Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 23, 2025, 14:50:03 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 50
  Print  
Author Topic: Основни линии и фамилии включени в селекционната работа на М.А.К.К.  (Read 455464 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
kokosivia
Newbie
*

maks

« Reply #180 on: August 15, 2010, 11:58:33 AM »

А някои от вас може ли да ми покаже малко думнишки кучета.Знам че на моито куче бабата е от там и е била сив confusedа и се е казвала роза ако не се бъркам
« Last Edit: August 15, 2010, 11:59:38 AM by kokosivia » Logged
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #181 on: August 15, 2010, 18:34:24 PM »

А може ли и друго да направите д-р Вучков,хубаво казвате основни линии и показвате основоположниците но тези основоположници освен с външен вид трябва да са се прославили и с някакви подвизи,за да се въди по техен образец трябва да са го заслужили с нещо,било с удавен вълк или с прогонване на мечка или с друго.Идеята ми е:защо не напишете кой с какво е известен,нещо като кратко резюме,ако не за всички то поне за по-извесните smile
smile
Много добра идея clap clap clap clap clap notworthy
Чакаме развитие naughty naughty
« Last Edit: August 15, 2010, 18:34:50 PM by todor_govedarci » Logged

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #182 on: August 19, 2010, 14:49:06 PM »

Каква е тази линия Ханко от Костенец?

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Ariman
Hero Member

« Reply #183 on: August 19, 2010, 16:04:23 PM »

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #184 on: August 19, 2010, 16:12:52 PM »

cheers мерси  cheers
от тук на татък са на ход д-р Вучков и кенел Кюреница Wink

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Ariman
Hero Member

« Reply #185 on: August 19, 2010, 16:14:26 PM »

Wink cheers
« Last Edit: August 19, 2010, 16:17:17 PM by Ariman » Logged

ТИТО
Hero Member

« Reply #186 on: August 20, 2010, 05:35:02 AM »

За която и да е линия от с.Костенец -няма да позволя на никой да ми взема костенските линии,дайте да се разберем./майтап/.

Но по принцип имам доста обследвано за кучетата на каракачаните пасли стадата си в Рила и кучетата от рилския регион които на мен са ми любими.
 Ханко е син на Мангал,който е син на голия Янко,които кучета произлизат от с.Костененц и по-точно от кучетата на Спас-Тунин.Лека му пръст на стареца-мой личен приятел. Преживе доста хора писаха глупости за тези ценни кучета като се почне от Стефан Попов със статиите му за каракачанеца-Янко и вълчицата.Интересното за потеклото на тези кучета е че произлизат директно от кучетата на каракачанина бай-Георги който е пашувал по Белмекен и е бил приятел на Спас.Спас е известен с приятелството си с каракачаните,нещо което малко хора могат.НАли знаете как се взима малко куче от каракачаните?-"Как ли.Ами то се не взима то се краде"..Ще кажат много от старите хора ,които си спомнят още.И всички допълват :..."Всеки един мераклия овчар държеше да вземе от дамазлъка на каракачаните.И ние имахме кучета ама техния сой си беше баш овчарския".
    Та да се върнем на Ханко .Куче с доста дефекти.Криви зъби,лоша постановка на ушите.Но Ханко си беше Ханко.За съжаление Хасковлии при които последно беше кучето не успяха да оставят нищо читаво от това куче с изключение на един негов син ,който на мен ми харесваше и се отглеждаше от Янко в лозята на Хасково и беше на 3 год. преди 4 год.Дали е жив незнам.
 Кучето от моя аватар е брат на Ханко но значително по-гол,като дядо си.
Доста кучета пак от Спас  са основноположници на сегашни кучета с костенска кръв.
Като говорим за известните не трябва да пропуснем и Пирин-Гърлатия,Осман,Шаро -дал голяма популация кучета в самоковския регион.По принцип Митко-конушлията или от Брани поле е взимал преди години доста кучета и то най-хубавите от Спас.Но за съжаление не остави с простотията си нищо от тях.Една част от тях кастрира-за да имал само той.
 Друга важна към тези кучета е кучката Канджа  пак на Спас.Дълго време издирвах кръвта и и си имам за късмет от нея.Хари и е правнук.А мисля по памет ,че Рангел-Тито също има от Ханко и тои мисля ,че 5 или 6 поколение.По принцип в нашия развъдник основно кръвта с която се работи е костенска и няма куче което да я няма.В някои повече в други по-малко но я има.

« Last Edit: August 20, 2010, 05:52:45 AM by kennel tito » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
Ariman
Hero Member

« Reply #187 on: August 20, 2010, 07:49:20 AM »

kennel tito,снимка на брата на Ханко, в цял ръст?!

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #188 on: August 20, 2010, 14:08:45 PM »

Добре е!!! cheers
От голия Янко имам и при Враня малко кръвчица. Wink
ТИТО
Hero Member

« Reply #189 on: August 24, 2010, 13:03:02 PM »

Тази снимка на Ханко ,която Ариман е публикувал е правена от мен в ХАсково в двора на Наско-полковника 3 дни преди кучето да отиде при мъртвите.
    Тогав а при него имаше внучка и внук на Ханко.Мъжкото беше супер страхливо и се напикаваше от страх като види човек а беше на 3 год.Кучицата доста прилична с типичен характер -много злобна.Незнам точно как но яко ги объркаха в ХАсково поколенията от ХАнко и другите там костенски заминали кучета.Поколенията на Ханко-много зле.А поколения от голия Янко доколкото знам в момента никакви чисти.Яко омешани и това е.Иначе Хасковлии нека си раздуват истории колкото искат -това е положението . Имаха кръв перфектна за работа но не направиха нищо и я погубиха no.Ако не се лъжа само При палабойката има една правнучка на Янко и това е.Но половината в Хасково за нея казват че е редовна -другата половина не.Смееш ли да вярваш в тези времена?...Хм. confused
« Last Edit: August 24, 2010, 13:10:15 PM by kennel tito » Logged

kennel Kyurenitsa
Hero Member

« Reply #190 on: August 24, 2010, 13:11:59 PM »

Пуфчо  внук на Ханко
кучето е голям лютак и изглежда е бито преди защото като види да приближава човек с пръчка или тояга веднага го погва и то без предупреждение

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
Ariman
Hero Member

« Reply #191 on: August 24, 2010, 15:28:45 PM »

Кучето от моя аватар е брат на Ханко но значително по-гол,като дядо си.

kennel tito,снимка на брата на Ханко, в цял ръст?!

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #192 on: September 02, 2010, 17:47:12 PM »

А може ли и друго да направите д-р Вучков,хубаво казвате основни линии и показвате основоположниците но тези основоположници освен с външен вид трябва да са се прославили и с някакви подвизи,за да се въди по техен образец трябва да са го заслужили с нещо,било с удавен вълк или с прогонване на мечка или с друго.Идеята ми е:защо не напишете кой с какво е известен,нещо като кратко резюме,ако не за всички то поне за по-извесните smile
smile
Много добра идея clap clap clap clap clap notworthy
Чакаме развитие naughty naughty
hammer hammer hammer 

ТИТО
Hero Member

« Reply #193 on: September 03, 2010, 09:33:55 AM »

Всучки кучета ,които са основоположници на линиите в МАКК са доказани с своите изяви от миналото.За другите с които се работи не мога да кажа много но за костенските с които аз работя мога да разказвам много.Кучетата пак да го спомена Спас Тунин все още се говорят по село Костенец.Той цял живот е пасал овцете в най-горещите райони на Рила.Там където други не смеят да отидат щото от една страна сърце се иска и от друга сериозни кучета.Основно тези кучета се характеризират с много лют характер и много голям темперамент.За тези които разбират от овчарство ще кажа:...Спас е пасал 850 шилета с брат му само с 4 кучета в мечкарниците на Рила.Това е доста сериозно мерило.
 Една случка за наш Тито.
    Купуват го хора от Злати трап до Пловдив от с.Костенец от Кавлаците.Правят пазара за овцете и искат и кучето.Заради кучето за малко да се развали пазар за 120 овце.Както и да е вземат го. КАвлаците казват на новите собственици ,че кучето е сериозно и да не го закачат то ще си върви с овцете.Така и правят но след 2 седмици в Златитрап хората извеждат овцете сутрин и една овца се отлъчва от стадото и не иска да излиза на паша.Стария овчар я нахоква и вземе да я положи с тоягата както си следва.Е ,там му е била грешката на горкия.Като го види Тито и му се метне на гърба на овчара задето е ударил овцата ,поваля го на земята и почва да го дави за гърба. Едвам са го отървали.юрешили да убият кучето и се обаждат на Рангел от Манолско конаре и той го взема.Преди това Тито се е доказвал не един път с стадото бранейки го от мечки и вълци . Няма нито едно куче от поколението на ТИТО ,което да не е люто и сериозно. Истинско каракачанско куче.
   За Рекси -бодровското куче.
 Много добър овчар.Изпохапал половин  село Бодрово. Поколоението от него -много пъргави и будни кучета..
 За Шабан на Славейко:
 Според мен куче ,което може да се впише като образец за стандарта на каракачанско куче/мое мнение/.Куче за всичко.За стадото,за изложба и т.н.

Общо взето няма как ако не върши работа кучето да е оцеляло преди години.Тогава условията и средата ги прави сериозни кучета.Факт е и друго ,че основоположниците на МАКК са все подбирани много добре изявени кучета.

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #194 on: September 03, 2010, 16:49:23 PM »

Всучки кучета ,които са основоположници на линиите в МАКК са доказани с своите изяви от миналото.За другите с които се работи не мога да кажа много но за костенските с които аз работя мога да разказвам много.Кучетата пак да го спомена Спас Тунин все още се говорят по село Костенец.Той цял живот е пасал овцете в най-горещите райони на Рила.Там където други не смеят да отидат щото от една страна сърце се иска и от друга сериозни кучета.Основно тези кучета се характеризират с много лют характер и много голям темперамент.За тези които разбират от овчарство ще кажа:...Спас е пасал 850 шилета с брат му само с 4 кучета в мечкарниците на Рила.Това е доста сериозно мерило.
 Една случка за наш Тито.
    Купуват го хора от Злати трап до Пловдив от с.Костенец от Кавлаците.Правят пазара за овцете и искат и кучето.Заради кучето за малко да се развали пазар за 120 овце.Както и да е вземат го. КАвлаците казват на новите собственици ,че кучето е сериозно и да не го закачат то ще си върви с овцете.Така и правят но след 2 седмици в Златитрап хората извеждат овцете сутрин и една овца се отлъчва от стадото и не иска да излиза на паша.Стария овчар я нахоква и вземе да я положи с тоягата както си следва.Е ,там му е била грешката на горкия.Като го види Тито и му се метне на гърба на овчара задето е ударил овцата ,поваля го на земята и почва да го дави за гърба. Едвам са го отървали.юрешили да убият кучето и се обаждат на Рангел от Манолско конаре и той го взема.Преди това Тито се е доказвал не един път с стадото бранейки го от мечки и вълци . Няма нито едно куче от поколението на ТИТО ,което да не е люто и сериозно. Истинско каракачанско куче.
   За Рекси -бодровското куче.
 Много добър овчар.Изпохапал половин  село Бодрово. Поколоението от него -много пъргави и будни кучета..
 За Шабан на Славейко:
 Според мен куче ,което може да се впише като образец за стандарта на каракачанско куче/мое мнение/.Куче за всичко.За стадото,за изложба и т.н.

Общо взето няма как ако не върши работа кучето да е оцеляло преди години.Тогава условията и средата ги прави сериозни кучета.Факт е и друго ,че основоположниците на МАКК са все подбирани много добре изявени кучета.
clap clap clap Браво kennel tito  notworthy clap clap Забрави да споменеш родоначалника на най-важната линия в развъдника Караман Пчелин Wink

Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 50
  Print  

Jump to: