Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 23, 2025, 19:29:57 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 50
  Print  
Author Topic: Основни линии и фамилии включени в селекционната работа на М.А.К.К.  (Read 455511 times)
0 Members and 10 Guests are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #645 on: August 11, 2016, 08:35:39 AM »

Съгласен съм! Но съгласете се че този социално битов чат с психологичен оттенък не му е мястото в тази тема!
Nomad
Hero Member

« Reply #646 on: August 11, 2016, 10:42:42 AM »

Подкрепям,че нищо не трябва да се трие и мести.Защото проследявайки хронологията на повдигнатите въпроси по "Селекция и развъждане"
лъсва некадърността на част от пълнещите с кухи постове потребители.От там се вади извод въобще кой може и е редно да води хорото в съответните теми и
възникналите дискусии и кой само да чете и да се опитва да вдене нещо ( съмнявам се ).
Без да се правя на Ariman:
Трайчо не ми е колега и е срам за мен,че съм в един отбор с него!
Трайчо е вреден за МАКК и води Асоциацията към низходящо ниво!
Трайчо е толкова бъзлив ( лично съм се уверил),че ще се репчи още дълго време от окопа пред компютъра си!

Ако щете го местете или го трийте.Наистина не ми пука!
rex
Hero Member

« Reply #647 on: August 11, 2016, 16:28:53 PM »

Нещата се докараха до там, че да си заравяме главата в пясъка след поредния рецидив вече не е възможно. По стечение на обстоятелствата, за добро или лошо - отдолу е подложена ламарина и опцията не е активна. Според мене само за добро.
   Хайде да обсъдим най-накрая наличната фактология, защо от нея се бяга упорито като дявол от тамян? Нека да видим как хронологично са се развивали нещата, за да стигнат до тук. Да се произнесат най-накрая хората с авторитет тук и да кажат има ли проблем, и ако да  - кой е причинителя му и как да се реши в крайна сметка!
   Първият пример, за който се сещам – казуса с разгонването на Добротица. Там вкара ли се умишлена интрига от Трайко Асенов – да или не?  Направи ли се умишлен опит да бъде обвинен Андрей в нещо, за което реално човека хал-хабер нямаше? Направи ли му се на онова бележка от четири човека да спре? То започна ли да ме облъчва с лични съобщения, в които да клепа Андрей, че бил превъртял? С идеята (ако бях някой малоумник) понеже пиша активно във форума – да вземе преднина и по възможност да ме привлече на негова страна, като лоби?
Второ – пак в темата на Андро. Онзи филхит ли, милхит ли беше – взе ли се неговата страна от То, единствено и само да се оклепа пак Андрей? Страната на човек, който оплю работата на Атила и Сидер, изкара им овцете кръстоски, козите крастави и недорасли. Не беше ли това отново направено единствено и само за да бъде хвърлена кал върху Андрей?
   Така се стигна до момента на тоталното падение, когато То взе страната на откровено и преднамерено настроен негативно срещу МАКК външен елемент, който тръгна да оспорва един вид интелектуална собственост на асоциацията. И защо – пак единствено и само за да бъде оклепан Андрей. Тука и д-р Вучков, и Атила си изразиха мнението по въпроса. Стигна се до там, че То се опита да вкара в обяснителен режим Захари – който освен като страхотно попадение (като мисъл и действие) за МАКК, се е доказал и като изключително либерален и тактичен човек. И тук нещо да лъжа или изопачавам?
   Попитах доктор Вучков за Гривчо от Бачево и веднага ми се вкара интрига, че внушавам прилагането на двоен стандарт. То се спусна пак от засада, без нито едно мнение преди това по дискусията, без защитаване на принципна позиция. Изключително и само преднамерено, за да внуши интрига. Не беше ли така?
   И стигаме до момента с двете (по време) дискусии, касаещи родоначалниците на линии. То последователно се опита да заеме всяка от страните по дискусията, търсейки на принципа на по-малкото съпротивление. Като видя, че първия вариант не го огря, тръгна да си прави гаргара с Ариман. Ама там удари на още по-голям камък и пак извади кофата с помията. Нещо да лъжа?
Какво е обобщението от всичко това – нито едно мнение на То по цитираните теми, до момента докато издебнатия форумен участник не изкаже мнение. И нито едно по същество след като се посее интригата. Това какво говори?
   Мога да продължа още с примерите, защото за нещастие има такива в изобилие.  Както и да е. Имам само още един въпрос, който всъщност е много съществен. Сещате ли се за някой друг член или симпатизант на МАКК, който е излял подобна помия и за който от както съществува този форум, се е развивала подобна дискусия? Мисля, че е крайно време МАКК да демонстрира някаква принципност. И имунитет. Вземайки някакво решение по казуса.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #648 on: August 11, 2016, 16:38:57 PM »

ето и няколко по лоши снимки на Гриво, които му извадих от един от архивите .

Добри кадри от видео от изложбата в Пазарджик 2001 година ако не се лъжа. Това беше последната изложба на която в Пазарджик можеха да се видят стари автентични кучете.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #649 on: August 11, 2016, 17:53:32 PM »

При Рангел и Петьо,само Пламен Тито ли е продължител на Гриво?

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #650 on: August 11, 2016, 18:09:25 PM »

Това се и замислих напоследък. Доколко си спомням кучето трудно скачаше като старо, за разлика от Караман.  Беше доста по тежък и като схванат стоеше. Така си го спомням. Иначе имаше вадени кучила преди Пламен. Но какво става с тези кучета не знам. Помня Пламен като кутрак - супер рошано и намръщено куте.  Тогава беше на "мода" при Рангел да пускат на Тито.
« Last Edit: August 11, 2016, 18:10:09 PM by kennel Vucho » Logged
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #651 on: August 11, 2016, 18:14:26 PM »

Ясно Smiley А от Пламен само Гриво и Пламена ли са? Кат казахте Тито,има ли живи синове негови?

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #652 on: August 11, 2016, 18:17:50 PM »

Оо много бяха. Ама тогава кой ти е писал за съжаление. Пък сега само Рангел може да се сети за нещо дето е дал тук там.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #653 on: August 11, 2016, 19:49:37 PM »

ето и няколко по лоши снимки на Гриво, които му извадих от един от архивите .

Добри кадри от видео от изложбата в Пазарджик 2001 година ако не се лъжа. Това беше последната изложба на която в Пазарджик можеха да се видят стари автентични кучете.

Голяма изложба , представени са голям брой страхотни кучета , а клас ветерани само легенди  smile
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #654 on: August 12, 2016, 04:41:40 AM »

Добре че бяха Рангел и Петьо с камиона. lol
Ariman
Hero Member

« Reply #655 on: August 12, 2016, 09:11:18 AM »

Добре, хронологията за Караман от Пчелин е по-скоро ясна - Д.Димитров през А.Аргиров, където всъщност се прославя, та свършва в Манолско конаре, а ѝ има някакъв произход от представеното родословие.

От друга страна Гриво, кой го извежда под прожекторите? Има ли предположения къде е раждан? Други негови синове освен Пламен Тито и Чопър на Д.Димитров? Произведени кучета през Чопър?

Поне някакви имена на кучките, които участват в този калабалък, майка на Пламен Тито, на Гриво? Само за Чопър(Д.Д.) е видно, че е произведен в Ихтиман при С.Балджийски от кучка по Шабан, но отново нямаме име. Грам не се знаят, поради съмения или поради други обстоятелства не са вписани?

На пазарджишката изложба от 2001 година, всички тези кучета са били рамо до рамо, а със сигурнос поне на още едно място същата година в Перник.
Та от подадената година за рождена на Караман, той би следвало да е на 14 , Гриво, предвид движения, излъчване и окаяното състояние на зъбите ми изглежда да не отстъпва по години, каква равносметка правите? Коя хипотеза надделява, имали ли са видима разлика в годините?

Божко, кучката която представи за сестра на Караман - коя е, от едно кучило ли са, майката същата ли е като упоментата в родословието на Караман - "кучка абориген от Радуил"? Ако са от едно кучило при кой са се раждали?
« Last Edit: August 12, 2016, 09:13:30 AM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #656 on: August 12, 2016, 09:50:19 AM »

Божко, кучката която представи за сестра на Караман - коя е, от едно кучило ли са, майката същата ли е като упоментата в родословието на Караман - "кучка абориген от Радуил"? Ако са от едно кучило при кой са се раждали?

С точност не мога да кажа дали е от същото кучило или е от следващо ,но със сигурност е от същите майка и баща като самият Караман  . Интересното е че при близките връзки 2Х2 и 2Х3 които са правени в къщи по посока на Караман ,имаме много близки визуално и като поведение кучета на тази кучка която качих по горе .
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #657 on: August 12, 2016, 10:06:45 AM »

Добре, хронологията за Караман от Пчелин е по-скоро ясна - Д.Димитров през А.Аргиров, където всъщност се прославя, та свършва в Манолско конаре, а ѝ има някакъв произход от представеното родословие.

От друга страна Гриво, кой го извежда под прожекторите? Има ли предположения къде е раждан? Други негови синове освен Пламен Тито и Чопър на Д.Димитров? Произведени кучета през Чопър?

Поне някакви имена на кучките, които участват в този калабалък, майка на Пламен Тито, на Гриво? Само за Чопър(Д.Д.) е видно, че е произведен в Ихтиман при С.Балджийски от кучка по Шабан, но отново нямаме име. Грам не се знаят, поради съмения или поради други обстоятелства не са вписани?

На пазарджишката изложба от 2001 година, всички тези кучета са били рамо до рамо, а със сигурнос поне на още едно място същата година в Перник.
Та от подадената година за рождена на Караман, той би следвало да е на 14 , Гриво, предвид движения, излъчване и окаяното състояние на зъбите ми изглежда да не отстъпва по години, каква равносметка правите? Коя хипотеза надделява, имали ли са видима разлика в годините?

Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #658 on: August 12, 2016, 10:14:04 AM »

За зъбите при Гриво е относително , моя Караман SBG който беше син на Пчелинеца - на 8-та  си година в устата изглеждаше като Гриво от снимката , дори ако не знаех че на снимката е Гриво ,то бих ги объркал с моя .Също така по спомен мисля че Гриво е взиман от Ихтиман , но тук може и да греша разбира се .
« Last Edit: August 12, 2016, 10:15:43 AM by Bojko Dobrevski sbg » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #659 on: August 12, 2016, 10:23:06 AM »

Голямо текучество имаше тогава през фермата на Рангел и Петьо! В периода като се запознахме преди 16-17 години от там се извървяха доста кучета. Имаше повече от 50 възрастни кучета, без да броя малките! Голяма част от тях идваха като стари кучета, едни с имена други без имена. Добре че пак навреме се усетихме да снимаме и да пишем, защото и това нямаше да има като информация сега!
Pages: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 50
  Print  

Jump to: