Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 21, 2025, 19:06:17 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 170
  Print  
Author Topic: Туркмен Ити. Алабай.  (Read 1119607 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #630 on: May 03, 2009, 17:45:30 PM »

Браво брей!
Убави снимки сте сторили!  Wink

Чакам още с нетърпение!

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #631 on: May 03, 2009, 20:35:26 PM »

"aboriginal dogs Bovser-beri" ?!?!?!? Ако обичате, бихте ли били така добри да обясните това що ще да е?

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
bovser-beri
Jr. Member
**

« Reply #632 on: May 04, 2009, 04:46:51 AM »

"aboriginal dogs Bovser-beri" ?!?!?!? Ако обичате, бихте ли били така добри да обясните това що ще да е?

в буквален превод-
aboriginal dogs -автохтони кучета Wink

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #633 on: May 04, 2009, 11:24:06 AM »

в буквален превод-
aboriginal dogs -автохтони кучета Wink
Знам добре какво означава аборигенни кучета. Питането ми е какво означава  "aboriginal dogs Bovser-beri".
Така написано образува различни питания. Bovser-beri някаква аборигенна порода ли е? Географски район ли е със специфични аборигенни кучета? Нещо друго ли?

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Батбаян
Newbie
*

« Reply #634 on: May 04, 2009, 18:32:20 PM »

Географски район със строго затворена популация от овчарски породи,18км северозападно от Пазардж. lol
Батбаян
Newbie
*

« Reply #635 on: May 04, 2009, 19:58:08 PM »

Бовсер бери-рег. развъдник сао,тюркменски-бовсер-таран,бери-вълк,нещо като таран за вълци,ама това било за запознатите с тюркменския lol
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #636 on: May 05, 2009, 15:06:43 PM »

Отправих конкретен въпрос. Наложи се да го повторя в по-описателен вариант.
Като отговори се пишат някакви лигавщини.

От всичкото разбрах, че нямаш отговор на въпроса ми.
Да са ти живи и здрави строго затворените "аборигени".

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member

« Reply #637 on: May 05, 2009, 16:41:30 PM »

Абе Благо и аз щях да те питам - какви са тия развъдници за автохонни кучета?
Направи малко коментари под тия снимки бе човек - ти в последните няколко години само снимки пускаш по форумите.  smile
Дай малко информация - какви алабаи развъжда твоя развъдник (и от кога?!?), тия по снимките от тях ли са, какви са ти автохонните кучета?
Дай малко пояснения човек, нещо по-различно от пускането на снимки и задаването на въпроси.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
rex
Hero Member

« Reply #638 on: June 07, 2009, 14:05:06 PM »

Кристина,
Отдавна се каня да те питам - какво ти е сегашното мнението за така наречените "тестови изпитания"?
Ще ти кажа защо питам -  по форумите усилено се тиражират мнения, че си обърнала кардинално политиката и сега горещо ги подкрепяш.

Предварително ти благодаря,

Поздрави

Mad Max
Hero Member

« Reply #639 on: June 07, 2009, 16:03:03 PM »

Мнението ми е каквото е било, каквото Е и каквото ще продължи да бъде.

По форумите всичко се тиражира, интересна им е на хората особата ми. Даже наскоро разбрах от близък човек, че усилено се водят разговори във "вановият" форум с мене /въпреки че не съм регистрирана там, нямам и намерение да се регистрирам/, публикуват се мои снимки, спекулира се..
Същата работа като със слуховете че съм алкохоличка и наркоманка, че не знам кой ми е баща, че майка ми била такава и онакава, че брат ми лежал в затвора и т.н., и т.н.
По-добре на хората в устата, отколкото в краката.
Това е положението.  smile

DIO
Sr. Member

« Reply #640 on: June 08, 2009, 04:42:10 AM »

Брееееееее  :biggrin:ти си била по чиста и от водата cheers
хората са казали че във всяка лъжа има и истина Wink
Mad Max
Hero Member

« Reply #641 on: June 08, 2009, 11:38:49 AM »

"Въображението е по-важно от знанието"
 biggrin

rex
Hero Member

« Reply #642 on: June 12, 2009, 19:17:53 PM »

След като Кристина окончателно и твърдо се обяви "ПРОТИВ" така наречените "тестови изпитания", мисля че би било добре да поговорим малко за така наречената "ритуалност" при алабая.
Като един контрапункт на тези "изпитания" или по-скоро за "пасивното" решаване на такива едни спорове. Щото по дебелите книги пише, че истинските хищници с големите зъби рядко се впускали в истински битки, тъй като си рискували здравето. А то им трябвало да ядат и плодят.
Кой какво е виждал и знае по въпроса?
Аз лично (и собствено) съм се изкефил на Кара Келле Хак в това отношение. Един от много малкото истински алабаи в България.
Хак съм го виждал както казват англичаните по нашия край "боща" (демек пуснат), да стои срещу мъжко куче  на синджир (също разплодник), което му се дръвчи, та се задавя от пяна. Та Хак нещо прецени, че Бастер (въпросното куче) не му е дразнител в момента и застана на 20-30 санта от разтега на синдижира на Бастер и му въртеше опашка, след което наби чертата на разходка  smile Това показва рядко срещана психическа устойчивост според мен. Абстрахирайки се от многото глупотевини, които се говорят за Хак.
Друго подобно впечатление имам от един син на Хак - Лъвско Сърце, когото с брат му Люк Джедай спряхме пред оградата, зад която започваше територията  на полу-брат им Зен. И по-точно как обърна гръб на  Зен, който го лаеше през оградата. И двамата братя бяха на една позиция срещу Зен, но като първи в йерархията Лъвско сърце обърна гръб на Зен, показвайки му, че не го брига особено.
Туй е ритуалност според мене.  Wink

dandi
Hero Member

« Reply #643 on: June 12, 2009, 20:06:51 PM »

По принцип пуснатите"боща" кучета не хапят вързаните на синджир.
Така и се приобщава напр. ново овчарско куче на кошара.Представи си 5 чобански кучета пуснати 24 часа и им докараш непознато куче.Начина е да го вържеш,така те няма да му видят сметката,колкото и да им се звери вързаното.
Mad Max
Hero Member

« Reply #644 on: June 12, 2009, 22:32:01 PM »

По принцип пуснатите"боща" кучета не хапят вързаните на синджир.
Така и се приобщава напр. ново овчарско куче на кошара.Представи си 5 чобански кучета пуснати 24 часа и им докараш непознато куче.Начина е да го вържеш,така те няма да му видят сметката,колкото и да им се звери вързаното.

Същото, което Дънди описва се случи и с Багира.

Пристигнах във Влахи по тъмно. Мъкнех си багажа и кучето, на повод. Вървях към кошарата.
Преминавайки моста над реката /мислената граница на територията, която охраняват Седефчевите кучета/ лаят се превърна в сенки спускащи се към мен и кучката. Продължих.
Те ме заобградиха от всички страни /тук си спомням как макар, че помежду си се конкурираха - тези, които охраняват козите и другите, дето пазеха овцете - когато става въпрос за общата територия се сработват и може би е важно да отбележа, че става въпрос за повече от шест зрели и напълно сериозни кучета/ и аз спрях.
Багира също спря, пред мен. Настръхна, изпъна се като струна, започна да маха насечено, бързо с опашка - демонстрирайки че адреналинът й се е качил и ако се наложи ще влезе в двубой.
Аз започнах да говоря - "спокойно, спокойно.. лоши намерения нямам.. нито аз, нито кучето ми", скъсих повода и бавно продължих нагоре. Те ме съпроводиха с лай, другите хора ме посрещнаха и кучетата се поуспокоиха. Вързахме я и наблюдавах отвътре, да не би някой да не издържи и да й се нахвърли докато е вързана /щото за такова място това е опасно - един да го стори, скачат всички../, един луд сред нормалните може да измени картинката на 360..
После си легнах. Просто им се доверих.
На сутринта всичко беше нормално..

Въпреки че това далеч не означаваше че са ни приели и ни вярват..

пс. Тя, както обикновено се държа мъжки /да уточня че това далеч не означава демонстрация на сила и мощ  Wink за хората на които не си обясняват това понятие/.
« Last Edit: June 12, 2009, 22:34:28 PM by Mad Max » Logged

Pages: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 170
  Print  

Jump to: