Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 23, 2025, 15:12:01 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 50
  Print  
Author Topic: Основни линии и фамилии включени в селекционната работа на М.А.К.К.  (Read 455474 times)
0 Members and 7 Guests are viewing this topic.
Ariman
Hero Member

« Reply #615 on: August 09, 2016, 05:53:51 AM »

Много от старите овчари в района починаха, а от живите никой не се наема категорично да каже точно каква е връзката по между им. Много версии и различни една от друга, без една с една да се засичат.  Поради това полетата назад зад Гриво са празни. Разбира се това не го прави по-малко инересен като куче. Напротив - може би от живите тогава "костенски легенди" той най-ми допадаше и като глас, и като екстериор и като характер! И защо казваш " доскоро имаше" и сега има доста кръв от Гриво.

Това вече е резонен отговор, на резонно зададен въпрос! Благодаря, kennel Vucho!

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #616 on: August 09, 2016, 06:06:41 AM »

Съгласен съм Ариман за писаното навремето от Росен, че би трябвало да се даде допълнително обяснение. Но как да обясним на непредубедения читател че това е една от версиите за произхода на Гриво? И как да отразим тези версии в регистъра?
Ariman
Hero Member

« Reply #617 on: August 09, 2016, 06:11:58 AM »

Или чичо и племенник да бяха, през брата на Караман Валтер? А ако е така, коя е кучката майка на Гриво и при положение, че Валтер е вписан в ПК на МАКК, що няма родословие Гриво?
Забелязвам и друго, ще прощаваш, че ти се бъркам, но си седнал да ровиш кокалите на кучета, които отдавна ги няма. И друго, защо, вместо да се питаме защо има празни полета в племенната книга на МАКК, при все, че се обясни вече няколко пъти липсата на информация от овчарите, собственици на тези кучета, живяли отдавна, не идеш при г-н Драганов например, да видим там какви въпроси ще задаваш и какви празни полета ще видиш?! Сега най-вероятно ще последва дуплика целяща да подчертае некомпетентността ми, но това няма да извини ровенето ти.

Яд ме е, че дори си правя труда да ти отговоря, но ще го направя.
Всичките обстоятелства покрай конкретни кучета, които се изясниха в тази тема на теб са ти били ясни и си знаел ли?

Тези кучета, моето момченце, за които става въпрос са основа на развъждането в тази организация,ако не си разбрал, ще ти кажа само на теб, да не се излагаш пред другите -  редно е да има интерес към тях. (шепна)
Ти си първия човек, които оквалифицира желанието за прозрачност и знание като "ровене", което е доста глуповато и жалко, но от същността, която си показал е нормално.

А Драганов оставам на теб - ще си допаднете, ако вече не сте предвид нежното, притихнало благоговение, при споменаване на името господне, което показваш.
« Last Edit: August 09, 2016, 06:16:15 AM by Ariman » Logged

rex
Hero Member

« Reply #618 on: August 09, 2016, 06:12:45 AM »

Предполагам по-скоро е към мен това, защото аз дадох примера с писаното в темата на р-к "Тито".
Наистина няма как нещо тълкувателно да влезе в една статистическа информация. Една такава дискусия е добър вариант според мен. Прави впечатление - задава се въпрос, получава се отговор. Откровеността на отговорите мисля, че се оценява подобаващо.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #619 on: August 09, 2016, 06:32:06 AM »

Мисля че е редно да се отговаря откровено.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #620 on: August 10, 2016, 04:21:16 AM »

Така, стига глупости! Разбира се, че не знам всички подробности. Но ти не спря да провокираш Доктора, за да ти ги каже.  И въпреки тънките намеци всеки път, да кажем, че информацията бе полезна, както и вече казах. Но ровенето ти следва да има някаква граница, а няма. Назидателност ти тон, демонстриращ превъзходство, също не спира, което е супер неприятно! А иначе продължавай да питаш, "колега".

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Nomad
Hero Member

« Reply #621 on: August 10, 2016, 05:28:12 AM »

Ти нали се беше отказал бе?!
Или видя удобен момент да завъртиш задните си части към ново място!
rex
Hero Member

« Reply #622 on: August 10, 2016, 05:37:57 AM »

Това предполагам е същият Ариман, за когото в средата на юли Трайко Асенов (уличен като интригант)* твърдеше:
Лично на мен ми допадат въпросите на Ариман, щото отделя време да рови и пита. Да, наистина е доста мнителен, но такъв следва да е всеки докато се убеди в истината. (…)  Нека Ариман, задайте и останалите си въпроси, сигурно ще са интересни и по-важното, ще са от полза за всеки един! Изказвам мнение, за да не е язък   “

И само три седмици по-късно, по същата тема:
Забелязвам и друго, ще прощаваш, че ти се бъркам, но си седнал да ровиш кокалите на кучета, които отдавна ги няма. (…)“.
        ПП За пореден път е налице  сиутация, демонстрираща плосък  опит за интригантство, базиран на личностна основа и нямащ нищо общо с текущата тема. Другият вариант е да сме свидетели на някакъв  (шизофренен по своята патология) катарзис на гледната точка.

* http://www.karakachan.org/forum/index.php/topic,2.new.html#new

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #623 on: August 10, 2016, 06:13:46 AM »

Намирам разлика между ровене, в смисъл търсене на информация и ровене на кокали, в смисъл чоплене и тълкуване на липса на точни данни. Долните ти опити да мачкаш са супер нагли и недодялани, изразяващи личните ти комплекси да унижаваш. Но няма проблем -чешай!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Ariman
Hero Member

« Reply #624 on: August 10, 2016, 11:11:51 AM »

Яд ме е, че отново се налага да си губя времето с толкова безмислено нещо, като твоето мрънкане. Моля да бъда извинен, от четящите и пишещи тук.

Ти ментор или последна инстанция си? За да не се чудиш, улеснявам те - не си!
Как ти звучи писаното ми слово си е само твой проблем, явно просто си по-крехка натура. Не си ти човека, под чиято редакция аз ще се изразявам! Някъде ти минават номерата, при мен удряш на камък.
Още преди време изявих желанието си да не комуникирам с теб, ти продължаваш да ми се вреш под носа, къде ще те заведе това, предстои да видим. Не мога да се явявам отдушник на проблемите и комплексите, които имаш.

Неподплатеното самочувствие и нищожните познания, в комбинация със селско нахалство, интриги и въртене на опашка отблъснаха всички, които са имали някакъв контакт с теб, не забелязваш ли?
Странно е, как не ти е неприятно, че с името ти се свързват само и единствено отрицателни епитети и никой не те хвали за работата или знанията, които имаш. Тъжничко е това, не мислиш ли?
Но ще те успокоя - това нещо ще се засили. Пътят, който вървиш сам ще те изведе от МАКК и то в сравнително скоро време. Търпението на хората ще се изчерпа и рано или късно ще гласуват прекратяване на "дейността" ти и разбира се, радвай се да е само това, защото има и по-избухливи колеги, срещал си се с тях.
За тогава ще ти приготвия една бутилка уиски, ма чакай - нали по-крехка натура беше, да не ти е силно, айде едно бяло вино ще е. Поздрави.
« Last Edit: August 10, 2016, 11:15:57 AM by Ariman » Logged

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #625 on: August 10, 2016, 13:10:29 PM »

Недей да се хабиш с мен, не съм искал да изпитваш вътрешна борба, продължавай напред. Времето ще покаже кой крив, кой прав. Форумът е платформа за общуване на всякакви хора. Със всякакви склонности и мнения. Така, че продължавай да дерзаеш и не се бой за мен, аз се оправям, винаги съм се оправял след среща с безнравстени типове и помни, че аз не се крия иначе къде ще ми донесеш бялото вино.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
rex
Hero Member

« Reply #626 on: August 10, 2016, 13:27:12 PM »

И кое ми е комплексарското, бе, Трайко Асенов (уличен като интригант)* - това, че ти излагам фактите в очите, такива каквито са ли?  И само аз ли ти го казвам? Когато е имало спор с твое участие – да си прочел нещо различно като отговор, от когото и да е? Още като дойде във форума започна да подскачаш наляво и надясно, започна да обясняваш на далеч по-запознати хора неща, от които хал-хабер си нямаш.  Значи аз съм комплексар, Ариман е комплексар, Андрей е комплексар, Захари и той никога не може да те разбере какво си имал предвид. Станислав ти направи забележка от името на група хора. Ама не – дребната ти душичка не търпи – ти трябва да си капака на всяка дискусия – без значение дали има какво да кажеш или не. Всички принципни спорове пренесе на лична основа и започна да плетеш интриги срещу съответните хора. Стигна се дотам, че тръгна да заемаш позицията на човек, който умишлено беше дошъл да  провокира форумното общество на МАКК, само и само да навредиш на твой колега!!!  Спокойно може да се каже, че опростачването на форума и снижването на нивото му са до много голяма степен твоя „заслуга“.
     Ти защо изобщо пишеш тук – няма нито едно твое мнение по темите, касаещи селекцията и развъждането на каракачанското куче? Пределно е ясно къде те стяга тебе – искаш да те хвалят, да те тупат по рамото, да ти пляскат, да ти викат браво. Ама за какво – че си купуваш овце и кучета ли? Друго досега нищо не си направил. Даже веднъж беше писал, че трябвало да ти се уважават парите – е що? Утре ако дойде някоя тъпа мутра и си купи 500 овце и нея ли трябва да я уважаваме? Достойни за уважение са хора като Атила и Сидер, д-р Атанас Вучков, Захари, Андрей, Вано, Данди, съжалявам че ще пропусна много други. Защото от тях има какво да се научи – както теория, така и практика. Почеркът им си личи в това, което правят. И всеки е допринесъл за МАКК – както на дело, така и с приноса си тук, на страниците на форума, от където много хора могат да почерпят информация.
     И като много говориш за комплекси – твоите относно мен и Ариман от какво са породени? Каквото и да ти се каже - на тебе ти били набивали комплекси. Ние учим, събираме информация и питаме. Нямаме претенция да знаем много. Затова точно питаме и се интересуваме. Но самият ти неистово пищиш, че нашето ниво е високо, че те мачкаме с това високо ниво,  че претенцията ни е голяма. Е, ако това не е класически комплекс, не знам какво друго може да е! И свиквай с идеята, че има хора за които е нормално да казват това, което мислят. А не да клепат честните хора по личния съобщения, че били превъртяли.
* http://www.karakachan.org/forum/index.php/topic,2.new.html#new

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #627 on: August 10, 2016, 14:13:29 PM »

Тая тема наистина се изтърка. За всеки посочен въпрос ли искаш изчерпателен отговор?

Извини ме, но не ми се влиза в тая дискусия, щото има неща, които не са сведени до твое знание и смятам да не свеждам. Както вече казах, времето ще покаже кой крив и кой прав.  Респект.

Поздрав ...
https://www.youtube.com/watch?v=nTDECtusAjk

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #628 on: August 10, 2016, 14:24:21 PM »

Извън кръчмарските междуличностни раздумки разводнили темата...
Навремето се говореше, че Гриво и Караман Пчелинския са братя. После, че Гриво е син на Валтер, брат на Караман. Според мен не е изключено и двете неща да са верни и Гриво да е резултат от инбридинг по майка си. В крайна сметка сходството в типа на кучетата е в подкрепа на една теза за близко родство.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #629 on: August 10, 2016, 14:38:46 PM »

Според мен е редно постовете извън темата "основни линии и фамили включени в селекционната работа на МАКК " да бъдат преместени някъде другаде.  Например в "размисли и страсти ".
Pages: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 50
  Print  

Jump to: