Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 23, 2025, 22:14:33 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 170
  Print  
Author Topic: Туркмен Ити. Алабай.  (Read 1123233 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #795 on: February 25, 2010, 11:33:45 AM »

Бандит ми е от пепеленовия сой  naughty lol
Него ще си го оставим. Пък здраве да е, квото стане!  cheers

petko
Hero Member

« Reply #796 on: February 25, 2010, 11:42:10 AM »

Хиляди благодарности за прякото и не дотам прякото участие на г-н Николай Събев! 
ако направиш нещо хубаво ще кажат че е тяхна заслугата нали тои внесъл тази кръв ,ако направиш грешка ще обинят теб

мартен си мисли че с пари мложе да направи порода в породата ,достааъчно е да купи ценна кръв и да се снабди с послушници ,дето да му я я гледат ,ако стане нещо от цялата тази работа АЗ така направих ако не  стане ма ТЕ така направиха ,нищо няма да направи защото мисли и се съобразява само с него си явно не познава хората ,хубавото е че по един или друг начин внася хубави(предполагам )кучета .жалко че понякога ги скопява защото ТОИ решава че не струват ........а дали е така

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
Mad Max
Hero Member

« Reply #797 on: February 25, 2010, 11:47:36 AM »

Каквото-такова.
Факт е, че има участие в делата ми. Живот и здраве така ще е до край.
Хубав - лош, наш деец си е. Външните определения не ме интересуват.
Да ме съди Белобрадия горе. Ако иска.
 Wink biggrin

пс. Насе, а ти чувай стандарта, да не те изненадам с иск за експертна оценка на глутницата на некоя изложба  lol

Mad Max
Hero Member

« Reply #798 on: February 26, 2010, 13:37:53 PM »

Quote from: Николай Събев
Оказа се че нищо не са филмирали,нищо не са снимали,не са го разпитвали за родословни дървета на разни алабаи,.......Въобще екскурзианти.
Нейсе.Реших че не всеки се интересува от селекция на алабаи и махнах с ръка.Аз си ги имах разказите,филмите,снимките,родословията при мен грижливо събирани с години.Исках те да научат повечко от първа ръка.
Wrong  excl

Тъй като исках да му осигуря най добрите условия за растеж и социализация,предложих на Кристина Матева да го вземе при себе си като подарък,но с условие все пак палето да е в селекционната програма на Мартен БГ.То се подразбираше че просто така палето не е импортирано в БГ.
Вместо да расте с още десетина песа в двора ми,осигурих за Багира(туй бе новото име на Кара Келле Акбай) и грижлив личен стопанин.
Wrong  excl

Какво се оказа? Матева хвърли палето при каракачаните и тръгна да си живее живота из градовете.
Wrong  excl

Като дойде време да се запложда,казах че е необходимо да се направи тест за дисплазия.Теста за психика мина задоволително,но поради все още първи стъпки в този вид тестове и нуждата от статистика,реших че резултатът "преминава теста" е достатъчен.По нататък смятах да вдигам летвата и да допускам в селекционната програма само кучета с оценка мн.добър и нагоре.
Такива оценки получиха Азия (Жена Ашен Оногур от Мартен БГ),Пард Пламен из Стражи и Гизда Оногур от Мартен БГ.тоест- отлични оценки не бяха невъзможни,независимо от това че тестовете бяха екстремни,много тежки и нови за селекционната ми работа.
Затова сметнах че е хубаво Багира да се заплоди с Пард,поради нужда от корекция в психиката на потомците и.
Изведнъж,тази женица ми пише че Пард из Стражи не бил породен алабай,тъй били и казали каракачаните,специално Атила Седефчев.И не желаела да се заплоди с Пард а с Кара Келле Хак??
Wrong  excl

В началото стоях като гръмнат- ти и даваш знания и работа в ръцете,тя решава че нищо не разбираш от селекция и ще ми налива акъл от хора които нищо не са постигнали като резултат,в това число и в селекцията.....
След това осъзнах че сме в България,където кражбата,невежеството и бруталната агресия се считат за нормално поведение и затворих тази страница.
Wrong  excl

А.....Кристина Матева,която все още пише с ник mad max и Седефчев, karakitan,
продължават вече няколко години само да вдигат шум в интернет ,без да свършат свястна работа за пет пари в каквото и да е- я селекция,я професия,я нещо друго.
Тъй.Тези които си бяха кибици ,нищо не правещи,само вдигащи шум като пишат умни приказки из интернет,си останаха такива.
Wrong  excl

Не е тайна че Кристина Матева,получила великолепен алабай за селекционните цели на Мартен БГ,я държеше вързана при каракачаните години,докато се подвизаваше из дискотеките в интернет...
Wrong  excl

Историята трябва да се знае.
Историята, или създадените за твое собствено успокоение илюзии по нея? Кое трябва да се знае?
*Илюзия - субективна реалност, неподкрепена с аргументи от случващото се в действителност.  
smile

Историята, обективната реална история запазвам за себе си.
Преценила съм, че така е по-добре за участващите в нея страни.
Живи и здрави!
« Last Edit: February 26, 2010, 13:39:51 PM by Mad Max » Logged

rex
Hero Member

« Reply #799 on: February 26, 2010, 19:27:01 PM »

Като ще запазваш всички "истини" за себе си, защо тогава цитираш позицията на другата страна по въпроса и то определена като "погрешна"? Не-"мъжко" е някакси като позиция ...

Честно да ти кажа, учудвам се как при реален контакт с толкова много истински развъдчици на хубави кучета не си усвоила нито една добра практика. Кучката ти неснимана за дисплазия, заплодена на два песа, тест за бащинство така и няма да направиш явно, компроментира се пред абсолютно всички -  и бойчатници, и фенове на расовите песове ...
Откровено не мога да те разбера, особено отде го вадиш тоя "сурат" да критикуваш.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
petko
Hero Member

« Reply #800 on: February 26, 2010, 19:57:15 PM »

Като ще запазваш всички "истини" за себе си, защо тогава цитираш позицията на другата страна по въпроса и то определена като "погрешна"? Не-"мъжко" е някакси като позиция ...
предполагам беше провокирана от по горния ми пост..ако го остави без отговор ,излиза че е съгласна ,а тя както виждаш не е ,спко можеше да напише неината истина точно като мартен "мъжки " го е направил ,обаче предпочете друго според мен много по мъжко повдение аз даже и съм се чудел що го търпи някога писах в марте ,малко преди да ме изгони ,не искам да си спомням как я наричаше ,а тя нищо не му отговори чак даже я питах ....каза ми че си е тяхна работа ,а не моя

мартен обаче не е такъв сам виждаш кви ги пише от собствената си трибуна предполагам и без да го питат , а често понеже си е вкъщи неможеш и да му отоговриш ,за смтека на това дръгаде не пише

Mad Max
Hero Member

« Reply #801 on: February 26, 2010, 20:16:06 PM »

Като ще запазваш всички "истини" за себе си, защо тогава цитираш позицията на другата страна по въпроса и то определена като "погрешна"?

Защото Е.

Честно да ти кажа, учудвам се как при реален контакт с толкова много истински развъдчици на хубави кучета не си усвоила нито една добра практика. Кучката ти неснимана за дисплазия, заплодена на два песа, тест за бащинство така и няма да направиш явно, компроментира се пред абсолютно всички -  и бойчатници, и фенове на расовите песове ...
Откровено не мога да те разбера, особено отде го вадиш тоя "сурат" да критикуваш.

Не те и карам да разбираш..
На пазара ме няма - оставам себе си.

Ina
Full Member

master of puppets

« Reply #802 on: February 27, 2010, 09:27:03 AM »

На това му се вика сИлекция, Ники.  Wink
По делата ще ги познаеш, не по приказките.  biggrin

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
petko
Hero Member

« Reply #803 on: February 27, 2010, 11:22:08 AM »

ina а вашат селекция от кого е призната? нека да подчертая че да те признаят хората е признание ? отзивите за вас досега са само негативни ,от кучета легенди казват сте изкара ли болнави кекави ,страхливи ,с понижени боини качетсва ,за родословното развъждане пак проблем имаше защото мартен се беше изпокарал с кои ли не и нито на подиумите нито на ринговте нито в стадат беше нещо и някои ,единственото че има пари да купи и да плоди
че тва и аз го мога кат купя две хубави кучета да ги съеша и да казвам вижте кво съм произвел.даве по зле е защото имаш куче с родословие а неможеш да го закараш не защото не държиш на това а защото попов бил незнам си кои

мен ако питаш тва е съсипване на кръв ,да вземеш нещо родословно и да го лишиш от родословно покление ,да вземеш нещо боино и да не го пусклаш да се бие ,да вземерш нещо чобанско и да го наптравиш домашно ,това е неуважение към хората създали преди теб кучето било то плюшка ,овчарско или шампион на ринга

petko
Hero Member

« Reply #804 on: February 27, 2010, 11:26:32 AM »

на рекс кучето кои му е производитела и здраво лие .кавква е селекцията там каво е селекцинното решение ?

пп .ето затва говорех ,ако сега на мад палетата пораснат и станат нещо калпаво ще се заговори за "сИлекцията" на кристина ,виж ако е обратното  мартен бил внесъл кучката и и мъжкаря мисля. тва при условие че кучетата бъдат прознати от някога си ,тои съм сигурен че винаги ще ги плюе защото са против волята му

много ще ми е интересно да се срещнат неините и производство на мартен на ринг или подиум и да вземат на мад да се покажат по добри ,дали ТОИ ще има смелоста да каже да мад ти беше права .....никога ,дори няма да замълчи а ще си ги пише такива като цитираните от мад макс
« Last Edit: February 27, 2010, 11:35:21 AM by petko » Logged

rex
Hero Member

« Reply #805 on: February 27, 2010, 11:56:28 AM »

Петко,
Ще трябва да те разочаровам - производителят на кучето ми не е питомник "Мартен Бг". Не е и здраво. Не мисля, че при възпроизводството му има някаква селекция. Има просто възпроизводство според мен, а не селекционно решение.
ПП Не е влизало в разплод, няма и да влезе. Има някои основни принципи, които трябва да се спазват.

ПП Не съм чувал Ина да има "селекция", още повече да има "отзиви" за нея.
« Last Edit: February 27, 2010, 12:02:11 PM by rex » Logged

petko
Hero Member

« Reply #806 on: February 27, 2010, 12:28:34 PM »

не няма да ме разочароваш ,защото първо трябва да ме очароваш lol,просто си спомих че имаше болно куче и си помислих че е мартенско

добре ..да те попитам убеден ли си че кучетата на мартен вселдст вие на слекционните му решения са до едно здрави ,тои спазва ли принципите ,и за кави принципи говорим,слекции бол ,защо неговата трябва да е единствената ....мен ако питаш алабая е народна селекция .няма ги там неговите чадъри нито родоловията на фци и прочее, чето инбрединг до дупка ,изведнуж се появява някои и ама начетен ама разбиращ и в краина сметка кучето е друго а тои прав

мартен ще му призная селекцията ако поне достигне висотите на кръвта която е купил ,кво е купил незнам ,ама го чета искал да докара карагез .е кои е карагез и как е селекциониран ,доколкото се сещам боино ,е нека и де в туркмения и да закара един от неговите само един и да ги накърти там квото е правил карагез или пък хак

тука да влезе карагез ама не кучето а графалията да ви обясни ква е селекцията на мартен

а инчето заква селекция говори?,за да казва "силекция" явно я сравнява сус селекция .чия селекция понеже се оформиха две страни от една мад от друга мартен реших че сравнява с тази на мартен

rex
Hero Member

« Reply #807 on: February 27, 2010, 15:17:00 PM »

Не съм убеден, че чиято и да е селекция гарантира изцяло здрави кучета. Докато учавствах във форума на Мартен Бг, всички кандидат-разплодници се снимаха и резултатите се обявяваха. Брак има навсякъде, въпроса е да се признава и да се отчитат нещата такива, каквито са.
Говорим за нормални селекционни правила, които всеки един уважаващ името си развъдчик/производител/размножител на кучета от породата е коректно да спазва - да снима разплодниците си за дисплазия, да представя кучетата от истинските им родители, да удостоверява връзката и раждането със свидетели. И най-вече да гарантира с името си една константна позиция по въпроса за развъждането. Въпрос на чист морал - кой до колкото го има.
И защо говориш за Мартен Бг, когато  става въпрос за една ПРИНЦИПНО ЧЕСТНА И КОРЕТНА позиция по въпросите на развъждането?  При всеки, който се занимава с развъждане на кучета, а не при конкретен развъдчик.
ПП Оформянето на страните аз винаги съм ги виждал като две - правилна и неправилна. Интерпретацията в случая си е твоя.

petko
Hero Member

« Reply #808 on: February 27, 2010, 18:21:10 PM »

И защо говориш за Мартен Бг, когато  става въпрос за една ПРИНЦИПНО ЧЕСТНА И КОРЕТНА позиция по въпросите на развъждането?
. да и аз смятам че мартен не е еталон за "ПРИНЦИПНО ЧЕСТНА И КОРЕТНА" позиция .и далеч не е човека дето ще съди мад

а ти защо се смяташ към онази принципно четсна позиция lol

пп не обръщаи внимаие на този пост

Mad Max
Hero Member

« Reply #809 on: February 27, 2010, 21:10:00 PM »

За съжаление популацията на туркменски породни кучета в България е твърде малка, за да имаме високо квалифицирана селекция.
Ще му дойде моментът и на снимките. И на цедката.
За сега развъждането е съобразено само с кръвните линии.

По отъпкана пътека вървим.
Колегите от МАКК са добри учители. С всичките плюсове и минуси за странично наблюдаващите.

Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 170
  Print  

Jump to: