Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 13:24:12 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 155 156 [157] 158 159 ... 170
  Print  
Author Topic: Туркмен Ити. Алабай.  (Read 1163233 times)
0 Members and 9 Guests are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #2340 on: July 30, 2013, 07:35:40 AM »

Ето затова не ги обичам уговорките Wink
Ясно ми е, че подобни уговорки са редовна практика и затова изразих мнение, че аз не ги харесвам и не мисля да ги практикувам.Почне ли ми някой с тях - тръгвам си без куче и толкова.Сама каза Мад, че още при първата с Багира сте имали разногласия,а за тоя "приятел" и "колега" е излишно да се коментира постъпката му......
Аз точно поради липса на възможност и място съм все още с едно куче, като си набавя един ден терен, и мога да си позволя да ги гледам, кучетата ще станат много повече от едно, нооо това когато мога сам да се справя без "ортаци" smile Това може и като съвет да го ползваш: приятели имай - ортаци не,орташките работи развалят приятелства и скарват хората Wink

П.П. Та Рекс виждай си ги цветно нещата, аз не искам да си усложнявам излишно живота cheers

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Mad Max
Hero Member

« Reply #2341 on: July 30, 2013, 07:42:44 AM »

Един хубав алабай - полубрат на Мурджо на Иван Джунев,
Зар Хакан Хаттаб, линия КЬОР ГАПЛАН.
Баща: ТЕДЖЕН /б.Елбарс Х м.Эпа Кара Келе/, брат на ГРАФ - бащата на Мурджо -> http://volkodaw.com/dogs/view/1866/
Майка: Хошгюль -> http://volkodaw.com/dogs/view/1824/

На снимките е на 16 мес., висок 80см.
Негов брат живее при В. Затонский в Москва.

Mad Max
Hero Member

« Reply #2342 on: July 30, 2013, 07:48:36 AM »

орташките работи развалят приятелства и скарват хората Wink

Не винаги.  smile Зависи от хората - има хора и хора. Това че веднъж си паднал и те е заболяло, не значи, че не трябва да излизаш повече от къщи. Презастраховките и страха не са добър съветник и лишават от много емоции в живота - и добри, и лоши.

Краси, всеки с главата си скача.  naughty

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #2343 on: July 30, 2013, 07:57:22 AM »

Мдаа smile

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
rex
Hero Member

« Reply #2344 on: July 30, 2013, 08:08:36 AM »

П.П. Та Рекс виждай си ги цветно нещата, аз не искам да си усложнявам излишно живота cheers
Абе то цветното развъдчиците са го измислили, не аз. Дори и  този форум, който пишем в момента е дело на хора, които са обединили работата си, за да може една определена порода да бъде съхранена. Мислиш ли, че те не си обменят кръв по начините, за които писах по-горе? Точно благодарение на такива "общества" някои породи овчарски кучета все още съществуват във вид, близък до изходната позиция. Така е и при КО, при алабая също.
От практическа гледна точка човек не може да има всички необходими за селекцията му кучета - точно във времето и състоянието/възрастта, в които са му необходими. А и няма нужда, защото някой друг ги има. Както няма и смисъл да се отглежда куче, което ти е необходимо точно за една връзка. По твоята схема  ще трябва да изгледаш 40-50 кучета за 10 години работа. Което е само по себе си див нонсенс.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #2345 on: July 30, 2013, 08:14:01 AM »

Може и повече да гледам ако мога да си го позволя, разрешение няма да искам naughty
Казах, че "АЗ НЕ ГИ ХАРЕСВАМ" не че не се правят или не съществуват Wink Wink
За да правя нещо подобно трябва много ама мнооооооого да съм сигурен в човека с когото ще ги правим и пак ще се замисля Wink

петко
Hero Member

« Reply #2346 on: July 30, 2013, 08:18:46 AM »

lol ,he,хе ...типичен българин си- индивидуалист ,ортак магаре умирало ..

За да правя нещо подобно трябва много ама мнооооооого да съм сигурен в човека с когото ще ги правим и пак ще се замисля Wink
затуи праят договри ората .ама нии на мъжка дума разюитаме ,да не сме като тях,пък после ...

по принцип съм съгласен със рекс и мад ,обаче и аз съм същия модел ,като теб

междъдругото ето една от причината да нямаме порода

Mad Max
Hero Member

« Reply #2347 on: July 30, 2013, 09:37:14 AM »

Бела /Юк Боил Х КК Акбай/, 1.6г.

vano
Guest
« Reply #2348 on: July 30, 2013, 09:47:30 AM »

Ето затова не ги обичам уговорките Wink
Ясно ми е, че подобни уговорки са редовна практика и затова изразих мнение, че аз не ги харесвам и не мисля да ги практикувам.Почне ли ми някой с тях - тръгвам си без куче и толкова.Сама каза Мад, че още при първата с Багира сте имали разногласия,а за тоя "приятел" и "колега" е излишно да се коментира постъпката му......
Аз точно поради липса на възможност и място съм все още с едно куче, като си набавя един ден терен, и мога да си позволя да ги гледам, кучетата ще станат много повече от едно, нооо това когато мога сам да се справя без "ортаци" smile Това може и като съвет да го ползваш: приятели имай - ортаци не,орташките работи развалят приятелства и скарват хората Wink

Краси, за тая работа в белите страни има договори. На устни договорки отдаван хората не вярват. "Мъжката дума" е останала някъде в историята и за много малко хора в съвременния  комерсиален свят важи поговорката - "Казана дума, хвърлен камък" Smiley
А иначе без договорки не става. Сложи се на мястото на един развъдчик - можеш ли да гледаш повече от 10-на кучета сам??? Ето за това развъдчиците сключват всякакви договорки, за да може да имат под ръка повече кучета, с които да работят по развъдните си програми. А от това печелят и много мераклии, които нямат възможности да заплатят големи суми за куче, защото ако за нашите си чобантии 200 лв ни се виждат охооо-ебаси търгаша, то има породи за които се дават по 5-10 000 евра за кутре ан 3 месеца Smiley

Така че нещата наистина не са само черно и бяло (освен при гораните де Smiley Smiley Smiley )
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #2349 on: July 30, 2013, 11:23:02 AM »

Еми Петко така сме си ние бъгарчетата, не сме като хората ама какво да правиш biggrin

А, Вано може да се гледат,като имаш стока ще имаш и гледачи(хора, които работят за теб не други) и те ще ги гледат теб като те няма Wink
200 до 300 е добре, все пак масово се търгуват кутрета без ясен произход без нищо да се знае за тях за по 100-150  Wink Вече над тая цена нещата си отиват към джамбазлък и тия дето ги продават за баснословните суми от 500-1000 се съмнявам дали въобще познават парите no
За сумите, които ти даде за пример няма да си отварям дори и устата....... "не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който му я дава" Wink

И понеже усещам, че няма да се разбереме предлагам да преустановим разговора преди да са ни се накарили, че спамим темата Wink

П.П. АААА и Петкоо точно заради това нямаме порода, защото са се правели подобни уговорки и са се изпоизлъгали, изпокарали и затова и има сега толкога клубове, организации и прочее Wink
« Last Edit: July 30, 2013, 11:26:52 AM by DonKrasi » Logged

петко
Hero Member

« Reply #2350 on: July 30, 2013, 12:00:46 PM »

Еми Петко така сме си ние бъгарчетата, не сме като хората ама какво да правиш
сигурно са минали по нашия път и те ,докато стигнат до там да се договорират ,казах че съм като теб.

не ти пожелавам обаче да стигнеш до положението на мад макс с първородните и палета ,спомням си ентусиазма и раочарованието впоследствие от"кражбата' ...или "мъжката дума" на отгледвача

А, Вано може да се гледат,като имаш стока ще имаш и гледачи(хора, които работят за теб не други) и те ще ги гледат теб като те няма Wink
тогаз да видиш колко пара ще струват lol ,при селекцията едно на хиляда струва толкова ,обаче неговата цена трябва да покрие и гледането (барабар с на гледачите заплатата)на останалите хиляда .друг е въпроса ако е чобанин  biggrin,кучето дори не елитен разплодник си "плаща" яденето а когато се пръкне добро би ти дал дамазлък от него на баснословната цена едно агне lol,даже и без него можеш да минеш

не гледаи на кучето като на стока правиш ли го един ден ако направиш и ти 50 както си го замислил ще искаш повече и от обявените от вано

такова развъждане е имало едно време маи при аристократите ,ама те са били богати хора ...и в комунистическите държави

АААА и Петкоо точно заради това нямаме порода, защото са се правели подобни уговорки и са се изпоизлъгали, изпокарали и затова и има сега толкога клубове, организации и прочее
по скоро са си говрели едно а са си мислели друго (недоговрирани отношения),за цената на щенетата например  lol,и по важното индивидуалиста не обича друг да му казва ,ааа да му каже ,че на друг кучето е било по хубаво и абе аз не мога ли да си направя моя си организация,аз да казвам кое е хубаво
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #2351 on: July 30, 2013, 12:11:26 PM »

не гледаи на кучето като на стока правиш ли го един ден ако направиш и ти 50 както си го замислил ще искаш повече и от обявените от вано
Никога не съм гледал и никога няма да гледам Wink
А и аз под "стока" разбирам животно, тук по моя край така казваме - отивам при стокта(при животните), ще дам на стоката(ще нахраня животните) и т.н. Като го говоря не влагам смисъла на "стока" като нещо за продаване в магазин Wink
Разбрах те, че и ти си като мен, затова казах "ние бЪгарчетата" Wink biggrin

П.П. В тая работа печалба няма и който си мисли да печели от кучета и да цепи стотинката какво му е струвало отглеждането на кучето та да сметне колко да му иска не е за тук и не трябва да се нарича "кучкар", "любител", "развъждач", а търгаш, джамбазин, размножител....
Отделно, че сметката му никога няма да излезе naughty lol
« Last Edit: July 30, 2013, 12:16:34 PM by DonKrasi » Logged

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #2352 on: July 30, 2013, 12:33:30 PM »

В конкретния случай под стока имах предвид овце,крави,коне и др и като имаш тях ще имаш и работници, които докато ги гледат покрай тях ще гледат и кучетата, това ми беше тънката мисъл Wink
Много кучета без животни не върви, само кучета не искам smile
« Last Edit: July 30, 2013, 12:35:36 PM by DonKrasi » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #2353 on: July 30, 2013, 12:38:54 PM »

Значи аз по твоята логика съм търгаш, джамбазин, размножител.. щото след тая случка с двете първородни палета на Багира: от второто й кучило продадох 3 по 800 евра, 1 подарих /Борил, който беше препродаден/ и 2 размених за 3 кутрета /пък после тях ги размених за Бабу/; от третото й кучило 2 мъжки са ми в двора, останалите 4 ги продадох /за по 800-900евра средно/. За първото кучило на Бабу плановете ми бяха да си оставя Мурджо, да подаря едно мъжко на колегите си в Италия, да дам едно женско - бащино право на собственика на Борил, 2 да подаря и 1 да продам /остана само Мурджо, но обещаното си е обещано - мъжко на колегите в Италия и женско на собственика на Борил - по мой избор от коя връзка/. Получава се, че хем съм размножител, хем джамбазин, хем търгаш..
Ако се сетиш за още нещо - пиши.  biggrin

пс. Забравих да спомена.. Багира струваше 2400 долара на 4 месеца с транспорта, документите и моите билети за отиване и връщане до Москва. Бабу струваше 1800 евра с транспорт, документи и телефонни разходи за закупуването й. Храня ги с гранули Йосера - среден клас, често примесвам с по-нисък клас за порасналите, от време на време пилешки шийки и фенери. Малките с кайма телешка - сурова от главата на телетата, извара, ориз и среденклас гранули. Отглеждането на едно кучило от 6 кутрета до третия месец ми струва около 2000 лева с имунизации, обезпаразитявания, чипове и документи и възстановяване на кучката. Отделно по 4 часа най-малко на ден занимавки.
« Last Edit: July 30, 2013, 12:46:52 PM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #2354 on: July 30, 2013, 12:51:30 PM »

Да не ти разправям пък колко струваше на Ицо Маруся и заплождането й в Туркмения с транспортирането й до тук, че свят ще ти се завие.. Или пък майката на Апак - Аладжа, която се наложи да кастрират след раждането на единственото й кучило в България. Или пък Джонти - която така и не остави поколение в България.. Там сумата надминава дори и горната граница на посоченото от вано..

Pages: 1 ... 155 156 [157] 158 159 ... 170
  Print  

Jump to: