искам да попитам ти лично беше ли там,
КараКитан не мисля че е редно да се говори така,
каквото и да е направено ас съм сигорен че е било са породата.
Да бях. И резултата от направеното въобще не бе от полза на породата Туркменски Алабай. Резултата бе в елиминиране на един център събиращ недоволните от некадърността на БРФК и от мелезацията в породите. Център генериращ познания за пастирските породи кучета и даващ алтернатива.
От създаването на форума мартенбг до груповото изхвърляне на почти всички от вътрешният форум бях там. И казвах какво мисля по въпроса. Това беше силата на този форум - изразяването на лични позиции от членовете му.
Подетата крачка на сближаване с бившите противници от БРФК, представено като създаване на клуб на Алабая в рамките на БРФК бе генерална грешка. Защото сценария за тази пиеса бе подготвен под зоркото око на Литов и извършен от негови приближени.
Няколко човека написахме своята отрицателна позиция за този генерален завой на 180градуса и резултата бе затваряне на вътрешният форум за критикуващите.
Че този ход не бе от полза за породата е видимо една година след събитията. Клуб за Туркменски Алабай в рамките на БРФК няма. Клуб за Туркменски Алабай и извън рамките на БРФК няма. Даже няма и обсъжданият преди 2 години международен клуб за Туркменски алабай в който тази порода да се развъжда в чист вид.
Клуб няма, но и групата хора обединени в рамките на форума мартенбг я няма.
Поздравляю с успехам..