rex /обръщам се към теб така, тъй като нито те познавам, нито съм си общувала лично с теб; следя ти постовете задочно и често ме радва това, че си мислещ и интелигентен образ - не си позволявам да фамилиарнича/,
1. Киро не е лъжец, нито е глупав човек. Аз съм достатъчно директна и словоизлиятелна, че да наричам нещата по начина по който ги мисля и усещам. Не е нужно да се самоцитирам, тъй или иначе на практика се получава, че достатъчно монолози водя по темата.

2. Не съм чувала да претендираш за по-първа ръка информация, което ме озадачава. Човек, който се стреми да си отговори на дадени въпроси трябва да си засича информацията от много различни страни, пък тогава да си изгражда мнение. Твоето мнение все клони нанякъде и все накрая е с недомлъвки, иначе разсъждения по темите имаш бол.
3. За подменено бащинство на куче закупено, или родено при Игор - няма такова. Родословието на неговият БЕРГУТ е лично разписано от Фарида /виждала съм документа наживо/. Кучето е закупено от семейството на Циганина /който по това време не е бил лично там/. Ако лъжат те - лъже и той. Такава информация му е представена - такава информация представя той.
4. Игор няма отношение към БЕТЕР. Кучето е закупено за подарък на Таня - изцяло нейн мерак. Син е на МЕНЕК и ДЖЕЙХУН. Родословието му /туркменското/ също е разписано от Фарида. Тя лично съдейства за покупката му. Игор никога не го е ползвал с мерак в развъждането си, заради огромните му размери. Целта на Игор не е била да изумява тълпата по изложбените и бойните рингове, и да създава екземпляри, които да превъзхождат предците си по качества. Лично това, което сподели с мен и Чубуров бе, че най-съкровенният му мерак е да води една поддържаща селекция на соя кучета, които най-много са го впечатлили от експедициите му в Туркмения, запознат с чистоплътността на техните производители. Говорим за кучетата на МУХАМЕДОВ /по които върви неговият любим КАРАГЕЗ/, на САПАРОВ /който винаги се е славел с почитани кучки и трезви селекционни решения/, от който закупува КАЛТАМАН и АКЧА, кучета представени лично от ФАРИДА, като АКБАЙ, примерно /наричан ГАПЛАН в Туркмения, който случайно е впечатлил Игор, пожелал е да го закупи, стопанина отказва да го продаде; в последствие получава заплаха от туркменците, че не го ли продаде ще го уволнят от работа.. Не минава много време, уволняват го човека, притискат го, продава си кучето, оказва се че почти никакви пари от продажбата не достигат лично до него.. но родословието е подписано от Фарида лично.. и т.н. - историята е описана и на сайта на "Кара Келе", ако не ме лъже паметта../, купува кучка АЙПЕРИ междувременно от Фарида и Какиш /щерка на АКЕЛА III и АКБАЙ на Болкунова/ и естествено, последната спирка при Циганина /който между впрочем тогава е бил по-влиятелен в кучкарските среди и от братя Кяризови/ от когото купува АЙПЕРИ, ГАРАХАН и БЕРГУТ.
Ей го семйството на Нурягдиев с АЙПЕРИ /ГАРАХАН Х КАРАГЕЗ, щерката на АКГУШ, майка и на Игоровия БЕРГУТ/ ->

В последствие взима още две кучки под аренда - АКБАЙ на Болкунова, която вече доста възрастна почива при него и ШОХРАТ Кратовская.
Два пъти е заплождал чужди кучки /но чиито произход отлично познава/ без пари с уговорката да си вземе мъжко и женско кутре от връзката. Едната е КАРАГУЛ на Анатолий /Ровшан и Рахат/, другата е АЛТЪЙН на Людмила /АК Кюле и АК Карагуш/.