Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 19, 2025, 01:02:31 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 50
  Print  
Author Topic: Основни линии и фамилии включени в селекционната работа на М.А.К.К.  (Read 448064 times)
0 Members and 25 Guests are viewing this topic.
aborigen
Sr. Member

« Reply #360 on: March 12, 2012, 13:27:07 PM »

Don Krasi, потока от зловредни слухове винаги е по-голям от обема на фактите. особено в нашите гео.ширини. Производството на слухове в България е нещо като национален спорт , особено сред хора, които по някаква причина се чувстват недооценени или неуспяли в амбициите си. Тогава единствената им реакция е да започнат да съчиняват слухове и "правят мръсно" за да угодят донякъде на егото си.
За Тито и Пайо имаше много мераклии докато си бяха с овцете в Костенец. В крайна сметка Тито успя да го купи Вальо Ендрев и едва след инцидента с баща му, Вальо склони да го продаде на Рангел и Петьо.

p.s. Относно сградата, основите и повеите... Никъде в нета няма място, където да е подавана повече съдържателна и точна информация за породата от тук.
Атила неса слухове.Кучето давеше овце за това го разкараха Кавлаците.
Като е толкова добро работно куче що тогава няма негови синове или внуци да ходят някъде със овце. biggrin biggrin biggrin
Щом и  Кольо и Вальо не са оставили нищо от него значи работата не е на добре. biggrin
По това куче явно излизат от качени и не могат да се водят със овцете.
Тия са само за развъдници да лаят във некоя клетка. lol lol lol
« Last Edit: March 12, 2012, 13:28:04 PM by aborigen » Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #361 on: March 12, 2012, 13:56:11 PM »

Ники, болшинството кучета от които въдим съвременното развъждане по ред причини не оставиха "жива кръв" по оригиналните си места. Къде от нехайство на собственици, къде  съдбата ги изчисти.
За да хапе едно куче овца си има причина. Без да се знае причината е некоректно да се лепи етикет. Същото е и като куче ухапе стопанина си. в повечето случи стопанина е предизвикал реакцията. Овцата не  е по-умна от човек. Лично съм виждал и Шаро пепеленовия да хапе овца, която е решила че трябва да мине баш дето той е седнал. Хвана я с чене за вълната и и промени треакторията на движение. И до там. Но от хапане до хапане има баир разлика.
Факт е че твърде  голямата злоба не е практична при пасищно животновъдство. Но върши работа като охрана на обора, нали.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
aborigen
Sr. Member

« Reply #362 on: March 12, 2012, 14:14:58 PM »

Ники, болшинството кучета от които въдим съвременното развъждане по ред причини не оставиха "жива кръв" по оригиналните си места. Къде от нехайство на собственици, къде  съдбата ги изчисти.
За да хапе едно куче овца си има причина. Без да се знае причината е некоректно да се лепи етикет. Същото е и като куче ухапе стопанина си. в повечето случи стопанина е предизвикал реакцията. Овцата не  е по-умна от човек. Лично съм виждал и Шаро пепеленовия да хапе овца, която е решила че трябва да мине баш дето той е седнал. Хвана я с чене за вълната и и промени треакторията на движение. И до там. Но от хапане до хапане има баир разлика.
Факт е че твърде  голямата злоба не е практична при пасищно животновъдство. Но върши работа като охрана на обора, нали.
Атила едно е да ти пази обора друго е да е ДОБРО РАБОТНО КУЧЕ.
Мойте който скитаха по кучки за да не ги скопявам ги продадох. biggrin
При белото куче и при снежинка тия проблеми ги нямам.Тунджа също не оставаше за нищо на света овцете.Мойте ги затварам при овцете нощно време и по време на агненето ако така хващаха овце като ги настъпят до сега да съм останал и без агнета и без овце.

Просто Това куче си ги дава откачени и белото куче при росен също беше ненормално.
АЗ ОТ ТАКОВА КУЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ОСТАВЯ ПОКОЛЕНИЕ.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #363 on: March 12, 2012, 14:33:06 PM »

Разбираемо е, че като овчар ще търсиш това което ти е най в помощ и не ти създава проблеми съобразно условията. Онези които не стават за тези условия отпадат и отиват да пазят на синджир. В крайна сметка има нужда и от едните и от другите. Баланс.

Шаро пепеленовия конкретно ако правеше бели на Юсуф и не му вършеше работа да е бил продаден хиляди пъти при положение, че камара народ искаше да го спазари за доста здрави суми. Това че Шаро си позволяваше да направлява поведението на заплеснати овце за мен не му намалява стойността. Виж ако куче удавя овце си е брак.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
aborigen
Sr. Member

« Reply #364 on: March 12, 2012, 17:56:58 PM »

Разбираемо е, че като овчар ще търсиш това което ти е най в помощ и не ти създава проблеми съобразно условията. Онези които не стават за тези условия отпадат и отиват да пазят на синджир. В крайна сметка има нужда и от едните и от другите. Баланс.

Шаро пепеленовия конкретно ако правеше бели на Юсуф и не му вършеше работа да е бил продаден хиляди пъти при положение, че камара народ искаше да го спазари за доста здрави суми. Това че Шаро си позволяваше да направлява поведението на заплеснати овце за мен не му намалява стойността. Виж ако куче удавя овце си е брак.
Е та нали всичките вие от МАКК със РАЗВЪДНИЦИ съхранявате най вече тия качества.
И се биете във гърдите че най доброто е при вас.
Кръвта вода не става ако го има вълчото във кучето то след време пак ще избие във поколението.

Сега ще ти кажа и друга история за друго куче .
Метата от Богданов дол имаше едно Шарено куче няма да казвам по кое известно куче върви.
И другото му куче беше ЛЕексо по Катевите кучета.Та Метата искаше да си пробва кучетата как ще работят по мечка.Хвана един циганин където водеше във Перник мечка да танцува.И хоп във Богданол дол във двора на Метата.Та това Шареното куче като е усетило Мечката цела седмица не е посмяло да излезе от колибата .А Лексо е щял да скъса синджира да се дави със мечката.
Та онова шареното куче Метата веднага го продаде на Стефан Попов да вадят от него кутрета.

Та и ваща работа със тия развъдници горе долу така става.Да е красиво пък какво може не е важно.
« Last Edit: March 12, 2012, 17:58:40 PM by aborigen » Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #365 on: March 12, 2012, 18:37:35 PM »

Ники, най-обичам като някой почне да ми говори в уважителна форма "вие".
И моментално се постарава да постави контрапункта с "аз не съм като ВАС", "ваща работа" и т.н. Обикновено това се случва при заявяване на крайни оценки. Пък крайните оценки имат спецификата да не се реалистични, а продиктувани от някакъв афект.
Да припомня, че до скоро и ти официално бе един от нас. Личните ти задявки с този или онзи не ме интересуват. Ако имате да си казвате нещо го направете като големи хора и не генерализирайте оценките си  с "ВИЕ...пък аз...." Но заради лични антипатии да наричаш всички в организацията, че са някакви най-малко не е коректно.

Първо всеки отговаря за своите дела. Второ МАКК като оргаизация стимулира запазването на работните качества. Но от къде ти хрумна че всички развъдници са и овчари? Не всички развъдници в МАКК отглеждат кучетата си с овце. Тези, които го правят селектират по работни качества дори по-строго от това което ти си мислиш. Другите селектират по белезите, които може да се оценяват, когато порода е изведена извън естествената си среда - основно произход и тип. Има много примери как кучета от чобаните в МАКК отиват в градските развъдници и обратно. И ако кучето не покаже работни качства на пасището, то отпада. Съответно по този начин градските развъдчици си сверяват часовника.
Да си развъдник към организация означава само едно - да спазваш правила и да документираш стриктно развъдната си работа. Отказа от документиране на развъждането не е някакъв героизъм. Нито е уникално за нашата страна. Даже по скоро е прието за норма. Това че куче е без документи не го прави автоматично по чобанско и работар. Въденето на кучета без елементарна документация за проследяемост на произход, не ги прави по-примитивни или по истински, а само продължава разстилането на безхаберна мъгла върху произхода на част от популацията.

Вълчото го има във всяко куче - дори в пудела. Няма как да го избиеш от гените  на кучето.
Бил ли си там когато мечка е влизала в двора на Мето или са ти преразказвали през три ръце?  Шареното куче Мето го взе годинак от Коце. Коце пък го е взел от производителя му, който отбелязвам, не е развъдник към никой клуб. Мета му бе мерак кучетата да му се борят. За това в процеса на "обучение" хвръкнаха ушите на шареното. Лексо бе корав, но и него съм го виждал стъписан и избягващ контакт, не с мечка, а с куче.

Та нашата работа си е наша работа. Времето ще покаже кой е бил на прав път. "Пилците се броят на есен" е казал народа.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #366 on: March 13, 2012, 13:12:55 PM »

Е та нали всичките вие от МАКК със РАЗВЪДНИЦИ съхранявате най вече тия качества.
И се биете във гърдите че най доброто е при вас.
Кръвта вода не става ако го има вълчото във кучето то след време пак ще избие във поколението.

Сега ще ти кажа и друга история за друго куче .
Метата от Богданов дол имаше едно Шарено куче няма да казвам по кое известно куче върви.
И другото му куче беше ЛЕексо по Катевите кучета.Та Метата искаше да си пробва кучетата как ще работят по мечка.Хвана един циганин където водеше във Перник мечка да танцува.И хоп във Богданол дол във двора на Метата.Та това Шареното куче като е усетило Мечката цела седмица не е посмяло да излезе от колибата .А Лексо е щял да скъса синджира да се дави със мечката.
Та онова шареното куче Метата веднага го продаде на Стефан Попов да вадят от него кутрета.

Та и ваща работа със тия развъдници горе долу така става.Да е красиво пък какво може не е важно.

Работата по екстериора е всъщност работа по пригодността, по това какво може да върши определена порода работни кучета. Това в никакъв случай не е състезание или конкурс за красота, трупане на купи и медали както погрешно го разбират много хора, но това е друга тема, която вече е дебатирана.

Най-лесно и често срещано е да се прехвърли вината за някакъв неуспех или провал в желанието за постигане на даден резултат върху кучето, просто така е най-удобно, а и то не е в позиция да се защити. Ако се опита да го направи го застрелват или дамгосват като непригодно и го продават, в такива случай кучето просто нама шанс.

Кучето е жив организъм от кръв и плът със своя сетивност, инстинкти, пол, психика, нервна система, характер и т.н. Социализацията и подготовката на кучето за бъдещата му работа започва от самото му раждане, контактите с майката, с братята и сестрите в кучилото, първа среща с човека с човешката ръка, средата, отбирането му за определена дейност и какво ли още не.
Израстването и формирането на кучето преминава през различни етапи и протича с различна интензивност. Всяко кучето е жива индивидуалност, малък свят, който ние трябва да се стремим да разгадаем за да опознаем и навлезем в него.
Това не е лекция, а екзистентц минимум, които всеки който се върти около кучетата и очква те да му свършат някаква работа би трябвало да знае и разбира. Работното куче не пада от небето.

Ако някой набедил себе си за овчар не може и не е в състояние да изгради с цената на търпение, познания и опит контакт с кучето си и да го направлява да му служи добре, вината не е в кучето.

Да ние от така наречените в горния текст "тия развъдници" ще планираме и направляваме скачките, защото се стараем да обмисляме и взимаме предвид много фактори и обстоятелства преди това.
И ще продължаваме да го правим къде по-успешно къде неуспешно, защото имаме куража да поемем отговорност пред самото куче и неговото бъдеще като порода. А кой в какви класации ни слага и кави класификации ни пришива е последното нещо, което би ни интересувало.
Някои преди мен го каза много правилно " Времето ще покаже кой е бил на прав път."   cheers

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
aborigen
Sr. Member

« Reply #367 on: March 13, 2012, 17:53:51 PM »

Ники, най-обичам като някой почне да ми говори в уважителна форма "вие".
И моментално се постарава да постави контрапункта с "аз не съм като ВАС", "ваща работа" и т.н. Обикновено това се случва при заявяване на крайни оценки. Пък крайните оценки имат спецификата да не се реалистични, а продиктувани от някакъв афект.
Да припомня, че до скоро и ти официално бе един от нас. Личните ти задявки с този или онзи не ме интересуват. Ако имате да си казвате нещо го направете като големи хора и не генерализирайте оценките си  с "ВИЕ...пък аз...." Но заради лични антипатии да наричаш всички в организацията, че са някакви най-малко не е коректно.

Първо всеки отговаря за своите дела. Второ МАКК като оргаизация стимулира запазването на работните качества. Но от къде ти хрумна че всички развъдници са и овчари? Не всички развъдници в МАКК отглеждат кучетата си с овце. Тези, които го правят селектират по работни качества дори по-строго от това което ти си мислиш. Другите селектират по белезите, които може да се оценяват, когато порода е изведена извън естествената си среда - основно произход и тип. Има много примери как кучета от чобаните в МАКК отиват в градските развъдници и обратно. И ако кучето не покаже работни качства на пасището, то отпада. Съответно по този начин градските развъдчици си сверяват часовника.
Да си развъдник към организация означава само едно - да спазваш правила и да документираш стриктно развъдната си работа. Отказа от документиране на развъждането не е някакъв героизъм. Нито е уникално за нашата страна. Даже по скоро е прието за норма. Това че куче е без документи не го прави автоматично по чобанско и работар. Въденето на кучета без елементарна документация за проследяемост на произход, не ги прави по-примитивни или по истински, а само продължава разстилането на безхаберна мъгла върху произхода на част от популацията.

Вълчото го има във всяко куче - дори в пудела. Няма как да го избиеш от гените  на кучето.
Бил ли си там когато мечка е влизала в двора на Мето или са ти преразказвали през три ръце?  Шареното куче Мето го взе годинак от Коце. Коце пък го е взел от производителя му, който отбелязвам, не е развъдник към никой клуб. Мета му бе мерак кучетата да му се борят. За това в процеса на "обучение" хвръкнаха ушите на шареното. Лексо бе корав, но и него съм го виждал стъписан и избягващ контакт, не с мечка, а с куче.

Та нашата работа си е наша работа. Времето ще покаже кой е бил на прав път. "Пилците се броят на есен" е казал народа.
Атила що се ядосваш толкова по спокойно го давай.
Аз ви показвам грешките.
Хората знаеш ли кво казват Не питай старило а питай патило. biggrin
Верно аз не съм бил на Метата във двора ама той лично ми го е казвал.
Беха оставили от това куче един син при Мишо ама той пък беше със обратна захапка. biggrin
Хората тука където пишат незнаят точно каде и каво да питат и само ви пляскат със ръце и ви се кланят. biggrin

Говориш постояно за документация и проследяване.
Сега да те питам.
Ти на Вежди на Ники от Самоков пуска ли. biggrin
Кучето закачи ли ти кучката. biggrin
Казали че не се е укучила. biggrin
Ама може и да се е укучила и сега да имаш по неговото куче а да си ги приписваш че са по твойте. biggrin
Можеш ли да ми обориш ПРЕДПОЛОЖЕНИЕТО. cheers
Почти всичките са ви така.
Мога и други такива примери да дам.

ТОВА МНЕНИЕ СИ Е ЛИЧНО МОЕ И НИКИ НИКОГА НЕ Е СПОМЕНАЛ НИЩО ЛОШО ЗА ТЕБЕ.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #368 on: March 13, 2012, 19:04:32 PM »

Ники, продължаваш пак да говориш в множествено число. biggrin Вас, всички, вие.... Нямам против да спорим конструктивно, но не ми пробутвай номерца във "велинградски" стил. Ако искаше да посочваш грешки щеше да си конкретен, а не да говориш в уважителна множествена форма.
Чул си историята за мечката лично от Мето - ОК. Като се видим с него ще разбера  от първа ръка за кво иде реч.
Да, кучето на Мишо беше с обратна захапка, но ако това е основният му кусур, то доста аборигени никога не е трябвало да се използват за въдене. Включая и някои известни костенски песове. Впрочем в МАКК по Мишовото куче нямаме екземпляри.

За Вежди. Много го харесвах като типаж и щеше да се получи интересно поколение, тъй като му пуснах инбредна внучка на Китан. Очевидно съм планирал предварително някакъв резултат с избора на двойката.   naughty lol
Понеже не си бил на място като пусках кучката на Вежди, ще ти кажа от първа ръка за какво иде реч. Кучето с триста зора и помощ успя да я качи. Мерак имаше, но чупения му заден крак го затрудняваше. Същевременно кучката му ръмжеше и не му стоеше. С Влади бая повисяхме навън докато стане заклещване. Скачката е документирана включително на хартия. Кучката за нещастие не роди. Мнозина са я видяли  с очите си в периода в който според теб е трябвало да е бременна и да има малки. За твое "щастие" дори е снимана в този период. Ако търсиш интрига, не си случил на човека. Пробвай с някой друг. Лафове от сорта "ама може и да летяла в космоса" ги остави за друга аудитория.
Та предположението ти мога много лесно да го оборя. Но дали теб това те интересува? Любопитно е, че такива "предположения" цъфват винаги бая години след събитията и се тиражират от преки несвидетели. Може би надявайки се, че няма с какво да се обори подхвърлянето. Дето се казва метни му кал за секунда пък той нека ходи да се чисти с часове. Хубаво е като хвърляш предположения да дадеш доказателства в подкрепата им. Много ми е любопитно кое от моите кучета според теб трябва уж да е от Вежди? Давай, пробвай се по пързалката.  biggrin

p.s.Като се хвърля бумеранга "Почти всичките са ви така"  трябва да се отчита предварително, че това криво дърво като не уцели се връща обратно. naughty

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
aborigen
Sr. Member

« Reply #369 on: March 14, 2012, 11:55:04 AM »

Ники, продължаваш пак да говориш в множествено число. biggrin Вас, всички, вие.... Нямам против да спорим конструктивно, но не ми пробутвай номерца във "велинградски" стил. Ако искаше да посочваш грешки щеше да си конкретен, а не да говориш в уважителна множествена форма.
Чул си историята за мечката лично от Мето - ОК. Като се видим с него ще разбера  от първа ръка за кво иде реч.
Да, кучето на Мишо беше с обратна захапка, но ако това е основният му кусур, то доста аборигени никога не е трябвало да се използват за въдене. Включая и някои известни костенски песове. Впрочем в МАКК по Мишовото куче нямаме екземпляри.

За Вежди. Много го харесвах като типаж и щеше да се получи интересно поколение, тъй като му пуснах инбредна внучка на Китан. Очевидно съм планирал предварително някакъв резултат с избора на двойката.   naughty lol
Понеже не си бил на място като пусках кучката на Вежди, ще ти кажа от първа ръка за какво иде реч. Кучето с триста зора и помощ успя да я качи. Мерак имаше, но чупения му заден крак го затрудняваше. Същевременно кучката му ръмжеше и не му стоеше. С Влади бая повисяхме навън докато стане заклещване. Скачката е документирана включително на хартия. Кучката за нещастие не роди. Мнозина са я видяли  с очите си в периода в който според теб е трябвало да е бременна и да има малки. За твое "щастие" дори е снимана в този период. Ако търсиш интрига, не си случил на човека. Пробвай с някой друг. Лафове от сорта "ама може и да летяла в космоса" ги остави за друга аудитория.
Та предположението ти мога много лесно да го оборя. Но дали теб това те интересува? Любопитно е, че такива "предположения" цъфват винаги бая години след събитията и се тиражират от преки несвидетели. Може би надявайки се, че няма с какво да се обори подхвърлянето. Дето се казва метни му кал за секунда пък той нека ходи да се чисти с часове. Хубаво е като хвърляш предположения да дадеш доказателства в подкрепата им. Много ми е любопитно кое от моите кучета според теб трябва уж да е от Вежди? Давай, пробвай се по пързалката.  biggrin

p.s.Като се хвърля бумеранга "Почти всичките са ви така"  трябва да се отчита предварително, че това криво дърво като не уцели се връща обратно. naughty
Атила не търся интрига.То и драганов отричаше че са по Шабан.
Така е не съм бил свидетел на нищо.Вежди беше куче та куче.Ама друго си е да казват хората е те това е на Атила сой.
Дали си изкарал или неси само ти си знаеш.Аз никога не съм идвал при тебе да ти гледам кучетата та да знам дали някое прилича на Вежди.Това със свидетелите ги пробутвай на другиго.
Както аз немога да си докажа твърдението така и ти неможеш. biggrin
aborigen
Sr. Member

« Reply #370 on: March 14, 2012, 12:02:02 PM »

А и друго На Метата кучето само ти го дадох за пример никога не съм твърдял че имате от него. biggrin
Ама вие не вниквате в това за каво ви говоря.Само си знаете че са проверени и са най чистите коИто има във БЪЛГАРИЯ.Ама дали стават за нещо е без значение.
Като това куче ТИТО. biggrin
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #371 on: March 15, 2012, 06:43:54 AM »

А и друго На Метата кучето само ти го дадох за пример никога не съм твърдял че имате от него. biggrin
Ама вие не вниквате в това за каво ви говоря.Само си знаете че са проверени и са най чистите коИто има във БЪЛГАРИЯ.Ама дали стават за нещо е без значение.

Ники наистина не мога да те разберя от известно време на сам! С тебе сме говорили доста за кучета, канили сме те и си идвал на мероприятия организирани от МАКК (нямам предвид само изложби), говорили сме нормално без заядливи подмятания и некоректни обвинения. От къде тоя жлъч бе човек - имам чувството че се чудиш с кой да се заядеш и то целенасочено членове на МАКК. То не беше Росен, то не бях аз, сега и Атила, защо? Виждаш че наистина в МАКК се опитваме да работим по определени правила и малко или много го правим. Това лошо ли е!? Лошо ли е да използваме максимума от информация за произхода на всяко едно куче и то да бъде ясно - гледам че все въртиш около това. Ама в по долния ти пост видях едно изречение което ми се наби в главата - "друго е да казват че това е на Атила сой" - това ли е проблема всъщност!? Проблема че кучетата от развъждане на отделни развъдници в МАКК са разпознаваеми. Това е развъждане на КараКитан, това е Тито, Вулкан, ТоПо и т.н. Ми Ники, това е похвално за развъждането в МАКК като цяло защото всеки от развъдниците си има титулярна линия с която работи и съответно кучетата които са родени по тази линия си приличат с основополжника и в известна степен. Така че това са фактите и не виждам място за злоба и завист!
Поздрави!
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #372 on: March 15, 2012, 12:21:14 PM »

Така е не съм бил свидетел на нищо.Вежди беше куче та куче.Ама друго си е да казват хората е те това е на Атила сой.
Дали си изкарал или неси само ти си знаеш.Аз никога не съм идвал при тебе да ти гледам кучетата та да знам дали някое прилича на Вежди.Това със свидетелите ги пробутвай на другиго.
Ники, почерненото от твоя пост казва предостатъчно за това дали търсиш или не търсиш интрига. Съжалявам ако ти е скучно в Говедарци и се развличаш с пускане на въздушни балони.

За теб е ясно че не можеш да докажеш подхвърлянията си.
Не съди за другите по себе си.  Wink

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
aborigen
Sr. Member

« Reply #373 on: March 15, 2012, 17:55:20 PM »

Ники наистина не мога да те разберя от известно време на сам! С тебе сме говорили доста за кучета, канили сме те и си идвал на мероприятия организирани от МАКК (нямам предвид само изложби), говорили сме нормално без заядливи подмятания и некоректни обвинения. От къде тоя жлъч бе човек - имам чувството че се чудиш с кой да се заядеш и то целенасочено членове на МАКК. То не беше Росен, то не бях аз, сега и Атила, защо? Виждаш че наистина в МАКК се опитваме да работим по определени правила и малко или много го правим. Това лошо ли е!? Лошо ли е да използваме максимума от информация за произхода на всяко едно куче и то да бъде ясно - гледам че все въртиш около това. Ама в по долния ти пост видях едно изречение което ми се наби в главата - "друго е да казват че това е на Атила сой" - това ли е проблема всъщност!? Проблема че кучетата от развъждане на отделни развъдници в МАКК са разпознаваеми. Това е развъждане на КараКитан, това е Тито, Вулкан, ТоПо и т.н. Ми Ники, това е похвално за развъждането в МАКК като цяло защото всеки от развъдниците си има титулярна линия с която работи и съответно кучетата които са родени по тази линия си приличат с основополжника и в известна степен. Така че това са фактите и не виждам място за злоба и завист!
Поздрави!
Виж Наско не се заяждам просто вие ме разбирате погрешно.
Сега спора дойде от прословутото куче Тито.Аз си казах мнението и толкова .Просто аз такова куче не искам да имам със такъв нрав.
Със Атила спорих и затова дадох примера със Вежди.А за фразата за соя просто може да се застраховате някои да не би да ви упрекне че сте пуснали на куче което е не проверено от вас.
И затова да не казвате че имате от Вежди.А че са например по Китан.Така по лесно ще им извадите РОДОСЛОВИЯ.
Това си е мое мнение.   

За оня Росен да със него се заяждам че е долно същество.

aborigen
Sr. Member

« Reply #374 on: March 15, 2012, 18:18:20 PM »

Ники, почерненото от твоя пост казва предостатъчно за това дали търсиш или не търсиш интрига. Съжалявам ако ти е скучно в Говедарци и се развличаш с пускане на въздушни балони.

За теб е ясно че не можеш да докажеш подхвърлянията си.
Не съди за другите по себе си.  Wink

Атила аз ти го написах немога да го докажа и че това е само претположение.И че мнението си е само мое.

Атила можех да ти дам примера със кучето по Шериф където човека искаше да прави ДНК за бащинство.Ама понеже със тебе спорихме и затова тоя ми хрумна на акъла.Мога още много примери да ти давам.И разминавания за опеделени кучета.Но ти го написа ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯТ НА ЕСЕН. biggrin
Не немие скучно напротив много ми е работата. biggrin
Ок щом ви дразна няма проблеми спирам.

Pages: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 50
  Print  

Jump to: