Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 15, 2025, 21:17:11 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 131 132 [133] 134 135 ... 170
  Print  
Author Topic: Туркмен Ити. Алабай.  (Read 1168446 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #1980 on: November 11, 2012, 16:10:15 PM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #1981 on: November 11, 2012, 16:11:42 PM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #1982 on: November 11, 2012, 16:42:20 PM »

И за да сме докрай честни към себе си и към другите.. Кучетата дето са внесени от Игор от Туркмения не са прославени от Игор. Веднъж ги възхваляват продавачите им и втори път мадамата дето се врътка с тях по ринговете и гради имидж. Останалото казах - изкефил се е човека, проверил, купил. За себе си, според това, което него го е впечатлило. Мераците му далеч не са неземни и в своята същност той си ги осъществява. Какво е доказал на себе си и на другите, и какво е изпитвал докато живее с тези кучета - не мога да знам. Факт е, че нито едно куче не е повторяемо на 100%. Няма втори Карагез, нито втора Маруся, Акгуш, Багира и тъй нататък. Ние имаме две кучки дето са плод на подбраните от него кучета и селекция И МЕ УДОВЛЕТВОРЯВАТ напълно. Не са перфектни, нито шампиони. Просто кучета дето произхождат от Туркмения. Докато имат кутрета дето да ми напомнят с нещо в повече на тях ще си ги гледаме и ще си ги въдим, /междувременно се появяват и други кучета, които ме грабват и такива, които - не ме/. Никаква работа не вършат в момента, освен да ме радват и да ми пълнят душата. Споделям времето прекарано с тях. "Продукта" който продавам /тъй като нямам възможност да си оставям всички кучета от кучилото, а не съм достатъчно заможна за да си позволя да ги подарявам и да се разочаровам от потребителите му/ си върви с по-горните ми последни три поста като "етикет". Изложбите не ме дърпат, нито бойният ринг /понеже те не ми дават гаранцията и не ме удовлетворяват като отговор как би ми работило кучето в реална обстановка и среда/. Дърпа ме Балкана. Някой ден, надявам се до тогава да съм достатъчно трезва в мисленето си, ще направя един анализ на мнението и действията си през годините /и сигурно пак няма да е последният/. До тогава ще продължавам да споделям това, което се случва с кучетата day by day и да се уча от себе си и от другите.

Аз знам, че нищо не знам.  biggrin

пс. Пък тия задкулисни истории и тесни кръгове изобщо не ме вълнуват. Нито ми помагат, нито ми пречат. Да се пукат душманите!
« Last Edit: November 11, 2012, 16:48:37 PM by Mad Max » Logged

петко
Hero Member

« Reply #1983 on: November 11, 2012, 16:56:24 PM »

flowers
Mad Max
Hero Member

« Reply #1984 on: November 11, 2012, 17:34:00 PM »

петко, кажи това черепче от какво е?

Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #1985 on: November 11, 2012, 17:54:54 PM »

Криске,не съм седнал да пиша защото искам да се заяждам с теб!А,колко имам понятие от Туркменските кучета,ми изградил съм си някво мнение.
Факта обаче,че всички говорят,че Игор както го наричаш е хапнал дървото с Бергуд.Всички твърдят,че взел е доста добри кучета,ама резултат никакъв.
Недей да мислиш,че Игор е най-големият капацитет в тези кучета.Евала на човека.Ходил вкарвал и т.н.Видях как е дал наставление в ШАМПАНСКИ ВИН да хранят кучетата.с електронно кантарче по една шепа гранули и веднага ми светна лапата защо други четяха тая политика с храненето.
Относно Оксана Берчанска,знаеш,че съм говорил лично с нея и бях записал точният произход на разни кучета.Даже имах среща с нея в Москва.
Ровшан и сестра му са на Саша Василев от Нижни-Новгород!!!Знаеш,че му бях гостенин и съм говорил лично с него.
Това,че съм бил тук и там не е,че желая да се изтъкна,ами желая просто да ме разбереш правилно,че съм говорил с много хора и съм чул достатъчно за да си направя някакъв извод.
Пак ти казвам,ценя твоите старания и умения!!!На дали имя някой като теб да се занимава и разказва и так дале.За жалост нямам твоето и на Рекси дар слово да се изразявам в нет пространството и малко ми вреди.
Просто човека искаше мое мнение и до последно се чудех дали да пиша щото знам,че ще стане дълга и широка.Също така знам,че ти ще припалиш а аз нежелая да влизам в словестен двубой с теб щот си аджамийче! cheers

Относно Бандита на Кяризов,ми Игорек го е виждал едната година и е казъл,че е .........На другата го е видял и е искалв да го купи ама :no:дали пак ме е излъгал Кяризича?
Мисълта ми изпреварва клавишите и честно казано незнам какво съм написал :clap:простете за което

Криске,имам щастието да гледам един миндил,който става бая миндил.Трябва да я снимам деба и аборигенката. :eek
Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #1986 on: November 11, 2012, 17:56:44 PM »

По-между другото Криске,Рексито е страшно готин и грамотен човек!Имах честа да говоря и да се запозная с него.

novaka
Sr. Member

« Reply #1987 on: November 11, 2012, 18:20:49 PM »

Криси,много хубав става Балванчо :in_love:поздравления cheers
novaka
Sr. Member

« Reply #1988 on: November 11, 2012, 18:22:14 PM »

И за да сме докрай честни към себе си и към другите.. Кучетата дето са внесени от Игор от Туркмения не са прославени от Игор. Веднъж ги възхваляват продавачите им и втори път мадамата дето се врътка с тях по ринговете и гради имидж. Останалото казах - изкефил се е човека, проверил, купил. За себе си, според това, което него го е впечатлило. Мераците му далеч не са неземни и в своята същност той си ги осъществява. Какво е доказал на себе си и на другите, и какво е изпитвал докато живее с тези кучета - не мога да знам. Факт е, че нито едно куче не е повторяемо на 100%. Няма втори Карагез, нито втора Маруся, Акгуш, Багира и тъй нататък. Ние имаме две кучки дето са плод на подбраните от него кучета и селекция И МЕ УДОВЛЕТВОРЯВАТ напълно. Не са перфектни, нито шампиони. Просто кучета дето произхождат от Туркмения. Докато имат кутрета дето да ми напомнят с нещо в повече на тях ще си ги гледаме и ще си ги въдим, /междувременно се появяват и други кучета, които ме грабват и такива, които - не ме/. Никаква работа не вършат в момента, освен да ме радват и да ми пълнят душата. Споделям времето прекарано с тях. "Продукта" който продавам /тъй като нямам възможност да си оставям всички кучета от кучилото, а не съм достатъчно заможна за да си позволя да ги подарявам и да се разочаровам от потребителите му/ си върви с по-горните ми последни три поста като "етикет". Изложбите не ме дърпат, нито бойният ринг /понеже те не ми дават гаранцията и не ме удовлетворяват като отговор как би ми работило кучето в реална обстановка и среда/. Дърпа ме Балкана. Някой ден, надявам се до тогава да съм достатъчно трезва в мисленето си, ще направя един анализ на мнението и действията си през годините /и сигурно пак няма да е последният/. До тогава ще продължавам да споделям това, което се случва с кучетата day by day и да се уча от себе си и от другите.

Аз знам, че нищо не знам.  biggrin

пс. Пък тия задкулисни истории и тесни кръгове изобщо не ме вълнуват. Нито ми помагат, нито ми пречат. Да се пукат душманите!
thumbup
Mad Max
Hero Member

« Reply #1989 on: November 11, 2012, 18:30:54 PM »

Нито съм ви прочела разговора като заяждане, нито пък съм припалила. То как да припали човек на вашите недомлъвки  biggrin Приличате ми на бабите дето вечер се събират по пейките и обсъждат коя какво е видяла през прозореца, коя какво е чула от комшията.. И все разбрали-недоразбрали, та малко да ви съборя на земята.  smile
Тва за аджамийчето ме изкефи  lol

Искаш да кажеш, че са излъгали Игор за произхода на Бергут, та да вземат повече пари от него, предполагам. Възможно е, напълно. И така да е - нека кажат тогава от коя кучка е Бергут и на кой са я плодили тая кучка, белким и ние научим нещо ново. То един живот не стига.  biggrin
Не си мисля, че е най-големият капацитет. Казвам, че човекът разбира. Видях се с него, говорихме, гледахме снимки, касети, кучета в двора - едно слабо нямаше и недохранено. Ти помниш Багира какво кюфте беше като пристигна. И той може да си има недостатъци и разсъждения по много теми, които да са неприемливи за останалите. Примери за такива убеждения мога да дам много -> един вярва че колкото е по-силна пигментацията на кучето, толкова по-стабилно е психически /реално връзката между двете не е доказана от учените, или поне аз не знам да е/, друг вярва че кучето трябва да има пети даже шести пръст отзад, щото по-стабилно ходи, или като се изправи да влиза в схватка на задните си крака било по-стабилно; трети вярва, че опашката на азиатеца се реже, за да е по-удобно кучето за улавяне и тъй нататък.. Кво значи капацитет?

-> Ровшан и Рахатка Игор ги е подар на бай Василев. Чакам да видя в най-скоро време пресни снимки на кучетата дето са останали при него от всичките му дадени от Игор.

Не ти оспорвам разходките, нито разговорите с хората, нито пък изводите. Не ги приемай крайно нещата  Wink Нито съм настроена против тебе, нито настройвам някого. Много работа свърши за туркменските кучета в България, запали фитила на хора с възможности и мераци сами да се убедят в легендите туркменски.. Имаш усет към кучетата, гледач си, умен човек си, но си НАИВЕН и често си патиш от тая наивност. То и аз така, ама нали съм аджамийче - сега ми е простено, пък то до време.  biggrin

За БАНДИТ. Казвала съм ти очи в очи, че същото знам. И пред нас се разкайваше Игор, че не си го е купил докато бил малък, ама откъде да предположел, че тези кучета са напълно непредвидими в израстването си. Не е имал предишен опит. После е искал да го купи, но Какиш не му го е продал. Нали знаеш, че двамата не се обичат особено, най-вече след като Игор натоварва КАРАГЕЗ и го кара в Ашхабад и го сборва с БЕРГУД на Кяризов, заради излишното пенене и пишман-мъжкърлък който Какиш е демонстрирал. Преди около година бяха качили клип даже на боя. Унижение си е за баш-туркменския търговец.. Той и оттогава не го обича това куче особено.

Мене друго ми е интересно, пък ти сега леко отбягваш темата naughty Все с мене ти се говори за АКБИЛЕК, като че ли аз съм я коментирала. Нито съм твърдяла, че е мелез, нито че е чистокръвно куче. Нито ми се ровят костите на животното, ама като си тръгнал - давай до край. Това което съм споменавала е, че не харесвам начина по който изглеждат кучетата от нея. Добре, те и те нямат само майка - има и мъжки. Алармата дето фучи покрай тая кучка не е от вчера, пък да не говорим от кога е в кучкарските среди в Русия и Украйна /всеки който иска може да направи справка в интернет точно за годината от която се говори за АКБИЛЕК/. Ти като се чуваш с Фарида, питай я от тази година до сега колко пъти ходи в Украйна и Русия като съдия, и колко семинара се проведоха от тогава. Те като са толкова навътре в нещата ЗАЩО до сега мълчаха и не си отстояха позицията Мъжката, тъй че цял свят да ги чуе, а да не тъне в заблуда? Защо едва след като почнаха и те да продават кучета, потомци на АКБИЛЕК, връчени като подарък на човек с имидж в настоящето чак тогава почнаха да подшушват на уше на този и на онзи от "третия свят", че видиш ли кучето било тяхно?

Снимай я, да я видим и ние тая аборигенка.

Рекс не ми го хвали тука. Темата е за туркменските кучета.

Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #1990 on: November 11, 2012, 18:34:26 PM »

Криске,незнам дали съм ти казвал,ама на Бабу майкаи съм я виждал онлайн. cheers
Mad Max
Hero Member

« Reply #1991 on: November 11, 2012, 18:36:54 PM »

АРЗАН бе новак  naughty  biggrin Балван е кюфтето.

Също като адаша си. Едър, едър, та пре-едър /за мене/. Аз си харесвам кюфтетата.  biggrin
76см, 48кг. най-едър от всички върви, малко посъбир отзад краката и е глезен отвсякъде, поослушва се, лигави се. Ама качва наред. Потентен е за трима. За сега само в това отношение се е развил психически.  biggrin Има страхотен глас, тежък, плътен - по цяла година да ти лае без да спира, няма да ти омръзне.. За разлика от кюфтето - лае като лисунгер, та ми къса нервите. Кучките надлайва, барем да беше слабо.. Иначе е дивак отвсякъде, ерчи се, ежи се, от днес вдига и крак като пикае..  lol lol lol
Кандидат юнак е вече..  lol

Mad Max
Hero Member

« Reply #1992 on: November 11, 2012, 18:38:54 PM »

Криске,незнам дали съм ти казвал,ама на Бабу майкаи съм я виждал онлайн. cheers

Казвал си ми  cheers И ти беснях, че една снимка не направи тогава..
Хубава кучка!  smile

novaka
Sr. Member

« Reply #1993 on: November 11, 2012, 18:54:09 PM »

АРЗАН бе новак  naughty  biggrin Балван е кюфтето.

Също като адаша си. Едър, едър, та пре-едър /за мене/. Аз си харесвам кюфтетата.  biggrin
76см, 48кг. най-едър от всички върви, малко посъбир отзад краката и е глезен отвсякъде, поослушва се, лигави се. Ама качва наред. Потентен е за трима. За сега само в това отношение се е развил психически.  biggrin Има страхотен глас, тежък, плътен - по цяла година да ти лае без да спира, няма да ти омръзне.. За разлика от кюфтето - лае като лисунгер, та ми къса нервите. Кучките надлайва, барем да беше слабо.. Иначе е дивак отвсякъде, ерчи се, ежи се, от днес вдига и крак като пикае..  lol lol lol
Кандидат юнак е вече..  lol
Да бе Криси,като го видях със Бабу и помислих ,че е Балван но както и да е пак е твое.

петко
Hero Member

« Reply #1994 on: November 11, 2012, 18:56:54 PM »

петко, кажи това черепче от какво е?
бре да не съм краниолог ,хищник ще да е предполагам малък ,щото зъбите са му там а черепчето не е голямо или поне изглежда малко в устата на твоито..зер лсица ,питаи тоя де си го е намерил  lol
Pages: 1 ... 131 132 [133] 134 135 ... 170
  Print  

Jump to: