Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 23, 2025, 22:55:53 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 50
  Print  
Author Topic: Основни линии и фамилии включени в селекционната работа на М.А.К.К.  (Read 455556 times)
0 Members and 18 Guests are viewing this topic.
rex
Hero Member

« Reply #630 on: August 10, 2016, 14:50:25 PM »

Атила, докторе - при наистина голямото ми уважение към вас - трябва да се вземат мерки да няма вече подобни разводнявания. Защото хич не са кръчмарски. И временното им потушаване не работи, защото както е видно имат изключително цикличен характер. На мен лично ми писна да не мога да пусна два последователни поуста, без помежду им да се флууднат още пет, които отнасят нещата в съвсем друга посока. А фактологията защо това се случва - тя е налично тук по темите.

Поздрави,

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #631 on: August 10, 2016, 15:07:12 PM »

Хора ми то от всеки от нас зависи на къде ще тръгне диалога. ако някой не иска да комуникира с определени хора по определени причини, то спокойно може да игнорира конкретни постове и да продължи диалога с другите.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #632 on: August 10, 2016, 15:08:30 PM »

Има елементарен начин да не се разводнява. Като не се налива допълнително вода от участниците. Една самотна чаша би се изпарила бързо на слънце. Но ако всеки лисва по чаша, шише или кофа, какво да очакваме? Да назначим някой с моп и кофа да попива постоянно?

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member

« Reply #633 on: August 10, 2016, 15:25:44 PM »

Не знам, аз мисля, че това би сработило в случаи, когато има принципни разминавания на позиции, а не търсен конфликт. А тук се дистанцираш, дистанцираш - но то целенасочено ти се повтаря, повтаря.
Виждате наскоро в дискусията, която се породи по отношение на публикуваната от Андро снимка, дори и вие не останахте безучастни.
Лошото е, че така се разводниха доста теми от форума, при ниска средна активност в последно време. Това е неприятното, като тенденция.

Приятна вечер,

Ariman
Hero Member

« Reply #634 on: August 10, 2016, 19:15:17 PM »

Кръчмарски междуличностни раздумки? Да ме прощаваш KaraKitan, но да ме слагаш под общ знаменател с този с раздумките, при все че напоследък съм единствения, който води в сравнително стойностни теми, читави дискусии, някак не иде. Седнал съм аз и си пиша за кучета и идва някакъв и почва да си разиграва коня и аз да му правя евала, кой ще го изтърпи това, та ако ще нервите да са му колкото корабни въжета!?
Колко пъти да го игнорирам, колко пъти да му обяснявам, че под тая каруца не се влиза и той пак между колелата да се вре? Такива кучета, нали знаеш какво ги правят, накрая?
Чаша, шише, кофа?! Говорим за лицето Трайко Асенов. Колкото и смешно да ми е, че го сравняваш със съдове, в които се налива течност... Помня време, в което за по-малко от половината от написаното от същия, интригите в които вкарва колегите си и цялостното неколегиално отношение, хора отиваха на почивка като им се налагаше БАН. Редно е да попитам, аз ли нещо не разбирам, има ли мерене с двоен аршин или същото лице се ползва с някаква протекция, та е седнал тука 20 човека да ни прави на маймуни, когато му скимне и никой дума да не обелва за това? Ако е така, редно е да се каже, за да не се хабим повече, взаимно. Членството застраховка ли е, при все че няма един смилен пост и отношението на всичките му колеги към него е видно и за слепия?

Иначе излиза, че съм седнал да пия една студена вода, докато някой ми плюе в чашата, а аз да се кефя че ми я допълва? Това и в библията го няма.
Поздрави,

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Nomad
Hero Member

« Reply #635 on: August 10, 2016, 20:16:10 PM »

В кръчмата влязохме от поредното изтъпанване на невежата.
Човека пита-защо това и това правят третото.Ясно и точно.
Изпълзява талисмана на МАКК и ошитва всичко.
И драгия необременен читател или нов член на форума гледа как  kennel-a се навира на всякъде.
И си задава въпроса-той ли е най-свише,щом всеки втори ред е негов И по него ли трябва да се равняваме.
И ако вече са се позадълбали,бързо осъзнават,че са на грешното място!
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #636 on: August 10, 2016, 20:39:26 PM »

И като сме на тема братя , ето и сестра на самия Караман или поне това което се вижда от лошата ми снимка  biggrin

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #637 on: August 11, 2016, 05:32:43 AM »

Чакайте малко, да се разберем! Това не е ли форум?! Тук не се ли изразява мнение?! Аз не мога ли да изразя мнение, относно даден въпрос?! Не мога ли да изразя мнение за отношение и начин на общуване, което ми прави впечатление?! Защо трябва всеки път, когато това стане, щото то става, да ми се нахвърляте?! Това само ми показва, че има част истина, в това, което пиша?! Каква е идеята?! Обидил ли съм някого?! Заличил съм неговото достойнство или съм го подценил?! Или пък съм опитвал всеки път да търся начин да му затворя устата, като използвам, половинчати факти, за да го обвиня в нещо и постоянно да го натяквам?! Продължавам ли да обиждам колегата Андрей с обидните думи, с който той не спря с кофи да излива, защото той си знае?! И какъв колега е щом продължава да го прави, вместо да седнем и да се разберем?! И какво още да изпишем по темата селекция и развъждане?! И защо това да е критерии за активност?! Аз не виждам проблем и аз не съм ментор. Аз съм потребител на форума и пиша в него, толкова. Всеки е различен. Ако някой се е почувствал наранен от историята, моля да приеме извиненията ми.

Послепис: Аз заставам зад името си. Не се крия и не увъртам. Казвам това, което виждам. Нали живеем в свободна България, вие не го ли правите?!
« Last Edit: August 11, 2016, 05:36:07 AM by trayko.asenov » Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
rex
Hero Member

« Reply #638 on: August 11, 2016, 05:46:31 AM »

Да, наистина има проблем и той се казва Трайко Асенов. И фактологията е следната – въпросната персона си набеляза няколко от пишещите тук, които не му дават евала на простотиите и започна да ги дебне. Само някой да напише нещо – това се спуска и запалва някоя интрига. Случаите са тук, на страниците на форума и ако имам време мога да си поиграя да ги сглобя хронологично и да ги представя в консолидиран вид. Няма да е лошо да се види сглобената картинка – и като обем, и като ескалация на атаките. Така най-нагледно ще се види целта на цялото начинание. Както и че няма друг подобен случай на толкова продължително умишлено предизвикване на интриги и скандали. И то с толкова плоска и елементарна схема, на която за жалост и се предоставя перманентен картбланш за действие.
     Какво се получава – разпалва се интрига, изсипват се обиди, хората започват да се дразнят и отговарят. Като го хванеш на тясно и с аргументи, то ти пожелава здраве и дълголетие (на тебе и на семейството ти), пуска ти музикален поздрав и се скатава. Идва Атила и тушира напрежението. Онзи удобно си го изтълкува това като „изчистване на досието“ и пак започва да чака удобен момент. И всичко започва пак на нова сметка. Значи, тая простотия може да се върти нескончаемо и е в полза единствено на провокиращия ситуациите, защото целта на неговото пребиваване тук (от поне година) е само тази и никаква друга.
     Не виждам смисъл позитивната енергия да се насочва към постоянен „игнор“ на умишлените провокации на такъв. Не виждам и какво отношение можеш да имаш към човек, който сутринта ти обяснява колко си долен и нагъл, а по следобедно време ти козирува респект. Или вечер ти обяснява да не пишеш, защото си пиян, а след ден ти засвидетелства благодарност за овцевъденето ти. Да не говорим пък за доказаните с фактология интриги. Това нормално ли  е? И кой с кого трябва да се съобрази в случая?
    Когато през годините се появяваха недобронамерени и интригантстващи персони (праймивъл, чокуш, влахо янис, осман и т.н., и т.н.), лечението беше бързо и ефикасно. Модераторът поставяше срок, в който простотиите да спрат и ако той не се спази – сбогом Гергино! А бяха далеч по-безобидни, защото бяха външни за МАКК хора и интригите им не  ангажираха асоциацията  по никакъв начин.

Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #639 on: August 11, 2016, 06:22:24 AM »

ето и няколко по лоши снимки на Гриво, които му извадих от един от архивите .

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #640 on: August 11, 2016, 06:54:39 AM »

Николай, защо го правиш? Защо не спираш да търсиш под вола теле и защо, когато някой има различно отношение или мнение, той следва да си мълчи? Социализъмът свърши, приеми го и спри да поставяш ризи, според мярката ти.  Гледната ми точка за света се различава от твоята, приеми го, приеми, че има и други хора на земята. Пожелавам здраве на всички, дори на тези, които се чудят кво да правят с него и защо да не проявим респект?! Респект означава уважение, не да козируваш. Бъркаш ме с някой, но нищо, човек се припознава. Какъв  ти е проблема не знам, музика ли не харесваш, то вярно, че само пеят, ама се стараят? Започвам да се питам, кое в детството ти води до подобни ситуации и каква е тази нужда от агресия вътре в теб?

От тук на сетне спирам да коментирам постове на Ариман и Николай. Все някога следва да сложим край на това и казвам да е сега. Плюите на воля.
« Last Edit: August 11, 2016, 06:56:42 AM by trayko.asenov » Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #641 on: August 11, 2016, 07:27:35 AM »

Хора спрете се! Това е тема касаеща развъждането на Каракачанското куче!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #642 on: August 11, 2016, 07:28:32 AM »

Моля админа да изтрие всички хостове които не са по темата!
Ariman
Hero Member

« Reply #643 on: August 11, 2016, 07:41:15 AM »

Да изтрие?! Защо? hmm За да се замете отново под килима ли? Нека просто бъдат преместени, в подходяща тема, нека писаното слово стои, нека хората свързани с МАКК, знаят за какво става въпрос. Нека нищо не се крие и заличава! Моля!

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Zahari
Hero Member

« Reply #644 on: August 11, 2016, 07:57:44 AM »

Мисля,че не е редно да се трие,просто да се премести в подходящата тема.
Pages: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 50
  Print  

Jump to: