Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 22, 2025, 18:01:23 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 50
  Print  
Author Topic: Основни линии и фамилии включени в селекционната работа на М.А.К.К.  (Read 454291 times)
0 Members and 15 Guests are viewing this topic.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #255 on: January 04, 2011, 22:07:24 PM »

lol "на прате" - якорудчани така наричат тигровите кучета. Окраската е на тъмни ивици, на пръти.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #256 on: January 04, 2011, 22:27:44 PM »

lol cheers

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #257 on: January 04, 2011, 23:08:59 PM »

Ето я Меца кучката която отиде при Суат, като кутре. Най отпред черното с белите крака.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Mad Max
Hero Member

« Reply #258 on: January 05, 2011, 00:20:50 AM »

Пуснете някоя друга снимка на Гуджо като млад.
 cheers
И на Меца като пораснала.
« Last Edit: January 05, 2011, 00:21:22 AM by Mad Max » Logged

aborigen
Sr. Member

« Reply #259 on: January 05, 2011, 17:55:38 PM »

В грешка сте по отношение на Гуджо на Суат Рамиз.
Първо - абсолютно няма никакви допирни точки между нюфоида за който споменава aborigen и кучетата на Суат.
Второ - виждал съм много добри негови синове. Ако идеята ви е, че повечето му потомци не са с неговата жълто мургалеста окраска за това също има причина. Да не говоря, че в нета се разпространяват само няколко късни снимки на Гуджо, когато е във ветеранска възраст. В младите си години кучето имаше различно излъчване, както и по-отчетлива мургавост на муцуната.
Черните кучета от Гуджо се появиха след 1999г. когато подарихме на Суат Рамиз  Меца КараКитан(Мрако КараКитан х Белка КараКитан). Меца бе черно-грива, както баща си Мрако и дядо си Мечо. Меца е сестра от едно кучило с Кутра КараКитан, Ясна КараКитан и Преспа КараКитан. Меца ражда многократно от Гуджо. Даваше черни-гриви, черни с бели лапи, бяло-черни и тъмно-тигрови(на прате) с бяло. От нейна дъщеря(черна с бели лапи) от Гуджо, пусната на самият Гуджо, при Суат се родиха и жълти като него. Повечето кучки които са заплождани с Гуджо са с черно-бяла окраска и съответно дадоха преимуществено кутрета с черно-бяла окраска. Все пак проявленията на цвета са генетично обусловени от взаимоотношения на доминантност и рецесивност.
Не що Атила се бъркаш че нямат допирни точи.Или така ви изнася.Въпросния нюф беше на язовир Бели Искър.Който иска нека влезе във гугала и да види колко е разтоянието от там до Якуруда.И до хижа Грънчар.Май Суат некъде там пасеше овцете. biggrin biggrin biggrin
Кучката 9 дена лъже и 9 поколеня на заде връща. cheers cheers cheers
За това сега не изглеждат вече като предците си щото явно вече нямат от тях.А само са по тоя и по оня ама са по другия. cheers cheers cheers

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #260 on: January 05, 2011, 19:21:04 PM »

biggrin
Ники казвам ти, че грешиш. Дали на някой нещо му изнася или не, няма значение. Има факти.
Не си прав в твърдението си за връзка на кучетата на Суат с някъв нюфоид отатък планината. А ако тръгнем да съдим за евентуално влияние само по разстоянията от точка А до точка Б, то би трябвало из самоковско да бъка от потомци на въпросният нюфоид. Сам знаеш, че не е така. По същата логика, когато едно време в Разлог заплодиха на СанБернара значи ли това че и кучетата в Добринище автоматично са прихванали швейцарската мая. 
И все пак те каня да се обосновеш.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
aborigen
Sr. Member

« Reply #261 on: January 05, 2011, 22:07:43 PM »

biggrin
Ники казвам ти, че грешиш. Дали на някой нещо му изнася или не, няма значение. Има факти.
Не си прав в твърдението си за връзка на кучетата на Суат с някъв нюфоид отатък планината. А ако тръгнем да съдим за евентуално влияние само по разстоянията от точка А до точка Б, то би трябвало из самоковско да бъка от потомци на въпросният нюфоид. Сам знаеш, че не е така. По същата логика, когато едно време в Разлог заплодиха на СанБернара значи ли това че и кучетата в Добринище автоматично са прихванали швейцарската мая. 
И все пак те каня да се обосновеш.
Атила може и да греша.Казвамти Суат беше много гъст със Ландо и женаму.Така е прякора на въпросния човек който гледаше истинския нюф а не кръстоската.
Във Радуйл има много кучета от Суат черни и шарено черни със много голям стоб.Петре от Момин проход докарва много кутрета от Суат и те същата работа.Аз си вадя от там изводите че има нещо гнило.А и други казват че се различават.И не е отатък планината а разтоянието е много близо.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #262 on: January 05, 2011, 22:27:16 PM »

Аз ти говоря от къде обърна жълтите кучета на черни. Поколенията на Гуджо и Меца основно бяха черни с бели крака или гриви. Черния цвят доминира над жълтия. Последният мъжкар от тази комбинация наскоро замина за СтараЗагора(МОКК). При инбридинг пак на Гуджо Суат вади и жълти. След Меца, Суат взе още няколко кучки - една бяла от Пепеленовите(също отиде в МОКК), една черно грива от Конарско, също и една дребничка внучка на майката на Гуджо. По късно взе и женско бяло-черно кутре(вече е кучка) от Райчо в Дорково. Казаха му няколко човека да я махне, щото не и е чиста работата. Но още я държи.
Това което съм виждал извадено директно от Гуджо въобще не са били с изявени стопове. От друга страна и Гуджо и роднините му назад нямат слабите плавни стопове на главите каквито са при Пирин (гърлатия), Пчелинския Караман или Къшо.
« Last Edit: January 05, 2011, 22:29:45 PM by KaraKitan » Logged

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
aborigen
Sr. Member

« Reply #263 on: January 06, 2011, 19:12:12 PM »

Аз ти говоря от къде обърна жълтите кучета на черни. Поколенията на Гуджо и Меца основно бяха черни с бели крака или гриви. Черния цвят доминира над жълтия. Последният мъжкар от тази комбинация наскоро замина за СтараЗагора(МОКК). При инбридинг пак на Гуджо Суат вади и жълти. След Меца, Суат взе още няколко кучки - една бяла от Пепеленовите(също отиде в МОКК), една черно грива от Конарско, също и една дребничка внучка на майката на Гуджо. По късно взе и женско бяло-черно кутре(вече е кучка) от Райчо в Дорково. Казаха му няколко човека да я махне, щото не и е чиста работата. Но още я държи.
Това което съм виждал извадено директно от Гуджо въобще не са били с изявени стопове. От друга страна и Гуджо и роднините му назад нямат слабите плавни стопове на главите каквито са при Пирин (гърлатия), Пчелинския Караман или Къшо.
Атила разбираш ме погрешно.
Аз не казвам че Гуджо му е мелез и че той дава кучета със стопове.А че от друго куче или кучка идват тия работи.Тия кучета Суат където ги е дал в Радуйл нямат нищо общо със форма и структора на старите кучета.Дори и косъма им е като на плюшена играчка.А за главата да не говориме и за провисналите джуки.А от куде идват тия работи не съм ВАНГА да знам точно.Просто предполагам че може да е от тоя нюф.
ТИТО
Hero Member

« Reply #264 on: January 06, 2011, 20:01:22 PM »

За това сега не изглеждат вече като предците си щото явно вече нямат от тях.А само са по тоя и по оня ама са по другия. cheers cheers cheers

[/quote]

Николай,
 не че ми е работа ама се издразних на нещо...Не искам да взимам никоя страна,но казаното от части ме интересува и мен като развъдчик.
 За това което пишеш и последното най-вече ти е много добре известна поговорката но както и да е да не влизаме в подробности.
  Но другото което е по-важно...
 Казваш че "предполагаш" ...Предполагането е едно - доказването е друга работа.
 От такива предположения  след това се пускат и какви ли не слухове и най-накрая подчти няма хубаво куче да не е мелез и оплюто защото в повечето случаи някой си казал ,че еди какво си или някой казал щото предположил еди какво си .То моабетите край нямат.
 Искам правилно да ме разбереш.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
aborigen
Sr. Member

« Reply #265 on: January 07, 2011, 16:45:33 PM »

Николай,
 не че ми е работа ама се издразних на нещо...Не искам да взимам никоя страна,но казаното от части ме интересува и мен като развъдчик.
 За това което пишеш и последното най-вече ти е много добре известна поговорката но както и да е да не влизаме в подробности.
  Но другото което е по-важно...
 Казваш че "предполагаш" ...Предполагането е едно - доказването е друга работа.
 От такива предположения  след това се пускат и какви ли не слухове и най-накрая подчти няма хубаво куче да не е мелез и оплюто защото в повечето случаи някой си казал ,че еди какво си или някой казал щото предположил еди какво си .То моабетите край нямат.
 Искам правилно да ме разбереш.
[/quote]Росене главата и косъма трудно се изменят.Неможе всички кучета назад да са със стегната муцуна и от един път да имат провисналост.Неможе всичките черно и бяли да със тъмни като маслина очи и от един път да са със лимонено жълти.Начи нещо намирисва.Неможе косъма да им е груб и остър и в един момент поколенията стават със един мек косъм.
Начи ако така стават нещата начи аз бъркам и тогава ви си извинявам.

Mad Max
Hero Member

« Reply #266 on: January 07, 2011, 18:51:58 PM »

Пуснете некоя друга снимка да разберем и ние какво обсъждате..
Суат гледа кучета по Гуджо и Шаро П. Оня муцуни дава, на слаба глава с мощен врат - нормално. До колкото съм виждала шаровите хвърлят отвреме навреме някое жълто око.. При това доста специфично жълто - не мога да го сбъркам от 50 нюанса! Дай да видим за кво става въпрос, че ми е интересно  Wink

Mad Max
Hero Member

« Reply #267 on: January 07, 2011, 18:53:42 PM »

Е те такова жълто око хвърля Шаро П. ->

ТИТО
Hero Member

« Reply #268 on: January 07, 2011, 18:57:52 PM »

Ники по принцип линейното развъждане трябва да има неговите специфики. Трябва да се обясни от развъдчика за поколенията..
    Което исках да кажа пък аз е ,че само предположенията не могат да бъдат основа за достоверни заключения.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #269 on: January 09, 2011, 18:49:37 PM »

Може и да не отговарят,запознатите,но аз имам нов въпрос  lol lol
В началото на темата е споменато 1 куче Шабан на калинката
Има линия Шабан/на Калинката/,за тази се говори .Пайо произлиза от тези кучета.Тито2-Тито по майка е брат на Пайо но по баща е от кучетата на Тунините-с.Костенец.
Въпроса ми е кой са синовете му,за който говори
, но именно този Шабан на Калинката от Момин проход, дава няколко много добри но и доста различаващи се като екстериор мъжки разплодника от различни връзки. Идеята е от него нататък да се оформят няколко различни линии като например Сирак, Пайо, Бойчо и т.н. А че Рангел и Петьо от Манолско конаре работеха изключително с Тито-2 като продължител на линия, това е факт!
И другия ми има ли снимки на тоз Шабан?

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 50
  Print  

Jump to: