Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 15, 2025, 23:03:08 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 130 131 [132] 133 134 ... 170
  Print  
Author Topic: Туркмен Ити. Алабай.  (Read 1168509 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
петко
Hero Member

« Reply #1965 on: November 10, 2012, 19:02:05 PM »

Добре де говорете си  blush

тя и без тва темата е за интелигентни хора ,па аз определено не се вписвам lol
Mad Max
Hero Member

« Reply #1966 on: November 10, 2012, 20:38:54 PM »

Колкото ти спамиш, толкоз и те  lol
Не им цепи басма  biggrin

Малко снимки на малчуганите от "Максимус Хан Мо"  Wink

Mad Max
Hero Member

« Reply #1967 on: November 10, 2012, 20:41:45 PM »

Голяма КИПРА таз мома  naughty

Пандата е другото момЕ ->

Mad Max
Hero Member

« Reply #1968 on: November 10, 2012, 20:43:07 PM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #1969 on: November 10, 2012, 20:44:10 PM »

Пък Белушата на преден план е третата женска ->

Mad Max
Hero Member

« Reply #1970 on: November 10, 2012, 20:45:17 PM »

Ак Езгер
Newbie
*

« Reply #1971 on: November 10, 2012, 21:02:50 PM »

Защо да спамиме бе Криске?Говориме си истини cheers
Mad Max
Hero Member

« Reply #1972 on: November 11, 2012, 08:23:20 AM »

Щото колкото истина, толкова и истина под въпрос в твоите постове.
За рекса - колкото теория, толкова и практика в неговите постове.

Ако не ме лъже паметта твоите постове се повтарят от малко по-назад в темата. Казваш нещо конкретно, което някой ти е казал /не искаш да споменаваш имена/, а накрая казваш, че не се знае до колко може да се има вяра на тези, които са ти го казали, но ти за себе си си убеден в това и това..  biggrin
Пък рекса коментира прочетеното и видяното в нета и се опитва да си изгради лично мнение, допитвайки се до теб. Като не иска други да му се включват в разговора да ползва други програми - като скайп например, пък като сметне, че е получил достатъчно достоверни отговори и че си е изградил лично мнение, което да изразява позицията му по даден въпрос - да го публикува тук.  biggrin

Mad Max
Hero Member

« Reply #1973 on: November 11, 2012, 09:04:55 AM »

Аз например мога да ви обясня защо са се случили някои врътки, понеже ви вълнува и понеже и мен ме е вълнувало, та съм разговаряла с когото трябва.

Ровшан и Рахат са развъждане на Анатолий Берчански, който е бил близък приятел с Игор Горохов приживе. Анатолий запложда кучката си Карагул на Калтаман. Подарява двете кутрета на Игор. Тъй като Анатолий не членува в РКФ, няма развъдник и не изкарва ФЦИ родословия на кучетата родени при него, Таня предлага тя да се заеме с тази част, за да може вбъдеще да ги показва по изложбените рингове. На Игор му е все едно. Оказва се, че Карагул също няма родословие и за да изкара родословие на кутретата, Таня трябва да изкара родословие на Карагул и на още 5 от предците на Карагул, което ще й излезе прекалено скъпичко. За това решава да ги впише като деца на БАЙГУШ, която също е кучка на Анатолий Берчански и която има родословие. Говори с Анатолий, той се съгласява, за да й угоди и изкарват родословия на двете кутрета. Сега Оксана Берчанска се сърди, че те са с приставка Кара Келе.  biggrin

Карагез. Роден на 18.11.1992г., закупен и внесен от Туркмения в Москва на четири години и половина. Баща: Акбилек, вл. Джумангалиев, Туркмения /развъждане на Мухамедов, ГАПЛАН, Мухамедов Х ГОЮНЧИ, Мухамедов; с което е и бил ценен за Игор/. Майка: Гоинчи, вл. Джораев /Карагез Х Алагуш/, Туркмения. Последни снимки от двора на развъдчика и стопанина му ->

БЕРГУТ е купен лично от двора на Циганина /последната спирка за закупуване на кучета от Игор!/, както и ГАРАХАН. Ако Циганина лъже, лъже и Игор за произхода им. Дори баща му да не е БЕРГУТ, а ГОМУРДЖА както Фарида твърди, то чрез майка си - КАРАГЕЗ, Нурягдиев - Гороховския Бергут също е наследник на АКГУШ. Това е проверено чрез инбридни схеми от Людмила Окорочкова, тя ще ви разкаже повече за получените при нея приплоди. Също така можете да се допитате и до Бабиш Курбанов, който е работил и продължава да работи с кучета по Гороховския Бергут, Карагез и др.

Спирам до тук за сега, че имам други задачи.

Mad Max
Hero Member

« Reply #1974 on: November 11, 2012, 09:07:37 AM »

Пс. Киро, ако мислиш, че Игор е подбирал и развъждал кучета фенотипно, то значи ти и хал хабер си нямаш от старите туркменски кучета, джинсовете им и тяхната кръвност.  Wink Без да се сърдиш.

rex
Hero Member

« Reply #1975 on: November 11, 2012, 12:21:13 PM »

Матева - аз винаги съм твърдял, че ползвам до голяма степен информацията, която е достъпна поне до широкия кръг интересуващи се. И вече в по-малка степен от първо лице единствено число. Да си чувала от мен, че освен от хора в България съм претендирал за по-първа ръка информация?
Понеже наистина си по-в час от повечето хора относно гороховските кучета, моля те да споделиш  мнение за Беттер. Крив ли е бил, прав ли е бил - това наистина ми е интересно, не го казвам с подигравка.
Относно подменени родословия и бащинства на кучета, това е сериозно нещо. Като в тази връзка няма как да не се сетя за мнението на Киро относно изходния материал и крайния резултат, щото разликата си е потресаваща на моменти. Пък все си мисля, че той хич да не е понавлезе доста в материята. И до колкото го познавам не ми се струва да лъже.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Mad Max
Hero Member

« Reply #1976 on: November 11, 2012, 14:10:46 PM »

rex /обръщам се към теб така, тъй като нито те познавам, нито съм си общувала лично с теб; следя ти постовете задочно и често ме радва това, че си мислещ и интелигентен образ - не си позволявам да фамилиарнича/,
1. Киро не е лъжец, нито е глупав човек. Аз съм достатъчно директна и словоизлиятелна, че да наричам нещата по начина по който ги мисля и усещам. Не е нужно да се самоцитирам, тъй или иначе на практика се получава, че достатъчно монолози водя по темата.  biggrin
2. Не съм чувала да претендираш за по-първа ръка информация, което ме озадачава. Човек, който се стреми да си отговори на дадени въпроси трябва да си засича информацията от много различни страни, пък тогава да си изгражда мнение. Твоето мнение все клони нанякъде и все накрая е с недомлъвки, иначе разсъждения по темите имаш бол.
3. За подменено бащинство на куче закупено, или родено при Игор - няма такова. Родословието на неговият БЕРГУТ е лично разписано от Фарида /виждала съм документа наживо/. Кучето е закупено от семейството на Циганина /който по това време не е бил лично там/. Ако лъжат те - лъже и той. Такава информация му е представена - такава информация представя той.
4. Игор няма отношение към БЕТЕР. Кучето е закупено за подарък на Таня - изцяло нейн мерак. Син е на МЕНЕК и ДЖЕЙХУН. Родословието му /туркменското/ също е разписано от Фарида. Тя лично съдейства за покупката му. Игор никога не го е ползвал с мерак в развъждането си, заради огромните му размери. Целта на Игор не е била да изумява тълпата по изложбените и бойните рингове, и да създава екземпляри, които да превъзхождат предците си по качества. Лично това, което сподели с мен и Чубуров бе, че най-съкровенният му мерак е да води една поддържаща селекция на соя кучета, които най-много са го впечатлили от експедициите му в Туркмения, запознат с чистоплътността на техните производители. Говорим за кучетата на МУХАМЕДОВ /по които върви неговият любим КАРАГЕЗ/, на САПАРОВ /който винаги се е славел с почитани кучки и трезви селекционни решения/, от който закупува КАЛТАМАН и АКЧА, кучета представени лично от ФАРИДА, като АКБАЙ, примерно /наричан ГАПЛАН в Туркмения, който случайно е впечатлил Игор, пожелал е да го закупи, стопанина отказва да го продаде; в последствие получава заплаха от туркменците, че не го ли продаде ще го уволнят от работа.. Не минава много време, уволняват го човека, притискат го, продава си кучето, оказва се че почти никакви пари от продажбата не достигат лично до него.. но родословието е подписано от Фарида лично.. и т.н. - историята е описана и на сайта на "Кара Келе", ако не ме лъже паметта../, купува кучка АЙПЕРИ междувременно от Фарида и Какиш /щерка на АКЕЛА III и АКБАЙ на Болкунова/ и естествено, последната спирка при Циганина /който между впрочем тогава е бил по-влиятелен в кучкарските среди и от братя Кяризови/ от когото купува АЙПЕРИ, ГАРАХАН и БЕРГУТ.
Ей го семйството на Нурягдиев с АЙПЕРИ /ГАРАХАН Х КАРАГЕЗ, щерката на АКГУШ, майка и на Игоровия БЕРГУТ/ ->

В последствие взима още две кучки под аренда - АКБАЙ на Болкунова, която вече доста възрастна почива при него и ШОХРАТ Кратовская.
Два пъти е заплождал чужди кучки /но чиито произход отлично познава/ без пари с уговорката да си вземе мъжко и женско кутре от връзката. Едната е КАРАГУЛ на Анатолий /Ровшан и Рахат/, другата е АЛТЪЙН на Людмила /АК Кюле и АК Карагуш/.

rex
Hero Member

« Reply #1977 on: November 11, 2012, 15:50:43 PM »

Относно недомлъвките сигурно си права - определено предпочитам някои неща да си останат за  консумация в по-тесен кръг така да се каже. Особено от оная информация, дето ми е от първо (трето) лице единствено число - не ми се пускат "жълтини" по форумите, щото това няма да е от полза на никого. Колкото и хич да не са жълтини в действителност и да ми се потвърждава това през годините с едни или други примери. Важното е, че поднесени в едно форумно пространство, такива неща будят единствено и само реакции от типа на твоята спрямо последното мнение на Киро. Така, че е безсмислено.
Аз моето мнение съм си го изградил преди години и както виждаш държа един и същи курс.
Само дето доста отдавна не мисля, че в развъждането на азиати има чисти и неопетнени ангели. Дяволите и отначало си ги знаех, че са много.  smile

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Mad Max
Hero Member

« Reply #1978 on: November 11, 2012, 16:06:52 PM »

Пак много думи и нищо конкретно. Грам не разбирам от последният ти пост.

Тия грозници май отдавна не съм ги показвала ->

Mad Max
Hero Member

« Reply #1979 on: November 11, 2012, 16:08:50 PM »

Pages: 1 ... 130 131 [132] 133 134 ... 170
  Print  

Jump to: