Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 22, 2025, 18:14:44 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 50
  Print  
Author Topic: Основни линии и фамилии включени в селекционната работа на М.А.К.К.  (Read 454301 times)
0 Members and 12 Guests are viewing this topic.
aborigen
Sr. Member

« Reply #225 on: September 23, 2010, 17:47:24 PM »

Айде ето ви го РЕКСИ като млад.
Слагайте до неговата снимка произведени по него кучета да видиме дали си приличат с него.
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #226 on: October 20, 2010, 19:17:40 PM »

Искам да попитам къде мога да намеря потомци на Гуджо-Якорудския? Това куче ми е взело акъла,дари само от снимката,която видях тук,ако може също разкажете нещо за него,може би има още някой,който иска да знае повече за него.  Wink

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #227 on: October 27, 2010, 20:33:53 PM »

Присъединявам се към Pagan_fire,инфо народе,дайте инфо.Кучето е интересно и си заслужава да се знае повече за него,а и за другите линии които останаха непредставени Wink
Не може така,само няколко линии да се представят и да замре работата.Разчитам на коректността ви,че ще продължите представянията,рано или късно.

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #228 on: October 28, 2010, 15:36:21 PM »

Въпроси имам много и аз и други интересуващи се Smiley
Зададох този въпрос на електронната поща на МАКК и те ми отговориха,че негови потомци има най-много при неговият бивш собственик и производител Суат Рамиз от Якоруда.Иска ми се да видя някои снимки  cheers

Леонардо да Винчи
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #229 on: October 28, 2010, 15:47:37 PM »

Тази тема е изключително важна и ценна и обяснява и показва началото на истински ценната кръв на каракачанското куче,започната е много добре,но има какво да се допълни и обясни,определено се изисква малко повече време,но ние не бързаме,всяка информация е ценна  smile

Леонардо да Винчи
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #230 on: October 28, 2010, 15:51:16 PM »

С малко късмет и много молби все някой ще качи lol
Както казваш ние ще чакаме,струва си smile

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #231 on: October 28, 2010, 17:07:07 PM »

С малко късмет и много молби все някой ще качи lol
Както казваш ние ще чакаме,струва си smile

И не само,чакаме,а и постоянно подканяме запознатите да съдействат  cheers

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
sensation
Jr. Member
**

« Reply #232 on: December 08, 2010, 21:56:03 PM »

Смело мога да кажа че единствено в МАКК е съхранена в чистопородно състояние линията на Караман на С. Пейчев или по известен като Караман от Пчелин. Може би при колегите от МОКК да е останало нещо, ако са успели да вземат от Рангел и Петьо навремето. Но със сигурност мога да твърдя че чистопородни потомци има единствено в развъждането на МАКК и то много приличащи си с основополжника на линията. Наистина беше хубаво куче! notworthy
здравейте г-н вучков до колкото знам околу пловдив има и изявен мъжкар пак от тази линия които не е в макк, може и да не е вече живо кучето,  знаете ли нещо по въпроса.
sensation
Jr. Member
**

« Reply #233 on: December 08, 2010, 22:07:51 PM »

Историята за него обаче е малко тъжна.Бил е в проют за кучета докато Наско Аргиров от Пловдив е работил в приюта и след време го е подарил на Рангел от Манолско конаре.Добри думи се говорят за кучето все още в Пчелин.Приятел съм с бившия му собственик при който е роден и съм чул само хубави неща за този дамазлък.
[/quote]                                                                                              здравей кенел тито да дам малко допълнение за караман пчелин кучето го купува митьо конушлията и го дава на атанас, а не е попаднало случайно в приюта, и какво му е лошото да си го гледат там - гледачите не плащат за храната и медикаменти на кучетата и си гледат питомците и им е уредено всичко .
« Last Edit: December 08, 2010, 22:09:47 PM by sensation » Logged
sensation
Jr. Member
**

« Reply #234 on: December 09, 2010, 19:55:59 PM »

Само искъм да задам един въпрос   тъй като срещам това име , а не се сещам за куче - под "гърлатия пирин "    случайно да се визира туниния пирин който митьо конушлията беше свалил  или се бъркам . Поздрави  и благодарско                                      
ТИТО
Hero Member

« Reply #235 on: December 09, 2010, 21:31:21 PM »

Митко -конушлията или така както се познава като Митьо от Брани поле е купил доста да не кажа едни от най-хубавите кучета от Спас ТУНИН от с.Костенец. За съжаление такива хора според мен са за кучкарски съд защото джамбази като него и други подобни на него са допринесли много за унищожаването на породата.Човек купил много истински кучета но с въпроса какво е успял да запази или произведе от този ценен генетичен материал?Huh?? : confused
  Пирин -туниния е име преименувано от някого,но въпросния Пирин който трудно е заплождал в последствие се е наричал в костенския регион с името Пирин-гърлатия заради уникалния лай на кучето.Ще се разровя за негова снимка.Имам някоя друга от Спас- лека му земя на стареца.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
sensation
Jr. Member
**

« Reply #236 on: December 09, 2010, 22:09:23 PM »

Митко -конушлията или така както се познава като Митьо от Брани поле е купил доста да не кажа едни от най-хубавите кучета от Спас ТУНИН от с.Костенец. За съжаление такива хора според мен са за кучкарски съд защото джамбази като него и други подобни на него са допринесли много за унищожаването на породата.Човек купил много истински кучета но с въпроса какво е успял да запази или произведе от този ценен генетичен материал?Huh?? : confused
  Пирин -туниния е име преименувано от някого,но въпросния Пирин който трудно е заплождал в последствие се е наричал в костенския регион с името Пирин-гърлатия заради уникалния лай на кучето.Ще се разровя за негова снимка.Имам някоя друга от Спас- лека му земя на стареца.
ясно значи е същото,  този самоковския кашо много прилича на пирина. Не бъди така суров с въпросния човек,  ако е държал кучетата за себе си сега доста хора щяха да са с пръст в устата и само щеше да им се иска да имат кучета като него. Не ме разбирай погрешно не съм му адвокат нито пък го защитавам .поздрави
« Last Edit: December 09, 2010, 22:12:55 PM by sensation » Logged
ТИТО
Hero Member

« Reply #237 on: December 10, 2010, 12:20:29 PM »

Ей човек караш ме да се смея. По твоята логика значи Митьо е прав.
Ако беше оставил от тези кучета може би аз най-много щях да се радвам. Но не мога да разбера и другото.Как ще уищожиш такава кръв и след това ще продължаваш да събираш лингиите от тук и там. С какъв мерак? -ако изобщо го има .Или викаш всичко е джамбазлък.
Затова винаги съм уважавал и ще продължавам-хората, които с много труд са успяли да съхранят кръвта а джамбазите ще ненавиждам.
Мило ми е за породата а тя се прави с много и хубави кучета. НЕ съм завиждал никога на тези които имат по-хубави кучета от моите.Напротив даже се радвам.
« Last Edit: December 10, 2010, 12:22:42 PM by kennel tito » Logged

sensation
Jr. Member
**

« Reply #238 on: December 10, 2010, 13:26:04 PM »

Ей човек караш ме да се смея. По твоята логика значи Митьо е прав.
Ако беше оставил от тези кучета може би аз най-много щях да се радвам. Но не мога да разбера и другото.Как ще уищожиш такава кръв и след това ще продължаваш да събираш лингиите от тук и там. С какъв мерак? -ако изобщо го има .Или викаш всичко е джамбазлък.
Затова винаги съм уважавал и ще продължавам-хората, които с много труд са успяли да съхранят кръвта а джамбазите ще ненавиждам.
Мило ми е за породата а тя се прави с много и хубави кучета. НЕ съм завиждал никога на тези които имат по-хубави кучета от моите.Напротив даже се радвам.
грешно си ме разбрал , карай
ТИТО
Hero Member

« Reply #239 on: December 10, 2010, 19:38:53 PM »

Незнам теб но него никога няма да го разбера.Карам.

Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 50
  Print  

Jump to: