Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 19, 2025, 04:19:19 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 112 113 [114] 115 116 ... 170
  Print  
Author Topic: Туркмен Ити. Алабай.  (Read 1175274 times)
0 Members and 17 Guests are viewing this topic.
Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #1695 on: January 31, 2012, 14:55:33 PM »

рекс,
скайпа ми е taklamakan6, можем спокойно да обсъдим способностите ми щом ти е важна тема. Нямам кво да крия, тука предпочитам за кучета да говоря. Не ми се тъпче на едно място и не ми се повтаря до безкрай, че съм допускала грешки - сигурно и вбъдеще ще допускам. Нормално е за хора които практикуват нещо.

Кире,
дай коментар за тоя пес, нали си бил в Туркмения -> до колко е типичен, породен с характерен ли е за породата цвят спрямо произхода си и отговаря ли на развъждането на братята Кяризови?

Ха,ха,явно ще бъда подложен на изпит :smile:Виж,този въпрос дали отговаря на развъждането на Кяризови,е малко пресилен и по-скоро трябва да го зададеш на тях. ;)постнатото родословие супер трудно го чета.Почти невъзможно.Но мисля,че това куче брат му и сестра му са в Украйна.Млади животни.Ако не бъркам.
Че съм бил в Туркмения,да така е.Две години подред.Кучета много съм видял и с различни цветове.Ми само бялото и бялото с петна ли е Азиат?
Требе ли по-изчерпателно да отговоря?

п.с.Искаш ли да коментираме малко прословутата кучка Акбилек? smile
Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #1696 on: January 31, 2012, 14:57:17 PM »

Имаш ли снимка на старият Елбарс,че ми е трудно на мен.
Mad Max
Hero Member

« Reply #1697 on: January 31, 2012, 15:40:38 PM »

Много думи и никакъв отговор  hmm Само аз ли така чета?

Mad Max
Hero Member

« Reply #1698 on: January 31, 2012, 15:47:29 PM »

И като не желаеш да коментирам твоите действия, другият път може да се опиташ да не се намесваш в разговорите ми с други хора. Няколко пъти съм казвал, че ако ме интересува някаква информация от теб, ще те попитам лично. Когато ме интересува какво става с развъдната дейност на Киро, питам Киро, не теб. Трябва ли всеки път, когато искам да питам някого или кажа нещо по тази тема в този форум, да ми се налага да те слушам?
И това за грешките го разправяй на някой друг. Дето не прави разлика между грешка и добре обмислено действие.  Wink
Хайде чао и не си прави труд да ми отговаряш.

Нещо не се разбираме с тебе май, талантливий.. Нямам нищо против да коментираш мои действия - не са две и три, коментирай. Прави ти впечатление, че цитирам част от поста ти пък ти коментираш определени действия, същото е. Целта не ми е ясна, за това предложих ако искаш да изясним нещо тъй че да не ти е тегаво и да продължиш нормално нататък - свържи се с мен по скайп. Често идвам до Русе, може и да се срещнем та да ми ги кажеш нещата в очите.. Още не си ме чул да говоря, но ако имаш предвид да четеш постовете ми - ако имам мнение по даден въпрос вероятно ще фигурират на страниците в сайта, не си длъжен да им обръщаш внимание.  smile
Колкото до грешките и обмислените действия ти сигурно като човек на малко над трийсе правиш добре разликата. Евала!
Хайде чао и като не искаш да ти се отговаря, просто не си прави усилията да провокираш мои отговори.
« Last Edit: January 31, 2012, 15:48:10 PM by Mad Max » Logged

Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #1699 on: January 31, 2012, 21:46:45 PM »

Аха,те сега ми светна лампиона откъде ти ми задаваш тези въпроси за окрасата :lol:От Туркменеца Гошо който непрекъснато плямпа простотии clap
Крисо,този пич е същият тупан като баба ти Арунас lol

п.с.те ти го и цитата

Здраствуйте Чапай
можно пожалуйста родословную в хорошем качестве где можно было прочесть отцов дедов бабок
без обид
меня очень Удивило его Не Туркменский Цвет Окраса

п.с.Само да ти вметна,че се познавам с него задочно и както ми обяснява колко голям спец е таткому а другите нищо не разбират и лекинко плюва по Ашхабатските кучета и т.н.и както не е за парите,така поиска 9000 хил.долара за две годишно куче.Ма да ида от Казакстан да го взема.Търговията да върви.Кофтито е,че и произход незнае пичлемето. clap

п.с.Като ми прочетеш внимателно първият пост,ще видиш,че съм ти отговорил точно и ясно за всичко.
Приятна вечер и да не ми се обидиш,че напоследък всички са много обидчиви cheers
Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #1700 on: January 31, 2012, 21:49:40 PM »

По междо другото,едното мъжко и момата требеше да са в Драгалевци,ма ...............объркаха полета smile
novaka
Sr. Member

« Reply #1701 on: February 01, 2012, 07:38:44 AM »

Твоето появяване няма нищо общо, споко човече!  smile
Киро, имаш ли някаква информация какво става с Бабур. Бая отдавна чух някакви лоши работи, че с пушка бил стрелян и било под въпрос дали ще се възстанови?
Ти остави ли си нещо от него?
Поздрави
rex,Бабура е оцелял.Не се е разбрало дали е бил стрелян или се е давил.
rex
Hero Member

« Reply #1702 on: February 01, 2012, 07:47:15 AM »

Много се радвам, Бабур беше страхотно куче!  cheers
Макар и много похабен, дано поне сега да е добре, той го заслужава.
Стреляно е кучето, но щом казваш че му се е разминало, това е много добре.
Благодаря ти за инфото.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #1703 on: February 01, 2012, 08:04:50 AM »

Много се радвам, Бабур беше страхотно куче!  cheers
Макар и много похабен, дано поне сега да е добре, той го заслужава.
Стреляно е кучето, но щом казваш че му се е разминало, това е много добре.
Благодаря ти за инфото.

Къде е сега Бабура?
Страхотна грешка от моя страна,че го продадох там където нетрябваше.
rex
Hero Member

« Reply #1704 on: February 01, 2012, 08:16:30 AM »

До колкото знам големият разбирател "Алабай мен" не е в България, а кучетата са пръснати по кошари и паланки. Това е моето инфо.
За Бабур последната ми информация е докато беше в Ст. Загора на лечение, от там нататък не знам какво е станало.
На последните снимки, на които го видях беше много похабен и изглеждаше 5-6 години по-старо кучето. Наистина жалко за него.

Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #1705 on: February 01, 2012, 11:36:16 AM »

До колкото знам големият разбирател "Алабай мен" не е в България, а кучетата са пръснати по кошари и паланки. Това е моето инфо.
За Бабур последната ми информация е докато беше в Ст. Загора на лечение, от там нататък не знам какво е станало.
На последните снимки, на които го видях беше много похабен и изглеждаше 5-6 години по-старо кучето. Наистина жалко за него.

Страшно съжалявам за Бабурчето.Вината е изцяло моя,че се върна там където нетрябваше!
Mad Max
Hero Member

« Reply #1706 on: February 01, 2012, 11:42:32 AM »

Не бе, ти не ме разбра. Изобщо не става дума за подлагане на изпит. Нито ме интересуват мненията на хората, кометирали кучето във форума на Максим.. Нито пък ме интересува мнението на Гошко.. Имам лично мнение за развъждането на САПАРОВ и то е, че най-хубавите кучета, които са се родили там на тоя етап са АКЧА и КАЛТАМАН. Майка им - КАРАГЕЗКАТА ме кефи, гледала съм я на видео и друго куче като нея не видях, дето така да ме грабне..

Става дума за друго. Тъй като ти познаваш повече развъдчици в Туркмения и техните дамазлъци, интересува ме твоето мнение по конкретни въпроси: 1. Типично туркменско куче ли е тоя пес? 2. С типично за туркменските кучета оцветяване ли е? 3. Типични ли са той и сестра му за развъждането на Какиш Кяризов?
Благодаря.

Използвам случая да вметна, че за да познава човек една порода трябва да познава хората, които традиционно се занимават с нея в естествения и ареал на обитание. Да прави разлика между различното развъждане в различните райони /както у нас има костенски соеве, родопско развъждане и пр.; както през годините е станало разпознаваемо развъждането на Седефчеви, на Вучков, на Драганов и т.н. -> да не изброявам всички колеги/. Да знае основната дейност на тия кучета и да е запознат как точно работят кучетата от различните райони, да свързва ескстериорните с работните качества.. И след като познава развъдчиците и отделните линии с които са избрали да работят хората, както и причините за това да може да си направи равносметка за себе си кое е цени и как питащият се да продължи да върши своята работа..
--> Примерно, с какво са ценни Рахман Гитиковите кучета? Защо повечето от развъдчиците го уважават тоя човек и неговият сой кучета? Коя развъдна дейност е дала отделно име на кучетата на тоя човек? и т.н.
« Last Edit: February 01, 2012, 11:48:39 AM by Mad Max » Logged

Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #1707 on: February 01, 2012, 13:41:59 PM »

Не бе, ти не ме разбра. Изобщо не става дума за подлагане на изпит. Нито ме интересуват мненията на хората, кометирали кучето във форума на Максим.. Нито пък ме интересува мнението на Гошко.. Имам лично мнение за развъждането на САПАРОВ и то е, че най-хубавите кучета, които са се родили там на тоя етап са АКЧА и КАЛТАМАН. Майка им - КАРАГЕЗКАТА ме кефи, гледала съм я на видео и друго куче като нея не видях, дето така да ме грабне..

Става дума за друго. Тъй като ти познаваш повече развъдчици в Туркмения и техните дамазлъци, интересува ме твоето мнение по конкретни въпроси: 1. Типично туркменско куче ли е тоя пес? 2. С типично за туркменските кучета оцветяване ли е? 3. Типични ли са той и сестра му за развъждането на Какиш Кяризов?
Благодаря.

Използвам случая да вметна, че за да познава човек една порода трябва да познава хората, които традиционно се занимават с нея в естествения и ареал на обитание. Да прави разлика между различното развъждане в различните райони /както у нас има костенски соеве, родопско развъждане и пр.; както през годините е станало разпознаваемо развъждането на Седефчеви, на Вучков, на Драганов и т.н. -> да не изброявам всички колеги/. Да знае основната дейност на тия кучета и да е запознат как точно работят кучетата от различните райони, да свързва ескстериорните с работните качества.. И след като познава развъдчиците и отделните линии с които са избрали да работят хората, както и причините за това да може да си направи равносметка за себе си кое е цени и как питащият се да продължи да върши своята работа..
--> Примерно, с какво са ценни Рахман Гитиковите кучета? Защо повечето от развъдчиците го уважават тоя човек и неговият сой кучета? Коя развъдна дейност е дала отделно име на кучетата на тоя човек? и т.н.

Този ти пост ме навява на мисълта,че се съмняваш в мен и познанията ми към породата :smile:Може и да си права.Преди всичко се опитвам да бъда реалист до колкото мога Wink
Много неща мога да напиша ама на много хора няма да им харесат.Относно цветовете на двамата братя и сестрата,невиждам какъв е проблема.Много животни с такъв цвят съм видял.Кучетата са породни.Не съм ги виждал на живо което е от голямо значение.Щот добър фотограф с добър фотоапарат,прави чудеса.Сама знаеш.
По-ми е лесно да говоря.Писането ни ми е силна страна.

п.с.Що не ти се започва темата Акбилек(страхотна туркменска кучка!)па ми обяснявайте за нейните производни,че не са убави :clap:И в Нижни новгород съм бил и там съм видял кофти кучета ама го има в играта.

rex
Hero Member

« Reply #1708 on: February 01, 2012, 13:50:10 PM »

п.с.Що не ти се започва темата Акбилек(страхотна туркменска кучка!)па ми обяснявайте за нейните производни,че не са убави :clap:И в Нижни новгород съм бил и там съм видял кофти кучета ама го има в играта.
Киро, ако ти се занимава, ще разкажеш ли сега в крайна сметка какво се оказва за Акбилек? От горното оставам с впечатление, че има някакви обрати в мнението за нея?
Поздрави

Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #1709 on: February 01, 2012, 14:10:19 PM »

Киро, ако ти се занимава, ще разкажеш ли сега в крайна сметка какво се оказва за Акбилек? От горното оставам с впечатление, че има някакви обрати в мнението за нея?
Поздрави

Ми доста питане съм направил специално за тази кучка.Даже Какиш предложи да ме заведе при човека от който са я взели.В Туркмения.
Самият Какиш ми каза,че слуха е пуснат от Т.Бочкарйова.Всичко е завист и пазар брат.И ако може аз да съм по-космат.Да де,ама от тая Акбилек Болшинството е със супер характер което неможе да се каже за конкуренцията.
Същата работа става с една кучка Аюра.Там обаче кучката я гепват от Туркмения и я пишат под името Аюра.(много спорове се водиха,че дедои бил мелез и т.н.)Да ама малко хора знаят за тази подмяна smile
Същата работа се получи и с Гаплан.Дойде в БГ.и някой хора почнаха да обясняват,как е подменен и т.н.И визуално и цветово и характерно и прочее кучето е одрало кожата на татко си!
Случайно ако дойдеш в София,ми звън.на тел.0878332213 или на скайпа ми.kiksi01.и ще те водя да видиш едни кучета па после ще ти обяснявам кое ко е е.
Малко скачам като заек от тема на тема ама го нямам вашето дар слово Wink
Pages: 1 ... 112 113 [114] 115 116 ... 170
  Print  

Jump to: