Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 15, 2025, 23:14:58 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 132 133 [134] 135 136 ... 170
  Print  
Author Topic: Туркмен Ити. Алабай.  (Read 1168514 times)
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #1995 on: November 11, 2012, 18:57:42 PM »

Новака,не те познавам ма като гледам и ти си запалил чергата по тези кучета и също така виждам,че добре ги гледаш за което те поздравявам.
Ма един съвет от мен.Недей да се доверяваш много много на сказките и на папирите!(Кристина не е в това число) на разни добри люде.Аз моето мнение съм си го изградил с много слушане на легенди и митове.Родило се е някое и друго куче при мен от разни линии така да го кажа и съм си направил някакъв извод.Само ще ти кажа,че от кучилото което най-много очаквах,ако трябва да дам оценка от 1 до 6 не искам да казвам как бих го оценил :no:И вервай ми приятел,че от гръмкото родословие което имат никой от тях не покрива критериите!!!
А от пумиара Сурмек примерно,мелеза,непородният идиот от няколко кучки които са с различен произход,резултата като психика,движения и другите тънкости,ми бих ги и даже ги оценявам повече!!!
Най-голямата според мен грешка която направих,че не заплодих една мастия с него която вече не е между живите щеше да има нещо наистина добро.Ама курец както се казва.

п.с.породноста най-вече се определя по тиквата.така разправят умните глави.ама тая тиква трябва да я носи хубаво тяло,съответно хубави крайници и съответно тези крайници да се движат в правилната посока и да си вършат работата,трябва да има и сърчице!
Това също го споделят господата от пустинята Каракум!
Знаш ли,Какагелдито какво ми каза за едно негово куче?Брат на Бергуд.Апачи.Каза,че е пълен пумиар!Негови думи!Сам си направи извода от тези слова.
Жив и здрав да си!!!
Mad Max
Hero Member

« Reply #1996 on: November 11, 2012, 19:03:29 PM »

петко, кажи това черепче от какво е?
бре да не съм краниолог ,хищник ще да е предполагам малък ,щото зъбите са му там а черепчето не е голямо или поне изглежда малко в устата на твоито..зер лсица ,питаи тоя де си го е намерил  lol

lol

confused Що е то карниолог?

петко
Hero Member

« Reply #1997 on: November 11, 2012, 19:06:09 PM »

череполог
пп гледам бая дискусия си въртите ,чекаи да не ви бъркам мислите
« Last Edit: November 11, 2012, 19:07:44 PM by петко » Logged
Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #1998 on: November 11, 2012, 19:09:59 PM »

За Акбилек няма как да ти докажа.Причината я знаеш.Слуха за нея я пуска Танчето.Грозгето е кисело clap
Изводи си прави като питаш и питаш и питаш и питаш и .....продължаваш да питаш.Аз съм ги питал ама повече от необходимото.
Знаеш,че Какиш искаше да ме води при човека от който е закупена.След като му изпилих нервната система :lol:Една лейди ми каза,че ако ми каже и разберат талибаните ще и хвръкне тиквето :smile:отговори ми по-друг начин.Както и да е.Въпроса,че от Акбай на Тасиц и Акбилек поколението е сърцато и с прекрасни движения което говори повече от много.За мен де.Видял съм и техните производни.И те вървят бре.Генетика.А пък може санбернаро да е бил със сърце на Азиат :clap:Имах щастието да видя на Ялта дечица от две кучки които супер много ме впечатлиха.Стареца е куче и то куче!Алиат с главни букви!В него е насъбрана Акеловска и Акгушовска кръв.Кучките които е скачал,едната я познаваш повече от добре.Багана.А и другата я познаваш отлично!Аладжа!

Успех Криско.Ти го заслужаваш!!!
Mad Max
Hero Member

« Reply #1999 on: November 11, 2012, 19:11:28 PM »

Знаш ли,Какагелдито какво ми каза за едно негово куче?Брат на Бергуд.Апачи.Каза,че е пълен пумиар!Негови думи!Сам си направи извода от тези слова.

Същият дето им донесе коч и беше пуснат като победител в някакъв бой из нет пространството. Знаеш ли къв проблем има Какиш /май не ми трябва да му гостувам, че да го установя/ мисли си, че по гръб не може да падне и търчи ли търчи нагоре по келева стълбица. Дет се вика времената на бързите, бързо отшумяват. Не искам да мисля какъв щеше да е най-малкият, ако ги нямаше двамата по-големи братя. Акъла му и колоритното му поведение не ги коментирам. Имам една молба, тъй като не мога лично да му се обадя, пък и там имат друго мнение за женските освен ако нямаш на сметка 50 - 100 хил. долара. Питай го като начало кое е кучето дето се е родило при него и няма да го продаде за каквито и пари да става дума, пък после ще говорим за изводите.  Wink

петко
Hero Member

« Reply #2000 on: November 11, 2012, 19:16:36 PM »

боже талибани ,хвърчат тикви ,разпарвя се из България за хораа на хиляди километри ......абе за кучета ли говорите или за наркобизнес .при такива инетереси каква истина чакате и какви кучета ,че то всеки ще разправя всичко къде за пари къде от страх ,ще произвежда каквото искате едро ,боино ,от кара незнам си кои ,само не и Алабаи маи
петко
Hero Member

« Reply #2001 on: November 11, 2012, 19:27:42 PM »

Понеже гледам че добре познавате родословията на кучетата легенди ,да ви питам ,каква част от тях са поне 5 поколения неаборигенни ,тоест развъждани в "неестествена среда"
Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #2002 on: November 11, 2012, 19:32:59 PM »

Криске,всичко се продава на този свят!Ако не за пари,то за много пари!Че човеко е начетен,ти го гарантирам на сто процента.Мани другото ама знае и за българия и за българската история повече от болшинството българи.Кофти звучи,ама е така.
И човеко е зъботехник което значи,че е учил lol
novaka
Sr. Member

« Reply #2003 on: November 11, 2012, 20:08:49 PM »

Новака,не те познавам ма като гледам и ти си запалил чергата по тези кучета и също така виждам,че добре ги гледаш за което те поздравявам.
Ма един съвет от мен.Недей да се доверяваш много много на сказките и на папирите!(Кристина не е в това число) на разни добри люде.Аз моето мнение съм си го изградил с много слушане на легенди и митове.Родило се е някое и друго куче при мен от разни линии така да го кажа и съм си направил някакъв извод.Само ще ти кажа,че от кучилото което най-много очаквах,ако трябва да дам оценка от 1 до 6 не искам да казвам как бих го оценил :no:И вервай ми приятел,че от гръмкото родословие което имат никой от тях не покрива критериите!!!
А от пумиара Сурмек примерно,мелеза,непородният идиот от няколко кучки които са с различен произход,резултата като психика,движения и другите тънкости,ми бих ги и даже ги оценявам повече!!!
Най-голямата според мен грешка която направих,че не заплодих една мастия с него която вече не е между живите щеше да има нещо наистина добро.Ама курец както се казва.

п.с.породноста най-вече се определя по тиквата.така разправят умните глави.ама тая тиква трябва да я носи хубаво тяло,съответно хубави крайници и съответно тези крайници да се движат в правилната посока и да си вършат работата,трябва да има и сърчице!
Това също го споделят господата от пустинята Каракум!
Жив и здрав да си!!!
Благодаря  Ак Езгер,правя каквото мога  smile
Mad Max
Hero Member

« Reply #2004 on: November 11, 2012, 21:36:22 PM »

Криске,всичко се продава на този свят!

Е тука вече се разминаваме основно.
Автобиографията на Какиш в съкратен вариант я знам и не желая да я коментирам.

Понеже гледам че добре познавате родословията на кучетата легенди ,да ви питам ,каква част от тях са поне 5 поколения неаборигенни ,тоест развъждани в "неестествена среда"

Поне 90%.
...

...
Новак, покажи го това моме да видим как се развива  Wink cheers

Mad Max
Hero Member

« Reply #2005 on: November 11, 2012, 21:43:54 PM »

боже талибани ,хвърчат тикви ,разпарвя се из България за хораа на хиляди километри ......абе за кучета ли говорите или за наркобизнес .при такива инетереси каква истина чакате и какви кучета ,че то всеки ще разправя всичко къде за пари къде от страх ,ще произвежда каквото искате едро ,боино ,от кара незнам си кои ,само не и Алабаи маи

Еничари под път и над път.  smile Талибаните поне имат ясни цели и позиции..
...
Инак ако не знаеш, туркменските кучета и коне са обявени за национално богатство и са забранени за износ.  Wink
« Last Edit: November 11, 2012, 21:45:04 PM by Mad Max » Logged

novaka
Sr. Member

« Reply #2006 on: November 12, 2012, 11:05:13 AM »

Новак, покажи го това моме да видим как се развива  Wink cheers

Криси от работа не ми остава време и скоро не съм я снимал.През седмицата  ги изкарвам почти в тъмно но събота или неделя ще ги изкарам по рано и ще я снимам джигитката biggrin.

п.п.Голямо диване става biggrin
« Last Edit: November 12, 2012, 11:06:03 AM by novaka » Logged
Mad Max
Hero Member

« Reply #2007 on: November 12, 2012, 18:28:23 PM »

Ей сега видях, че съм получила въпрос на ЛС дали АРЗАН има някакъв проблем със задните крайници ->

Има, да. Не е само от снимката това, че в стационарно положение не изглежда нормално. Като кутре въртеше единия крак вповече, сега доста увлича задната част при бавно движение, в стационарно изглежда като на снимката по-горе. При забързано движение не личи, но предполагам за сметка на предните крайници. Не знам какво се случва с хайванина, още не е завършил растежа си, че да му направим снимка за ТД, но го планираме. Говорили сме с птиятели от Унгария да я изпратим там за разчитане като дойде моментът. Иска ми се проблема да идва от бързото израстване /което не считам за нормално/ и да отмине, но науката ще си каже думата по-точно.

петко
Hero Member

« Reply #2008 on: November 12, 2012, 18:56:55 PM »

Еничари под път и над път.  smile Талибаните поне имат ясни цели и позиции..
...
Инак ако не знаеш, туркменските кучета и коне са обявени за национално богатство и са забранени за износ.  Wink
Само за портокола еничарите са елитна армия .съвременните и не са могли да се мерят с нея по отношение на ред дисциплина ,вярност към владетеля и с "любовта към атаката " те са нямали нищо освен армията и победата няма къде да иде освен на бесилото или да умре славно ,не заплата живот няма да има не са имали семеиства нито право на собственост ...поне в началото са били такива ама то българин де влезе намира цаката на системата lol
Тва със забраните маи цели обратен ефект ,от една страна се вдига цената щото нали сложен износа (нищо ,че е забранен ) от друга не всеки можа да го организира дори да е развъдчик ...един вид добавена стоиност
тои и кангала беше забранен ама не съм останал с впечатление да не е излязъл от там
Mad Max
Hero Member

« Reply #2009 on: November 12, 2012, 19:27:11 PM »

Та ако преди 20 години Циганина, Какиш и Фарида са контролирали 80-90% от износа, то сега го контролират на 100%. Няма куче изнесено от Туркмения без тяхно знание и участие. Факт.

Те играят, пък хората си плащат за представлението. Пито - платено.  smile
...

Pages: 1 ... 132 133 [134] 135 136 ... 170
  Print  

Jump to: