Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 23, 2025, 08:31:20 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 50
  Print  
Author Topic: Основни линии и фамилии включени в селекционната работа на М.А.К.К.  (Read 455024 times)
0 Members and 8 Guests are viewing this topic.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #195 on: September 03, 2010, 17:42:15 PM »

Останалите титуляри на развъдници може да вземат пример от kennel tito и кратко да резюмират техните родоначалници на линии с който работят  Wink

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #196 on: September 03, 2010, 19:34:44 PM »

Останалите титуляри на развъдници може да вземат пример от kennel tito и кратко да резюмират техните родоначалници на линии с който работят  Wink
Wink браво на Тито cheers

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
ТИТО
Hero Member

« Reply #197 on: September 04, 2010, 17:17:58 PM »

Тодоре ,
     за нас в развъдника всички линии са важни.Няма по-важна и по-маловажна.Ти защо реши ,че Караман е най-важният? -То всяко куче си е идентично и интересно.По-важното е че в МАКК основоположниците са доказани кучета от стадата и ние се стремим да запазим генофона на тези кучета защото той е най-ценния а не толкова екстериора. Ето в това е голямата разлика между нашите цели и целите на собствениците на БОК и т.н. ДА кучетата са разнотипни.Да точно така е било и преди .Искам да ги запазя такива каквито са а не да ги правя калъп като немските овчарки-мечтата на "колегите" от по-скоро новосъздадените породи. Тепърва ще разберем при нас коя е най-силната линия останала в поколенията доказвайки се в естествените условия.
  Има много интересни неща със сигурност които могат да се разкажат за основоположниците ,но и вие малко търпение трябва да имате.Нали не забравяте че една част от собствениците са животновъди и не всеки има възможност.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #198 on: September 04, 2010, 17:22:52 PM »

Тодоре ,
     за нас в развъдника всички линии са важни.Няма по-важна и по-маловажна.Ти защо реши ,че Караман е най-важният? -То всяко куче си е идентично и интересно.По-важното е че в МАКК основоположниците са доказани кучета от стадата и ние се стремим да запазим генофона на тези кучета защото той е най-ценния а не толкова екстериора. Ето в това е голямата разлика между нашите цели и целите на собствениците на БОК и т.н. ДА кучетата са разнотипни.Да точно така е било и преди .Искам да ги запазя такива каквито са а не да ги правя калъп като немските овчарки-мечтата на "колегите" от по-скоро новосъздадените породи. Тепърва ще разберем при нас коя е най-силната линия останала в поколенията доказвайки се в естествените условия.
  Има много интересни неща със сигурност които могат да се разкажат за основоположниците ,но и вие малко търпение трябва да имате.Нали не забравяте че една част от собствениците са животновъди и не всеки има възможност.

Не си ме разбрал правилно,имах предвит че ми е най-интересно за него да науча,сам се досещаш защо,но както и да е............ Иначе си напълно прав,че всички са еднкаво важни smile

ТИТО
Hero Member

« Reply #199 on: September 04, 2010, 17:38:10 PM »

Караман- Пчелин  е доста типично за кучетата от едно време от региона на Костенец.Едро  и масивно с уникален като галбица глас .Въпреки ,че се изговориха един куп глупости по адрес на тази линия за мен за пореден път си доказах колко злобни хора има и колко завиждат.Но пък то има ли хубаво куче и да не е оплюто от простаци незнам. Долу горе на принципа :...."Чуждото грозде -кисело било"..,,,
    Историята за него обаче е малко тъжна.Бил е в проют за кучета докато Наско Аргиров от Пловдив е работил в приюта и след време го е подарил на Рангел от Манолско конаре.Добри думи се говорят за кучето все още в Пчелин.Приятел съм с бившия му собственик при който е роден и съм чул само хубави неща за този дамазлък.
« Last Edit: September 04, 2010, 17:52:33 PM by kennel tito » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #200 on: September 04, 2010, 17:42:05 PM »

Караман- Пчелин  е доста типично за кучетата от едно време от региона на Костенец.Едро  и масивно с уникален като галбица глас .Въпреки ,че се изговориха един куп глупости по адрес на тази линия за мен за пореде път си доказах колко злобни хора има и колко завиждат.Но пък то има ли хубаво куче и да не е оплюто от простаци незнам. Долу горе на принципа :...."Чуждото грозе -кисело било"..,,,
    Историята за него обаче е малко тъжна.Бил е в проют за кучета докато Наско Аргиров от Пловдив е работил в приюта и след време го е подарил на Рангел от Манолско конаре.Добри думи се говорят за кучето все още в Пчелин.Приятел съм с бившия му собственик при който е роден и съм чул само хубави неща за този дамазлък.
notworthy notworthy

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #201 on: September 06, 2010, 16:57:38 PM »

Смело мога да кажа че единствено в МАКК е съхранена в чистопородно състояние линията на Караман на С. Пейчев или по известен като Караман от Пчелин. Може би при колегите от МОКК да е останало нещо, ако са успели да вземат от Рангел и Петьо навремето. Но със сигурност мога да твърдя че чистопородни потомци има единствено в развъждането на МАКК и то много приличащи си с основополжника на линията. Наистина беше хубаво куче! notworthy
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #202 on: September 06, 2010, 19:45:24 PM »

Кой ще спретне една биография и на Сирак:

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
aborigen
Sr. Member

« Reply #203 on: September 07, 2010, 11:54:46 AM »

Добре е!!! cheers
От голия Янко имам и при Враня малко кръвчица. Wink
При нас в Самоков май май има най много Тунина кръв.
Росен пасти да яде. lol lol lol
КАШО.
По Янко. clap

Ястер.
И по голия Янко.
Ипо гърлатия Пирин. clap

Паша.
И по Янко.
И по Пирин.

Вежди.
И по Янко.
И по Пирин.
« Last Edit: September 07, 2010, 12:00:55 PM by aborigen » Logged
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #204 on: September 08, 2010, 11:01:29 AM »

А кой е тоз гърлат Пирин?Може ли малко снимки и инфо  cheers

goce_07
Hero Member

« Reply #205 on: September 08, 2010, 12:34:33 PM »

а на Кашо ,баща му е едно якорудско куче, като това все се забравя да се спомене и в момента повечето кучета в Самоков фактически носят кръвта на това якорудско куче.Ама нали трябва да се споменава само Тунината кръв......
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #206 on: September 08, 2010, 13:04:08 PM »

goce_07, правилна забележка cheers
А имаш ли фотография на якорудския баща на Къшо?

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
goce_07
Hero Member

« Reply #207 on: September 08, 2010, 14:00:33 PM »

нямам фотография,знам само ,че е било средно на ръст ,кундо(гуджук) и с малко високопоставени сравнително малки уши.кучето е било много корав боец, затова в Самоков са плодели на него ,щото е мачкало местните кучета.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #208 on: September 08, 2010, 14:33:54 PM »

И по Гергьовския събор в Богданов дол мачкаше със сърце доста по-голямите коматани от разни породи и безпородия.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
goce_07
Hero Member

« Reply #209 on: September 08, 2010, 15:42:12 PM »

:biggrin:е значи ти му имаш снимка.ако може пусни я.имах една сборна касета от Богдановдолския събор ,но ми я откраднаха преди 5 години.имаше интересни овчарски кучета.там много ми хареса и Мечо на Сабрията от Доспат,който беше откраднат от него и се озова у Митко Драганов, който го прекръсти на Черньо , ако не се лъжа. Аго Сабри още не може да го прежали това куче.Тази касета е интересна и с това ,че като я гледа човек си дава сметка за дегенерацията ,която е настъпила в характера на нашето овчарско куче.А за бащата на Кашо знаеш ли от коя якорудска кръв е.Има ли общо с Пепеленовата кръв(на което ме навежда описанието на кучето) или е от една друга кръв от която преди 3 год. имаше едно старо сиво куче при Цуфата в Конарско.Той каза тогава прякора на хората ама не го запомних-звучеше нещо като ФИНКИТЕ или Финените-не знам.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 50
  Print  

Jump to: