Mad Max
|
 |
« Reply #1920 on: November 01, 2012, 19:17:43 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #1921 on: November 01, 2012, 19:20:21 PM » |
|
|
|
« Last Edit: November 01, 2012, 19:21:24 PM by Mad Max »
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #1922 on: November 01, 2012, 19:23:15 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #1923 on: November 01, 2012, 19:25:13 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #1924 on: November 01, 2012, 19:27:06 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #1925 on: November 01, 2012, 19:28:56 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #1926 on: November 01, 2012, 19:30:01 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #1927 on: November 01, 2012, 20:20:26 PM » |
|
Тука аз все още не мога да се съглася напълно-преди години гледахме кучета порода БОК,две женски бяхме взели от Банкя,Мъжкият беше от Монтана и беше късокосмест-три поколения назад все мелеси и то домашни кучетаа не овчарски-в някои от тях така си личеше нюф че няма и накъде,но от едно кучило едно малко отиде при стадо кози -е такова овчарско куче стана ,кучето беше около 70 см и затова не се харесваше от спецовете-тогава се държеше на ръстта само, имаше липса на зъби,но въпреки това беше отличен овчар,но другият му проблем беше че беше малко инфантилен и за храна нападаше дори и собственика си и накрая си получи куршума от собственика си.
С кое точно не си съгласен аскар ,доколкото разбирам сте дали малко куче ,именно това твърдя,че трябва да попадат от малки там ,за нападането трябвало е да го цапка през устата още дока е бил малък,това също се учи ,между другото в глутница ,ако си отглеждал кучета така ще забележиш ,че на малките кученца им е позволено да бъркат в тавата или коритото ,но постепенно започват да им се зъбят по големите (маиката ги търпи повече ) понякога ги избутват и понеже често несхващат щото досега им е било позволено ги и посхапват ,ако храната е малко те се хранят според иерархията(или пък пък бутни мръвка в качамака),веднъж вече разбрали къде им е мястото ще опитат чак след като вече са решили да се издигнат а това ще е след година може би и повече ,но не е така с кучета отглеждани поединично ,на тях никога не им "забранявано' да посягат и следва як дармон от по старшите и сериозни наранявания (респективно куршум ако тези чалъми ги продава на чобанина) Млад е още. Другите са нови за него, има по-възрастни кучета там и мъжки и женски. Пък и аз не съм там, за да кажа какво става със сигурност. Стопанинът му се кефи. Мъжкото му куче лидер в глутницата сега се бори за живота си.. Поокъсано е от вълци. Докато се възстановява долу в развъдника му Борил е горе и няма конфликт с останалите, на този етап. Ама и работниците на чорбаджията не разбират много от кучета, та общо взето сам трябва да се присети за какво е там и как да си върши работата. През девет чифта очи и 10 уста трудно се правят изводи. За да съм директна с теб трябва на мен да ми се случва, че да разказвам кое, как, защо, кога. Всичко друго е догадки. мъжкото му куче да не го е пооръфал твоя хубостник  .Нещо не ми се връзва ако твоя пес има проблем само със него излиза че се бият за "трона" ,първо каза ,че останалите не го приемат ,сега само тои ,ако е само тои един път след като са се сдавили борил ако разбира кучешки ще ляга ,и може би ще го провокира постоянно но до бои рядко ще се стига обикновенно едно озъбване ще е достатъчно
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #1928 on: November 02, 2012, 19:40:00 PM » |
|
1. Мъжките в глутницата са двама братя + двама по-млади, които се учат от тях и копират. Единият от братята е най-доминантния и любимецът на майката. В глутницата майката на двамата братя е алфа, работи с две по-възрастни кучки и една по-млада. 2. Ако го няма най-доминантния, нормално е другите да се ориентират по видяното, че той не смее да нападне директно Борил, но са на нож през цялото време и когато го няма да седят настрана, при положение, че кучките не реагират. Да не забравяме, че сега е период, в който кучките се гонят и стоят настрана, щото предпочитат да гледат сеир, та да избират мъжкия на който да се сложат.. 3. Борил е много уравновесено куче. Бях с него една седмица, непрекъснато. Стопанинът предполага, че ако се стигне до схватка Борил ще победи, щото е мощно куче сравнително и смело. Въпросът е че ще промени реда който до момента се е създал, а все още няма опита да РАБОТИ със стадото, за сега си търси място под слънцето. Което е важно - иде зима. Факт е, че вместо да се ориентира какво от кого да пази, той търси място в глутницата. 4. Като кутре Борил все си беше единак. Единственият. Не щеше внимание от хора, ни от кучета. Няма такъв глад за доказване и не е показал смирено съжителство в глутницата, борбата за него беше да е алфата. Не се подчиняваше никому. 5. Не вярвам Борил да е направил такива безразборни рани. Познавам как се държат и майка му, и баща му.  Тука на песа ухото му е скъсано на половина ->  
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #1929 on: November 02, 2012, 20:08:20 PM » |
|
6. Ако Борил беше бойно куче щеше да влезе директно в схватка. Той е ритуален. Балкан разлика между бойни кучета и линии, и ритуални кучета..
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #1930 on: November 02, 2012, 20:31:33 PM » |
|
Плюс това е търпелив до отвращение.. Умее ги тези работи. Обича да дразни от разстояние и да предизвиква другата страна, досущ като майка си. Глава не свежда, за опашка да не говорим. Държи се все едно сам си се е родил стопанин. От друга страна - приеме ли куче или човек - помни завинаги. Не приеме ли - луд/и ще го/и направи. Не напада стоката, държи се приемствено с хората - стои на разстояние. При появата на нещо ново - спуска се, бързо и самостоятелно преценява заплаха ли е или не, ако не е - връща се. До сега не е имал случаи на реална заплаха. Границите на имота на кошарата и на развъдника са отъпкани от неговите пътеки - все там кръстосва, маркира, спи. Не тръгва да ги преминава, усеща къде е неговото, но като че ли за себе си, по своя воля го отстоява, а не за някой. Няма го тоя контакт с човека, дето примерно майка му го има с мене.. Не напада кокошки, овце, агнета, ярета - гледа на тях с безразличие. Не ги приема за свои. Причината, си мисля е, че не е роден в кошара - другото си е работа на природата. Най-точно и ясно мога да кажа ако стоката и кошарата са моите и ако там ми се родят - бива ли ги или не. Работят ли, пазят ли, живеят ли за това, или не. Останалото е бошлаф..
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #1931 on: November 03, 2012, 06:53:52 AM » |
|
Бабур, син на БАБАДЖАН /Апак Х Багира/, дето го тръшна тока Х ЕЙНУР, сестрата на Ерли, която е при новака -> 
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #1932 on: November 03, 2012, 07:08:48 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #1933 on: November 03, 2012, 07:20:31 AM » |
|
В "Максимус Хан Мо" има още едно интересно кучило от връзката ИЛХАН Максимус Хан Мо /ПЕЛЕН Х Туркмен Кала ТОГОЛОК/ Х АКГУША Максимус Хан Мо /АКЕЛА IV X МАРУСЯ/ -> Бащата ->   Пелен ->  Тоголок ->  АКГУШАта -> 
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #1934 on: November 03, 2012, 07:24:00 AM » |
|