rex
|
 |
« Reply #2325 on: July 25, 2013, 14:57:17 PM » |
|
Някъде преди година влязох в нещо като задочен спор с "Алабай мен" в един форум. Естествено освен правописни грешки, обиди и безсмислици, нищо друго не се излъчи като мисъл от негова страна. На въпросите ми какво става с Хак, Бабур, Баяза и т.н. ми беше отговорено, че не е моя работа да питам. После чинно ми бе напомнено той какво бил импортирал (  ), селекционирал (  ) и прочее заслуги към породата в национален, европейски и световен мащаб. Пък аз нищо нали. За жалост не малко кучета попаднаха в хора с нулев капацитет, просташки манталитет и за капак с нереално висока самооценка. ПП Тъй като и Довлет Бергуд от доста време не е между живите, изцяло се прекъсна директната връзка с кучетата от Ровшан и Ениш. Без да са работили достатъчно, а имаха толкова много, което да дадат. Дано поне Довлет Видар, който беше в Кюстендил да е жив.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #2326 on: July 25, 2013, 15:13:59 PM » |
|
За жалост не малко кучета попаднаха в хора с нулев капацитет, просташки манталитет и за капак с нереално висока самооценка. Ето това е нещото, което и мен ме кара да полудявам.
|
|
|
|
|
|
|
.akelo
Newbie

|
 |
« Reply #2327 on: July 26, 2013, 14:44:40 PM » |
|
Bandit  ima hlqb v tova ku4e .... uspeh
|
|
« Last Edit: July 26, 2013, 14:47:51 PM by akelo »
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #2328 on: July 26, 2013, 14:59:56 PM » |
|
Ми аде, нали му беше мераклийка 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #2329 on: July 27, 2013, 07:23:30 AM » |
|
Bandit thumbup ima hlqb v tova ku4e .... uspeh Успехите - към собственика му. Ми аде, нали му беше мераклийка Аз си заявих мерака, стопанката му е наясно - тя е на ход. Каза ми, че си е намерила купувач, т.е. не иска аз да съм следващия му собственик. Оттам нататък - нямам намерение да се моля.  При желание винаги може да се свърже с мен.
|
|
|
|
|
|
|
Todor Jivkov
Newbie

|
 |
« Reply #2330 on: July 28, 2013, 20:25:41 PM » |
|
Това кутре носи уникална кръв 
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #2331 on: July 29, 2013, 08:06:24 AM » |
|
Аз си заявих мерака, стопанката му е наясно - тя е на ход. Каза ми, че си е намерила купувач, т.е. не иска аз да съм следващия му собственик. Е да, винаги е по-добре да си вземе няколкото хилядарки евракис, отколкото да го даде на мераклия без толкова пари................иначе ни е зор за кучето не за парите...............ФАФЛИ.................. 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
Todor Jivkov
Newbie

|
 |
« Reply #2332 on: July 29, 2013, 10:20:22 AM » |
|
Аз си заявих мерака, стопанката му е наясно - тя е на ход. Каза ми, че си е намерила купувач, т.е. не иска аз да съм следващия му собственик. Е да, винаги е по-добре да си вземе няколкото хилядарки евракис, отколкото да го даде на мераклия без толкова пари................иначе ни е зор за кучето не за парите...............ФАФЛИ..................  Много точно казано!
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #2333 on: July 29, 2013, 10:55:26 AM » |
|
За жалост....... 
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #2334 on: July 29, 2013, 14:02:26 PM » |
|
Аз си заявих мерака, стопанката му е наясно - тя е на ход. Каза ми, че си е намерила купувач, т.е. не иска аз да съм следващия му собственик. Е да, винаги е по-добре да си вземе няколкото хилядарки евракис, отколкото да го даде на мераклия без толкова пари................иначе ни е зор за кучето не за парите...............ФАФЛИ..................  Много точно казано! Краси, коментираш на прима виста.. Ако иска да го подарява, ако иска да го продава - решението си е нейно. Първоначално искаше да го продаде за същата сума, за която го е купила от Людмила Окорочкова /те също може би имат търговски уговорки помежду си - все пак тя си взима 2 мъжки кучета от едно кучило/. Сега е решила да го подари, след като на нея в развъден план не й покрива изискванията.. Иска да си избере на кого - нейна работа. Не мисля, че в ситуацията има нещо нередно. Възможно е да се е привързала и да иска да го подари по-близо, за да може да следи развитието му.  пс. Аз уважавам и ми е приятно да общувам и работя с хора, които знаят какво искат.
|
|
« Last Edit: July 29, 2013, 14:04:27 PM by Mad Max »
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #2335 on: July 29, 2013, 15:56:09 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #2336 on: July 29, 2013, 20:00:26 PM » |
|
Еми понеже каза, че го продавала, после решила да го подари, сега пък не искала точно на теб.............съмняваме да знае какво точно иска но щом казваш  Като се е привързала да си го държи но да не го ползва за разплод.Решил ли си да даваш едно куче то вече няма да е твое и го отпиши.Такива уговорки от рода на: аз ще ти го дам ама аз да ти казвам на кое куче да го пускаш и дали да го пускаш въобще, пък може да си го взема по някое време пък после пак да ти го дам - не ми харесват  Ако е мое едно куче е мое,аз го храня,аз го гледам,аз определям дали ще го пускам или не, аз определям съдбата му.Не е ли в двора ми не е мое и нямам право да се разпореждам.А щом си решил да го даваш значи искаш да го махнеш и няма особено значение кой ще го вземе, стига да не е някой мърляч разбира се  Пак се поотплеснах малко но подобни лигавщини като на тая госпожа не ги одобрявам.Ако съм на твое място и да ми се обади вече и да ми го подарява пак няма да го взема 
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #2337 on: July 30, 2013, 05:23:15 AM » |
|
Дон Краси, наистина виждаш случая само в черно и бяло. В кучкарския свят нещата се движат до голяма степен на база такива уговорки и споразумения, за които Кристина каза. Бартери, аренди, права за бъдещи кучила и т.н. са си съвсем нормална практика. Отделно много хора подаряват или отдават кучета с условие те да определят бъдещите връзки и партньори. Вземаш без пари - а в замяна следваш селекционната програма на този, който ти е подарил. А и всеки сериозен развъдчик се интересува от произведените от него кучила, които вече не са в двора му. В крайна сметка като всяко друго начинание, кучевъденето си има своята издръжка. Особено когато става въпрос за специфични ако мога да ги нарека така породи като алабая, които са пазарно не-атрактивни като цяло, а изходния материал струва много пари. Далеч не всеки, който продава го прави от стремеж към печалби.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #2338 on: July 30, 2013, 06:46:26 AM » |
|
Прав е рекс.
Аз Багира също я взех с уговорки, тъй като нямах пари в брой да я заплатя веднага. Започнах работа в Еконт Експрес, за да може Николай да си удържи сумата, която е заплатил за нея от заплатите ми. В последствие се разбрахме, че ще разделим първо кучило от мъжки, който заедно изберем. Когато тя поотрасна той реши, че този мъжки трябва да е Пард Пламен из Стражи, а аз не се съгласих. По онова време имаше само един мъжкар при него, който считах за подходящ за Багира и това беше Кара Келе ХАК. Николай ми постави условие - да заплодим Багира на ХАК и тя да роди при него, в двора му - той да отгледа кутретата. Аз отказах - за мен това беше изживяване, от което не исках да се лиша. След година работа в Еконт Експрес напуснах - прецених, че съм заработила достатъчно за фирмата и че съм я изплатила. Близките ми и хората които бяха около мен знаят как съм работила там - все едно компанията е на майка ми /ще се въздържа от часови рамки и детайли - не им е тук мястото/.
Наложи се Багира да роди първото си кучило в квартирката на майка ми и брат ми. Беше въпрос на няколко месеца да си намеря къща с двор под наем. Бандит и Бабур ги дадох за 2-3 месеца на "приятел" и "колега" - И.Б. с уговорката 2-3 месеца да ги гледа на кошарата и след това да си ги взема обратно, разплащайки се за разходите по отглеждането им. Когато си намерих къща с двор и отидох да си ги взема, той отказа да ми ги върне, отказа да му заплатя отглеждането им и превърна ситуацията в цирк. Заплашва ме, че по-скоро ще ги удуши в ръцете ми отколкото да ми ги даде. Мислех да заведа дело, но майка ми вля разум в главата ми и каза, че докато съда вземе някакво решение подобен човек ще има достатъчно време да действа против мен и кучетата и че това допълнително би го озлобило.. Простих се с тях и продължих нататък.
Така че.. Животът е низ от уговорки и винаги е по-добре да не вярваш в думите и да ги записваш на хартия - добре премислени и премерени. В противен случай - рискуваш да бъдеш интерпретиран и манипулиран по всевъзможни начини.
|
|
« Last Edit: July 30, 2013, 06:47:33 AM by Mad Max »
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #2339 on: July 30, 2013, 07:03:54 AM » |