Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 13, 2025, 23:25:22 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 50
  Print  
Author Topic: Основни линии и фамилии включени в селекционната работа на М.А.К.К.  (Read 441726 times)
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #375 on: March 15, 2012, 19:37:27 PM »

А и друго На Метата кучето само ти го дадох за пример никога не съм твърдял че имате от него. biggrin
Ама вие не вниквате в това за каво ви говоря.Само си знаете че са проверени и са най чистите коИто има във БЪЛГАРИЯ.Ама дали стават за нещо е без значение.
Като това куче ТИТО. biggrin

Ники наистина не мога да те разберя от известно време на сам! С тебе сме говорили доста за кучета, канили сме те и си идвал на мероприятия организирани от МАКК (нямам предвид само изложби), говорили сме нормално без заядливи подмятания и некоректни обвинения. От къде тоя жлъч бе човек - имам чувството че се чудиш с кой да се заядеш и то целенасочено членове на МАКК. То не беше Росен, то не бях аз, сега и Атила, защо? Виждаш че наистина в МАКК се опитваме да работим по определени правила и малко или много го правим. Това лошо ли е!? Лошо ли е да използваме максимума от информация за произхода на всяко едно куче и то да бъде ясно - гледам че все въртиш около това. Ама в по долния ти пост видях едно изречение което ми се наби в главата - "друго е да казват че това е на Атила сой" - това ли е проблема всъщност!? Проблема че кучетата от развъждане на отделни развъдници в МАКК са разпознаваеми. Това е развъждане на КараКитан, това е Тито, Вулкан, ТоПо и т.н. Ми Ники, това е похвално за развъждането в МАКК като цяло защото всеки от развъдниците си има титулярна линия с която работи и съответно кучетата които са родени по тази линия си приличат с основополжника и в известна степен. Така че това са фактите и не виждам място за злоба и завист!
Поздрави!
Виж Наско не се заяждам просто вие ме разбирате погрешно.
Сега спора дойде от прословутото куче Тито.Аз си казах мнението и толкова .Просто аз такова куче не искам да имам със такъв нрав.
Със Атила спорих и затова дадох примера със Вежди.А за фразата за соя просто може да се застраховате някои да не би да ви упрекне че сте пуснали на куче което е не проверено от вас.
И затова да не казвате че имате от Вежди.А че са например по Китан.Така по лесно ще им извадите РОДОСЛОВИЯ.
Това си е мое мнение.   

За оня Росен да със него се заяждам че е долно същество.

Тито и подобни кучета си имат специфична ниша за използване. Факт е, че в съвременните условия е направо невъзможно куче с такъв характер да е пуснато с овцете. Белята е гарантирана. За сметка на това за охрана на обекти са безценни. Нарушител може да мине през такова само ако го утрепа.

Ники, родословия се вадят еднакво лесно и тук няма никакво значение чия собственост е мъжкаря. Още повече, че Вежди, както и доста други кучета от вашия район са включени в регистъра в резултат на обследванията, които се направиха на терен. Ако имах кутраци от Вежди бих се радвал да го кажа и да ги покажа. Той беше много добър пес. Линията на която принадлежи той също е с много качества. Хипотезата ти може да важи за работата на други организации и развъдници но не и за мен.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #376 on: March 15, 2012, 19:43:39 PM »

Атила не търся интрига.То и драганов отричаше че са по Шабан.
Така е не съм бил свидетел на нищо.Вежди беше куче та куче.Ама друго си е да казват хората е те това е на Атила сой.
Дали си изкарал или неси само ти си знаеш.Аз никога не съм идвал при тебе да ти гледам кучетата та да знам дали някое прилича на Вежди.Това със свидетелите ги пробутвай на другиго.
Както аз немога да си докажа твърдението така и ти неможеш. biggrin
Ники, почерненото от твоя пост казва предостатъчно за това дали търсиш или не търсиш интрига. Съжалявам ако ти е скучно в Говедарци и се развличаш с пускане на въздушни балони.

За теб е ясно че не можеш да докажеш подхвърлянията си.
Не съди за другите по себе си.  Wink

Атила аз ти го написах немога да го докажа и че това е само претположение.И че мнението си е само мое.

Атила можех да ти дам примера със кучето по Шериф където човека искаше да прави ДНК за бащинство.Ама понеже със тебе спорихме и затова тоя ми хрумна на акъла.Мога още много примери да ти давам.И разминавания за опеделени кучета.Но ти го написа ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯТ НА ЕСЕН. biggrin
Не немие скучно напротив много ми е работата. biggrin
Ок щом ви дразна няма проблеми спирам.

Абре човек, как може да предполагаш нещо без да имаш никакви основания за това??? А и доколкото усещам си убеден в предположението си.
Сорри, ама аз не мога да си го обясня.
Случая с кучката, чийто баща трябваше да е Шериф ми се струва, че се изясни. И не виждам никаква връзка с това което пишеш.
Давай други примери, белким нещо ценно излезе.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
aborigen
Sr. Member

« Reply #377 on: March 16, 2012, 11:50:42 AM »

Атила не търся интрига.То и драганов отричаше че са по Шабан.
Така е не съм бил свидетел на нищо.Вежди беше куче та куче.Ама друго си е да казват хората е те това е на Атила сой.
Дали си изкарал или неси само ти си знаеш.Аз никога не съм идвал при тебе да ти гледам кучетата та да знам дали някое прилича на Вежди.Това със свидетелите ги пробутвай на другиго.
Както аз немога да си докажа твърдението така и ти неможеш. biggrin
Ники, почерненото от твоя пост казва предостатъчно за това дали търсиш или не търсиш интрига. Съжалявам ако ти е скучно в Говедарци и се развличаш с пускане на въздушни балони.

За теб е ясно че не можеш да докажеш подхвърлянията си.
Не съди за другите по себе си.  Wink

Атила аз ти го написах немога да го докажа и че това е само претположение.И че мнението си е само мое.

Атила можех да ти дам примера със кучето по Шериф където човека искаше да прави ДНК за бащинство.Ама понеже със тебе спорихме и затова тоя ми хрумна на акъла.Мога още много примери да ти давам.И разминавания за опеделени кучета.Но ти го написа ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯТ НА ЕСЕН. biggrin
Не немие скучно напротив много ми е работата. biggrin
Ок щом ви дразна няма проблеми спирам.

Абре човек, как може да предполагаш нещо без да имаш никакви основания за това??? А и доколкото усещам си убеден в предположението си.
Сорри, ама аз не мога да си го обясня.
Случая с кучката, чийто баща трябваше да е Шериф ми се струва, че се изясни. И не виждам никаква връзка с това което пишеш.
Давай други примери, белким нещо ценно излезе.
Атила спирам по тая тема да пиша.
Правси греша.

Виж сега ти сам го написа.РОДОСЛОВИЯТА СЕ ВАДЯТ МНОГО ЛЕСНО.

Garu
Full Member

« Reply #378 on: April 15, 2012, 21:15:25 PM »

Може ли малко повече история за Караман от Триград освен че произлиза от кучета на каракачани-номади от района на с. Триград.И как са се развили нещата за да стане основоположник на линия в асоциацията?Коя година е било това?Кои са хората свързани с това с две думи как е станало.По него се развъжда в р-к Вулкан.Там ли е бил до края на живота си?Той е едно от кучета които ме привличат с излъчването си макар и да има само една качена негова снимка.
wagner
Newbie
*

« Reply #379 on: May 01, 2012, 16:36:55 PM »

Някой помни ли го Христо Даков от с. Малко Кадиево и дали някъде има от неговите кучета.Преди години не даваше женски кучета(чешит си е), те па по изложбите не му ги признаваха много много,(Светлин Стоев) ама имах мъжкар от него и постоянно ми висяха на оградата...да заплодим некоя кучка.
Интересува ме дали има някакво поколение извън краварника му?!
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #380 on: May 01, 2012, 18:17:05 PM »

Ха,такива хора са ми много интересни(имал съм сблъсъци с подобни суеверни вярвания и лични някакви си разбирания) confused
Та като вземеш мъжко от него не можеш ли като порасне да заплодиш кучка на него и да си вземеш женско от кучилото?И пак ще имаш женско по неговата кръв naughty biggrin
Та цялата работа и нерви са излишни ама разни хора разни идеали smile

П.П. Преди време един познат беше взел мъжко куче,голямо мисля годинак беше или малко по-голямо,та това куче го беше кастрирал бившия му собственик за да не може тоя на който го даде да вади кучета от него,да има малки само той no Глупава работа no

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Ariman
Hero Member

« Reply #381 on: May 01, 2012, 18:49:43 PM »

Защо да е "глупава работа", Краси, ако си обърнал внимание и от съвременните развъдчици има хора, които не дават току - така кученца, говоря за тези които ги еня за породата и приложението и, другите си остават просто търгаши, които само бълват продукция.
А в по - старо време беше често срещана практика, така овчарите създаваха и пазеха соя си, един вид произвеждаха "запазена марка". Но има момент, в който тази практика може да се яви като нож с две остриета, особено ако се работи с малък, затворен кръг, близкородствени индивиди, на практика можеш да загубиш "запазената си марка" изцяло.
« Last Edit: May 01, 2012, 18:51:25 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #382 on: May 01, 2012, 18:52:58 PM »

Тия дето ги грее за породата и че не дават на всеки срещнат са едно на ум,на тоя дето говоря аз идеята му е да не му се подбива пазара,само той да продава,това е глупавото,лакомия + глупост Wink no

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
wagner
Newbie
*

« Reply #383 on: May 02, 2012, 20:50:06 PM »

Вярно че и от мъжкото може да излезе дамазлък ама тоя пич нееднократно ми е казвал при случайни срещи ,че ако разбере че съм го пускал , щял да го убие....
Най-интересното е че кучето ми май беше отровено накрая
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #384 on: May 02, 2012, 20:58:34 PM »

Е,и това не е ли глупаво?! no
Ще го убие,ама ако е мое куче и разбера,че е той,ще му разплача майката Wink
« Last Edit: May 02, 2012, 21:05:15 PM by DonKrasi » Logged

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #385 on: May 14, 2012, 13:00:48 PM »

Айде аз пак да попитам,защо спря представянето на основоположниците на линий в МАКК и техните продължители confused Минахме Китан,сега кой е на ред,Сирак или триградския Караман biggrin

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #386 on: May 14, 2012, 13:19:02 PM »

Да,не би било лошо да се продължи с представянето,ако има какво да се представя де,като гледам как никой не си дава зор все повече започвам да си мисля,че тези кучета са прехвалени или са се харесвали само на стопаните си и толкова,а как са станали основоположници на линии само Бог знае Wink

Грозданн
Newbie
*

« Reply #387 on: May 27, 2012, 10:42:30 AM »

Какво стана с инфото за Караман от Триград никой ли не е виждал или чул нещо за това куче . confused Тук в нета съм виждал негови снимки със Светлин Стоев едва ли Светлин ще разкаже нещо тук в този форум . :no:Искам да се обърна към Атила Седевчев и Атанас Вучков по рано като сте били в една организациа с Светтлин не сте обменяли информациа за това куче и ако някой знае нещо нека да сподели . biggrin
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #388 on: August 19, 2012, 18:46:14 PM »

Днес попаднах на две имена в интернет Осман и червения Генчо от Костенец?! Искам да попитам знаете ли нещо за въпросните кучета,снимки евенруално и работи ли се с тяхна кръв в МАКК?

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #389 on: August 19, 2012, 19:15:48 PM »

За Генчо като име и аз съм чувал но не знам нищо повече no

Pages: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 50
  Print  

Jump to: