Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 22, 2025, 17:47:28 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 50
  Print  
Author Topic: Основни линии и фамилии включени в селекционната работа на М.А.К.К.  (Read 454278 times)
0 Members and 14 Guests are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #270 on: January 09, 2011, 19:01:31 PM »

Добър въпрос Wink

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
adrianmarinov
Full Member

« Reply #271 on: January 28, 2011, 16:45:38 PM »

Специално за Кюреница:
Шаро (Русковият гуджук) роден в края на 80-те години на миналия век - произход Костенец

dandi
Hero Member

« Reply #272 on: January 29, 2011, 09:45:25 AM »

Коментар на Николай Атанасов относно последното куче
Николай Атанасов - cynology
BGDOGFORUM
Потребител

Публикации: 2193

I want to know

Re:За овчарското куче на България... И още нещо
« Отговор #631 -: 28.01.2011 23:05:07 » 

--------------------------------------------------------------------------------

Тази вечер мой познат ме изненада „приятно”, изпращайки ми няколко снимки с думите: „преди няколко години ти ми показа тези снимки като твои, а сега според каракачанкаджиите се оказва, че кучето е каракачанско, отдавна е отлетяло в кучешкия Рай и най-важното – че го изкарват за съвсем друго. ”

Както винаги, нищо ново под слънцето. Шайка недодялани манипулатори, че на всичко отгоре и убедителни в твърденията си.

Това куче охранява стадо крави, живее в едно село на около 5 км от Нова Загора. Направил съм му повече от 30 снимки, снел съм му екстериорните измерения и най-важното – живо и здраво е все още по простата причина, че няма нищо общо с 80-те години.

Mad Max
Hero Member

« Reply #273 on: January 29, 2011, 11:11:10 AM »

Шизофрения до шия!
Жалка гледка..

na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #274 on: January 29, 2011, 18:26:45 PM »

Шизофрения до шия!
Жалка гледка..
Защо е тая грубост и омраза бре хора  hmm Жалко наистина, ама за кого  confused  Виж кога и от кой е качено и си направи извода, къде е шизофренията Wink
Mad Max
Hero Member

« Reply #275 on: January 29, 2011, 18:51:56 PM »

Омраза? Грубост?

Жал ми е за този болен човек, някога вярвах, че има потенциал..
Сега се убеждавам, за пореден път, че е било просто временна илюзия.
Тогава бях малка.  smile

dandi
Hero Member

« Reply #276 on: January 29, 2011, 19:59:46 PM »

Виж кога и от кой е качено и си направи извода
Мен ли визираш?
Напъни си мозъка и ще се сетиш защо е качено.Жокер:Целта не е интрига или плюене
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #277 on: January 30, 2011, 05:17:54 AM »

Не визирам никой. И аз се изразих грубо, като Мах. Видях , че тези снимки са качени отдавна и се оказва, че е друго куче за това.  Извиниме ако съм те засегнал.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #278 on: January 30, 2011, 18:49:56 PM »

Специално за Кюреница:
Шаро (Русковият гуджук) роден в края на 80-те години на миналия век - произход Костенец

Ето това всъщност е "Русковия гуджук" за който пише Адриан. Объркал е снимките на гуджуците, но нищо страшно не е станало. Такива неволни грешки са се случвали дори при някои възрастни, какво остава за деца. А пък колко са децата на неговата възраст, които с такъв мерак и жар се занимават с кучета и истинско подвижно овчарство. clap

Шаро(Русковият гуджук) на Р. Николов от Хасково. Роден 1989г. Сниман през 1998г. от С.Седефчев

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #279 on: January 30, 2011, 20:16:14 PM »

Интересна  за клиничната психология обаче е бурната реакция на лицето Н. Атанасов срещу публикуваният пост на малкия Адриан( виж цитатите по-долу).
Очевидно е, че срещу дете "академика" е голям курназ. Лее грозни обиди и закани.  Да се чудиш това същият елемент ли е дето бяга като дявол от тамян когато го поканят на публичен диспут или когато го срещнат на изложбите в Сливен.

BGDOGFORUM
« Отговор #631 -: 28.01.2011 23:05:07 »
Тази вечер мой познат ме изненада „приятно”, изпращайки ми няколко снимки с думите: „преди няколко години ти ми показа тези снимки като твои, а сега според каракачанкаджиите се оказва, че кучето е каракачанско, отдавна е отлетяло в кучешкия Рай и най-важното – че го изкарват за съвсем друго. ”

Както винаги, нищо ново под слънцето. Шайка недодялани манипулатори, че на всичко отгоре и убедителни в твърденията си.

Това куче охранява стадо крави, живее в едно село на около 5 км от Нова Загора. Направил съм му повече от 30 снимки, снел съм му екстериорните измерения и най-важното – живо и здраво е все още по простата причина, че няма нищо общо с 80-те години.
...
Явно, ще пиша продължение на статията "За каракачанското куче или как дявола чете евангелието".

BGDOGFORUM
« Отговор #634 -: 29.01.2011 18:14:12 »

Какви имена, какви чувства, каква кал ?!

Това куче съм го снимал лично и тези снимки са правени от мене на 15 Май 2005 година. Собственикът на кучето живее в село на около 5 км от Нова Загора. Казва се Андрей, има мандра и дойни крави, които отглежда в сграда на разтурената кооперация.

Още нещо като информация ?!

Защото на тая мошеническа пасмина все нещо не им достига, все нещо неправилно са ги разбрали, а те - Ангели небесни !

BGDOGFORUM
« Отговор #635 -: 29.01.2011 19:18:18 »

Тук е същото куче. За сведение на безгрешните и вечно ощетените:

BGDOGFORUM
« Отговор #640 -: Днес в 08:56:17 »

Не, силата им е в поместването. А като ги хванеш в крачка, бягат като плъхове от потъващ кораб.
И ни лук яли, ни лук мирисали.

p.s. Атанасов, в твой интерес е да идеш на лекар и да списваш публично след консултация със специалист. Хем ще получиш облекчение за тежките си комплекси за малоценност, хем няма да се излагаш пред хората. Но пък ако те напъва твърде много отвътре можеш и да продължиш автосатирата си за евангелията. Излагацията си е лично твоя.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #280 on: February 08, 2011, 15:47:53 PM »

Хайде аз пак да помрънкам за нещо,че отдавна не съм го правил lol lol lol

Някой има ли снимки на Пирин-гърлатия и на Шабан (на калинката) и ако има,ще ги сподели ли с аудиторията? Може ли да кажете нещо повече за тези кучета?

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Ariman
Hero Member

« Reply #281 on: February 10, 2011, 16:17:24 PM »

Ето преместваме се тук:

Д-р Вучков,колко на брой са чистопородните екземпляри в племенната книга на МАКК, по колко линии се работи?!Благодаря!
Въпросите са хубави но мисля че по им приляга да са в темата за селекция.
Въпреки това - от началото до момента са вписани почти 700 бр. Като в бройката се включват и отдавна отишли си от този свят кучета.
Под печат е научна статия в която са описани 22 основоположници на линии в породата Каракачанско куче.
Ако има други въпроси касаещи развъждането и селекцията - в съответната тема. Wink

Изчерпателен отговор,това исках да чуя!Благодаря!
Научните статии върху каракачанското куче  не са една и две, въпроса ми е къде бих могъл да ги открия?!
« Last Edit: February 10, 2011, 16:18:39 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Nomad
Hero Member

« Reply #282 on: February 10, 2011, 20:48:52 PM »

Д-р  Вучков, възможно ли е да публикуваш в удобно за теб време 22-те основоположници
в МАКК. Ако има и снимки на непредставените до сега - още по добре. Да се пообогатим малко.
Nomad
Hero Member

« Reply #283 on: February 10, 2011, 20:52:24 PM »

Малка грешка. Не само в МАКК, а въобще при Каракачанското куче.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #284 on: February 10, 2011, 21:25:43 PM »

Д-р  Вучков, възможно ли е да публикуваш в удобно за теб време 22-те основоположници
в МАКК. Ако има и снимки на непредставените до сега - още по добре. Да се пообогатим малко.

Да ще бъде интересно на всички  cheers cheers
« Last Edit: February 10, 2011, 21:26:29 PM by todor_govedarci » Logged

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 50
  Print  

Jump to: