
...

Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #2014 on: November 12, 2012, 21:27:37 PM »

Писах писах и си преебах поста.Труден ми е този форум.
Ми работата на Какиш или по-точно какво е напривил,ми виждала си на снимки,имала си възможноста да видиш бабичките,маруся,щерките и даже ти два раза плодиш по неговите производни което ме навежда на мисълта,че ти аресват и което също така ми подсказва,че този въпрос не е на мястото си.
За баба ти Фарида мисля,че също така коментара е излишен.Аз мисля,че са направили доста.
Момента,че под няква форма са намерили ниша да изкарват,продават и там какво ли още не,ми ок.Могат правят го.Трябва да ги обесиме ли?
Относно Акелата,какво мисли бай еди си кой,ма ич неме брига мене.Има право на мнение човеко.Както всеки един човек на този свят.
Ако случайно не знаеш,Акела е кръстен в последствие.Друго му е било името.
Не е участвал интензивно в тяхните си надпревали поради разни причини но забележи,че тоя миндил има последователи които са му внуци,пра и т.н на татък които последните 5-6 години се наместват там на онова дърво с чемпионите.

Жива и здрава бъди и си се кефи на кутраците мен ме заеби и неме мисли!
bovser-beri
Jr. Member
**

« Reply #2015 on: November 13, 2012, 06:25:24 AM »

Киро, напиши какво разказваше първият път като се върна от Туркмения. Разкажи за ДЖОНТИ. Как се ядосваше, че са излъгали за годините й, че не можело от първия път човек да си купи каквото си реши, пък макар и да изкипява мерак от него.. Че трябвало да им се угоди на предлагащите, пък после да си направи човек устата за други кучета..

На мен, аджамийчето, ми се чудят като казвам, че са хитри монополисти и си имат схема за износ на кръв. Искам да ми напишеш тук какво са направили за породата тези хора и да дадеш приемри?  naughty Хвърлям ти ръкавица.  naughty

Казваш, че Игор гризнал дървото с БЕРГУТ от Циганина.
Какво е мнението на дъртия Сапаров за АКЕЛА III ? Колко от туркмените развъдчици вярват на Какиш и за кое по-точно му вярват /освен ако не е обещал, че ще ги направи по-богати ако са с него  biggrin, а не против/..

И моля те, не прихващай от маймунджулъците на тия диваци -> вземи му изпрати на румънецо родословието на ХАН, че ми писна на мен да ми звъни и да ме пита Кирил защо така и защо иначе.

пс. Най-тъжното е човек да загуби коректността към себе си и тези около себе си. Пък всеки си е или коректен, или не. Няма средно положение, бате.

Кириле на доста въпроси ит тук изброените не отговори.

rex
Hero Member

« Reply #2016 on: November 13, 2012, 08:21:56 AM »

Аз съм на абсолютно същото мнение - че морала и коректността са като бременността - няма средно положение. В тази светлина бих искал да те попитам ти как се определяш в амплоато си на развъдчик след като не удържа уговорката си с адаша относно заплождането на Багира? И след като я пусна на два мъжкаря при едно и също разгонване?

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Mad Max
Hero Member

« Reply #2017 on: November 13, 2012, 19:54:18 PM »

1. Уговорката беше за един заплод на мъжко куче от неговите, което аз избера. Изборът ми беше ХАК.
2. Заплода с БАБУР, след този с ТАРХАН не беше умишлен. Виксата ми е свидетел. Мислех, че разгонването е отминало, тъй като кучката не допускаше други мъжкари. След няколко ЧАСА разхождане в двора с Бабур /кучетата се въртяха по двойки/, докато бяхме заедно с Вик, видяхме от прозореца на стаята ми това, което се случи.. Не скрих от никого станалото.

Друго интересува ли те?

rex
Hero Member

« Reply #2018 on: November 14, 2012, 07:11:35 AM »

1. Уговорката беше за един заплод на мъжко куче от неговите, което аз избера. Изборът ми беше ХАК.
2. Заплода с БАБУР, след този с ТАРХАН не беше умишлен. Виксата ми е свидетел. Мислех, че разгонването е отминало, тъй като кучката не допускаше други мъжкари. След няколко ЧАСА разхождане в двора с Бабур /кучетата се въртяха по двойки/, докато бяхме заедно с Вик, видяхме от прозореца на стаята ми това, което се случи.. Не скрих от никого станалото.

Друго интересува ли те?
Аз имам отдавна изградено мнение по въпроса и съм го казвал не веднъж и дваж. И за да не бъда голословен, ще цитирам тук две мнения - едното на адаша (сложено в този сайт от тебе), , другото твое. Двете касаят горните въпроси, и изложени хронологично изглеждат така:

Уговорката беше за един заплод на мъжко куче от неговите, което аз избера. Изборът ми беше ХАК.
В началото стоях като гръмнат- ти и даваш знания и работа в ръцете,тя решава че нищо не разбираш от селекция и ще ми налива акъл от хора които нищо не са постигнали като резултат,в това число и в селекцията.....
След това осъзнах че сме в България,където кражбата,невежеството и бруталната агресия се считат за нормално поведение и затворих тази страница."

Заплода с БАБУР, след този с ТАРХАН не беше умишлен. Виксата ми е свидетел. Мислех, че разгонването е отминало, тъй като кучката не допускаше други мъжкари. След няколко ЧАСА разхождане в двора с Бабур /кучетата се въртяха по двойки/, докато бяхме заедно с Вик, видяхме от прозореца на стаята ми това, което се случи.. Не скрих от никого станалото.
"След скачката с Тарзан кучката продължи да дава още седмица. Продължих да си я пускам вечер с Бабур в двора да пазят..
Трябваше да съм убедена че този път ще роди."

Край на цитата ...

Mad Max
Hero Member

« Reply #2019 on: November 14, 2012, 07:40:33 AM »

Няма да обсъждам думите на Николай.  biggrin
Имал е причина, написал ги е. Простила съм му.

Пускането с Бабур не беше умишлено. Осъществената първа тяхна скачка бе изненада за мен. И ме стресна. Споделих с хора, които ми бяха близки по онова време - посъветваха ме да разделя кучетата и да не казвам на никого. Реших че след като веднъж се е случило, няма смисъл от подобни изпълнения и че е по-добре да ги оставя - умишлено. Съответно - да си поема отговорността.

smile

петко
Hero Member

« Reply #2020 on: November 14, 2012, 07:42:21 AM »

Маи си е мислела ,че първия не е свършил работа след като е продължила да дава кучката .определено ,не е крила щото и на мен даже се беше похвалила дето принципно много не се интересувам от азиати,ама когато човек се радва на нещо се опитва да го сподели с всеки , нали разправят че щастието е нещо де колкото и да го делиш не намалява ,напротив ,спомням си две кученца нещо маи и поизчезнаха
Тя прави грешки от глупост или неопитност мераак и там подобни ,само погледни за какво се бори тя и некакъв какиш аиде ,неиното заплождане регламентирано ли е? тоест родили и се кучета ,нито родословия имат нито лъже за произхода им
А за какво лъжат други и как това се отразява на породата и останалите развъдчици наи вече

рекс мад обича силните думи  lol,не се пали толкоз бре ,специално пък за отношението на адаша ти ,маико ,че тои как ли не я обиждаше кво и как и дал незнам ама ,ако така ми говори човек няма как да го уважавам
rex
Hero Member

« Reply #2021 on: November 14, 2012, 13:42:22 PM »

Киро по отношение  линията на Акгуш имаш предвид нещо подобно предполагам - http://coordinator-ua.org/statiya/2012_polagayu/index.html.
Лично аз да ти кажа намирам разлика в главите на Акгуш и Бергуд и това под тях, особено царандоя ... Тука малко идваме на обратната теория за главата и тялото. Да се чуди и мае човек, що все едното идва за сметка на другото.  smile
Искам нещо друго да те питам - какво казват туркмените за метизацията на азиатите с тазъ? Говорят ли по тези въпроси ми е много интересно. Те даже нали казахите имат такава миксирана ловна порода - дурегей -  баш от тези изходни материали - тазъ и техния тобет.
Поздрави

Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #2022 on: November 14, 2012, 19:13:02 PM »

Киро по отношение  линията на Акгуш имаш предвид нещо подобно предполагам - http://coordinator-ua.org/statiya/2012_polagayu/index.html.
Лично аз да ти кажа намирам разлика в главите на Акгуш и Бергуд и това под тях, особено царандоя ... Тука малко идваме на обратната теория за главата и тялото. Да се чуди и мае човек, що все едното идва за сметка на другото.  smile
Искам нещо друго да те питам - какво казват туркмените за метизацията на азиатите с тазъ? Говорят ли по тези въпроси ми е много интересно. Те даже нали казахите имат такава миксирана ловна порода - дурегей -  баш от тези изходни материали - тазъ и техния тобет.
Поздрави
[/quote

Честно казано и аз незнам как да ти отговоря :confused:Не ми достига мозък сигурно да се изкажа hmm
Ми тези са доста кокалести и ако мога така да се изразя леко по сировати  което мисля,че не е такъв голям проблем.
Естествено по-гот да не са ама па неможе всички да са еднакви. no
Не съм по-фотото иначе ако ме влечеше толкова,щях сега да ти покажа без сега да се чудя като магаре на мост. in_love

Ще пробвам да кача една снимка па да видим saddam

Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #2023 on: November 14, 2012, 19:15:04 PM »

Ники,за Тазитата,виждал съм едно на живо ама не сме коментирали този въпрос.Тъй,че по-него немога да кажа абсолютно нищо.
Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #2024 on: November 14, 2012, 19:19:22 PM »

Wink Ники,за това какво ще кажеш?

Pages: 1 ... 133 134 [135] 136 137 ... 170
  Print  

Jump to: