Нито съм ви прочела разговора като заяждане, нито пък съм припалила. То как да припали човек на вашите недомлъвки

Приличате ми на бабите дето вечер се събират по пейките и обсъждат коя какво е видяла през прозореца, коя какво е чула от комшията.. И все разбрали-недоразбрали, та малко да ви съборя на земята.

Тва за аджамийчето ме изкефи

Искаш да кажеш, че са излъгали Игор за произхода на Бергут, та да вземат повече пари от него, предполагам. Възможно е, напълно. И така да е - нека кажат тогава от коя кучка е Бергут и на кой са я плодили тая кучка, белким и ние научим нещо ново. То един живот не стига.

Не си мисля, че е най-големият капацитет. Казвам, че човекът разбира. Видях се с него, говорихме, гледахме снимки, касети, кучета в двора - едно слабо нямаше и недохранено. Ти помниш Багира какво кюфте беше като пристигна. И той може да си има недостатъци и разсъждения по много теми, които да са неприемливи за останалите. Примери за такива убеждения мога да дам много -> един вярва че колкото е по-силна пигментацията на кучето, толкова по-стабилно е психически /реално връзката между двете не е доказана от учените, или поне аз не знам да е/, друг вярва че кучето трябва да има пети даже шести пръст отзад, щото по-стабилно ходи, или като се изправи да влиза в схватка на задните си крака било по-стабилно; трети вярва, че опашката на азиатеца се реже, за да е по-удобно кучето за улавяне и тъй нататък.. Кво значи капацитет?
-> Ровшан и Рахатка Игор ги е подар на бай Василев. Чакам да видя в най-скоро време пресни снимки на кучетата дето са останали при него от всичките му дадени от Игор.
Не ти оспорвам разходките, нито разговорите с хората, нито пък изводите. Не ги приемай крайно нещата

Нито съм настроена против тебе, нито настройвам някого. Много работа свърши за туркменските кучета в България, запали фитила на хора с възможности и мераци сами да се убедят в легендите туркменски.. Имаш усет към кучетата, гледач си, умен човек си, но си НАИВЕН и често си патиш от тая наивност. То и аз така, ама нали съм аджамийче - сега ми е простено, пък то до време.

За БАНДИТ. Казвала съм ти очи в очи, че същото знам. И пред нас се разкайваше Игор, че не си го е купил докато бил малък, ама откъде да предположел, че тези кучета са напълно непредвидими в израстването си. Не е имал предишен опит. После е искал да го купи, но Какиш не му го е продал. Нали знаеш, че двамата не се обичат особено, най-вече след като Игор натоварва КАРАГЕЗ и го кара в Ашхабад и го сборва с БЕРГУД на Кяризов, заради излишното пенене и пишман-мъжкърлък който Какиш е демонстрирал. Преди около година бяха качили клип даже на боя. Унижение си е за баш-туркменския търговец.. Той и оттогава не го обича това куче особено.
Мене друго ми е интересно, пък ти сега леко отбягваш темата

Все с мене ти се говори за АКБИЛЕК, като че ли аз съм я коментирала. Нито съм твърдяла, че е мелез, нито че е чистокръвно куче. Нито ми се ровят костите на животното, ама като си тръгнал - давай до край. Това което съм споменавала е, че не харесвам начина по който изглеждат кучетата от нея. Добре, те и те нямат само майка - има и мъжки. Алармата дето фучи покрай тая кучка не е от вчера, пък да не говорим от кога е в кучкарските среди в Русия и Украйна /всеки който иска може да направи справка в интернет точно за годината от която се говори за АКБИЛЕК/. Ти като се чуваш с Фарида, питай я от тази година до сега колко пъти ходи в Украйна и Русия като съдия, и колко семинара се проведоха от тогава. Те като са толкова навътре в нещата ЗАЩО до сега мълчаха и не си отстояха позицията Мъжката, тъй че цял свят да ги чуе, а да не тъне в заблуда? Защо едва след като почнаха и те да продават кучета, потомци на АКБИЛЕК, връчени като подарък на човек с имидж в настоящето чак тогава почнаха да подшушват на уше на този и на онзи от "третия свят", че видиш ли кучето било тяхно?
Снимай я, да я видим и ние тая аборигенка.
Рекс не ми го хвали тука. Темата е за туркменските кучета.