Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 20, 2025, 19:57:19 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 50
  Print  
Author Topic: Основни линии и фамилии включени в селекционната работа на М.А.К.К.  (Read 450352 times)
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #330 on: October 10, 2011, 12:42:32 PM »

син на Ханко (който знае повече да каже)

Здравейте на всички. Smiley който го интересува да ме пита за кучето беше мое,казваше се Гръм SBG
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #331 on: October 10, 2011, 13:18:14 PM »

Кажи Божко,разкажи за този Гръм.

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #332 on: October 10, 2011, 14:58:32 PM »

Син е на Костенския Ханко и моя стара кучка, роден е 99г .
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #333 on: October 11, 2011, 09:45:14 AM »

Син е на Костенския Ханко и моя стара кучка, роден е 99г .

Хубаво куче!
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #334 on: October 11, 2011, 10:16:48 AM »

Беше, отровиха го при опит да откраднат старото ми куче,макар, че този беше по ефектен, бяха го напръскали с нещо и неуспя да се възтанови и лека полека си замина .
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #335 on: October 11, 2011, 10:19:12 AM »

син на Ханко (който знае повече да каже)

Здравейте на всички. Smiley който го интересува да ме пита за кучето беше мое,казваше се Гръм SBG

Негов син има някъде по кърджалийско, но вече неможем да му намерим дирите, сега трябва да е на 7г.
vano
Guest
« Reply #336 on: February 15, 2012, 21:56:41 PM »

Днес във ФБ се участвах в една минидискусийка относно Шабан:

Иван Бозаджиев: Майката на Шабан е била собственост на Жельо Кисимов който е бил овчар в Ихтиман от което следва че Левски си няма нищо общо с това куче и само напразно му се споменава името и зада бъда още по конкретен Шабан е произведен от Красимир Кисимов син на Жельо и закупен от Славейко като малко пале

Иван Бозаджиев: да допълня Левски и Жельо са братя

Ivan Panayotov: Е, в крайна сметка кой е бащата?

Иван Бозаджиев: ами питайте Краси аз го питах но не си спомняше това е истината от първа ръка така да се каже

Boris Kitov: Мани го името, кучето е черно гриво, с бял преден ляв крак

Ivan Panayotov: по родословие Шабан е от Арап на Левски и Меца

Иван Бозаджиев: Аз ти казвам какво ми е казал производителя на Шабан другите мнения в случая не са важни така мисля аз той е заплодил той е укучил и той е продал на славейко тва е положението и едвали едно име е от значение а и годинките вървят ли вървят

Това съвпада с версията на aborigen относно бащата, че се казва Бенджи, а и описанието съвпада напълно със снимката пусната от него

Та в крайна сметка как се казва бащата на Шабан. Кучето на снимката, той ли е или не?
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #337 on: February 16, 2012, 08:04:55 AM »

Подадените данни в племенната книга са следните б. Бенджи, м. Меца. Още от първите каталози от изложби където се подаваше информация за произхода на представяното куче Шабан е записван с такива данни. От различни източници се потвърждава информацията че бащата Шабан е бил черногрив.
Garu
Full Member

« Reply #338 on: February 26, 2012, 12:12:47 PM »

Искам да попитам има ли кръвна линия произхождаща от Северозападна България която да се развъжда в МАКК?Кои са областите от които са кучетата основоположници на линии в асоциацията?
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #339 on: February 27, 2012, 06:47:40 AM »

Искам да попитам има ли кръвна линия произхождаща от Северозападна България която да се развъжда в МАКК?Кои са областите от които са кучетата основоположници на линии в асоциацията?

Чисто в зооинжинерен смисъл на термина линия, не фигурира мъжко куче основоположник на линия в МАКК от Северозападна България. Но интересни отделни женски и мъжки екземпляри от района на Трън имат участие в някои развъдни схеми на отделни развъждачи в МАКК. А относно районите от където са основоположниците на линиите, виж по напред в този раздел.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #340 on: February 27, 2012, 11:29:52 AM »

Пояснявам, че въпросните животни от Трън имат от своя страна предци от Родопите.  Wink
Малко са линиите при които има константност на локализацията в доста поколения. Обикновено периодично се вкарва куче от друг район. Например Костенска линия но внея има вкарване и на кучета от зап. Родопи. Или Родопска линия, но има вкарване на куче/та/ от Рила и т.н.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
perelik
Full Member

« Reply #341 on: February 27, 2012, 12:49:16 PM »

Здравейте всички, имам и аз въпрос:

Има ли останали кучета произлизащи от Сливенския Балкан и по-специално от Котел и околните селища?

Зная, че там и до днес има популация на каракачани (хора), но знам, че от близо 40 000 овце гледани в района през 1980-те години, сега я има 1000, я не, и се чудя какво е станало с популацията на каракачанските кучета от този край.

С огромно любопитство ще се радвам да прочетем нещо по темата.
Поздрави и спорна седмица!
goce_07
Hero Member

« Reply #342 on: February 27, 2012, 19:14:34 PM »

ли4н0 моето мнение е 4е в момента няма в България ку4ета ,които да са директни потомци на ку4ета от карака4аните.някои говорят ,4е костенските са такива ,но достатъ4но е да споменем Шабан на Славейко и другите ку4ета от други краища които са вкарали своите гени там за да се види ,4е ку4ета произлизащи  само от ку4етата на карака4аните няма никъде.вси4ко друго е приказки за малки деца
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #343 on: February 27, 2012, 19:27:09 PM »

Е това беше приказка за малки деца. smile
Писано е изобилно в други теми по този въпрос. Има факти. Пък, че някой лично е решил да ги игнорира заради актуални политики и повеи, това е друга тема.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
goce_07
Hero Member

« Reply #344 on: February 27, 2012, 19:47:34 PM »

абсолютно никакви политики и повеи не ми действат на мене.и няма никакви факти ,които да показват от на кой карака4анин ку4етата е произлязло да ре4ем  Пепеленовото ку4е .или пък от кои карака4ани водят на4алото си Ме4о Злия,Горан.4ерния на Драганов .тъй като много от ку4етата във вашата организация имат от кръвта на тия ку4ета ,дай ми факти от кои карака4ани произлизат горепосо4ените ку4ета.
Pages: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 50
  Print  

Jump to: